Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Italiaanse media vellen kritischer oordeel over De Ligt dan Pirlo

Laatste update:

Matthijs de Ligt maakte dinsdagavond zijn rentree in de Champions League. De centrumverdediger van Juventus keerde zaterdag al terug in de Serie A en maakte tegen Ferencváros (2-1 zege) zijn eerste minuten dit seizoen op het miljardenbal. Hoewel trainer Andrea Pirlo dolgelukkig is met de herstelde De Ligt, zijn de recensies in de Italiaanse media wisselend.

"Op zijn twintigste wisten we al dat De Ligt een echte aanvoerder was", zei Pirlo dinsdagavond na afloop van de overwinning in gesprek met Sky Italia. “We wisten dat zijn terugkeer belangrijk zou zijn in defensief opzicht en in het bij elkaar houden van het team met zijn passing van achteruit." De Ligt verloor in de negentiende minuut een cruciaal kopduel op het middenveld, waardoor Ferencváros op voorsprong kwam. "Ik maakte een fout bij het doelpunt", gaf de verdediger zelf na afloop ruiterlijk toe.

De samenvatting van Juventus - Ferencváros

Ook de Italiaanse media nemen De Ligt de tegentreffer, die door doelpunten van Cristiano Ronaldo en Álvaro Morata uiteindelijk goedgemaakt werd, kwalijk. "De Ligt toonde zich een leider, maar hij was niet foutloos en verloor het kopduel van Myrto Uzuni", zo luidt de korte recensie van de Corriere dello Sport, die een 6 overheeft voor het optreden van de 21-jarige verdediger.

Tuttomercatoweb geeft De Ligt een half punt hoger voor zijn wedstrijd. "De aanvallers van de tegenstanders zijn van een bescheiden niveau, De Ligt torende er ver bovenuit. Hij is veel verder dan de meeste spelers van zijn leeftijd." Tuttosport geeft zelfs een 7 en schrijft: "De Ligt komt altijd op tijd in de duels, behalve bij het tegendoelpunt." Verder looft de sportkrant de voormalig Ajacied voor zijn 'mix van fysieke kracht en klasse', waardoor hij zelden gedwongen wordt tot het het corrigeren van een fout.

Er klinken ook kritischere geluiden in Italië. Zo krijgt De Ligt van Il Messaggero slechts een 5,5 vanwege 'enkele fouten', waaronder die bij het tegendoelpunt. Calciomercato komt tot datzelfde cijfer en zegt: "De eerste wedstrijd van De Ligt (tegen Cagliari, red.) was goed, de tweede moeilijk." JuventusNews24 deelt een 6 uit en geeft daarvoor de volgende toelichting: "Hij oogde niet zo solide als gewoonlijk. Misschien heeft dat ook te maken met de verantwoordelijkheden die hij kreeg in de achterhoede."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een kopduel verliezen kan gewoon toch, dat doen zelfs de groten der aarde.
Dat Pirlo lovend is over De Ligt heeft vast iets te maken met het feit dat hij zijn trainer is.
Ik vind het jammerlijk dat elk medium na elke wedstrijd altijd maar met een mening komt over spelers en het dan klakkeloos zijn weg vind over de rivier die internet heet en de week daarop zijn de meningen weer heel anders, ik word er een beetje moe van, laat staan de spelers waarover het gaat.

25 november 2020 om 14:21

een kopduel verliezen mag idd, maar in dit geval had hij dan niet in moeten komen, want daardoor valt er ruimte achter hem.
Was verder niet zo spannend en echt geen enorme blunder. Maar t was fout, maar dat zegt ie zelf ook.

25 november 2020 om 14:32

Dit is natuurlijk verre van een blunder ja. Degene die na het kopduel het duel aangaat en op zijn kont beland, dat is veel meer een fout of blunder dan het verliezen van het kopduel. En het was daarna zelfs ook nog 3 tegen 2 en om nog maar te zwijgen om hoe er verdedigt wordt in de 16 bij het doelpunt. Dan wordt geen eens op de man of de bal verdedigt en daardoor kan de speler van Ferencvaros intikken en ik mag hopen dat de keeper hem ook gewoon heeft de volgende keer.

25 november 2020 om 14:39

Een kopduel verliezen kan inderdaad gebeuren, wat ik vooral kwalijk vind is het tempo waarin hij daarna probeert zijn fout goed te maken (of eerder niet goed te maken). Hij had meteen terug moeten sprinten, dan was hij misschien nog op tijd geweest om achterin weer orde op zaken te stellen, maar hij liep een beetje in een looppasje terug. Dat vind ik imo een grotere fout dan dat kopduel en er komt bovendien een tegendoelpunt uit, dat kan gewoon echt niet op dit niveau.

25 november 2020 om 19:13

Eens rubentje13. Het was een 3 tegen 3 situatie geloof ik en de ligt kwam er als 4e aan gesjokt. Hij schakelde niet echt in een rap tempo om want als hij dat wel deed kon hij zijn foutje mogelijk nog corrigeren

Speelde gewoon weer een dijk van een wedstrijd en ja had het kopduel kunnen winnen maar als een duel op de middenlijn het moment van kritiek is weet je dat hij weer top was. De rest stond ook gewoon te slapen daar. Het was nog steeds 3 van Juve tegen 2 van Ferencvaros dus kan de Ligt niet veel aan doen. Man man wat ben ik blij dat hij weer terug is ook voor NL elftal.

25 november 2020 om 14:19

Precies dat dus. Dat vind ik altijd zo bijzonder om dat dan 1 speler aan te rekenen, wanneer het zo ver op het veld gebeurd. Alsof de hele fase erna waarbij de tegenstander dan nog 35 meter bijvoorbeeld moet overbruggen tegen 3 andere spelers, dan niet meer mee telt.. Natuurlijk had hij het kopduel "kunnen" winnen, maar het is niet zo dat je zomaar altijd elk kopduel standaard wint.. Het gaat erom wat je als ploeg als geheel dan doet. En het was ook nog anders geweest als dit in de eigen 16 was bij bijvoorbeeld een corner of een voorzet, in mijn optiek.

25 november 2020 om 14:43

"maar als een duel op de middenlijn het moment van kritiek is weet je dat hij weer top was."Nou nou, niet meteen zo in de verdediging schieten nu het over de Ligt gaat. Jij vond hem top, maar de Italiaanse kranten en de rest van Italië dus niet. Hij had nu ook, naar mijn mening, de beste verdediger van Juve (Demiral)niet naast zich staan waar die zich mee kan optrekken en door wordt begeleid. Nu maakte die kleine foute beslissingen die nu helaas wordt afgestraft op CL niveau. Heeft ie weleens vaker last van. Ben bang dat hij dus beetje last heeft van hetzelfde waar de Vrij mee te maken had bij Oranje, niet echt een goede verdediger naast hem. Verder vond ik de Ligt overigens netjes spelen hoor voor iemand die een tijd uit de running is.

25 november 2020 om 14:51

Genoeg Italiaanse kranten die hem wel prima vonden spelen hoor, volgens mij mag je of bovenstaand stuk nog eens doornemen of de Italiaanse (digitale) kranten nog eens lezen. Iedereen ziet dat hij een fout maakt, maar genoeg betrouwbare kranten in Italie die hem desondanks een goede beoordeling geven (een 7 voor een verdediger is in Italie gewoon heel goed). Gaat ook uiteindelijk om 1 fout van hem die eigenlijk door z'n collega's gecorrigeerd hadden kunnen worden. Jij blinkt wel uit in het omlaag praten van prestaties zeg. Als het slecht is, is het slecht natuurlijk. En slechte wedstrijden heeft De Ligt in het verleden (voor z'n blessure) bij Juve ook echt gehad. Maar daar was het gisteren niet 1 van.

25 november 2020 om 15:09

Hahaha Rossellini, je stukje staat vol onzin. De beste verdediger van Juve ( de Ligt ) is echt veel belangrijker dan jij denkt en op Ronaldo na op dit moment zo'n beetje de beste speler. Zou eens naar de commentaren van Juve Supporters kijken en serieuze media die allen een heel goed cijfer geven. En ja hij kan het kop duel winnen maar daarna laat (de door jouw onterecht bewierookte) Demiral die gast gewoon doorlopen. Nee de Ligt speelde echt wel goed en by far de beste verdediger van Juve.

25 november 2020 om 15:41

Zag je een hele periode niet meer voorbij komen in fase voor en na Corona-stop toen De Ligt overtuigend speelde. Maar grijpt letterlijk iedere kans aan om te stellen dat De Ligt een koekenbakker is, een amateur vergeleken met De Vrij. Haten voor gevorderden zeg maar.

25 november 2020 om 15:33

Speelde een goede wedstrijd maar ik vind ook wel erg zielig dat er altijd naar anderen wordt gewezen als een NL speler kritiek krijgt. Accepteer gewoon dat hij daar fout maakt. Punt. Niet altijd wijzen naar anderen.

25 november 2020 om 17:19

Zeg ook dat hij het kop duel had kunnen winnen maar dat dat niet gebeurd vindt ik gewoon echt geen fout. De fout kan het instappen zijn wat hij misschien niet had hoeven doen maar hij doet tenminste wat. De echte blunder zit gewoon bijbde andere 3 die echt helemaal niets doen om ze van scoren af te houden.

Haha, een 5.5.. Lachwekkend cijfer. De Ligt speelde gister ontzettend goed, de tweede helft was hij een beer achterin. Hij verovert de bal en heeft altijd het overzicht om hem daarna ook nog naar de goede kleur te passen, strak en wel. Ik heb het moment bij de goal niet gezien, maar in de tweede helft zat ik gewoon te genieten van zijn klasse, hoewel het natuurlijk niet tegen de beste tegenstander was. In vergelijking met de rest van het elftal speelde hij gewoon een erg goede wedstrijd.

Als je naar het huidige Juventus kijkt zie je dat het niet allemaal aan Sarri lag vorig jaar. Het is gewoon een vrij matige ploeg. Het kabbelt allemaal altijd een beetje voort tijdens zo een wedstrijd, winnen ze weer even met een goaltje verschil of verspelen ze weer wat punten tegen een laagvlieger. Je mist gewoon echt een drive bij dit team. Zoals Bayern, Liverpool, PSG of Manchester City, die ploegen zetten de tegenstander vast en vliegen er vol pressing overheen. Bij Juventus is het allemaal al jaren zo loom en ook voorspelbaar.

25 november 2020 om 14:33

Ligt zeker aan de trainer. Je kan deze spelers beter laten spelen dan ze nu doen. Als je gewoon een duidelijke tactiek voor ogen hebt. Sarri die had het niet voor de hand. En Pirlo is nog onervaren en maakt soms rare beslissingen. Als je een allegri voor de groep de groep zou gooien. Dan zou het zeker beter draaien dan dit.

Tja de ligt was zeker het probleem niet gisteren. Zo'n duel kan je altijd verliezen. Dus lig hier niet echt wakker van. Vindt dat hij het prima gedaan heeft. Niet vergeten dat de ligt een back als centrum verdediger naast zich had. Dat is toch wel lastig hoor.

Huh die goal had toch nauwelijks iets te maken met de ligt

Echt heerlijk die nuchterheid van de Nederlander(s). Echt een super goede eigenschap. De Light is nog jong, zulke "foutjes" kan je maken.. groeit die alleen maar van, als je het als een fout kan zien btw.. gun deze jongen echt alles!

Italiaanse media pfff afgelopen weekend prijzen ze de ligt de hemel in en 3 dagen later krijgt hij een uitbrander.
Speelde gewoon weer degelijk hoor.

Italiaanse media zijn gewoon beetje gek. Ronaldo krijgt ook niet veel lager cijfer omdat ie paar kansen miste, de Ligt wel omdat ie paar duels verloor. Niet serieus te nemen. Begrijp ook goed dat voetballers kranten compleet links laten liggen. Totaal over the top. Kun je beter een goede podcast luisteren

25 november 2020 om 18:25

Beetje gek? Dat is daar gewoon de mentaliteit. Snap niet waarom er continu over moet worden gepraat hier in NL. Iedereen op VZ loopt altijd de prestaties van De Ligt goed te praten als de Italiaanse media kritisch is, kom op, iedereen weet dat Italianen meer vanuit emotie reageren. Vind het wel mooi om te zien, zouden ze hier ook vaker mogen doen, vooral wanneer de VAR weer eens een blunder begaat

Eigenlijk niet te geloven wat een talent hij is.
Lijf, techniek en kop tegen het perfecte aan voor een cv.
Heel benieuwd wat voor carrière hij gaat krijgen en of die een cupje voor oranje mag optillen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren