Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In de Allianz Arena spelen is toch anders dan voor 10.000 man in Nederland’

Laatste update:

PSV sleepte afgelopen seizoen op de laatste speeldag de landstitel binnen, maar dit jaar wil het nog niet zo lukken voor de Eindhovenaren. In de Champions League werd pas één punt uit drie wedstrijden behaald, terwijl Sparta Rotterdam dinsdagavond in de KNVB Beker te sterk was. In de Eredivisie staat de club op de vierde plaats, zeven punten achter koploper Feyenoord. Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft wel een verklaring voor de dip die PSV doormaakt.

/

“Dat in tachtig procent van de gevallen de kampioen een half jaar later niet bovenaan staat, zet mij aan tot nadenken. Als mensen succes hebben behaald, komen ze in de succesmodus: ze voelen zich goed en zijn minder scherp. De kunst is om de nummer één te zijn, maar als nummer twee te denken. Je staat bovenaan, maar moet meer willen doen dan vorig jaar. De boel moet op scherp worden gezet”, vertelt hij aan de Volkskrant.

PSV stelde de selectie in de zomer samen met in het achterhoofd het doel om rond Europese wedstrijden minder punten te verspelen. Blessures gooien de laatste tijd echter roet in het eten en trainer Phillip Cocu heeft inmiddels weinig meer te kiezen. Gerbrands denkt dat de conclusie getrokken kan worden dat het puntverlies te maken heeft met het zware programma dat de Eindhovenaren doormaken.

/

Toch komt dit volgens hem niet alleen maar door de fysieke inspanningen: “De adrenaline speelt een rol. Het is toch anders als je in een volle Allianz Arena in München speelt of voor tienduizend man in Nederland. Dat zijn normale adrenalineprocessen.” Die adrenaline komt er volgens Gerbrands in de competitie wel na de winterstop, wanneer de kampioen vaak in de achtervolging moet en de spanning er op komt te staan.

Denk jij dat PSV erin slaag om de landstitel te prolongeren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daarom misschien te laat met doorselecteren. Misschien is de honger weg. Zeker de aanval kan ons de titel gaan kosten. PSV heeft in de Eredivisie verreweg het meeste kansen gecreeerd van de traditionele top 3, maar scoort het minst. Dan is het wel duidelijk waar het probleem ligt.

Ze hadden moeten doorselecteren, nieuwe frisse jongens

27 oktober 2016 om 12:34

Klopt, nu zijn ze er op zeker 4 posities op achteruitgegaan vergeleken met vorig seizoen. Waarvan de ergeste nog wel die Schwaab is. Echt een waardeloze vervanger van Bruma. Ik heb het vorige week nog even bij mn duitse vrienden gecheckt, die snapten er helemaal niks van. Degraderen met Stuttgart, en dan de cl in met PSV..

Het elftal is gewoon volledig uit vorm en voor Bruma en van Ginkel zijn geen gelijkwaardige vervangers gekomen. Dat betekent dus dat de kans groot is dat je een minder seizoen doormaakt. Al kan er nog van alles gebeuren. Vorig jaar was ik echt onder de indruk van Psv, vooral in de CL. Dit jaar vind ik het heel wat minder, met als dieptepunt de afgelopen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Een kampioenenelftal heeft altijd een paar frisse spelers nodig die zich nog moeten bewijzen en meer naar succes snakken dan het (spreekwoordelijke) volgevreten zooitje wat er al staat. Er is namelijk geen enkele ploeg in de Eredivisie die zijn wedstrijden op 80% kan winnen. Zijn er dan ook nog eens 2 bepalende spelers uit vorm van blijft er van de Nederlandse top bedroevend weinig over.

Je ziet het aan een speler als Ramselaar; hij moet zich nog bewijzen en in het elftal proberen te voetballen en dat is ook exact wat Psv nodig heeft. Zijn drive en de energie die hij erin gooit maakt het middenveld beter en zorgt ook voor goals. Goals die momenteel niemand in staat lijkt te kunnen maken bij Psv.

27 oktober 2016 om 15:23

Eens, ook al is het slechts concurrentie voor de huidige spelers ( een spits achter Luuk de Jong bvb). Mooi voorbeeld hier van is Suarez bij barca. Destijds was het allemaal veel te slap maar met een gretige spits als Luis erbij krijgt iedereen om hem heen ook meer de drive om over teams heen te walzen.

27 oktober 2016 om 17:19

Locadia is geblesseerd daarom is er nu niet een concurrent. En ze wilden lammers een kans gaan geven om door te groeien dat kan niet als er ook nog een 3e spits bij was gekomen

27 oktober 2016 om 19:24

kalou2005 met jouw verhaal en voorbeeld (plus voorbeeld Danniet) heb je een beter verhaal dan het nietszeggende verhaal van Gerbrands.
Wat heeft PSV ingekocht om Europees te scoren? Ramselaar komt van fc Utrecht, met alle respect niet gelijk een jongen die Bayern Mã£â¼nchen knikkende knieã£â«n bezorgt.
Schwaab is transfervrij gehaald maar als dat een Europese versterking zou zijn was hij naar een andere club gegaan.
Blessure betreft alleen Hendrix ook een jeugdspeler die zeker een forse groei heeft gemaakt maar ook (nog) niet de klasse heeft om je daar sterker te maken.
Adrenaline is een leuk verhaal, ik denk dat door de blijdschap van het onverwachte kampioenschap men vergeten is het afgelopen jaar kritisch te evalueren.
Edit; laatste zin taalkundig ff verbeterd

Probleem zit wel dieper dan dat.
Ajax en zeker Feyenoord hebben voor Nederlandse begrippen ijzersterke selecties. Psv heeft spelers die met hun gedachtes al een tijdje ergens anders zitten. Psv heeft vorig jaar op het eind te veel gekregen waardoor de selectie in een roes is gekomen. Normaal wint Ajax uit tegen de Graafschap en had Brands deze zomer voor de nodige versterkingen gezorgd.

27 oktober 2016 om 12:22

Psv heeft gewoon over het hele vorige seizoen beter gepresteerd dan Ajax. Dan kan je wel naar 1 wedstrijd gaan kijken maar dan pak ik even die onterechte penalty die Ajax kreeg tegen Utrecht erbij. Want dan had Ajax de laatste dag helemaal niet eens meer kans gemaakt op de titel.

27 oktober 2016 om 12:40

Als Ajax kampioen was geworden, had ik ook kunnen zeggen "komt door het uitglijdertje van PSV tegen Excelsior" of "komt door de pingel van Makkelie". Nee nee, PSV heeft gewoon de meeste punten aan het einde van de rit, of het nou op de laatste speeldag pas zo is of niet.

Zoals Gerbrands zegt, je moet eerste staan, maar als tweede denken. Doorselecteren is er nu sowieso nodig. Dom dat Gerbrands dat niet echt in de transferperiode heeft gedaan. Ja, er zijn nieuwe spelers gehaald, maar wel spelers die niet cruciaal zijn voor het team, maar eerder hier en daar spelen.

27 oktober 2016 om 12:51

Ajax heeft ook vaak genoeg geluk gehad en PSV pech met laatste minuut gelijkmakers tegen Excelsior en dergelijken. Ik zie niet veel in jouw theorie.

27 oktober 2016 om 13:07

De selectie van psv is kwalitatief het sterkst. Dat een aantal spelers nu even niet in vorm zijn, dan wel geblesseerd zijn, maakt dat niet anders.

27 oktober 2016 om 15:06

Als je als Ajax zijnde, Gudelje, Tete, Bazoer, El Ghazi, Dijks op de bank kan houden dan lijkt het me sterk dat Psv een sterkere selectie heeft. Psv heeft een prima selectie maar de selectie van Ajax doet echt niet onder.

27 oktober 2016 om 15:23

@jakethefatman
PSV heeft op die posities Hendrix, Arias, Ramselaar, Locadia en De Wijs op de bank.

27 oktober 2016 om 13:48

Als Hanssen in z'n goal was gebleven was die hakbal er ook niet ingegaan in blessuretijd, dan had Ajax zelf niks in de hand. Of die blunder tegen Excelsior, of die buitenspelgoal van Roda, of die treurige 1-1 tegen Heerenveen, of mr. Makkelie die Ajax helpt met 'n penalty.

27 oktober 2016 om 14:53

@kevinnummer8 En zo zijn er evenveel momenten bij Ajax geweest. Elke club heeft ze het gehele jaar door. Dat hoort bij het voetbal.

@siceramo De selectie van PSV is kwalitatief echt niet de beste hoor. Op basis van wat?

Gefaalde transferperiode daar ligt het aan Toon. Geen spelers gehaald met scorend vermogen. Voornamelijk op de flanken. Vorig seizoen waren Narsingh en Locadia ook al niet top. Zinzenchko kan het niveau niet aan en Bergwijn heeft bij lange na niet het talent van Depay. Peirero lijkt het ook moeilijk te hebben wanneer mensen om hem heen niets presteren.

27 oktober 2016 om 12:53

Mee eens. Bovendien zijn de huurlingen (S. de Jong, Zinchenko) een stuk minder beslissend dan die van vorig jaar (lestienne, Van Ginkel). Dus ja, tel uit je verlies: Niet doorgeselecteerd en minder scorend vermogen.

En met Maher, Willems en Narsingh heeft Brands nog best wat "problemen" op te lossen voordat er weer gegroeid kan worden. Brands heeft natuurlijk wel enkele jaren geweldige transfers gemaakt maar dit jaar heeft hij gegokt en verloren.

Je moet ook gewoon realistisch zijn. Wij hebben hier in Nederland niet de luxe om een selectie bij elkaar te kopen met minstens 22 CL-waardige spelers. Dat geld is er simpelweg niet onder de Nederlandse clubs. PSV heeft het vorig jaar boven verwachting goed gedaan in de CL, maar dat wil niet zeggen dat het 't jaar erop weer gaat gebeuren.

Clubs als Bayern en Atletico betalen bij wijze van spreken meer voor 1 speler, dan PSV betaalt voor alle spelers die het haalt in twee transferperiodes. Dat verschil is maar heel zelden te compenseren. Nederlandse clubs zijn in de CL gewoon afhankelijk van een leuke poule. Ik vind dat Nederlandse clubs nog vrij veel uit de middelen halen die ze hebben.

''gerbrands denkt dat de conclusie getrokken kan worden dat het puntverlies te maken heeft met het zware programma dat de Eindhovenaren doormaken.''
Want Feyenoord en Ajax hebben het zoveel makkelijker? Okã©, er is inderdaad een verschil tussen de CL en EL. Maar ik durf wel te stellen dat Feyenoord en Ajax die net zo serieus benaderen als PSV de CL benadert. Ik denk dat het te wijten is aan spelers als Luuk de Jong die met sterallures rond lopen en hardwerkende supporters niet serieus nemen.

Ze waren in de Allianz Arena en op het Kasteel allebei volkomen ruk (om over de overige wedstrijden nog maar te zwijgen) dus dit argument kan ik niet zo goed volgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren