Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Is onze enige kans op de WK-titel een risico?

Laatste update:

Het is 21 juni 2008 en Nederland is teleurgesteld. Weer geen Europees kampioen. Nederland werd verslagen met 1-3 door Rusland en strandt in de kwartfinales. Waar deze nederlaag aan te danken is? Volgens deskundigen en oud-voetballers lag het aan gebrek van agressiviteit en inzet. Er werd passief gespeeld en de schuld hiervoor werd bij de bondscoach Marco van Basten neergelegd. Hij was immers diegene die Mark van Bommel thuisliet, een ijzersterke bikkel die altijd werkt.

/

Het is nu één jaar, acht maanden en zeventien dagen later en ik zit op een maandagavond voor de televisie. Ik zat te kijken naar Voetbal International en zat te genieten, totdat het onderdeel ‘Dat zeg ik’ aan bod kwam. De stelling was deze week: ‘Nigel de Jong is een risicofactor op het WK’. Ik kon mijn ogen en oren niet geloven toen ik hierna zat te kijken. Het overgrote merendeel dat aan woord kwam zei dat Nigel moest gaan minderen in zijn spel. Het was nog geen twee jaar geleden, toen iedereen riep dat het Nederlands elftal een bikkel miste en dat deze snel moest komen.

Een enkelbijter, een schoffelaar, een pitbull. Allemaal bijnamen voor een speler als Nigel de Jong. Iemand die niet bang is zijn mouwen op te stropen en te werken voor het team. Hij is niet bang overtredingen te maken en om een kaart te pakken in het teambelang. Voor de volle honderd procent zich geven en niet stoppen, voordat het laatste fluitsignaal geklonken heeft. Door deze kenmerken valt onze oranje schoffelaar volgens mij te vergelijken met een speler als Gennaro Gattuso.

De Italiaanse voetballer is zo vervelend op het veld dat je als tegenstander voor de wedstrijd niet hoopt dat je recht tegenover hem hoeft te spelen. Hij geeft je geen meter ruimte en is niet bang om constant overtredingen te maken. Ik vind daarom dat Nigel zijn spel lijkt op dat van de Italiaan. In het Nederlands elftal hebben door de jaren heen verschillende spelers gespeeld op de plek van de defensieve middenvelder. Orlando Engelaar, Wesley Sneijder, en Stijn Schaars hebben allemaal geprobeerd de taken daar optimaal in te vullen. Helaas was dit niet het geval. Bert van Marwijk nam het roer over van de ex-bondscoach en besloot Mark van Bommel in ere te herstellen. Gelukkig voor Nigel de Jong heeft Bert een voorkeur voor een verzekerd defensief blok en hij wordt dus gepositioneerd naast van Bommel.

Ik denk dat Nigel de Jong van groot belang is ons elftal. Hij staat bijna altijd goed gepositioneerd tussen de verdediging en het aanvallende middenveld. Staat strak op de tegenstander en is 100% geconcentreerd. Durft overtredingen te maken en weet hoe dit moet doen. Ontwikkelt zijn carrière in Engeland en weet dus om te gaan met extreme fysieke situaties. Dat is iets wat niet iedereen kan zeggen die voor de Oranje Leeuwen speelt en dat is ook één van de voordelen van hem in je elftal te plaatsen.

Nederland speelde vaak erg lief op het middenveld en durfde in tegenstelling tot de concurrerende landen niet tot het randje te spelen. Een speler als Nigel de Jong heeft een uitstekende toegevoegde waarde met zijn karakter en instelling op het veld. Ik denk dus dat dit het verschil is tussen het Nederlands elftal van nu en van een aantal jaar geleden. Defensief staan we sterker en zekerder, waardoor de middenvelders en aanvallers gemakkelijker kunnen voetballen. Bij Voetbal International werd er maandagavond besproken of Nigel een risico is voor het Nederlands elftal en ik ben van mening dat hij helemaal geen risico is voor het WK, maar eerder een voorwaarde om mee te doen voor de WK-titel.

Ik snap dus ook niet waarom mensen zo moeilijk doen om de overtredingen van Nigel de Jong in de wedstrijden tegen Japan, Paraguay en de Verenigde Staten. Het spel dat hij gewend is in de Premier League is nou eenmaal een stuk fysieker en harder dan wij in Nederland gewend zijn, maar is daardoor niet per se slechter. Ik durf dan ook te zeggen dat ik in het Nederlands elftal met Nigel de Jong veel meer vertrouwen heb dan zonder hem. Ik heb een stelling voor jullie: “Is onze enige kans op de WK titel een risico?”. En zoals jullie snappen beantwoord ik deze stelling dus met het antwoord ‘nee’.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dnek dat het een aardig stuk is, lekker kort, hou ik wel van. Ik volg De Jong niet zo goed - en ben, off topic, ongelooflijk tegen het 2 verdedigende middenveldersoppstellingsgedoe - en ken dus ook niet zo goed zijn kwaliteiten naast die van bijv. Van Bommel. Daarom vind ik het wat jammer dat je praktisch alleen sterke punten van hem opnoemt. Ik zou graag wat meer van hem willen weten, want misschien is hij wel de perfecte stofzuiger voor straks.

12 maart 2010 om 11:29

Nou Hoekpoen, de sterke punten van Nigel de Jong zijn ook meteen zijn zwakke punten. Ik ben het volledig eens met Gunner2009 dat Nigel een meerwaarde is voor ons middenveld. Zeker samen met Van Bommel. Zij zorgen ervoor dat de verdediging van Nederland ontlast wordt en zorgen er mede voor dat de aanvallers rustig hun eigen spel kunnen spelen (positiewisselingen). Daarnaast is al die ophef over de aggresiviteit die De Jong tentoonspreidt op het veld natuurlijk gewoon klinkklare onzin. Je hebt altijd iemand nodig (en gezien de kwaliteiten van Oranje het liefst zelfs twee) die loopt de bikkelen en niet vies is van een overtreding. Hiermee is meteen zijn zwakke punt gezet: hij loopt tegen kaarten op. Fysieke malheur kent De Jong maar weinig, maar gele kaarten heeft hij bij wijze van spreke al binnen zodra hij ook maar een voet op het veld zet. Nu is het natuurlijk zo dat wedstrijden tegen Japan en Verenigde Staten gewoon op kwaliteit gewonnen moeten worden. Daarvoor is het niet nodig om op de middellijn iemand het veld uit te schoppen. Echter, tegen landen als Italië, Brazilië en Engeland heb ik graag dat er middenvelders zijn die het spel van Xavi, Iniesta, Gerard, Lampard, Pirlo etc. ontregelen.

Nu mijn mening over het stuk: Ik ben het volledig eens met jouw mening. Je had er nog bij kunnen vertellen dat De Jong heel goed is in de omschakeling. Ik las hieronder ergens dat hij het spel vertraagt, maar dat is dus nonsens. Hij pakt een bal af en levert deze direct in bij iemand die erom vraagt. Hij zorgt juist dat hij de vaart uit het spel van een tegenstander haalt. Maar hij zal ten allertijde het spel van zijn eigen ploeg versnellen. Ook omdat hij zijn eigen kwaliteiten kent. Hij is er de man niet na om weergaloze acties te maken, dat doen Robben, van der Vaart, van Persie, Elia en Sneijder wel voor hem. Hij is er om te zorgen dat de bal wordt ingeleverd bij een van deze spelers. En dat doet hij met verve!

12 maart 2010 om 11:35

@ Hoepkoen

Gunnner2009 is hier een Club-expert, geen schooljuffrouw.
Als je dit stuk leest en er ook nog commentaar op wil geven word er toch wel vanuit gegaan dat je bekend bent met de voetballer Nigel de Jong.
Of ga je straks ook vragen wat buitenspel is?

On:
Ik ben het volledig eens met Gunner2009.
Dit zogenaamde media-relletje over de Jong komt echt m'n neus uit.
Zoals hij in z'n stuk ook al aangeeft was dit waar we 2 jaar terug om vroegen, het is ook nooit goed. Denk je dat Gattuso ook zo onder vuur ligt in Italie als hij een grove overtreding maakt? Nee! En dat is nou juist dat ene wat wij missen waar Proevomaster laatst een mooi stuk over schreef, met deze mentaliteit komen we er nooit!

Je hebt helemaal gelijk, nogal irritant dat er mensen zijn die praten over De Jong alsof het een of ander middelmattig middenveldertje is. Ach, het zal wel met die vervelende ondoordachte aanvallende mentaliteit in Nederland te maken hebben.

13 maart 2010 om 11:01

Wij in Nederland kunnen alleen maar aanvallend denken. Dat is ook een van de redenen waarom de verdediging binnen de jeugd van de profclubs vaak het zorgenkindje was. Wij willen mooi voetbal en doelpunten vallen nu eenmaal (grotendeels) door de aanvallers en aanvallende middenvelders.

De nadruk heeft hierdoor vaak gelegen op de voorste linies en de achterste linies zijn er bij ons als 'groot' voetballand toch bij ingeschoten. Ik ben daarom blij dat we eindelijk weer iemand hebben die in ieder geval een poging doet om bij te de grote verdedigende middenvelders te behoren.

16 maart 2010 om 23:06

ik reageer om een beoordeling te kunnen geven.. Het stuk is heel goed geschreven en ik ben het helemaal eens met de schrijver... Petje af...

Ik vind dat je 100% gelijk hebt, van Bommel is minder Nigel, Naughty Nigel of Naughty Nige misschien een leuke bijnaam! Daarnaast hebben wij zo een jongen nodig zeker als wij met van de Vaart en Sneijder spelen, zeker Sneijder verdedigt nauwelijks mee. Gister zag je het ook met Ji-sung die werd op het middenveld neergezet en speelde Pirlo en Ronaldhinio uit de wedstrijd! Dit niet met zoveel tackles als nigel maar wel met die zelfde enkelbijters spirit. Verschillende manieren voor hetzelfde principe. Wel hebben wij geen verdedigers voor rechtsvoor dus laat Kuyt maar op de bank!

11 maart 2010 om 22:48

Alles wat je zegt is waar hoor maar je vergeet erbij te vermelden dat de kans op een rode kaart bij De Jong vrij groot is. Die man gaat vaak genoeg over het randje heen ipv ervoor te blijven. Als jij met 10 man staat tegen een tegenstander van formaat kun je het gewoon vergeten. Ik vind een type van Bommel gewoon een stuk beter, dat is een zelfde type speler alleen die weet veel beter wat je wel en niet kunt doen.

12 maart 2010 om 04:34

Van Bommel heeft inderdaad wat behoudender en slimmer maar ik vind Nigel gewoon een betere voetballer kwa techniek tackles en inzicht!

12 maart 2010 om 12:57

Tsja, Nigel de Jong's laatste rode kaart dateert alweer van 2006 meende ik (tegen Werder Bremen); er zullen niet veel Dcm's zijn die zulke cijfers kunnen overleggen.

12 maart 2010 om 15:49

Ik weet niet of dat klopt wat jij zegt, het zou kunnen maar aan de andere kant had Nigel al voor heel veel tackles een rode kaart kunnen en soms ook moeten krijgen. We kunnen niet gaan gokken op arbitrale blunders tijdens het WK.

13 maart 2010 om 11:11

Ik weet niet hoe groot de kans is dat Nigel de Jong geschorst zal zijn in de kwartfinales. Met een beetje mazzel zijn de poule fase door na 2 wedstrijden en kan hij de derde wedstrijd gespaard worden. Hij zal echt niet beide wedstrijden een kaart krijgen hoor, want bij grote wedstrijd voor het nederlands elftal en bij manchester city krijgt hij echt niet elke week een gele kaart.

Het is gewoon overdreven aangezien in Nederland de normen veel lager liggen dan in Engeland én ook dan in de andere voetballanden. Spanje, Duitsland, Italië er mag allemaal harder worden gevoetbald dan in Nederland. En toch ook in Scandinavië, Rusland en Afrika wordt er toch stevig fysiek gevoetbald. Hier wordt door de Uefa en Fifa zeker rekening mee worden gehouden en de instructies zullen dan ook zijn dat niet elke duw of tackle teruggefloten zal gaan worden, komt niet ten goede van het voetbal anders.

Arbitrale blunders kunnen we niet op gokken, maar we kunnen wel rekenen en inspelen op het feit dat er niet gefloten wordt op de Nederlandse manier. Dus bikkelen is toch wel redelijk toegestaan, waardoor niet elke tackle van de Jong zal worden bestraft of teruggefloten. Hopen op vele berispingen dan maar. Daarnaast wilde ik ook nog even mededelen dat ook Mark niet echt een lieverdje is op het veld hoor. Hij is vaak net zo erg alleen minder opzichtig. Is natuurlijk een kwaliteit en dit zou hij Nigel zeker kunnen leren, maar toch is Nigel zeker van belang, want als de speler voorbij Mark van Bommel zou zijn anders loopt hij af op onze kwetsbare defensie.

Misschien had je nog even de overtreding van Roy Keane kunnen aanhalen, of die van Bouhla op C. Ronaldo, als voorbeeld dat af en toe eens er vol tegenaan knallen de tegenstander van hun appropos haalt.

Maar ben het volledig eens met je stuk, 100%
Van Bommel en de Jong als combi zijn echt een voorwaarde om mee te kunnen tegen de toplanden.
De Jong was ook de enige die een hoog cijfer haalde tegen Rusland in 2008.

13 maart 2010 om 11:14

Van Bommel en Nigel de Jong hebben een uistekende wisselwerking en communicatie naar elkaar toe. Ze voelen goed aan waar de ander is en wat zij zelf moeten doen. Dit is gewoon zoveel beter dan dat we met Engelaar op het middenveld speelde. Een lange slungel welke verdedigend aardig is ( Eredivisie niveau ), maar niet goed genoeg voor het Nederlands elftal. En hij gaat veel te veel onnodig en inaccuraat mee naar voren.

Volgens mij ging/ die vraag (of ie een risico is) niet zozeer over de agressiviteit, maar meer over de (grote) kans op een rode kaart.

Dat is natuurlijk ook wel degelijk een risico bij Nigel. De scheidsrechters op een wk zijn nou eenmaal niet dezelfde als in Engeland, en als hij zo doorhaalt heb je gewoon grote kans dat hij eraf gestuurd wordt. Agressiviteit is niet erg, maar nu hou ik bij elke tackle van de Jong mijn hart vast, dus een iets intilligentere speelwijze lijkt me op zijn plaats.

13 maart 2010 om 11:17

De kans op een rode kaart is altijd aanwezig. En ik denk dat er niet snel rode kaarten getrokken gaan worden, omdat het fysieke spel steeds vaker aanwezig is in het voetbal. Teams uit Rusland, Roemenie, Scandinavië zijn fysiek toch uitstekend en behalen positieve resultaten in Europa voor hun standaarden. Het neemt steeds meer toe en ook in Spanje, Duitsland, Engeland en Italie is dit geoorloofd. Denk daarom dat de Fifa het scheidsrechterskorps zal instrueren het WK niet dood te fluiten. En meer toe te laten.

13 maart 2010 om 15:42

Doodfluiten is iets anders dan selers die als een dolle in komen vliegen een rode kaart te geven.

Ik denk juist dat de fifa zal instrueren wel wel vaart in het spel te houden, maar waar nodig streng in te grijpen. Daarom denk ik dat een overtreding als van de jong tegen usa altijd een rode kaart op zal leveren omdat het gewoon zo overduidelijk is.

Natuurlijk heb je dit soort spelers, maar juist ook de uitspraken van de jong achteraf (ik zal nooit mn been terugtrekken) zorgen ervoor dat ik tijdens het wk mn hart vast zal houden.

Goede column, ben het alleen niet met je eens. Ik vind de Jong maar een schoffelaar, die het tempo uit het spel haalt.

Goede column en ben het met je eens.

Ik vind De Jong goed spelen op het Nederlandse middenveld, pakt veel ballen en geeft 200%. Het enige verwijt dat ik hem kan maken is dat hij zijn overtredingen niet handig genoeg maskeert.

Wellicht moet hij wat 'geniepiger' spelen. Hij komt vaak als een dolle stier aangerend en ook al speelt hij dan de bal, het komt zo agressief en onbesuisd over dat een scheidsrechter eerder geneigd is om tegen hem te fluiten en hem een kaart te geven, lijkt mij.

12 maart 2010 om 11:39

Ja daar heb je wel gelijk in mooi verwoord, het ziet er dan inderdaad onbesuisd uit en zo'n scheidsrechter raakt daar meteen onder de indruk van.
Hij moet inderdaad een beetje uitkijken dat hij niet té wild in komt glijden af en toe.

prima stuk, ben het met je eens . de jong zou zo ongeveer de eerste moeten zijn die van marwijk op het wedstrijdformulier zet. klein puntje van gezeik ; Waar deze nederlaag aan te wijten is? i.p.v. Waar deze nederlaag aan te danken is? danken is positief en wijten is negatief, en lijkt me niet dat een nederlaag als positief te bestempelen is

100% met frikx eens. 5 sterren

Goed stuk. Gewoon de waarheid. Op een WK hebben we hem nodig.
5*.

ben het niet helemaal met je eens ik vind het een beetje kort door de bocht.

Je moet ook kijken naar de tegenstander tegen wie we voetballen. persoonlijk zie ik liever van bommel en v/d vaart daar staan. Of de jong en v/d vaart. Wij moeten wat creëren en daar hebben we geen 6 verdedigers voor nodig. Tegen elke ploeg in de poule op het WK moeten wij genoeg hebben aan 1 verdedigende middenvelder.

11 maart 2010 om 22:01

Daarom moeten wij Kuyt er ook uit halen! Kuyt is veelste verdedigend om tegen die ploegen waarbij wij in de poul zitten te spelen! Maar daar zul je het uiteraard niet mee eens zijn. Als wij gewoon Sneijder Vd Vaart Robben Huntelaar Van Persie opstellen dan hebben wij genoeg aanvallers, met de opkomende backs Vd Wiel en Bronckhorst zeker. Daarnaast kan Heitinga nog af en toe naar voren komen. Wel handig als wij dan een breker als Nigel erin hebben!

Dus Kuyt eruit Nigel erin!

12 maart 2010 om 10:02

Waarom zou ik het daar niet mee eens zijn? vanwege Liverpool. Kuyt hoor inderdaad niet thuis in het Nederlands elftal, niet een bij liverpool.

Zonder kuyt en nigel.

12 maart 2010 om 11:35

Ik maak je laatste zin even af
... worden wij nooit kampioen.

Wij moeten inderdaad wat creëren. En hoe kan dat beter door 4 van de beste voetballers ter wereld op te stellen? Van Persie, Robben, Sneijder en Van der Vaart. Deze spelers zijn zo ongelooflijk goed en kunnen één voor één elkaars positie overnemen. Hierdoor is er veel ruimte achter deze linie, en zet je hier één verdedigende middenvelder op dan is die na één helft helemaal kapot. Plus, je kan een enkele speler met driehoekjes helemaal gek tikken. Wat De Jong-van Bommel zo goed maakt, is de wisselwerking tussen beide. Ze weten wat ze aan elkaar hebben en hoe ze moeten staan in het veld.

13 maart 2010 om 11:25

Helaas is dit niet waar. De selectie bij het Nederlands elftal is zo ingedeeld met betrekking tot de basis elf dat er een grote kloof is tussen het grondgebied van de defensie en de aanval. Met aanvallers Robben, Van Persie, Sneijder en Elia welke het spel behoren te maken zullen er veel tegenstanders vrij lopen wanneer zij omschakelen. Er ontstaat dus een gaat tussen de verdedigende middenvelders en de aanval. De defensie van ons is niet super, maar wel solide vind ik. Desondanks zijn er nog wel stormrammen ( genaamd Mark en Nigel ) nodig voor de defensie. Eén man daar plaatsen zou suicide zijn, aangezien alleen van Bommel of de Jong nooit het gat kan dekken tussen de defensie en aanval, waar waarschijnlijk 2 a 3 tegenstanders zich zullen positioneren.

Een Sneijder laat zijn man vaak lopen verdedigd minder mee. Robben blijft na een actie vaak even afdruipen en Van Persie in de spits is niet verplicht of mag niet terugkomen om te verdedigen naar mijn mening. Dan blijft Elia over en deze blijft meestal op de middenlijn wachten tot het balbezit veroverd is. Rafael van der Vaart neerzetten ipv de Jong of Van Bommel is niet slim omdat hij te veel aanvallend zal denken en niet een man kan uitschakelen als één van deze 2 enkelbijters. Sorry maar Rafael hoort gewoon op 10 te staan in plaats van Sneijder ( naar de bank ).

Dit denk ik van het feit dat jij met 1 verdedigende middenvelder wilt spelen. Graag hoor jou om jouw theorie te verdedigen.

Waarschijnlijk behoor ik tot 1 van de jongens, waardoor jij zin kreeg om dit column te schrijven.
Helaas ben ik het behoorlijk oneens met jou en alle andere die graag Nigel de Jong zien.

Natuurlijk heeft Nederland een houthakker nodig die hard, irritant en ruw is. Natuurlijk heeft Nederland een bikkelaar die graag eens doorgaat nodig. Natuurlijk heeft Nederland een type Gattuso nodig die een de boel flink oplaait. Alleen is dit wel de Jong?
Van Bommel werd beroemd met zijn spel bij Psv. Hij gaf tegenstanders geniepige trappen en trok continu aan shirtjes. Schold ze uit en maakten ze vingergebaren. Haalde aanvallen uit met gele kaarten die "nuttig" zijn. Tegenstanders haten hem, maar publiek houdt van hem.

De Jong gaat telkens als het even niet meezit als een bezetene in. Die Jappaner had voor hetzelfde zijn been in 2 stukken terug moeten rapen. De Amerikaan heeft dus als zijn been gebroken! Allebei op momenten dat het niet nodig was. Niet om een beginnende aanval eruit te halen, maar gewoon om even te laten zien dat de wedstrijd meer pit nodig heeft. Dat kan op andere manieren. Bijvoorbeeld door even ruzie te zoeken met de tegenstander, niet door benen te breken.

Het is een pure houthakker die een goede EK speelde, maar nu eens moet kappen met vernietigen van carrières.

11 maart 2010 om 22:03

De Jong is in elk opzicht beter dan Van Bommel, van Bommel had het ooit maar die is het weer kwijt. Nigel staat in een miljoenen vormatie in de basis waar dat fysieke spel veel meer nodig is. Daarnaast pakt van Bommel net als Nigel domme kaarten! Daarnaast maakt van Bommel vaker dekkingsfouten!

11 maart 2010 om 23:37

Nou daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik vind De Jong wel een hele goede speler maar hij is zeker niet 'in elk opzicht' beter dan Van Bommel. Volgens mij is Van Bommel de captain van de nr1 van Duitsland (weet ik niet helemaal zeker maar zo niet, hij is het lange tijd geweest). Alleen al op het vlak van leiderschap vind ik Van Bommel een streepje voor hebben op De Jong.

12 maart 2010 om 11:39

Leiderschap is iets wat je ontwikkelt in de loop der jaren. Ik vind Nigel de Jong bij Manchester City zo'n uistraling hebben dat je ook bij hem al wel kan spreken over een leider. Ik ben ook van mening dat wedstrijden tegen Japan of de VS niet bedoeld zijn om zulke overtredingen te maken. Doe dat maar tegen Brazilië, Spanje of Engeland als het er toe doet.
De wisselwerking, wat ik eerder in een post ook al aangaf, is gewoon heel goed tussen beide spelers. Ze voelen aan wanneer de een instapt en de ander rugdekking moet geven.
Je kunt fan zijn van De Jong of niet, maar feit blijft dat het voor dit Nederlands elftal gewoon een onmisbare speler is.

11 maart 2010 om 23:32

Inderdaad kx22 je hebt helemaal gelijk. De momenten van waas voor de ogen bij Nigel de Jong resulteren meestal in tackels die ernstig en schrikbarend zijn om te zien. Tackels die ook maar èèn doel hebben, namelijk de tegenstander "no matter what" op de meest ordinaire manier de wedstrijd uit schoppen. Gezien het fanatisme vooraf waarmee meneer de Jong zijn tackels inzet, zou je bijna geloven dat hij er zijn hele ziel en zaligheid inlegde. We hebben het hier trouwens over tackels die ook nog eens in let wel, ' vriendschappelijke' wedstrijden worden gemaakt.

Extreme fysieke situaties als deze horen ook helemaal niet thuis op een voetbalveld, nergens niet, zeker ook in Engeland niet!! Vraag dat maar eens aan de spelers en begeleiders van Arsenal, die kunnen daar vast wel over meepraten.

Ik ben het absoluut met je eens, de Jong hoort gewoon in de basis.
Heeft zich fantastisch ontwikkelt en is inderdaad een speler die veel vuil werk kan opknappen voor spelers als Robben, Sneijder en van de Vaart.
Wel vind ik dat hij wat voorzichtiger mag zijn met zijn tackles, harde tackles ben ik voor, gemene/gevaarlijke tackles toch wat minder.
Maar goed, Boula werd ook enorm toegejuichd toen hij Ronaldo eruit trapte in 2006, en als we door zo'n actie het WK zouden winnen, vind iedereen het natuurlijk geweldig

Mooi Stuk!!!! heel goed gezegd ben het helemaal met je eens maar je had wel een paar min punten meoten noemen want hij is toch geen Mikhael Essien maarja ben het helemaal met je eens verdiend een basisplaats hoewel ik van bommel ook heel belangrijk vindt maar die valt ook best wel es een beetje aan en we hoeven niet Marco Matterazzi voetbal spelen maar als een verdedigende middenvelder spelen mag je best wel zo als Gennaro Gattuso Spelen. goed stuk 4 en een halve ster

dit is trouwens mijn opstelling voor nederland op het WK

Stekelenburg
Van der Wiel
Heitinga/Bou
Mathijsen
Van Bronckho
van bommel
sneider/rafa
de jong
persie/elia
persie/ruud
robben
12 maart 2010 om 04:41

Dat zijn alleen een stuk of 7 verschillende opstellingen met verschillende mogelijkheden op 1 plek! Die van mij:

3 verdedigers kan wel in de poulwedstrijden, zeker met 2 slopers op het middenveld, je zou van Bommel eruit kunnen halen voor Kuyt als je een vleugel onbegaanbaar wil maken voor een opkomende back of middenvelder!

Met Persie, Sneijder, Vd Vaart, Huntelaar en Robben heb je zoveel scorend vermogen tegen de kleinere teams. Die worden verwoest. In de moeilijkere wedstrijden tegen sterke teams misschien Huntelaar eruit halen en vervangen door Kuyt, deze neerzetten tegenover een opkomende back. Dan natuurlijk ook met een 4e verdediger spelen.

Dit is de enige manier om alle wereldtoppers van Nederland op 1 veld te hebben staan, zou graag zien dat Marwijk het een keertje zo neer zet!

12 maart 2010 om 08:32

En hoezo kan dat wel in poule wedstrijden? In onze poule zit geen een land wat dermate slecht is dat het niet eens naar het WK zou mogen komen. Het zijn 3 landen waar we wel van moeten kunnen winnen, maar niet te gemakkelijk naar moeten kijken.

Maar on-topic weer. Ik vind het Nederlands elftal op dit moment goed staan. 4 verdedigers, het blok met Van Bommel en de Jong en dan 4 aanvallende spelers. En wie die 4 moeten zijn zal aan het eind van het seizoen blijken, wie er dan fit is en wie er goed speelt. Dit zal ws ook per tegenstander verschillen en liggen aan hoe ze zich in Afrika op de training gedragen.

Over Nigel. Hij maakt inderdaad denk ik op de verkeerde momenten die overtredingen, maar dit is wel het resultaat waarom hij geen rode kaarten daarvoor kreeg. Ik volg hem wel alleen tijdens wedstrijden van het Nederlands Elftal, dus hoe hij in Engeland speelt moeten jullie me vertellen. Maar zonder hem worden we gewoon overlopen.

Dus inderdaad. Onze enige kans om Wereldkampioen te worden is een risico op een rode kaart in een moeilijke wedstrijd.

kan de opstelling er niet meer bij editen dus alsnog

Steek
Wiel
Heitinga
Mathijsen
Robben
Bommel
De Jong
Vd Vaart
Sneijder
Huntelaar
Persie
15 maart 2010 om 23:41

Jhebt hier geen zeker verdediging .. beter met 4 verdedigers

in de verdediging klopt het niet echt goed , omdat ze niet echt een rechtsback hebben dacht ik of ben ik verkeerd en op sneijder zijn positie zou ik liever seedorf gezien hebben , maar ja ..

stekelenburg
Braafheid
Vlaar
Heitinga
Van Bronck.
De jong
V.Bommel
Robben
(sneijder)
V.Persie
Huntelaar
15 maart 2010 om 23:41

Jhebt hier geen zeker verdediging .. beter met 4 verdedigers

in de verdediging klopt het niet echt goed , omdat ze niet echt een rechtsback hebben dacht ik of ben ik verkeerd en op sneijder zijn positie zou ik liever seedorf gezien hebben , maar ja ..

stekelenburg
Braafheid
Vlaar
Heitinga
Van Bronck.
De jong
V.Bommel
Robben
(sneijder)
V.Persie
Huntelaar

Ik vind het een erg matige column.

Een paar heel vervelende fouten, bijvoorbeeld "toen ik hierna zat te kijken", dat moet "hiernaar" zijn.
Verder niet echt een eye-opener, ook veel open deuren zoals de vergelijking met Gatusso.

Waar het om draait is, zoals al eerder vermeld, zijn onnodige kaartenverzameling. Als hij in 2 oefenwedstrijden al geel pakt wat rood had kunnen zijn, wat doet hij dan als er écht wat op het spel staat?

Verder sluit je af met een 'stelling': “Is onze enige kans op de WK titel een risico?”
Dit is ten eerste geen stelling maar een vraag. Een stelling is: 'onze enige kans op de WK titel is een risico'.

Dit is sowieso een rare vraag/stelling, want onze "enige kans" is voor iedereen anders. Jij denkt aan de Jong, ik denk dat we niet zonder een goede Van Persie de finale halen. Van Persie is een risico gezien zijn blessure, dus ik beantwoord de vraag/stelling met "ja", al hebben wij het over heel andere dingen.

Verder hou ik er niet van als mensen zich redelijk indekken als ze hun mening ten toon stellen, door iederekeer "vind ik" etc toe te voegen. Je schrijft een column en je staat voor wat je schrijft. Dan mag je het ook wat krachtiger brengen

14 maart 2010 om 14:35

Misschien niet een echte eyeliner dit, maar het schrijven van dit artikel was voor mij noodzakelijk. Ik werd gek van de mensen welk Nigel bestempelden als een of andere boer welke toevallig tegen een bal kan aantrappen. Het is gewoon een zeer begaafde middenvelder, welke daarnaast niet bang is (vieze) overtredingen te maken. Dat hij bij Ajax de opleiding genoten heeft, grotendeels als Amc, zegt genoeg over zijn talenten/kwaliteiten.

Iedereen heeft het alleen over zijn 'kaartenverzameling' bij Oranje en niet bij Manchester City. Bij Oranje heeft hij misschien toevallig 2 kaarten gepakt in 2 wedstrijden. Bij City in 1 seizoen ( 34 wedstrijden tot nu toe ) pas 8!! kaarten. Vergelijking gaat nu niet echt op hé. Misschien ligt dit wel aan het spel wat Oranje speelt, waardoor hij deze kaarten moet incasseren.

Het is inderdaad mijn fout dat ik een vraag stelde in plaats van een stelling. Ben nooit goed geweest in het schrijven van mijn Nederlands, maar probeer toch het zo goed mogelijk te doen. Het gebruik van woorden op een verkeerde manier zal wel vaker bij mij voorkomen. Het is belangrijk, maar ik vind het in mijn geval belangrijker dan de inhoud van de column overkomt. Verder heb je wel gelijk dat ik misschien wat krachtiger mag schrijven. Ik heb namelijk vaker het gevoel dat noodzaak is bij mij.

Bedankt voor je kritische kijk, maar ben het niet eens met al je punten. Vooral de inhoudelijke kant ben ik het niet mee eens, maar met wat opbouwende feedback als jou ( laatste alinea's ) kan ik meer dan wat sommige hier posten. Thanks

"bij Voetbal International werd er maandagavond besproken of Nigel een risico is voor het Nederlands elftal en ik ben van mening dat hij helemaal geen risico is voor het WK, maar eerder een voorwaarde om mee te doen voor de Wk-titel."

Een van de belangrijke spelers in het Nederland elftal is hij zeker, een voorwaarde alleen nog niet omdat het spel toch met elf man gespeeld dient te worden en Nigel nooit overal kan staan. Vast staat wel dat hij een hele groterol vertolkt samen met Sneijder in het Nederlands elftal.

12 maart 2010 om 11:51

Of je gaat er nog letterlijker op in zeg.
Bovendien als je zegt dat iemand een voorwaarde is om te strijden voor de titel betekend toch niet dat hij het in z'n 1tje moet doen? Het gaat alleen beter als hij meedoet.

die gast is gewoon ziek in zijn hoofd, als je die in jouw team hebt risceer je enkel een gele/rode kaart als je tegen hem moet spelen risceer je spelers die hun carriere mogen vergeten. Onbegrijpelijk dat zoveel mensen hier fan van kunnen zijn

12 maart 2010 om 11:43

Onbegrijpelijk dat er zoveel mensen geen fan van kunnen zijn. Er telt maar één ding, wereldkampioen worden. Wanneer Nederland in de finale tegen Duitsland staat en Ballack is heer en meester op het middenveld en De Jong schopt hem de wedstrijd uit waarna wij het spel domineren en de finale winnen, is er een standbeeld voor De Jong nog voordat de rondvaart door de grachten voorbij is.

Nigel de Jong is gewoon kei- en keihard nodig op een WK.

de jong kan belangrijk zijn voor nederland ja, maar als hij straks ik noem maar wat in de kwartfinale een rode kaart krijgt dan benadeeld hij ons flink

Spelers van dit kaliber mogen nooit ter discussie staan. de jong is momenteel de beste verdedigende middenvelder die we kunnen opstellen in oranje en hij heeft ook nog aanvallende kwaliteiten. Tesamen met van bommel is hij het perfecte controlerende duo. Ik ben het wel eens met een aantal schrijvers dat deze spelers wel eens over de schreef gaan maar dat komt ook door de competitie waar ze in spelen en die competities hebben nou eenmaal niet zulke zwakke scheidsrechters als in de eredivisie. Hier in Nederland trekt men voor het minste of geringste een kaart maar in het buitenland zie je dat veel minder. Kijk maar naar de wedstrijd Hsv-anderlecht van gisteren, daar is geen enkele kaart getrokken terwijl er wel een paar stevige overtredingen werden gemaakt. Dus dat wij moeten vrezen voor veel kaarten van deze speler is nogal overdreven.

Defensief zijn we helemaal niet zo goed. Een blok van één of twee man maakt daarom niet uit. Zodra de tegenstander voorbij dat blok is, hoeven ze alleen nog langs twee matige centrumverdedigers en scoren is dan een koud kunstje. Er vanuit gaande dat Gio en Van der Wiel constant voorin hangen.

Ik kan me natuurlijk wel ergens vinden in je mening, maar ik zeg: óf Van Bommel óf De Jong. Allebei zijn ze te agressief en dat overtredingen maken komt later alleen maar ten nadele. Kaarten doen je de nek om, vooral rode kaarten. Nigel heeft de laatste interlands simpelweg geluk gehad dat hij geen rode prenten kreeg. Het is wel duidelijk dat hij te vaak onnodig hard ingaat, terwijl hij ook even geduld kon hebben en de bal kon veroveren met een normale tackle.
Bovendien krijg je een extra verbindingsspeler tussen het middenveld en de aanval erbij als je zo'n 'bikkel' ervoor inlevert. Nederland is er om aan te vallen en niet om op z'n Italiaans te verdedigen. Twee of drie wat meer naar voren gerichte middenvelders moeten de bal bijhouden en bij balverlies direct druk zetten. Dan is het 'blok' minder belast en heb je dus ook maar één risicofactor nodig.

Hersenloze, onbesuisde tackles hebben sowieso niets met voetbal te maken. Persoonlijk zou ik van Bommel opstellen. Die kan de bal veroveren en mee naar voren spelen, plus dat hij een natuurlijke leider is. Maar als Nigel zich goed weet te beheersen en niet te vaak van die domme overtredingen maakt, dan heb je een ideale stofzuiger in je elftal die zich alleen hoeft te concentreren op ballen afpakken en inleveren bij een Van der Vaart of Sneijder.

Een artikel beoordelen jegens dezelfde overtuiging vind ik totale bullshit, dus daar geef ik je geen minpuntjes voor. Ik beoordeel een artikel op de schrijfstijl, de titel en de eventuele argumenten die een mening ondersteunen. En daarin heb je gewoonweg flink gescoord. 5 sterren, ga zo door!

Een zeer matige column. Die overtreding van De Jong had helemaal niets met 'pitbull-zijn' te maken. Hij schopt Holden's Wk-droom aan diggelen en jij loopt hem te verdedigen. Hij lijkt op Gattuso? Wat een onzin; maakt Gattuso half-hoge-benenbrekende tackles? Neen is het antwoord. Hij lijkt eerder op een veel mindere Roy Keane; die brak ook nog weleens een been. Zet Van Der Vaart maar naast Van Bommel, nemen we maar wat meer risico. Moet ook, want zonder risico kom je nergens op het WK, tegen de sterkere landen.

12 maart 2010 om 12:18

Was de Jong maar half zo goed als Roy Keane....

12 maart 2010 om 13:56

Je zegt 'moet ook, want zonder risico kom je nergens op het Wk'. Is dat niet wat hij juist duidelijk wil maken? Ik ben het met je eens, De Jong is een risico, maar ik ben het ook met je eens dat dat risico genomen moet worden. Uiteraard is het aan de bondscoach en De Jong zelf om zijn slechte punten in goede om te zetten, maar als je ziet dat hij het in Engeland niet verkeerd doet en ook wordt geprezen om zijn rol, vindt ik dat hij in Nederland erg wordt onderschat. In de basis of niet, De Jong moet gewoon mee. Hij zal ongetwijfeld nodig zijn.

12 maart 2010 om 13:57

Je zegt 'moet ook, want zonder risico kom je nergens op het Wk'. Is dat niet wat hij juist duidelijk wil maken? Ik ben het met je eens, De Jong is een risico, maar ik ben het ook met je eens dat dat risico genomen moet worden. Uiteraard is het aan de bondscoach en De Jong zelf om zijn slechte punten in goede om te zetten, maar als je ziet dat hij het in Engeland niet verkeerd doet en ook wordt geprezen om zijn rol, vindt ik dat hij in Nederland erg wordt onderschat. In de basis of niet, De Jong moet gewoon mee. Hij zal ongetwijfeld nodig zijn.

13 maart 2010 om 11:36

Risico neem je juist door Nigel de Jong neer te zetten op die plaats. Hij verdient hé en voert zijn taken daar secuur uit. HIj doet waarvoor hij is gekomen en daarom prijs ik hem. Hij wilde strijden en desnoods vechten voor zijn land. Heerlijke Duitse, Italiaanse en Zuid-amerikaanse mentaliteit. Alleen met die mentaliteit kan je wereldkampioen worden is maar weer gebleken. Want de laatste jaren hebben juist door gebrek van deze mentaliteit het podium vroegtijdig moeten verlaten.

Mag ik trouwens vragen wat je matig vindt aan mijn column. Hou wel van nuttige (kritiek). Want feedback zie ik niet. Ik zie alleen dat je het niet eens bent met mijn column, maar dat doet toch niks af aan de inhoud of boodschap ervan.

Het is simpel. Nederlands verdediging is niet zo sterk. Mathijssen en Heitinga zijn aardige voetballers, maar stoppen niet iedereen af. Wat moet je doen als je verdedigers niet sterk zijn? Zorg dat de bal voor de verdediging alweer in je bezit is. Hoe kunnen we dat het beste doen? Met de Jong en van Bommel.

De hele discussie over dat hij voor Oranje een risico kan zijn voor de Wk-titel vind ik sowieso al erg. Het zou moeten zijn, wie verantwoordelijk gaat zijn als Nigel iemands voetbal carrière definitief aan een einde brengt door hem een ontiegelijke doodschop te geven. Als Nederlander zou ik mij daar dan diep, maar dan ook heel diep voor schamen.
Nigel is een erg goede voetballer op zijn positie. Maar die schoppen van hem kunnen echt niet door de beugel. Dat heeft niets te maken met fel zijn en geconcentreerd spelen.

zolang ie op het randje speelt heb je gelijk, het probleem is dat hij er ook over gaat en dat is wel degelijk een gevaar. het been van een tegenstander breken in een oefenwedstrijd is ver over de grens! en nee dat doe je niet express enzo dat is ook wel zo, maar je moet wel weten wat je doet en wanneer je bikkelt.
ik ben van mening dat hij wel degelijk eraan moet werken om niet zo hard te spelen, maar tot het randje.

Goed stuk, iedereen maar schreeuwen dat we een bikkelaar nodig hebben en nu hebben we ze en is het weer niet goed. Probleem met Nigel is alleen dat hij moet weten Wanneer je een overtreding moet maken. Iemand door midden schoppen in de middencirkel terwijl je 1-0 voorstaat en je meer dan voldoende rugdekking hebt is natuurlijk totaal overbodig.

Wat we wel nodig hebben is dat de Jong (en van Bommel) wel altijd mooi laten zien wie de baas is in het veld! Dat is nou net iets wat we enorm misten onder Marco v B. Het elftal is zo veel beter in balans.
En dat geklaag altijd maar weer over de verdediging....... Beetje jammer

Leest lekker weg.
Ben het verder ook helemaal met je stelling eens. Iemand als De Jong moet je in je team hebben. Als duo met Van Bommel altijd een berekenbaar middenveld.

wow!!! echt een goed stuk.. ik meen het.. ik woon zelf hier in UK en men hier vind de Jong echt een klasse speler. Hij word als een van de beste middenvelders gezien die naast fysiek ook nog heel technisch is.

5 sterren voor je stuk.. leest heel makkelijk is het blijft boeiend tot de laatste zin en verder is de opbouw ook heel goed gedaan.

Goed stuk, goede zinsopbouw en goede argumenten gegeven.
Het verhaal is redelijk kort, maar je brengt het op zo'n manier dat dat niks uitmaakt.

Ik geef je dan ook 4 sterren. Het mist net de perfectie voor de 5 sterren.

Mensen toch..net of hij soms de enige is die een rode kaart kan pakken!
Sneijder kan ook nogal is wat kaarten pakken,ga je die dan ook langs de kant zetten,van Bommel kan ook nog welis kaarten pakken ga je die ook langs de kant zetten??etc etc...
Zulke jongens zijn er gewoon nodig en zeker weten op een Wk.

On Topic...

Ik ben het in ieder geval 100% met je eens

13 maart 2010 om 11:33

Sneijder pakt domme kaarten. Tackelen aan de rand van het strafschopsgebied tegenstander, praten tegen de scheids, protesteren, cynische gebaren. Dat zijn domme gele kaarten. Die van de Jong zijn meestal noodzakelijk.

Bedankt Ibra ben het ook met jou eens.
Bedankt voor je reactie en beoordeling.

Precies. Je heb er gewoon zo eentje nodig. Samen met vbommel gewoon een heel sterk blok dat ook nog eens goed kan voetballen (wat wel is vergeten word). Heb vaak het gevoel bij VI (wat ik overigens een mooi programma vind) dat ze een beetje interessant willen doen om zelf te scoren.

Je kan ook fel zijn, zónder zo ontzettend veel geel te pakken... Hij loopt bijna één op één !

13 maart 2010 om 11:31

Ik wil even wat uit de wereld helpen. Iedereen onthoudt de kaarten die de jong pakt, maar alle andere geweldige 'fair' tackles ziet niemand meer. Nigel de Jong heeft in 31 wedstrijden dit seizoen bij Manchester City, pas 8 gele kaarten ontvangen. Geen 1 op 1.

Dit aantal is niet veel vindt ik voor iemand als de Jong, wie door iedereen wordt afgeschilderd als een afgetrainde huurmoordenaar in het veld.

Dit soort spelers heb je inderdaad nodig. Zeker in lastige momenten moeten er mensen zijn die voor elke bal willen en durven gaan. Dat doet Nigel in Oranje, dat doen Enoh en De Zeeuw bij Ajax. En zo kun je nog genoeg voorbeelden bedenken.

Dat spel brengt risico's met zich mee. Dus ja het blijft wel een risico. Maar soms moet je risico's nemen om een doel te bereiken.

Ik ben het er mee eens dat we hem nodig hebben.

Maar mijn vraag is zou het ook goed werken als we een Messi tegen over ons hebben, door die een verdediging kan dansen??

Ik ben het er (ook) 100% mee-eens dat we hem nodig hebben.
Ik zou echter, als ik hem was, zijn spel toch ietwat indammen m.b.t. zijn overtredingen; als hij een rode kaart op het WK krijgt voor zo'n overtreding als tegen Japan als tegen de VS dan zijn we hem gewoon voor 3 wedstrijden kwijt.. Ik zie het wel gebeuren dat hij wedstrijd 1 tegen Denemarken er 1'tje het veld aftrapt en we hem voor 3 wedstrijden kwijt zijn... Zoiets kunnen we dan weer net niet gebruiken.

ik wil hier wel wat opzeggen iedereen wil altijd de beste in het veld hebben, maar heeft een team met alleen maar sterrren wel eens een prijs gepakt je moet een team maken. een team heeft werkers(v.bommel,de jong, kuyt, heitinga), techniese(sneijder, persie, robben) en ervaren spellers(v. nistelrooy,seedorf) nodig. dus ik vind je moet spelers halen die een team maken.want steren werken niet voor steren, mindere techniese voetballers willen wel werken voor strerren.
ik denk dat real madrid daar een goed voorbeeld van is. dus ik denk dat de jong zeker mee kan maar hij mag wel even praten met v. bommel die had een paar jaar terug ook van deze actie's maar hij is nu ook beter met zijn tackels.

Elke ploeg heeft een schoffelaar nodig!

niet echt het beste stuk ooit

Deze jongen wil gewoon een beetje laten zien hoe stoer die wel niet is, ze moeten hem een keer laten voelen wat die zelf doet. Denk ik niet dat hij zich nog zo achterlijk gedraagt, wij zeikten wel over Chiellini toen die v.persie schopte, maar die ging nog voor de bal deze gozer gaat bewust naar de man.

Ik geef je helemaal gelijk. Zeker omdat het verdedigend niet geweldig is bij Nederland, heb ik er wat meer vertrouwen in als een speler als Nigel de Jong (die inderdaad een 'pitbull' genoemd mag worden) ervoor speelt. Wil je Europees of Wereldkampioen worden, dan moet je een team hebben dat voor elkaar werkt, dat niet bang is een duel aan te gaan en dat niet naast zijn schoenen loop.

Het team werkt vaak voor elkaar, maar enkele spelers laten aventoe wel eens even het kopje hangen. Als team ga je er in, als team ga je eruit. En je werkt als team voor elkaar. Daarom ben ik zeer gecharmeerd van spelers als (inderdaad) Nigel de Jong en Dirk Kuyt. Spelers die geconcentreerd zijn, weten wat van ze verwacht word en het beste uit zichzelf naar boven proberen te halen. Zijn niet bang voor een duel, misschien ook door de vele minuten die ze inmiddels al in Engeland achter de rug hebben.

Met het laatste punt lopen we toch erg voor op andere voetballanden als Spanje, Engeland, Duitsland, etc. Bij deze landen zie je vaak één of twee spelers in de selectie rondlopen die denken: 'ik speel de sterren van de hemel, dus het maakt niet uit wat ik doe'. Met gevolg dus noncharlantie. Ik vind dat bij Nederland toch echt meevallen. Natuurlijk ben ik weleens niet tevreden over de inzet van sommige spelers..

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren