Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Interview met Eindhovens Dagblad wordt aanvoerder Helmond Sport fataal

Laatste update:

Robin van der Meer maakt voorlopig geen onderdeel uit van de selectie van Helmond Sport. De verdediger liet zich na het verloren bekerduel met Go Ahead Eagles (3-1) in het Eindhovens Dagblad uit over zijn rol als reservespeler en dat is hem duur komen te staan. Van der Meer is er sowieso niet bij als Helmond het maandag in de Keuken Kampioen Divisie opneemt tegen Jong PSV.

Van der Meer was dit seizoen als aanvoerder een onbetwiste basisspeler bij Helmond Sport, totdat hij voor de derby tegen TOP Oss ineens op de bank werd geposteerd. Ook in de daaropvolgende duels tegen Jong Ajax en Willem II bleef de centrale verdediger negentig minuten op de bank. Tegen Go Ahead mocht hij het bij afwezigheid van Tom Beugelsdijk weer eens laten zien. Na afloop liet Van der Meer zich in gesprek met het Eindhovens Dagblad kritisch uit over zijn rol als reserve.

"Ik hoor te spelen en dat heb ik deze wedstrijd wel laten zien", zei Van der Meer na het met 3-1 verloren duel in de Adelaarshorst. "Ik was woest toen ik weken geleden hoorde dat ik werd geslachtofferd, dat mag je best weten. Dat heb ik de trainer ook eerlijk verteld. Op een normale manier. Die reserveplek doet afbreuk aan mijn status als aanvoerder, als ik eerlijk ben. Dat ik vandaag (tegen Go Ahead, red.) die band draag, is prima. Maar als ik er maandag tegen Jong PSV weer naast sta en pas over een aantal wedstrijden mag opdraven, is de vraag of ik dat nog wil."

Tegen Jong PSV is Van der Meer er in ieder geval niet bij. De club heeft besloten zijn aanvoerder te schorsen. "Helmond Sport is van mening dat de technische staf in alle vrijheid de opstelling moet kunnen bepalen, uitspraken van de aanvoerder over zijn eigen positie dragen daar niet aan bij", valt te lezen op de clubsite. "De moeilijke fase waarin Helmond Sport zich momenteel op sportief gebied bevindt, vraagt om een selectie die als één team strijdt om de gestelde doelen te behalen. Elke vorm van afleiding moet daarbij worden uitgesloten."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De beste man mag toch best teleurgesteld zijn en een mening hebben over de gang van zaken, wat maakt dat nu weer uit. Sterker nog het is niet meer dan logisch, ik zou me pas zorgen gaan maken als iemand het niet zou doen. In dat geval heb je geen gezonde concurrentiestrijd meer. Ten slotte is dat statement van de club ook wat bijzonder, hoezo kan een technische staf niet in alle vrijheid de opstelling bepalen haha? Het zal wel aan mij liggen, maar er is toch niks mis mee om het af en toe oneens te zijn. Of mag dat ineens in de huidige samenleving niet meer?

22 oktober 2022 om 14:10

hij chanteert de coach om hem maandag te laten spelen want anders heeft hij er geen zin meer in.
Dit gaat wat mij betreft nog verder dan wat Ronaldo bij United deed.

22 oktober 2022 om 14:13

Dan stel je hem de weken daarna toch ook niet op, als hij toch al 2e keus is maakt dat geen zak meer uit.

22 oktober 2022 om 14:20

Vandaar dat je dan nu net zo goed de streep kan trekken wat ze nu dus ook doen.
Maar al bij al is het gewoon heel arrogant om te zeggen dat je altijd hoort te spelen als je net 3-1 op je ballen hebt gekregen.

22 oktober 2022 om 15:12

3-1 tegen een Eredivisie club zal niemand bij Helmond wakker van liggen denk ik

22 oktober 2022 om 14:16

Teleurgesteld zijn en een mening hebben mag best, maar dat met de pers delen valt vaak minder goed. Dat is niet zo moeilijk om te begrijpen, toch?

22 oktober 2022 om 14:25

Dat ze er niet blij mee zijn, begrijp ik helemaal. Maar nu gaan schorsen vind ik wel heel bizar. Natuurlijk, ik weet niet wat er intern is gezegd maar als het puur om dit interview is, zou ik dat wel heel kleinzerig vinden. Dan neem je hem de band af en stel je hem niet op ofzo, maar schorsen is echt wel next level.

Wel heftig dat die heeft gezegd hoor. Ik zou hem gewoon meteen royeren. Hoe durf je het om te zeggen dat je hoort te spelen. Maar zal nu vast een onvoldoende hebben gescoord op de mediatraining. Wat zijn er toch kleinzerige mensen op de wereld

22 oktober 2022 om 14:22

Hij zegt dat hij er wss geen zin meer in heeft als hij er weer naast staat. Spelers met zo'n discipline heb je niks aan. Terecht gepasseerd.

22 oktober 2022 om 14:26

Volgens mij zegt hij dat over de aanvoerdersband en niet over het spelen an sich. Op zich kan ik me dat prima voorstellen.

22 oktober 2022 om 14:51

Benzema. Dat gaat over de aanvoerdersband, niet voor het spelen zelf. Zou natuurlijk ook nergens op slaan, want anders kan hij zichzelf natuurlijk nooit meer in de basis spelen. Snap jij toch ook wel?

22 oktober 2022 om 14:26

Hij zegt op te geven als hij er weer naast staat. Dat is toch belachelijk? Echt heel triest. Als hij zei "ik vind dat ik basisspeler ben en ga dat de trainer ook laten zien", dan had hij enkel respect gekregen

22 oktober 2022 om 14:49

'hij zegt op te geven'. Waar staat dat precies?

22 oktober 2022 om 16:25

Nou ja, hij wil dan geen aanvoerder meer zijn wellicht. Dan wil hij dus niet aantonen dat hij de leider is. De man die hoort te spelen. Want dan lever je die band niet in.

Zegt helemaal niks geks. Is gewoon wat gefrustreerd want wil spelen, vindt dat ie goed genoeg is. Iedere aanvoerder zou het gek vinden als ie reserve komt te staan paar weken achter elkaar en zoals ie zegt doet het afbreuk aan de band en het leiderschap.

Triest dat ze 'm nu geweerd hebben, zielige mensen bij Helmond

Uiteraard mag hij teleurgesteld zijn, echter het verkondigen via media, dan laat je zien dat je je eigen belang boven het teambelang zet. Daarnaast zorgt het voor negativiteit rondom de club, waarbij ze dit seizoen al niet echt goed draaien. Dan is dit onnodig gedrag en ook eerlijk gezegd aanvoerder onwaardig.
Dat mensen dit niet begrijpen, zoals enkelen hier, dan ben ik benieuwd naar hun denken en wat hun normen en waarden zijn.

Hij wil spelen en maakt dat kenbaar. Zegt mij iets over de drive die hij heeft. Verder is het logisch dat wanneer hij als aanvoerder ineens reserve komt te staan teleurgesteld is. Dat mag hij ook uiten. Hij zit er blijkbaar erg mee en dat jij dat aangeeft zegt ook iets over de manier qaarpp HS ermee om is gegaan. Als dit goed besproken was dan was dit niet naar buiten gekomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren