Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In potentie is De Ligt misschien wel groter dan Piqué en Van Dijk’

Laatste update:

Matthijs de Ligt mag zich sinds kort aanvoerder van Ajax noemen en vanwege zijn goede spel wordt het achttienjarige toptalent veelal geprezen. Ook Jacques Brinkman doet een duit in het zakje. De voormalig tophockyer denkt dat de Ajacied in potentie een betere verdediger is dan Gerard Piqué, die hij op dit moment de beste verdediger ter wereld noemt.

De Ligt is niet meer weg te denken uit de basis bij Ajax en wordt al maanden gelinkt aan een vertrek naar Barcelona. “Met een marktwaarde van minimaal 40 miljoen euro is hij nog niet zover als Piqué en Van Dijk, maar zijn potentie is misschien wel groter”, schrijft Brinkman in zijn column voor De Telegraaf. “De Ligt koppelt zijn fysiek, techniek en mentaliteit aan intelligentie binnen en buiten de lijnen. Een completere verdediger is nauwelijks denkbaar. En ja, De Ligt maakt verdedigend soms nog een verkeerde keuze. Zo stond hij onlangs in de wedstrijd tegen FC Groningen aan de verkeerde kant te dekken zodat Tom van Weert (te) makkelijk kon scoren.”

"Deze schoonheidsfoutjes worden De Ligt vergeven. En niet alleen De Ligt”, vervolgt Brinkman, die vindt dat sommige talenten soms te snel de hemel in worden geprezen. “Wanneer een speler in de Eredivisie drie keer achter elkaar een bal naar de juiste kleur speelt, is hij per direct de publiekslieveling. Het is te hopen voor piepjonge centrale verdedigers als Sepp van den Berg (16 jaar, PEC Zwolle) en Kik Pierie (17 jaar, SC Heerenveen) dat ze Virgil van Dijk als voorbeeld nemen.”

Matthijs de Ligt is bezig aan zijn laatste seizoen bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zullen we gewoon kijken hoe het verder loopt, zonder weer een speler een geweldige toekomst te gaan voorspellen? Zeggen dat De Ligt goed is, zeker voor zijn leeftijd, vind ik prima, zeggen dat hij klaar is voor de stap naar het buitenland (als je dat vindt), vind ik prima, maar dit is totaal iets anders. Dit is wat ik ophemelen noem en wat we gewoon niet moeten doen. Laten we het hebben over hoe hij nu speelt en dan zien we vanzelf wel hoe ver hij komt. Dat hij potentie heeft, ziet iedereen.


Maar ja, als we het zo zouden doen, komen als doe journalisten, columnisten, kenners, etc. Natuurlijk niet meee aan hun wekelijkse minutes of fame.

10 april 2018 om 11:00

Hij mag toch de lof krijgen die hij verdiend? En mochten al die voorspellingen uitkomen dan is dat alleen maar goed. Ik lees liever 1000 keer van dit soort hype ophemel-meningen dan de standaard zure 'club x of divisie x is zijn top' reacties.

10 april 2018 om 13:00

dat jij dit liever leest dan zure reacties oke, maar je snapt toch wel dat dit enorme druk op de schouders van talenten legt? waar ze onderdoor kunnen gaan? waarom onnodig de druk nog verder opvoeren dan nodig is?? precies wat falonso zegt, je kunt best zeggen dat hij geweldig is voor zijn leeftijd, dat hij toe is aan een vervolg stap o.i.d, maar wat heeft het voor nut om te zeggen dat hij beter kan worden dan pique? buiten het feit dat je hem dan een immense druk oplegt..

Soms vraag ik me iets af rondom talenten, wie hebben er baat bij zoveel nieuws? Dat is best een aardig lijstje:
1) Het nieuws medium indien niet non-profit
2) De speler
3) De zaakwaarnemer
4) De club
5) De informant
Met zoveel belanghebbende, hoe waarschijnlijk is het dat één of meerdere partijen geld steekt in het maken van dit soort artikelen?
Media en de informant lijken me niet haalbaar, kosten/baten analyse is waarschijnlijk niet voldoende. Maar voor een zaakwaarnemer en al zeker een club, zou het niet zo slecht zijn om wat euro's te steken in wat propaganda over je speler. Bij een zaakwaarnemer kan je dat zelfs stellen onder één van zijn taken. Bij een club ligt het wellicht iets gevoeliger. En zelfs voor een speler kan het aanlokkelijk om te lobbyen en zo zijn prijs en salaris op te drijven.
Zo vreemd is het ook niet als je ziet dat voor iedere grote industrie wel een lobby is. Dus waarmee dan niet voor mensenhandel binnen het voetbal? De vraag is natuurlijk of zoiets verkeerd is of gewoon hoort?

Ik hoor alleen maar Nederlanders praten over de potentie van de Ligt, maar ik zou ook graag buitenlandse analisten horen. Of beter zelfs buitenlandse topverdedigers. Het is toch wel bekend dat wij Nederlanders niet altijd objectief zijn over onze eigen spelers.

10 april 2018 om 08:22

Na de wedstrijd tegen Engeland waren ze bij de BBC anders zeer gecharmeerd van hem. Die vonden de Ligt het enige lichtpunt bij Nederland.

10 april 2018 om 10:43

@lekiam:
Die vonden hem niet het enige lichtpunt....

Ze vonden hem wel heel goed spelen inderdaad en dat deed hij ook zeker. Maar dat hij het enige lichtpunt was is nooit gezegd.

Een bod van 40 miljoen zou veel te weinig zijn. Als Tom van der Weert slechts één keer scoort dan krijgen de spitsen in Spanje en in de UK helemaal geen kans

We moeten even ophouden met dit opgehemel. Dezen jongen gaat straks geloven dat hij volgend seizoen naar Barca moet. Terwijl de realiteit is dat hij daar bij lange na nog niet klaar voor is. Teveel ongeconcentreerde momentjes. Moet nog veel constanter worden. Moet nog veel meer ervaring opdoen. Dat hij tegen Groningen zo nu en dan aan de verkeerde kant staat te dekken vergeven we blijkbaar in Nederland. In Spanje hoeft hij dat grapje niet te proberen want dan vliegen de goals hem om de oren.

Mag toch hopen dat wij hem nog 2 jaar bij Ajax kunnen bewonderen, zou echt jammer zijn als die nu al vertrekt. Ajax moet gewoon eens wat langer spelers aan zich kunnen binden zoals dat wel in Portugal gebeurt anders kunnen ze nooit meer een rol van betekenis spelen zelfs niet in de ED.

Als ik lees dat Piqué de beste verdediger in de wereld is, dan haak ik al snel af.

10 april 2018 om 09:36

Wel een van de beste natuurlijk.

10 april 2018 om 09:37

Klopt Gunnero, maar ondanks dat is hij dit jaar enorm goed.

10 april 2018 om 12:24

Ach, Barcelona is een zegen voor elke verdediger. Marcherano kon er als oorspronkelijk middenvelder uit de voeten, Vermaelen kan gewoon mee, Umtiti wordt opgehemeld, Piqué wordt al jaren bewonderd. Stuk voor stuk geen geweldenaren. Het fijne voor hun is dat de rest van het team zo gigantisch veel druk zet en najaagt, en er erg hoog gespeeld wordt. Het enigste wat je dan hoeft te doen als cv is goed positioneren.

Misschien onderschat ik de kwaliteiten van deze verdedigers, maar in Piqué heb ik het nooit gezien. Ik vond hem stuntelen bij United en stond in de schaduw van Puyol. Als het er op aankomt, en hij moet het écht zelf doen, dan valt het allemaal ontzettend tegen. Kan mij nog wel een wedstrijd tegen Ajax herinneren... Wat was hij toen slecht 😂

10 april 2018 om 15:17

Het is ook niet heel gek dat Umtiti wordt opgehemeld aangezien hij het ook waar maakt. Misschien wel de beste verdediger van Barça, maakt een enorme progressie door en hij wordt niet voor niets gelinkt aan de overige grote clubs, gezien zijn prijskaartje van 'maar' 60 miljoen.

Stop toch eens met dit soort teksten, pff die vergelijkingen ook... Feit is dat Pique al jaren lang een vaste kracht is bij Barca, je weet wel, de absolute top. Van Dijk is ook aardig op de deur aan het timmeren met een vaste plek in een goed draaiend Liverpool. Ze spelen allebei in een competitie die 3 klasse beter is dan de Eredivisie.

Hoe wil je in godsnaam die vergelijking maken als die jongen alleen in Nederland heeft gespeeld, met enkele wedstrijden in Europa? Op deze manier wordt een speler via de media zo lekker gemaakt dat hij straks alleen nog maar een uitweg ziet om een transfer te maken. De Ligt is pas 18 jaar oud, laat hem nog minimaal een of twee seizoenen de kar trekken in Amsterdam, met een aanvoerdersband om zijn arm.

Ik ben een groot fan van Matthijs, maar hij is nog zo jong, en een grote club komt ook over een paar jaar langs als hij zich zo blijft ontwikkelen zoals hij dit seizoen heeft gedaan.

10 april 2018 om 10:51

Hey Grasveld, je kan schrijven dat zie ik, dan neem ik aan dat je ook kan lezen?
Er staat nergens dat hij nu beter is, er staat Potentie!
Je koopt niets voor potentie, en het garandeert helemaal niet dat hij ook werkelijk beter gaat worden.
Het gaat er erom dat hij nu de juiste keuze maakt, dus niet gelijk naar een topclub maar bv de route van Van Dijk volgen.
Ik denk dat hij wel toe is aan een stap naar een subtop club in Engeland of Duitsland misschien wel Spanje.

10 april 2018 om 11:27

Ik zeg toch ook nergens dat hij beter is en of die vergelijking daarom gemaakt wordt?

Maar die in potentie opmerkingen is voor mij toch echt appels met peren vergelijken, je koopt er namelijk niets voor. Wat jezelf al onderbouwd, het geeft geen garantie en daar weten wij als Nederlanders alles van.

Voor Matthijs ligt er een gouden toekomst klaar als hij deze lijn door trekt, maar hij is dan ook pas 18, en heeft nog een lange weg te gaan. Ik vind dat hij in Nederland met kop en schouders boven de rest uit steekt als je naar zijn ontwikkeling van dit seizoen kijkt.

Hij is lekker bezig. Punt.
Wat de toekomst brengt hangt van veel factoren af, laten we ophouden met ophemelen en gewoon weer gaan voetballen

Elke speler loopt tegen dips aan, het is de vraag hoe ze hiermee omgaan. Hem nu al ophemelen is vragen om ellende, al zal ik er niet wakker van liggen

Ik ben er volledig van overtuigd dat geen enkele top speler vanuit de eredivisie zich meer moeiteloos kan aanpassen aan de absolute top clubs. Daarvoor is het niveauverschil veel te groot. En de top clubs hebben tegenwoordig ook veel minder geduld met nieuwe aankopen. Dus als deze jongen een beetje verstandig is (in tegenstelling tot de rest van het Nederlandse voetbal wereld) gaat hij eerst naar een club uit de subtop van zijn favoriete competitie en dan verder bouwen. Net als Van Dijk.

In potentie is Depay beter dan Ronaldo me messi. Op basis waarvan ? Gebakken lucht , het zoals Matthijs de ligt beter is piqué.
Behalve in het Nederlander zijn, waardoor we hem ophemelen , is er geen enkel aspect van de ligt waarvan je zegt dat hij beter wordt.

Alleen al dat hij Pique de beste verdediger ter wereld noemt... Niet serieus te nemen. Topspeler uiteraard maar ver van de beste op zijn positie. Naar mijn mening niet eens de beste verdediger bij Barcelona. Ik zou het bij hockey houden beste Jacques

En toch zou hij er zeker niet slecht aan doen om nog een jaar te blijven en hopelijk nog wat Europese wedstrijden mee te pakken met Ajax voordat hij naar het buitenland gaat. Hoeveel spelers van zijn leeftijd beleven niet een flinke terugval na een periode van stormachtige ontwikkeling. Dat kan je je in het buitenland niet echt permitteren, terwijl hij bij Ajax natuurlijk behoorlijk veel krediet heeft opgebouwd.

in potentie zeker alleen kan je pas stellen dat ook daadwerkelijk zo goed is geworden als hij zich straks wekelijks staande houd bij een topclub in een topcompetitie

Wacht even, Thiago Silva, Kompany, Chielini, Hummels, Boateng, Varane, Umtiti, om maar wat te noemen zijn zeker niet slechter dan Piqué. Voor mij is de onbetwiste, beste centrale verdediger van dit moment Sergio Ramos.

10 april 2018 om 13:32

Om de beste verdediger tr zijn moet je kunnen verdedigen en dat kan ramos niet. Er zijn verdedigers bij middenmotors die nog minder fouten maken dan hij. Goed aanvallend enzo en kan goed voetballer maar verdedigend maar matig en waar is azpilicueta in je lijst?

In potentie, dat zou best kunnen. Maar laten we alsjeblieft niet vergeten dat iedereen dit zo'n zeven jaar geleden ook over de potentie van Veltman riep.

Knap dat mensen altijd de potentie van iemand in kunnen schatten op 18-jarige leeftijd. Ik doe ook een poging. De Ligt heeft de potentie om groter te worden dan Der Kaiser en de allerbeste te worden. Ik voorzie een potentiele Ballon D'or winnaar na Cannavaro. Meer superlatieven kan ik niet bedenken.

Ik snap dat mensen moeite hebben met alle heisa. Bij een speler als Kluivert vind ik dat ook te ver doorgetrokken, die moet nog veel laten zien om deze ‘eer’ te verdienen. Maar De Ligt... Dat is een verhaal apart. Hij is zo gruwelijk goed voor zijn leeftijd. Een talent dat zelden doorbreekt. Zijn klasse, rust en kwaliteiten zijn ongehoord op deze leeftijd. Alle kritiek, positief en negatief, deren hem niks. Hij is zo stoïcijns als de pest. Het wordt héél moeilijk om hem lang vast te houden voor Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren