Invaller Larsson bezorgt sc Heerenveen eerste overwinning van het seizoen

SC Heerenveen is er zaterdagavond in geslaagd zijn eerste overwinning van het seizoen te behalen. De ploeg van Jurgen Streppel was in eigen huis met 1-0 te sterk voor PEC Zwolle. Sam Larsson kroonde zichzelf tot matchwinner: de in de rust ingebrachte middenvelder was vijf minuten later verantwoordelijk voor de enige treffer. Heerenveen liet een kans op een mooie mijlpaal echter wel liggen: de teller in het eigen Abe Lenstra Stadion staat nu op 749 Friese doelpunten, waardoor nummer 750 nog even op zich laat wachten.

/

Heerenveen en PEC keken in een niet helemaal uitverkocht stadion in eerste instantie de kat uit de boom. Queensy Menig stichtte in de beginfase voorzichtig een beetje gevaar, terwijl Luciano Slagveer namens de Friezen een schot richting Mickey van der Hart produceerde. De aanvaller bediende tien minuten later bijna Pelle van Amersfoort, maar de spits kwam niet goed uit en miste de bal.

Arber Zeneli produceerde vijf minuten voor rust de grootste kans van het eerste bedrijf: hij maakte knap ruimte voor zichzelf aan de rechterkant en schoot daarna hard op doel. Van der Hart lette echter goed op en had een antwoord paraat. Vijf minuten na rust was het wel raak voor de thuisploeg: Heerenveen viel aan, maar zag zijn aanval afgeslagen worden. Bram van Polen was echter te laconiek in het uitverdedigen, waarna Larsson de bal op de rand van de zestien op kon pikken en daarna kiezelhard nummer 749 in het Abe Lenstra Stadion binnen schoot.

Tot doelpunt 750 kwamen de Friezen echter niet meer: Reza Ghoochannejhad bediende Van Amersfoort, maar de spits vond Van der Hart op zijn weg. De keeper was eveneens attent bij een mooie vrije trap van Stijn Schaars, die door de doelman uit de kruising getikt werd. Gelegenheidsaanvaller Ted van de Pavert stelde Anass Achahbar in staat bijna een late gelijkmaker te produceren. De van Feyenoord overgekomen aanvaller raakte de bal echter niet goed en slaagde er niet in Erwin Mulder te passeren.

Vind jij dat Heerenveen het verdiende om te winnen?