Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jadon Sancho: ‘Hij kan mensen boos maken, dat is niet altijd goed’

Laatste update:

Jadon Sancho verruilde Manchester City in de zomer van 2017 voor Borussia Dortmund. In Duitsland heeft achttienjarige vleugelaanvaller zich stormachtig ontwikkeld en dit seizoen was hij in 21 wedstrijden goed voor 6 doelpunten en 9 assists. Sancho raadt jonge spelers aan om zijn pad te volgen, zo vertelt hij in gesprek met de Daily Mirror.

“Ik denk dat ik een rolmodel kan zijn voor kinderen die opgroeien. Oké, ik ben pas achttien, maar leeftijd is maar een getal. Als je goed genoeg bent, waarom niet? Vooral in Engeland vertrekken jonge spelers pas als ze 22 zijn. Ik zou tegen andere jongens willen zeggen: wees niet bang en volg mijn pad. Je bent er maar om één reden: om het te maken als voetballer. Je zal je kansen moeten grijpen, want anders kan je niet slagen”, zegt Sancho.

“Je kan nooit het beste uit jezelf halen als je de kansen niet grijpt. Mensen vragen me waarom ik naar Dortmund ben gegaan, een plaats waar ik de taal niet spreek”, vervolgt de jonge Engelsman. “Maar ze spelen veel met jonge spelers en laten veel vertrouwen blijken. Dat is enorm gunstig om je te ontwikkelen en een van de voornaamste redenen dat ik hier ben gekomen. Daar komt bij dat het een grote club in een grote competitie is, dus waarom niet?”

“Het is niet gemakkelijk, temeer omdat ik de taal niet begrijp. Ik ben bezig om Duits te leren, maar dat kost tijd. Je hebt ballen nodig om te doen wat ik heb gedaan en te zeggen: ik ga mijn droom najagen. Ik was klaar om te spelen. Het is duidelijk dat City een goed team is. Maar ik heb het gevoel dat mijn weg bij City belemmerd werd en dat Dortmund een goede kans is om mezelf te laten zien. Voor jonge spelers is het ideaal om thuis aan spelen toe te komen en ik zeg niet dat het voor hen slecht is om in Engeland te blijven”, aldus Sancho.

“Spelers boeken op verschillende manieren vooruitgang. Mijn manier was door naar het buitenland te gaan en daar mezelf te laten zien. Het is geen probleem dat jongens in Engeland willen blijven. Ik wil alleen laten zien dat het op een andere manier kan”, stelt hij. Sancho noemt Neymar als zijn voorbeeld. “Hij kan mensen boos maken. Dat is niet altijd goed, maar hij is gewoon zichzelf. Ik houd van mensen die iets op een andere manier doen, dat zie je niet zo vaak op het veld.”

Denk jij dat Jadon Sancho volgend seizoen nog bij Borussia Dortmund speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat hij bjj City niet de kans heeft gekregen. Pep is volgens velen eenncoach die de jeugd kansen geeft, maar hier doet hij echt iets fout. Als het Mourinho was dan zou iedereen lopen achreeuwen

9 december 2018 om 11:36

Hij was destijds 16 of 17 he. Welke kans moet hij op die leeftijd krijgen? Normaalgesproken krijg je bij grote clubs pas op je 18de speelminuten op speciale gevallen na zoals Messi.

9 december 2018 om 11:53

Wat te denken van Phoden/Brahim Diaz? Die zijn iets ouder.

9 december 2018 om 12:01

@ajaxcunian Die hebben wel minuten gemaakt; ze worden er wel bij betrokken (ook pas 18 en 19 jaar oud). Het gaat mij verder niet om andere spelers, maar om Sancho. Hij was te jong en City zit al vol met geweldige spelers. Oudere talenten krijgen dan sowieso eerder een kans. Verder ging het mij niet specifiek om City, maar topclubs in het algemeen.

9 december 2018 om 12:02

Phil Foden krijgt nu ook zijn kansjes. 2 volle wedstrijden in League cup en in de PL steeds 10 minuutjes.

9 december 2018 om 12:25

Mooi is dat, dat is blijkbaar voldoende. Maar Ferguson wordt ervan beschuldigt dat hij Pogba heeft weggejaagd. 2 verschillende conclusies bij vergelijkbare acties. Dat is natuurlijk haast niks.

9 december 2018 om 12:37

Het is nu December en Foden heeft al meer gespeeld dan Pogba in het seizoen waar hij 18 was. Daarnaast had United niet zo'n goed team als dat City nu heeft. Als er echt goede spelers voor je staan, accepteer je dat makkelijker.

9 december 2018 om 13:04

Pogba speelde in 7 wedstrijden dat seizoen.. 3 lijkt me altijd nog minder dan 7.

9 december 2018 om 13:16

Phil Foden deed in 13 wedstrijden mee dit seizoen, in totaal 348 minuten.
Phil Foden in seizoen dat hij 17 was, 10 wedstrijden, in totaal 328 minuten.
Pogba in zelfde seizoen op die leeftijd 7 wedstrijden, in totaal 195 minuten.
Pogba seizoen dat hij 17 was, 0 wedstrijden.

De cijfers spreken voor zich, Foden heeft gewoon 3x zoveel gespeeld en seizoen is nog lang niet voorbij.

9 december 2018 om 16:47

Pep heeft al meermalen aangegeven dat het de keuze is van de speler zelf. Of je nou 16, 22 of 30 jaar bent, het is je eigen keuze. Verder geeft Pep wel degelijk de kans, aangezien vrijwel elke dag jeugdspelers op het veld staan en spelers zoals Foden en Diaz met regelmaat spelen...

Ik vind het een beetje overtrokken wat die zegt. Hij was destijds maar 16 a 17 jaar oud, dan ben je gewoon nog te jong. Verder ben ik het wel met hem eens dat je elders een veel natuurlijkere en betere groei doormaakt als voetballer. Je moet er echt staan, wil je een basisplaats (of veel minuten) bij een topclub krijgen.

9 december 2018 om 11:57

Hij geeft toch aan waarom hij weg gegaan is, hij had al snel door dat je als jeugdspeler bij City weinig tot geen kansen kreeg, en bij Dortmund kon dat al wel. Deze jongen heeft voor zichzelf keuzes gemaakt op basis van wat hij zag met zijn eigen ogen en niet op basis van wat andere tege hem zeiden.

9 december 2018 om 11:58

Hij kan dus mss wel te jong geweest zijn, maar hij zal vast gezien hebben hoe vele die ouder waren dan hem ook amper kansen kregen, en hoe City maar blijft kopen, hij wilde gewoon niet nog eens 2-3 jaar verspillen om dan misschien nog steeds niet veel gespeeld te hebben, nu is hij onbetwist in de Duitse top op zijn 18. Slimme knaap.

9 december 2018 om 12:04

Hij heeft verder gelijk hoor, maar om te zeggen dat hij op die leeftijd al belemmerd werd is onlogisch. Hij zou wél belemmerd worden rond zijn 18-20. Dat was meer mijn punt.

9 december 2018 om 12:05

Oke zo, ja dan klopt het zeker, inderdaad, heb je gelijk in. Hij had moeten zeggen, ik had het gevoel dat mijn weg belemmerd ging worden, dan was het in feite correct geweest. Scherp.

9 december 2018 om 12:10

Het kan ook een vertaalfout zijn, wie weet haha. Feit is wel dat hij het nu goed doet bij Dortmund en een juiste keuze heeft gemaakt.

9 december 2018 om 12:29

Ani, dit bedoelde mbappe en Sancho nu, hij wilt hier zeggen; leeftijd boeit niet! Je ging toch niet tegen Messi zeggen ja Messi doe kalm aan je kansen komen wanner je x oud ben? Mbappe same, Henry en noem maar op. Wanneer je klaar bent dan ben je er coor klaar. Terecht dat ie dus voor zichzelf heeft gekozen. Het gaat niet om leeftijd, het Haah erom: ben je goed genoeg of niet.

9 december 2018 om 14:42

zo daar hebben jullie dat misverstand even vakkundig uit de weg geruimd. chapeau heren. blijft een juiste keuze van een onbetwist slimme knaap. mooi ook om te zien toch dat hij het goed doet bij die Borussen. Maar inderdaad in feite correct. Wat een talent is deze jonge jongen zeg. Mooi om te zien

Ik vind het leuk dat de top talenten uit de wereld over Borussia praten op basis van hun sublieme opleiding en hun integratie vermogen in het Duitse en Europese top voetbal.

Een schot in de roos deze aankoop van Dortmund. Nu ook al enorm geliefd bij de achterban en dat is niet voor niets. Naast dat hij een enorme technische bagage die hij heeft is hij ook nog eens zeer effectief. Sancho zal vast nog weleens naar City kijken, dat afgelopen zomer met Riyad Mahrez weer een aanvallende ster binnenhaalde en waar toptalenten als Díaz en Phil Foden maar niet de echte kans op een doorbraak krijgen.

Ik zal ook 100x liever voor zon volksclub als Dortmund spelen dan dat je bij dat elkaar gekochte zooitje bij City moet spelen. Het mooiste is dat PSG veel kritiek krijgt en dat iedereen van City het allemaal zo geweldig vind. Op Sterling na geen enkele Engelse speler die daar aan spelen toe komt. Het is eigenlijk een schande in de voetbalwereld dat dit allemaal tolereerbaar is. Sancho is niet het enige Engelse talent wat het goed doet in de Bundesliga. Je ziet het ook met Nelson. Ik denk dat r nog meer spelers zouden volgen.

9 december 2018 om 12:46

Welke nationaliteit hebben Kyle Walker en John Stones dan volgens jou?

9 december 2018 om 13:00

Oke 3 spelers in de volledige selectie. Je ziet hetzelfde bij clubs als Arsenal en Chelsea. Kan toch niet zijn dat er net zoveel spelers van Franse , Argentijnse, Spaanse en Duitse komaf in de selectie zitten dan Engelse.

9 december 2018 om 13:12

Nu gaat het opeens over volledige selectie? Jij had het over Sterling die als enige die aan spelen toekomt, toen nam ik aan dat je het over basisspelers had.

9 december 2018 om 14:51

Wat maakt het uit wat voor nationaliteit ze hebben? Ik vind het juist een teken dat de wereld een geheel wordt en dat nationaliteit niks meer uit maakt. Altijd dat chauvinistisch gedrag is in het heden beetje achterhaald.

9 december 2018 om 15:08

''kan toch niet zijn dat er net zoveel spelers van Franse , Argentijnse, Spaanse en Duitse komaf in de selectie zitten dan Engelse.'''

Het is ook niet zo dat Duitse ploegen natuurlijk overlopen van Duitse spelers, al dan niet in de basis. Bij Dortmund was Reus afgelopen wedstrijd ook de enige Duitser in de basis en dat is dan geen bij elkaar geraapt zooitje?

9 december 2018 om 18:09

Arsenal heeft zoveel jeugdspelers de kans om minuten te maken bij de eerste ploeg. Kijk naar Bellerin, Iwobi, Maitlend Niles, Nketiah, Emile Smith Rowe en Reiss Nelson. Die zijn allemaal praktisch Engels. Iwobi kon voor Engeland kiezen en Bellerin praat beter Engels dan Kane. En ze maken/maakten allemaal speelminuten bij Arsenal. Samen met Dortmund gewoon de beste keuze voor toptalenten die nog geen speelminuten hebben gemaakt bij het eerste.

Heel jammer dat Sancho vorig jaar niet voor Arsenal. We waren er zo dicht bij. Dortmund die hem iets meer speelminuten kon beloven. Tja, hopelijk wordt hij ooit nog met zijn maatje Nelson herenigd. Dan wel bij Arsenal!

@mgmv

Juist. En Reus is ook gewoon gekocht van Monchengladbach. Alsof het een product van Dortmund zelf is. Voor de rest maakt het natuurlijk niet uit welk nationaliteit ze hebben.

9 december 2018 om 18:21

Zo'n Nketiah heeft toch amper gespeeld?

Ik denk dat PSG nog de beste club is qua jeugdspelers. Verbaast me eigenlijk dat niet meer jongens naar PSG trekken.

9 december 2018 om 18:55

Heeft al minuten gemaakt in de Fa Cup, League Cup en in de Europa League Nketiah. Minder dan de rest, maar eigenlijk is hij één van de grootste talenten van de academie.

9 december 2018 om 19:31

Ja maar alles bij elkaar zijn dat miss 200 minuten. Dan kan je ook wel stellen dat Chelsea jongens als Empadu en Callum Hudson Odoi ook speelminuten geeft.

Ik begreep ook niet zo goed dat Nelson wegging. Vond dat hij voor een 17 jarige behoorlijk wat speeltijd kreeg bij Arsenal. Ik weet dat het verhuur is maar ik had het idee dat hij zich bij Arsenal zich ook prima kon ontwikkelen. Ik bedoel laten we eerlijk zijn, Welbeck is toch altijd blessa

9 december 2018 om 19:47

@ Magician

Reus is geboren en getogen in Dortmund. Doorliep alle jeugdelftallen van BVB om dan met 18 te vertrekken na de tweede BL, RW Ahlen. Daar wordt die opgepikt door Favre voor Bmg. 2012 had die een royale aanbieding van Bayern, die die afsloeg. Hij ging terug naar BVB om zoals die toen zei "tehuis" kunnen spelen.

Verder is er bijna geen Bundesliga club met tenminste 1 speler die door BVB opgeleid was.

9 december 2018 om 19:49

Tjonge, ik noem 6 namen op en je focust je enkel op Nketiah. Iwobi, Bellerin en Niles hebben als jeugdspelers toch al heel veel gespeeld voor Arsenal.

@123bea123

Dat wist ik niet. Ik dank u voor de informatie. Ik neem dan wat ik net over Reus zei gewoon terug.

9 december 2018 om 21:14

Reus heeft gewoon bij de jeugd in Dortmund gespeelt

9 december 2018 om 13:37

Stones, Walker, Delph....

9 december 2018 om 14:54

Ik vind het leuk dat je City beschuldigt dat ze met teveel buitenlandse spelers spelen, maar kan je mij vertellen hoeveel duitsers er gisteren bij Dortmund in de basis stonden? Klopt, 1tje maar, alleen Reus. Dit is geen haat naar Dortmund, want vind het een prachtige club, maar wat jij zegt slaat dus nergens op. Bij City stonden er gisteren 4 engelse in de basis.

9 december 2018 om 21:15

Hoeveel jeugdopleiding talenten heeft city in de basis?

Bij de grote clubs met geld heeft korte termijn visie de focus boven lange termijn. Banken, sponsors, investeerders , derde partijen hebben grote belangen en daarom zullen er meteen resultaten te zien moeten zijn. Denk ook aan branding en commercie. De kans op succes is aanzienlijk kleiner met veel jeugdspelers dan met gevestigde namen.
Dus ben je jeugdspeler en lees je dit: ga naar BVB of Arsenal of PSV.

9 december 2018 om 18:59

Tja maar toch kan ik het niet begrijpen dat City Mahrez koopt voor zoveel geld, terwijl ze een toptalent als Sancho hadden (edit). Doek dan gewoon al uw jeugdploegen op.

Edit: zo is mijn reactie feitelijk correcter.

9 december 2018 om 19:47

Sancho vertrok in 2017 al, Mahrez kwam in 2018

9 december 2018 om 20:00

Je laat een toptalent als Sancho vertrekken voor 8 miljoen pond om een jaar later Mahrez voor 68 miljoen pond te kopen. Blijft gewoon onverstandig. Mijn punt blijf staan.

Is natuurlijk ook al eens bij Arsenal gebeurd. Zie bijvoorbeeld Gnabry. Maar Arsenal heeft in andere gevallen genoeg jeugdspelers wel de kans gegeven. En City wordt dan daarentegen kampioen vorig jaar.

Kijk ik denk dat ze bij City achteraf gezien liever Sancho nog hadden in plaats van Mahrez.

9 december 2018 om 21:09

@TheMagician: Sancho weigerde z'n doorlopende contract tot zomer 2018 te verlengen. Man City moest Sancho dus wel verkopen in zomer 2017 om nog een goede transfersom aan hem over te houden. Guardiola deed meerdere wanhoops pogingen om Sancho binnenboort te houden, maar dat mislukte. Als Sancho was gebleven, zou Mahrez nooit gehaald zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren