Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘In dat geval krijgt Nederland de meest enthousiaste bondscoach ooit’

Laatste update:

Co Adriaanse zat zondagavond met een kandidaat-bondscoach aan tafel bij Studio Voetbal. Althans, dat is het oordeel van de trainer in ruste over de bij PEC Zwolle vertrekkende Ron Jans. De oefenmeester zelf vindt zichzelf minder geschikt. "Het is leuk dat mijn naam wordt genoemd, maar ik neem het niet serieus", zo benadrukte Jans meteen.

"Ik heb nooit echt in de top gewerkt", zo stelt Jans, die in het verleden voor de selecties van FC Groningen, Standard Luik en sc Heerenveen stond. Adriaanse vindt Jans te bescheiden. "Je hebt de beker en de Johan Cruijff Schaal gewonnen met PEC Zwolle en Ajax verslagen in de Arena. Dat zijn topprestaties." Pierre van Hooijdonk was het daar volledig mee eens. "Dan doe je jezelf tekort", zo zei de oud-aanvaller.

"Mochten ze me toch vragen, krijgt Nederland de meest enthousiaste bondscoach ooit", zegt Jans met een glimlach. Technisch directeur Hans van Breukelen vindt Jans niet 'een reële kandidaat' om Danny Blind op te volgen. De KNVB is op zoek naar een trainer met ervaring, een vakman, een inspirator en een trainer die er bovenop zit. "Je voldoet aan alle punten", zei Adriaanse tegen Jans.

Jans treedt na dit seizoen in dienst bij de KNVB, als hoofddocent voor de cursus Coach Betaald Voetbal. De 58-jarige trainer liet afgelopen winter de Zwolse clubleiding weten zijn aflopende contract niet te verlengen. Jans gaat samen met Leon Vlemmings de vernieuwde opleiding UEFA Pro/Coach Betaald Voetbal een gezicht geven.

Zou jij de aanstelling van Ron Jans als bondscoach toejuichen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke vent maar niet capabel om het Nederlandse elftal uit het slop te trekken. Doe maar een volgende suggestie..

Doe maar Robert Maaskant

Ron Jans is inderdaad geen serieuze kandidaat. Dat Van Hooidonk en Adriaanse vinden van wel zegt meer over beide heren dan over Jans. Ron Jans is een prima trainer, maar a.u.b. niet bij het Nederlandse elftal. Ik gun hem een subtopper club in de Eredivisie, maar laten we het daar bij houden.

Dat hij de beker en de Curijf-schaal heeft gewonnen is heel erg knap. Maar de beker wordt met grote regelmaat gewonnen door een team buiten de traditionele top-3. Dit jaar ook door v.d. Brom of Fraser. Maar ook Prudhomme (twente), Verbeek (az) en Van Looij (groningen) hebben de beker gewonnen. De JC-schaal is welgeteld 1 duel. Knap, maar niet meer dan dat.

Ik hoop dat ze een buitenlandse coach aanstellen. Een Bielsa of die man met zijn moeilijke naam van Sevilla. We hebben wat meer grinta en pit nodig en een neutrale bondscoach die selecteert op basis van kwaliteit en niet bij welke club ze spelen.

10 april 2017 om 09:55

Sampaoli bedoel je denk ik. Hoop echt dat hij het wordt, we hebben gewoon een buitenlandse coach nodig en hij ziet het wel zitten

10 april 2017 om 10:58

Die bedoelde ik. Dank je wel! (ik ben soms niet zo goed in namen )

Ik denk dat frisse invloeden ons voetbal goed zou doen.

De knvb heeft alweer een profiel voor bondscoach opgesteld waar niemand in past.

Dat Jans überhaupt wordt genoemd als bondscoach is al niet serieus te noemen. Kom op zeg. Dit laat alleen maar zien hoe groot de crisis is. Wat ik gisteren op TV zag was genant (Co lag te lang op de zonnebank...). Als assistent zou Jans misschien wel wat kunnen toevoegen, maar laat hij eerst maar bij de top3 gaan werken. Ik wil hem best zien of hij dan nog zo goed functioneerd.

Ik zou hem evt als assistent vragen. Het is wel iemand met een bepaalde kijk op voetbal en toch positiviteit met zich meebrengt. Heeft het niet echt slecht gedaan bij zijn clubs en probeert herkenbaar voetbal te spelen met zijn teams.

Wat doet iedereen hier neerbuigend over Ron Jans, bah. Als je kijkt hoe deze man al een paar jaar met PEC Zwolle presteert kan je niet zeggen dat hij niet goed genoeg is. Ron Jans moet het met spelers doen van mindere kwaliteit als de spelers van Feyenoord, Ajax, Psv, enz, als je dan kijkt hoe leuk en verzorgt voetbal PEC Zwolle speelt dan is dat gewoon hartstikke knap. Ik ben benieuwd wat deze man met kwalitatief betere spelers kan bereiken, want mentaal krijgt hij voetballers toch op de rit. Laat nu dat het mankement van Oranje zijn, er lopen daar spelers die over het paard getild zijn en denken dat zij er al zijn, deze gasten moeten gewoon aangepakt worden en ik denk dat Ron Jans daar juist wel de juiste persoon voor is.

Nee blijven kijken naar grote namen, die echt niet willen komen, zelfs van Gaal brandt niet zijn handen aan deze groep.

Wel hebben iemand nodig die weet hoe het werkt in interland voetbal. Iemand die eerder succesvol is geweest. Iemand die resultaat voetbal kan spelen. Iemand die weet hoe hij een ploeg uit het slop kan krijgen. Ik zeg advocaat is mijn man.

Jans lijkt me juist ideaal, hij kan met weinig middelen een team neerzetten waar iedereen het moeilijk mee kan krijgen (feyenoord als recentelikk voorbeeld).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren