Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In die periode wilde hij meer dan Ajax hem op dat moment kon geven’

Laatste update:

Lisandro Martínez lijkt door de afwezigheid van Daley Blind voorlopig een linie terug te zakken, waardoor de plek van de Argentijn op het middenveld vrij komt. Ryan Gravenberch heeft zich tijdens de laatste wedstrijden voor de winterstop en tijdens het trainingskamp dat Ajax belegde in Qatar nadrukkelijk aangediend als optie voor die positie en de kans lijkt groot dat het zeventienjarige talent, dat wel met lichte knieklachten kampt, zondag in de basis zal starten tegen Sparta Rotterdam.

Voormalige Ajax-middenvelder Marciano Vink is gecharmeerd van de kwaliteiten van Gravenberch, al vindt hij wel dat de jongeling na zijn debuut ‘lang buiten beeld’ is gebleven: “Met zijn status had ik wel verwacht dat hij er al eerder dicht op zou zitten. Als een trainer dan met een oplossing komt als Edson Álvarez op het middenveld of Daley Blind van de verdediging naar het middenveld halen, dan kun je daaruit afleiden dat hij op dat moment toch niet echt het vertrouwen in Gravenberch had”, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Ten Hag benadrukt nog maar eens: 'Tevredenheid leidt tot luiheid'

Volgens Vink is echter wel gebleken dat Álvarez op het middenveld niet de oplossing is, waardoor Gravenberch weer de kans krijgt. De middenvelder kreeg na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Club Brugge echter wel van trainer Erik ten Hag te horen dat hij op een gevaarlijk moment balverlies had geleden: “Dat zijn belangrijke momenten. Vorig seizoen had hij nog te veel van dat soort momenten. Dat moet er echt uit als je op zo’n positie speelt. Aan de bal is het leuk en goed. Maar het spel zonder bal – positioneel goed staan en omschakelen – is wel zijn makke geweest”, zegt hij daarover.

Gravenberch heeft volgens Vink echter gewerkt aan zijn zwakkere punten: “Gravenberch heeft zeker kwaliteit. Anders word je ook niet Talent van het Jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Hij heeft een lastigere periode gehad, waarin hij meer wilde en Ajax hem niet meer kon geven op dat moment.” De jonge middenvelder lijkt nu dan ook de kans te krijgen van Ten Hag en volgens Vink moet hij dit met beide handen aangrijpen: “Dat hebben Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt eerder gedaan en het is nu afwachten of het Gravenberch ook lukt.”

Denk jij dat Ryan Gravenberch de komende wedstrijden in de basis zal staan bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon opstellen zondag, thuis tegen Sparta is een ideaal potje om zo'n jongen vertrouwen te geven, Alvarez kan echt niet op het middenveld en als ik moet kiezen tussen jeugd (Gravenberch) of een aankoop (Marin) dan zie ik liever eigen jeugd

14 januari 2020 om 07:34

Heb niet het indruk dat hij zelfvertrouwen nodig heeft, liet ie zien tegen ADO..

14 januari 2020 om 07:40

Tegen dat ADO had iedereen wel mee gekund, die wedstrijd was ADO echt hemeltergend slecht, 3 basis debutanten vanuit de JL en een Ajax was toen niet in grote vorm stak en nog had het makkelijk 10-1 kunnen worden

14 januari 2020 om 09:09

Zelfvertrouwen en vertrouwen van de trainer zijn wel een enorm verschil. Zeker bij spelers zoals Gravenberch die vooral op intrinsiek talent leunen hebben vaak een trainer nodig die ze vrijheid geeft om fouten te maken en vertrouwen uitspreekt. Zijn kwaliteiten liggen in de aspecten waar je een groter risico neemt zoals zijn dribbels van diep in het veld door het middenveld heen. Als dat keer fout gaat en trainer laat je erna weer op bank starten is doet dat niets af aan je zelfvertrouwen maar spreekt het niet per de vertrouwen uit. (Ik zeg niet dat dit gebeurd is)

Gravenberch heeft nog veel punten waarop hij zich moet ontwikkelen. Omschakelen bijvoorbeeld. Prima om hem een kans te geven, maar hij moet hem wel pakken, want anders verdwijnt ie al weer snel naar de bank. Zie ook Noa Lang en Perr Schuurs die hun kansjes gehad hebben en de eerste wedstrijd dat ze de kans kregen goed speelden om daarna weg te zakken. Dat kan Gravenberch ook overkomen.

Het debuut tegen PSV was niet omdat Gravenberch er klaar voor was, dat was veel te vroeg en verklaart het gat tussen die week (PSV en amateurs in beker) en de pot tegen Fortuna zijn seizoen imo. Hij is echt nog groeiende in die positie en in Jong Ajax heeft hij echt flinke stappen gezet. Aan de bal is zijn rendement flink omhoog gegaan, opbouw laat hij zich steeds nadrukkelijker gelden en begint situaties beter in te schatten (reageert er soms nog te traag op) wat hem dichter bij Ajax 1 niveau brengt. Ook leuk dat ze Vink aan het woord laten, heeft een zoontje in de opleiding genaamd Skye en is momenteel topscorer van zijn team (o14) en scoorde er dit weekend op los in een zaaltoernooi in Oostenrijk. Is nog een hele lange weg maar een nieuwe Vink bij Ajax zou leuk zijn.

Gravenberch of Ekkelenkamp beide jongens moeten dit seizoen minuten blijven maken en volgend seizoen echt doorbrekenekkelenkamp de opvolger van Donny v/d Beekgravenberch de centrale middenvelder rol dat nog steeds open ligt

Moet de kans dit seizoen vaker krijgen. Is echt wel klaar voor de stap hogerop. Eredivisie ervaring opdoen dit seizoen en volgend jaar richting een vast plaats. Enthousiast word je toch van zulke talenten, dan moeten de jongens uit Jong en u-19 allemaal komen. Smullen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren