Dinsdag, 28 Maart 2023

Álvarez verschijnt opnieuw op de radar in Engeland

Ricardo Pepi wil Duitsland volgend seizoen definitief verlaten. De FC Groningen-huurling ziet een terugkeer bij FC Augsburg naar verluidt niet zitten. (Fabrizio Romano)
Paris Saint-Germain wil PSV een gunst doen door de afkoopclausule van Xavi Simons te verhogen. Door de grote belangstelling zijn de Parijzenaren bereid om twintig in plaats van twaalf miljoen euro te betalen. (Sport)
/
Newcastle United houdt de situatie van Edson Álvarez bij Ajax in de gaten. De Mexicaanse middenvelder hoopt Amsterdam komende zomer te verlaten voor een nieuw avontuur. (Ekrem Konur)
Thomas Tuchel wil Bayern München komende zomer versterken met minstens drie spelers. Federico Chiesa (Juventus), Mateo Kovacic en Edouard Mendy (Chelsea) moeten volgens de Duitser tekenen in de Allianz Arena. (Calcio Mercato)
Ook Zinedine Zidane is in beeld als opvolger van Antonio Conte bij Tottenham Hotspur. Het is echter maar de vraag of de Fransman zit te wachten op een Engels avontuur. (Sky Italia)
Bukayo Saka gaat zijn contract bij Arsenal ‘gewoon’ verlengen. De officiële bevestiging zal naar verwachting op korte termijn volgen. (Fabrizio Romano)Poll

Is Newcastle United de juiste uitdaging voor Edson Álvarez?


32 reacties (laatste reactie door sterkejerke)

Wat moet Bayern nou met Edouard Mendy haha. Alleen omdat die een keer voor Tuchel heeft gespeeld. Hebben laatst Sommer gehaald en ook Neuer komt weer terug. Beetje flauwekul om dan een 31-jarige Mendy te halen...

28 maart 2023 om 14:27

Precies. Lijkt mij een klassiek broodje aap verhaal

Gabriel, Martinelli, Saka nu dus en Saliba gaat ook snel zijn contract verlengen. Fantastisch nieuws natuurlijk. Dat gaan mooie jaren worden!

28 maart 2023 om 14:10

Ik ben wel benieuwd naar het uiteindelijke salaris van Saka. In de media lees je alweer super veel uiteenlopende bedragen, waaronder 300k-350k per week. Dat zou ik wel echt een monster bedrag vinden voor zo'n jonge speler. Ondanks dat Saka het qua prestaties absoluut verdient. Ik had alleen het idee dat we een beetje met een max aan het werken waren qua salarissen.

28 maart 2023 om 14:39

Saka zal onze bestbetaalde speler worden, volledig terecht. Ze hebben het hele salarishuis overhoop gehaald en opnieuw ingericht, dus wat ze hem ook betalen het zal verantwoord en mogelijk zijn.

Volkomen logisch verder dat Saka verlengt, hij speelt in de populairste competitie van de wereld bij 1 vd grootste clubs van het land, die op weg zijn om zich weer in de top te nestelen. Daarnaast speelt hij onder de jongste manager, is hij onderdeel van de jongste selectie van het land en staan ze fier aan kop met een grote kans om kampioen te spelen en volgend seizoen gegarandeerde deelname aan de CL. Ik zie echt geen enkele reden waarom hij zijn boyhoodclub zou verlaten.

28 maart 2023 om 15:37

Maar het is ook onrealistisch als je jaarlijks om de titel wil spelen, om dan je salarishuis dan verschillende niveaus lager te hebben dan je concurrenten. Dat houd je structureel niet bij.

28 maart 2023 om 15:50

Zeker waar, daarom hebben ze het ook aangepakt om nu weer op een gezonde manier op te gaan bouwen. Als er al met plafonds gewerkt gaat worden, zal dat toch mee moeten groeien en wederom richting de 400k (moeten) gaan als je daadwerkelijk de grotere spelers vd wereld onder contract wilt hebben en houden. Maar er zal iig niet meer gewerkt worden zoals met Ozil, Auba etc het geval was en dat is al een hele vooruitgang.

28 maart 2023 om 16:38

Natuurlijk dat snap ik . Maar waar wil je met Saka heen groeien? Zijn volgende contract 450k? Dat was meer mijn punt. Hij is zo jong en je wil hem als club wel echt lang houden (hoop ik toch). Dat betekent dus dat er nog wel een paar contractverlengingen in moeten zitten, met nieuwe verhogingen. Waar eindig je dan? Daar ging het mij meer om.

Qua prestaties en mentaliteit wel volledig verdiend, compleet mee eens.

28 maart 2023 om 17:26

Dat is van later zorg, belangrijkste is dat hij die verlenging tot 2028-29 tekent, de rest zien we daarna wel
Saliba net zo lang vast leggen, Ode tot 2030. Dat zijn goede zaken.

Paris Saint-Germain wil PSV een gunst doen door de afkoopclausule van Xavi Simons te verhogen..
Wat is dit een vaag verhaal zeg. Omdat er belangstelling is, wil PSG meer gaan betalen dan nodig is.

Alvarez naar NCU wel een goede stap. Sinds de overname doen zij het goed met gerichte aankopen. Heel anders dan PSG, Man City en Chelsea die met geld strooiden en maar willekeurig topsspelers gekocht hadden.

Zidane, niet doen.. Geen subtop team nemen. Moet gewoon voor absolute topclubs blijven gaan.

28 maart 2023 om 14:04

Gewoon puur een kunstje om de prijs wat hoger te leggen... uiteindelijk is het doel vast om hem terug te halen en door te verkopen

28 maart 2023 om 14:18

Ik vermoed dat PSG dit doet omdat ze de (aangekondigde) contractbesprekingen van Simons met PSV willen dwarsbomen. PSV zal zijn contract willen openbreken en de clausule laten schrappen in ruil voor een behoorlijke loonsverhoging. Door nu al hoger te bieden dan de 12 miljoen uit de clausule, hoopt PSG dat PSV zwicht voor het geld en/of Simons zijn contract niet open laat breken en wijzigen omdat hij merkt hoe graag PSG hem terug wil. Resultaat: geen gewijzigd contract en PSG kan Simons alsnog deze zomer voor 12 miljoen oppikken.

28 maart 2023 om 14:27

Tilburg

". Door nu al hoger te bieden dan de 12 miljoen uit de clausule, hoopt PSG dat PSV zwicht voor het geld en/of Simons zijn contract niet open laat breken en wijzigen omdat hij merkt hoe graag PSG hem terug wil."

Maar als clausule 12 miljoen is, waarom hoger bieden om PSV te laten zwichten? Ze kunnen gewoon 12 mil neerleggen en met Simons gesprek aangaan.

28 maart 2023 om 15:07

Die terugkoopclausule is een overeenkomst tussen beide clubs en staat niet in het contract van Simons met PSV. Een nieuw contract heeft dus helemaal geen invloed op zulke dingen. Zo'n clausule vervalt wanneer de deadline verstrijkt (indien die is opgenomen in de overeenkomst tussen beide clubs) of wanneer ie vertrekt, niet eerder, los van hoeveel contractverlengingen ie in de tussentijd ondertekent.

28 maart 2023 om 15:52

@real8madrid; nee het is een overeenkomst tussen Simons en Psv. In zijn contract staat opgenomen dat hij voor 12 miljoen weg mag als Psg hem terug wil hebben.

In principe heeft Psg hier dus niets mee te maken.

28 maart 2023 om 14:24

Ze willen Xavi nog als optie achter de hand houden, maar nog niet voor aankomend seizoen. Als Xavi nog zo’n seizoen weet vol te houden, dan zijn menig topclubs bereid de hoofdprijs te betalen.

28 maart 2023 om 14:27

Japser

Ik begrijp het punt niet. Waarom zou PSG meer betalen dan 12 miljoen dit seizoen of volgend seizoen aan PSV?

28 maart 2023 om 15:13

Ik heb natuurlijk niet het antwoord, Mrkrillin, maar dit is mijn gedachte hierbij.

Ik gok dat PSG Xavi achter de hand wilt houden. Misschien willen ze 'm nog niet deze zomer kopen omdat hij nog niet het juiste niveau heeft. Nu horen ze dat PSV wilt gaan verlengen en eventueel die clausule er uit wilt halen. Nu kan PSG Xaci óf meteen kopen óf ze kunnen PSV de optie bieden om de clausule te verhogen zodat ze 'm niet meteen deze zomer hoeven te halen.

Wilt PSV hier niet aan meedoen, dan kan PSG inderdaad meteen 12 miljoen aftikken en kunnen ze praten met Xavi. De vraag is dus alleen of PSG hem nu meteen al wilt hebben of zijn ontwikkeling liever nog een jaartje aanziet. In dat geval snap ik dat ze ook volgend jaar nog de optie willen hebben om een clausule te lichten (dan wel tegen een verhoogd limiet).

28 maart 2023 om 15:42

Er was al uitgelekt dat die 8 mil, verdeeld wordt tussen Xavi en zijn zaakwaarnemer. Dus PSV gaat er dan ook niet op voorruit.

Wat moet je als Bayern nou met Mateo Kovacic? Als Kimmich en Goretzka daar al staan, dan komt Kovacic daar niet zomaar tussen.

28 maart 2023 om 14:19

Als Bayern München zijnde is het niet per se nodig om Mateo Kovacic aan te trekken als er al sterke middenvelders zoals Joshua Kimmich en Leon Goretzka aanwezig zijn. Het is echter wel mogelijk dat Bayern Kovacic als een mogelijke versterking ziet en hem als optie overweegt.

In het voetbal is het hebben van kwalitatief goede spelers op meerdere posities altijd een voordeel. Kovacic zou bijvoorbeeld als rotatiespeler kunnen fungeren, waardoor de belasting op de belangrijkste middenvelders wordt verminderd en de algehele diepte van de selectie wordt vergroot. Daarnaast kan Kovacic ook een extra optie bieden voor het geval dat Kimmich of Goretzka geblesseerd raken.

Het hangt natuurlijk ook af van de prijs en salariseisen van Kovacic en of deze in lijn zijn met de budgettaire en sportieve doelstellingen van Bayern München. In ieder geval is het niet ondenkbaar dat Bayern München Mateo Kovacic ziet als een mogelijke versterking, zelfs als er al sterke middenvelders aanwezig zijn.

28 maart 2023 om 16:52

Altijd goed een sterke backup, maar lijkt me dat Kovacic gewoon altijd wil spelen. Is nog niet zo oud. Als je zo 32-35 bent, kan ik dat best begrijpen.

Achter staan inderdaad vooral talenten bij een eventuele blessure van Kimmich of Goretzka. Sabitzer keert nog wel terug.

Hangt er denk ik vooral vanaf hoe Tuchel wil gaan spelen. Wil hij met drie verdedigers gaan spelen, dan is het verdedigende/centrale middenveld wel extra belangrijk tov hoe Bayern nu speelt (451). Bij de huidige formatie kan je er nog anderen neerzetten of talenten.

28 maart 2023 om 17:16

Onder Tuchel wellicht ja, maar het lijkt alsof de plekken van Kimmich en Goretzka heilig zijn. Goretzka zit er inmiddels 5 jaar en in die 5 jaar heeft hij Javi Martinez uit de basis weten te verdrijven en sindsdien heeft niemand hem meer uit de basis weten te spelen (Om aanwinsten Tolisso, Sanches, Cuisance, Roca, Sabitzer, Gravenberch maar eens te noemen).

Pepi naar Augsburg was sowieso al een hele vage transfer.

28 maart 2023 om 17:00

Hoezo was het dan een hele vage transfer? Ajax, Wolfsburg en Bayern in 2021 ook in de markt voor de aanvaller. Het leek er heel lang op da het Wolfsburg zou worden, maar daar werd geen deal bereikt. Snap dat je wel de stap wil maken naar een top 5 competitie en je weet dat er meer kansen liggen bij Augsburg dan bij Bayern.

Wel zuur voor Ajax, want bij Ajax had je sowieso ook Europees voetbal kunnen spelen in een iets kleinere competitie. Daarnaast moest je je als Ajax afvragen of je destijds 17 miljoen zou willen neerleggen voor een 18 jarig talent uit Amerika.

29 maart 2023 om 14:08

Je geeft het antwoord zelf al. Kijk naar de ploegen die interesse hebben en dan kies je voor Augsburg.. Toch niet bepaald een walhalla voor spitsen. Hij had beter nog even kunnen wachten en kijken wat er op zijn pas kwam.

29 maart 2023 om 14:12

Nou ja, wel dus. Als je als groot talent je hogerop wil werken en dat al kan in een top 5 competitie en je weet dat er maar een hele kleine kans is dat je kan doorbreken bij Bayern, dan is het logisch dat je voor Augsburg kiest. Zeker als blijkt dat Wolfsburg de vraagprijs te hoog vindt van Fc Dallas.

Pepi naar PSV, zie ik wel gebeuren

28 maart 2023 om 14:48

@lampen, ik denk het niet, is veel te duur.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren