Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italiaanse staat doet er alles aan om Robinho te laten boeten voor misdaden

Laatste update:

Het Italiaanse ministerie van Justitie heeft in Brazilië een verzoek ingediend voor de uitlevering van Robinho. De 38-jarige oud-aanvaller werd in januari tot negen jaar cel veroordeeld door het hooggerechtshof in Italië, vanwege zijn aandeel in een groepsverkrachting van een jonge vrouw in 2013. Brazilië levert echter geen burgers uit aan andere landen, waardoor Robinho vooralsnog zijn straf wist te ontlopen. De Italiaanse staat wil daar nu een stokje voor steken.

Het incident waar de zaak om draait stamt uit de nacht van 22 op 23 januari 2013. Robinho raakte iets meer dan negenenhalf jaar geleden met zijn vriend Ricardo Falco betrokken bij de groepsverkrachting van een 23-jarige Albanese vrouw, zo staat nu vast. In totaal bestond de dadersgroep uit zes personen. De zaak vond plaats in een nachtclub in Milaan; Robinho was destijds actief als speler van AC Milan.

In 2017 werd de Braziliaan schuldig bevonden en dus veroordeeld, sindsdien liep het hoger beroep. Robinho voerde daarin onder meer aan dat er geen bewijs is dat het slachtoffer fysiek of mentaal is gedwongen tot seksuele handelingen. Ook stelden de advocaten van de honderdvoudig Braziliaans international dat getapte gesprekken, het belangrijkste bewijsmateriaal in de zaak, onjuist zouden zijn vertaald. Het gaat om gesprekken in het Portugees, terwijl de zaak zich afspeelde in Italië.

De verdediging van Robinho werd echter van tafel geveegd door het Italiaanse hof. Tegen de uitspraak kon niet meer in beroep worden gegaan. De voormalig dribbelaar van onder meer Real Madrid, Manchester City en Milan heeft echter nog geen minuut van de straf uit hoeven zitten: in de Braziliaanse grondwet ligt verankerd dat het land geen burgers aan andere landen uitlevert. Robinho is woonachtig in Brazilië sinds zijn laatste kunstje als voetballer bij jeugdliefde Santos.

Middels een formeel verzoek probeert Italië nu alsnog om Robinho achter de tralies te krijgen. Een woordvoerster van het Italiaanse ministerie van Justitie heeft inmiddels bevestigd dat het uitleveringsverzoek bij de Braziliaanse autoriteiten is neergelegd. Robinho zou al wel opgepakt kunnen worden als hij besluit naar Europa af te reizen. Er heerst namelijk een internationaal arrestatiebevel tegen de Braziliaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb vorige week weer eens the Godfather gekeken. Is er niet een Italiaan die ze richting Brazilië kunnen sturen voor een offer Robinho can't refuse?! Gerechtigheid is wel op z'n plaats!

5 oktober 2022 om 00:41

Materazzi en Gatusso schijnen wel even heen en weer te willen.

Zou mooi zijn als Braziliã« gehoor geeft en deze crimineel zijn verdiende straft krijgt. Oppakken, geslachtsdeel verwijderen en de bak in.

5 oktober 2022 om 06:25

Je weet niet eens of het daadwerkelijk verkrachting was?

5 oktober 2022 om 06:55

Het is "onschuldig tot het tegendeel bewezen is". Aangezien hij veroordeeld is, is het tegendeel bewezen.

Benieuwd of er nog enig verschil gaat zitten tussen Lula of Bolsonaro mbt dit verzoek. Iemand die daar meer over kan vertellen?

4 oktober 2022 om 22:01

Het niet uitleveren van onderdanen is vastgelegd in de grondwet. Het kan zijn dat een president hier in specifieke gevallen van afwijkt, maar in principe maakt het dus niet veel uit wie er president is.

6 oktober 2022 om 16:29

Je geeft aan dat een president in Brazilie daar in specifieke gevallen van af kan wijken. De zaak Robinho lijkt me een vrij specifiek geval gezien zijn achtergrond als topsporter.

Staat in de grondwet, ze mogen geen onderdanen uitleveren. Dan moeten ze de grondwet veranderen en ik denk dat de regering wel wat beters te doen heeft.

Weer zo een wet waar het crapuul van profiteert

4 oktober 2022 om 22:30

Aan de andere kant beschermt het inwoners wel tegen idiote zaken als die van Kim Dotcom en Julian Assange.

Zou geweldig zijn als ze hem uitleveren, maar dat gaat echt niet gebeuren.

Walgelijk mannetje dat zich schuilhoudt in z'n thuisland.
Wat dat betreft zit hij op zijn plaats, hopelijk kan hij zijn kop nergens nog tonen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren