Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In veel gevallen zal je zeggen dat het beslist is, maar zo voel ik het niet’

Laatste update:

Ajax gaat op de slotdag van de Eredivisie op bezoek bij De Graafschap en bij een overwinning zijn de Amsterdammers kampioen. PSV lijkt op doelsaldo het onderspit te moeten delven, al geeft technisch manager Marcel Brands het nog niet op. Hij wijst op de bizarre titelstrijd in 2007.

/

Dat jaar gaf AZ het weg door een nederlaag bij Excelsior en ging PSV op doelsaldo nog voorbij aan Ajax. “In veel gevallen zal je zeggen dat het beslist is, maar zo voel ik het niet. Ik heb met AZ een keer een titel verloren, die hier destijds met gejuich werd ontvangen en ook niemand voor mogelijk had gehouden”, aldus Brands via de officiële kanalen van PSV.

Brands wijst ook op een wedstrijd die hij als voetballer ooit speelde met RKC Waalwijk. Hij ging op bezoek bij Go Ahead Eagles, dat moest winnen om niet te degraderen. “Er stond voor ons niets meer op het spel, maar we wonnen met 0-4.”

Denk je dat PSV nog kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha, die Brands blijft positief, en dat is zijn goed recht. Is echter wel duidelijk dat Ajax de schaal in handen heeft. Dit gaan ze nooit meer weggeven.

3 mei 2016 om 16:38

ze hebben de sleutel vast, van de kast waar ie in staat, maar de schaal zelf nog niet. Ze hoeven alleen nog maar een draai te geven, maar ik acht de kans klein dat ze dat niet lukt.

3 mei 2016 om 16:42

Hoezo zie ik dit soort uitspraken zo regelmatig voorbij komen? Het staat gelijk in punten, er kan simpelweg van alles gebeuren. Leicester is net kampioen geworden en jij gelooft niet dat Ajax punten kan verspillen tegen De Graafschap? Ik geef toe dat ik m'n geld er niet op zou zetten, maar het is voetbal, 'de bal is rond', en meer van dat soort cliches.

3 mei 2016 om 16:49

De graafschap gaat niet vol gas spelen. Staat niks meer voor hun op het spel. Ze gaan met de handrem erop spelen om blessures in de play-offs te voorkomen.

3 mei 2016 om 19:05

PSV moet zich eerder zorgen maken over of zij wel de drie punten kunnen meenemen uit Zwolle.de kans dat Ajax niet van de Graafschap wint is vele malen kleiner als dat PSV punten laat liggen in Zwolle..

3 mei 2016 om 22:20

Precies dat dus. Psv is wanhopig bezig om de druk bij Ajax neer te leggen.
Dat is natuurlijk tegen beter weten in, zij gaan een heel moeilijke middag tegemoed in Zwolle en ik denk persoonlijk dat ze niet zullen winnen.

3 mei 2016 om 16:55

Ik ben er anders nog niet zeker van. Tuurlijk moeten we de superboeren oprollen, maar we hebben nog niet gewonnen. Ik geloof er wel in dat PSV de 6 goals niet meer goed maakt, maar als Viergever een vroege rode kaart pakt wil ik het nog wel eens zien.. uiteraard ga ik ervan uit dat Ajax gewoon wint en kampioen is, maar ik vind het arrogant om al die PSVers in het nieuws zo af te zeiken, ze moeten het vertrouwen toch zeker wel houden.

3 mei 2016 om 17:27

Joh, Ajax heeft dit hele seizoen in 33 wedstrijden nog niet één keer direct rood gekregen. Waarom zou dat nu ineens wel gebeuren, nota bene tegen de nummer 17 voor wie de uitslag van de wedstrijd helemaal niets meer uitmaakt en die zich qua kaarten en blessures zal sparen vanwege de naderende play-offs... Kampioensstress? Ik zie het niet gebeuren. Dat wil niet zeggen dat Ajax De Graafschap wel even op zal rollen, maar normaal gesproken mag De Graafschap uit geen enkel probleem zijn, zeker niet als het de kampioenswedstrijd is.

Eerlijk gezegd vind ik het behoorlijk pathetisch overkomen dat al die Psv'ers weigeren te erkennen dat ze nog maar een marginale kans op de titel hebben. Kom op Brands en Cocu, wees realistisch en erken hoe het ervoor staat. Die uitwedstrijd tegen Zwolle is op zich al lastig zat, hou je daar maar mee bezig. En helemaal droevig zijn de uitspraken van die pannenkoek van een Willems, die beweert dat PSV nog steeds 99 procent kans op de titel heeft... Die gozer moet zich echt laten nakijken...

Als Ajax dit nog weggeeft zijn ze wel echt de grootste stumperds aller tijden. Az hoefde in 2007 ook alleen maar te winnen bij degradant Excelsior. Het enige verschil met nu is, is dat Ajax zo constant is en heel weinig weggeeft. We zullen zien maar ik hoop uiteraard dat Ajax het wordt zondag!

3 mei 2016 om 18:02

AZ was ook zeer constant, maar wisten niet met de druk om te gaan.
Zonder drik zouden ze ruim van Excelsior gewonnen hebben.

3 mei 2016 om 18:50

Die druk ligt al een tijdje bij Ajax, elk punt verlies was fataal dus de druk zal morgen zelfde zijn al afgaande weken! Toch durf ik nog niet 100% uit te spreken dat we zondag kampioen zijn, ik blijf nog voorzichtig al denk ik wel dat psv gelijk gaat spelen tegen pec!

goed van iemand binnen de club dat ie naar de buitenwereld positiefblijft maar laten we er geen l u l verhaal van maken en gaan doen of psv een grote kans heeft aangezien ze iedereen de wondertjes uit het verleden nog eens gaat opnoemen

Hoop is er altijd, maar Excelsior speelde toen voor zijn laatste kans. De Graafschap weet al dat het nacompetitie speelt, dus zullen zich misschien sparen. De kans is klein, maar met wat geluk, kan het nog. Maar inderdaad, PSV zal zelf ook moeten winnen en uit bij PEC is nooit een makkelijke pot.

Iedereen heeft mooie scenario's. Het zou toch wat zijn als Ajax 0-0 speelt en dat Psv gewoon 0-1 verliest.

3 mei 2016 om 17:23

Dat kan niet, dan zouden ze met 1-0 verliezen en niet met 0-1. In deze scenario zou PSV alleen zichzelf de schuld kunnen geven voor het mislopen van de titel.

Een ergere scenario zou zijn als PSV ruimschoots wint en Ajax in blessuretijd door een arbitrale blunder 0-1 erin prikt. Alhoewel ik denk dat het daar dan niet bij zou blijven. In tegenstelling tot een paar weken terug tegen Utrecht, zou PSV dan waarschijnlijk gewoon keiharde maatregelen nemen tegen de KNVB en het er niet zomaar bij laten zitten.

3 mei 2016 om 17:52

Haha wat voor maatregelen dan?!

3 mei 2016 om 18:43

Dat ze volgend seizoen dan met een mazzeltje de penalty niet nemen of de tegenstander een goedmaak doelpunt gunt of zo.

3 mei 2016 om 19:01

hahaha dan den ik dat Ajax ook maatregelingen gaat nemen tegen al die arbitrale blunders in het voordeel van PSV die het 34 wedstrijden op rij heeft gehad.

3 mei 2016 om 19:10

Als je met ruimschoots 7 doelpunten verschil of meer bedoelt, dan is die 0-1 helemaal niet erg hoor

3 mei 2016 om 19:13

Tuurlijk PSV neemt maatregelen tegen de KNVB. Tuurlijk! Ook nog een idee wat voor meetregelen PSV kan nemen.....? Bijzonder soms de denkwijzen van verschillende mensen......

3 mei 2016 om 20:24

@gotchaa @ajax33

Nou, ze zouden de Knvb kunnen aanklagen op verdenking van competitievervalsing. Wellicht dat ze dan een vergoeding krijgen op basis van de financiën die ze mislopen met een tweede plek.

3 mei 2016 om 20:30

@limboroy

Haha, grappig om te zien hoe vaak ik Ajax fans dit zie zeggen. Kom voor de verandering eens een keer met concrete voorbeelden, in plaats van dit soort willekeurige onzin uit te kramen. En dan bedoel ik dus een voorbeeld dat net zo concreet is als het feit (met nadruk op het woord Feit) dat Ajax vandaag een punt minder had gehad dan PSV als Makkelie niet zo had geblunderd in de wedstrijd tegen Utrecht.

3 mei 2016 om 22:19

Onterechte penalty tegen Heracles die ze dan niet zouden winnen.
Buitenspelgoals tegen Willem II waardoor ze een punt overhielden daar.
Dan nog de corner die Ajax tegen kreeg uit bij Roda laatste seconden waardoor het 2 - 2 wordt inplaats van 1 - 2 voor Ajax.
Terwijl het een achterbal was.
Als je daar de pingel tegen Utrecht en de uitbal bij Feyenoord vanaf trekt had Ajax nu 4 punten voor gestaan.

4 mei 2016 om 07:42

Penalty tegen Heracles was bij 1-0, eindstand werd 2-0, dus geen invloed op de uitslag. Die eerste goal tegen willem II was geen buitenspel, maar iedereen praat hier elkaar na dus dit verhaal gaat een eigen leven leiden. De tweede was wel buitenspel, dus daar mazzelde Psv. Maar PSV verloor weer 2 punten tegen Roda door een buitenspeldoelpunt.

Die corner van Roda tegen Ajax is niet te vergelijken met een pingel, als je een corner goed verdedigt wordt dat nooit een goal. Ik kan zo nog 3 dingen noemen die fout gingen bij Ajax voordat die corner een goal werd. Penalty tegen Heerenveen kun je ook nog noemen van Ajax bij 0-0, ook weer een goal cadeau.

Ajax heeft gewoon zwaar gemazzeld dit jaar, daar doen deze voorbeelden die grotendeels niet eens kloppen niks aan af.

In dat jaar speelde AZ 80 min met een man minder , Vitesse speelde nergens meer voor en Ajax dacht dat de titel binnen was. Nu speelt De Graafschap nergens voor en heeft Zwolle nog kans op play off wedstrijden dus geven meer tegenstand dan Vitesse in 2007. Alles kan maar normaal gesproken is Ajax zondag om 16:15 kampioen.

3 mei 2016 om 17:16

@apjo

Excelsior speelde in 2007 ook nergens meer om. Die moesten, net zoals Excelsior nu, ook nog nacompetitie gaan spelen.

Daarnaast zeg je in je allereerste zin iets wezenlijks. Boy Waterman werd al binnen een kwartier van het veld gestuurd met een rode kaart en AZ kreeg al meteen een strafschop te verwerken. Maar dát is toch juist de kern van de zaak? Juist dáár zag je toch dat in voetbal gewoon álles mogelijk is? Dat er dus rare dingen kunnen gebeuren?

Want vergis je niet. In 2007 hoorde ik exact dezelfde verhalen die ik nu hoor. Kansloos allemaal, AZ zou eventjes gaan winnen, formaliteit, etc. Er was zelfs al zo'n onnozele hals die alvast eventjes een tattoo liet zetten met de datum van die landstitel erbij (april 2007). Denk je dat die man er ook maar een seconde rekening mee hield dat het mis kon gaan?

Ik heb een enorme hekel aan clichés maar de bal is echt rond en er kan van alles gebeuren. Ik heb het al vaak gezegd, de kans dat Ajax de titel nog gaat verspelen is bijzonder klein. Maar die kans bestaat wel.

3 mei 2016 om 17:25

Nou, dan is Ajax die denkt dat de titel al binnen is in ieder geval een overeenkomst. Laten we daar dan onze hoop uit putten.

De kans is 99% dat PSV de landstitel gaat pakken heb ik gehoord. Dan kan de technisch manager niet plotseling een ander verhaal gaan houden.

Tuurlijk. Discussiesite over voetbal, dus logisch dat er iedere dag topics zijn over hetzelfde.

Maar wat willen mensen nou exact? Hoezo moet een bestuurder van een club (of voor mijn part speler, trainer, al is het de terreinknecht) terwijl nog niets definitief is nu al gaan roepen dat het allemaal voorbij is en roepen dat Ajax kampioen is? Wat een onzin.

Sowieso, iedereen mag er een eigen formule met kansberekening op loslaten (99 van Willems, minder dan vijf procent voor anderen, sommigen hier zeggen Nul kans) en iedereen mag naar hartelust allerlei variabelen en fabelen op dit scenario loslaten maar het enige dat echt niet kan is stellen dat Ajax al kampioen is. Want het enige feit dat echt vaststaat is dat er nog steeds een kans bestaat dat PSV op de laatste dag Ajax voorbij steekt. Op welke manier dan ook. Zo simpel is het namelijk. Pas aanstaande zondagmiddag omstreeks 16:20 uur ongeveer zal duidelijk zijn of Ajax de benodigde punten verzameld heeft om Psv, desnoods op doelsaldo, voor te blijven en pas dan is Ajax kampioen. En tot die tijd kan er nog best wat gebeuren. En nee, de kans daarop is natuurlijk bijzonder klein, maar die kans is er nog wel. En dus is het niet meer dan normaal dat de betrokkenen naar buiten toe de optimist uithangen. Zelfs als dat, waarschijnlijk, tegen beter weten in is.

Iedereen met een beetje realisme weet dat het gespeeld is. Dit gaat Ajax niet meer uit handen geven.
Misschien sat dhr Brands een paar km verderop moet gaan, daar heb je nog een sprookjesbos.

3 mei 2016 om 17:17

Als iemand weet hoe sprookjes soms verlopen, sinds 2007, dan is dat 'dhr Brands'. Ook voor jou geldt dat het pas gespeeld is op zondag 8 mei om 16:20 uur. En al is de kans dat Ajax het verspeelt miniscuul, die kans bestaat gewoon wel degelijk. Maar kennelijk ben jij gewoon van het defaitisme en het half lege glas.

3 mei 2016 om 18:59

Nee ik ben een pure realist..

3 mei 2016 om 20:17

Een realist weet dat een miniscule kans ook een kans is.

We worden kampioen! Kuipers is de scheids (net als tegen PSV uit). we zijn sowieso veel sterker.

Gaat hij nou serieus deze situatie vergelijken met Go Ahead Eagles? Zoals hij zelf al zegt, die moesten winnen om niet te degraderen, dus ze waren gewoon slecht dat seizoen! Dan is het niet zo gek als je met 0-4 verliest. Ajax staat bovenaan en is dus de beste van de competitie en moet tegen een degradatiekandidaat.
Clown!

Als het 0 - 2 staat durf ik er pas wat van te zeggen. Hoop heb ik voldoende maar de overtuiging dat het niet meer mis kan gaan voor mijn cluppie heb ik zeker nog niet. Spannende week hoor, het houdt de gemoederen flink bezig. Wat een lading staat er er zondag op!! Football at it's best!

Leuk allemaal dit en ik als Feyenoord supporter gun het PSV ook meer maar dit is natuurlijk gewoon klaar, over en uit. Snap wel dat je de hoop er nog blijft inhouden maar het zou gruwelijk mis moeten gaan wil Ajax niet met de schaal staan!

Er kan nog veel gebeuren op zo'n laatste speelronde. Natuurlijk is het meest voor de hand liggende dat Ajax kampioen wordt, maar dat was destijds met AZ ook het geval.
Stel dat Cillessen rood pakt in de eerste helft bij 0-0 en De Graafschap met een penalty op voorsprong komt. Of dat Vd Hart al vroeg rood pakt en zo een monsterscore voor PSV inleidt.
De kans dat zoiets gebeurt is natuurlijk klein, maar dat was de kans dat Lyon met 7-1 won in Zagreb ook.

3 mei 2016 om 22:31

Dromen zijn bedrog, dat weet jij ook wel. Al jouw scenarios slaan nergens op.
Probeer eerst zelf maar eens te winnen in Zwolle, dat gaat nog heel, heel moeilijk worden.

3 mei 2016 om 23:00

Lyon droomde in 2011 van overwinteren in de CL. Leicester City droomde van het kampioenschap.
Natuurlijk zal PSV ook moeten winnen van Zwolle, maar aangezien alle wedstrijden gelijktijdig worden gespeeld, zal dat niet als eerste kunnen
Dat het heel, heel moeilijk zal worden, zal wel meevallen. Die keeper van Zwolle staat er om bekend te blunderen.

4 mei 2016 om 13:56

Ik kom er na zondag na het feestje in Amsterdam bij je op terug.

Heel logisch dat hij hoop blijft houden. Is een uiterste poging om de spelers te blijven motiveren dat het nog kan zodat de kopjes niet gaan hangen voordat ze al begonnen zijn. En tuurlijk zou dat niet nodig moeten zijn maar zo werkt het vaak bij mensen en een hele kleine kans is ook een kans.

Ajax zal gewoon vanaf start gas moeten geven en snel een goal maken en dat gaan ze ook proberen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren