Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik zag Kluivert spelen, die doet mij nu toch een beetje aan Robben denken’

Laatste update:

Justin Kluivert brak in 2017 door bij Ajax en maakte met name in de laatste wedstrijden van het kalenderjaar indruk bij de Amsterdammers. In de laatste zeven duels zorgde de vleugelaanvaller voor vijf doelpunten en één assist. Kluivert maakt veel indruk op Valentijn Driessen, die hem voorzichtig de hoop voor het Nederlands elftal noemt.

“Ik zag Justin Kluivert afgelopen weken spelen, die doet mij nu toch een beetje aan Arjen Robben denken. De manier waarop hij voetbalt. Hij doet het nu drie, vier keer en het lukt hem drie, vier keer. Van links naar rechts en Robben deed het altijd van rechts naar links. Iedereen weet wat er komt. Het is een jongen van achttien jaar. Geef het even de tijd”, zegt Driessen bij Sportforum van de NOS. Hij stelt dat Kluivert iets speciaals heeft.

“Dan zie je ineens deze jongen die zich ontwikkelt en nooit in Jong Ajax heeft gespeeld. Er zijn spelers die daar wél hebben gespeeld. Hij heeft in een keer die stap gemaakt. Dat zijn dan toch vaak de grote talenten, die dan via de Onder-19 komen”, vervolgt de journalist, die niet te hard van stapel wil lopen. “Het gaat er ook om hoe die jongen zich verder ontwikkelt, ook in de bovenkamer. Dit soort uitlatingen is voor sommige spelers een gevaar, omdat ze dan denken dat ze er al zijn.”

Ben jij het met Valentijn Driessen eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik heb m zien spelen bij jong...... misschien dag dat nog was als speler van onder 19 maar hij heeft zeker een paar wedstrijden bij jong mee gedaan voor hij naar het eerste ging

2 januari 2018 om 09:17

Hij heeft inderdaad wel een paar wedstrijden meegespeeld, maar ging praktisch direct door naar 1.

2 januari 2018 om 11:12

Hij is eigenlijk dit seizoen nogsteeds o19 qua leeftijd, heeft vorig seizoen rond zijn debuut inderdaad paar wedstrijdjes meegedaan bij Jong Ajax (minuut of 600-700 schat ik)

2 januari 2018 om 12:26

Hij is net als De Ligt en een aantal andere jonkies nog steeds een A junior, ondanks dat ze al zoveel hebben meegemaakt.

Los daarvan snap ik wel wat die driessen zegt. Enige verschil tussen Robben en Kluivert jr. is de branie die kluivert wel heeft en Robben niet. Dat kan een geweldige eigenschap zijn, maar ook een valkuil. Zeker bij een club als Ajax hoort zo'n houding, maar als het de verkeerde kant op slaat, dan kan je ten onder gaan aan zelfoverschatting. Daar moet voor gewaakt worden.

Verder lijkt Kluivert een van de jonge Nederlandse talenten te zijn die een enorme gouden toekomst te wachten staat

2 januari 2018 om 13:14

Beginjaren van Robben vergeten? De stervende zwaan-act en daarna met die verongelijkte blik, armen omhoog zich afvragen waarom de scheids niet in zijn schwalbes trapte? De Robben van nu is wat mij betreft net zo irritant met die overdreven voortrekkersrol die hij meent te moeten vervullen.

Prima voetballer, die Robben, maar heus geen standbeeld waard.

Wat de branie van Kluivert betreft ben ik het wel met je eens. Mag wat gedoseerder maar het mannetje is pas 18.

2 januari 2018 om 13:21

Zeker weten, misselijkmakend was dat.
En heel dom, want hij kreeg idd veel schoppen te verwerken als goede buitenspeler, maar omdat hij zo vaak duikelde kreeg hij maar zelde een vrije trap mee.

Los van dat verschrikkelijke trekje, snap ik voetbaltechnisch de vergelijking wel. Robben heeft veel talent en daar beschikt Kluivert ook over. Hij is gewoon net als robben, alleen dan geen jankerd maar een branie mannetje. Nogmaals, kan een hele mooie eigenschap zijn, zeker bij zijn club. Ze moeten alleen waken dat het niet doorslaat

Op die leeftijd was Robben een linksbuiten van Groningen, dus het lijkt mij stug dat hij van rechts naar links ging. Dat naar binnentrekken van rechts naar links kwam pas toen hij op rechts gezet werd en dat was een aantal jaren later.

2 januari 2018 om 09:09

Klopt, dat was in zijn tijd bij Real, zijn vierde club alweer. Lastige vergelijking altijd, Robben was op zijn 16e al zo goed. Bovendien zal Kluivert altijd tegenvallen wanneer je hem langs de Robben-lat legt. Hopelijk blijft hij zich ontwikkelen de komende tijd en kan hij iets toevoegen aan Oranje over een tijdje. Alles daarboven is mooi meegenomen.

Nog nooit in Jong Ajax gespeeld? Oké.. maar wie scoorde er dan uit de rebound van een penalty uit bij Cambuur, namens Jong Ajax? Hij is meerdere malen uitgekomen voor Jong Ajax voordat hij zijn debuut maakte in het eerste.

Het zijn altijd pieken en dalen. Ook met de generaties voetballers in Nederland. En nu staat er toch weer een mooie generatie aan te komen. Alleen al bij Ajax zie je nu toch wel wat serieus talent met Kluivert, Frenkie de Jong, De Ligt en (in mindere mate) ook Van de Beek wel.

Kluivert heeft even aan moeten passen aan het hogere niveau in de eredivisie maar je ziet nu steeds vaker wat hij in de jeugd al jaren deed. Zal o.a. door z'n vader ook wel de juiste begeleiding hebben om niet te snel naast zijn schoenen te lopen ondanks de wat arrogante houding. Die gaat Oranje wel halen en ik verwacht dat hij als 1 van de weinigen van zijn generatie wel een echte topclub gaat halen.

2 januari 2018 om 09:12

Hoewel ik ook graag positief ben hoorde ik dit ook over de lichting Riedewald, Bazoer, Tete, El Ghazi en Klaassen. Laten we nou niet de toekomst van Oranje ophangen aan deze spelers, voordat je het weet staan we weer in een cruciale interland met een debutant a la De Ligt tegen Bulgarije. Het volgende eindtoernooi zal niet door Eijting, De Jong, vd Beek en De Ligt moeten worden behaald, maar door Wijnaldum, Depay, De Vrij etc. Dan kunnen die talenten zich daar ook ontwikkelen. Want er zitten zeker talenten in de jeugd, maar volgens mij missen we al jarenlang kwalificaties voor Jong Oranje, dat zegt ook iets.

2 januari 2018 om 09:25

Op grond waarvan vind jij Tete dan niet goed (genoeg)? De rest ben ik overigens met je eens, al ben ik nooit meegegaan in die euforie. De Ligt zie ik wel als een potentiële topspeler, maar zal nog stappen moeten maken hetgeen gezien zijn leeftijd zeker tot de mogelijkheden behoort. Kluivert en de Jong (spelen net in Ajax 1) is afwachten hoe zij zich ontwikkelen. Met name buitenspelers willen nog wel eens grillig zijn in hun constantheid.

2 januari 2018 om 09:36

Ik vind Tete wel goed hoor, begrijp me niet verkeerd en ik denk dat hij op dit moment ook wel de vaste rechtsback is van Oranje, zeker nu Karsdorp geblesseerd is. Maar hij speelde al in Oranje voor de WK kwalificatie, oa die pot tegen Tsjechië die werd verloren. Dat vond ik toen veel te vroeg, net als voor die andere spelers. Op dit moment is hij de enige van het rijtje die in aanmerking komt voor Oranje.

We kunnen nu Kluivert opstellen, maar met Depay, Promes en Berghuis heb je al drie flankspelers die het laten zien. Heb je ook Babel nog bijvoorbeeld. Dat is een beetje mijn punt dat ik probeer te maken. Kluivert komt vast in Oranje als hij op deze voet doorgaat, maar laat hem dan ook debuteren als hij op dat niveau is, niet nu al.

2 januari 2018 om 09:37

Mijn god ik mag toch hopen dat we niet van wijnaldum afhankelijk zijn. Then we are truly lost.

2 januari 2018 om 09:40

Ja je hebt gelijk hoor, misschien ben ik iets te optimistisch, wat dat betreft dacht ook ik in het verleden dat de jongens die je opnoemde het nieuwe geraamte van Oranje zouden vormen. En daar is weinig van terecht gekomen. Ik moet zeggen dat ik wel vind dat Kluivert, De Jong en De Ligt meer laten zien dat de talenten die we de afgelopen jaren in de Arena hebben zien debuteren, genoeg ergernissen gehad met Klaassen, El Ghazi, Riedewald etc, zeker in hun laatste maanden leken het wel compleet andere spelers dan in hun debuutjaar. Maar we wachten het wel af. Fischer zag ik de top ook wel halen..

2 januari 2018 om 09:41

Een basisspeler van Liverpool zou nu in Oranje een leidende rol moeten nemen, niet een talentje dat net bij zijn club doorbreekt. Dat Wijnaldum het in Oranje niet zo geweldig doet is een tweede, hij is qua status en waar hij nu speelt wel een van onze belangrijkste internationals.

2 januari 2018 om 09:47

Dat ben ik helemaal met je eens. Ik denk zelf dat we er verdedigend het beste opstaan momenteel (m.u.v. de doelman, die is middelmaat). Frenkie de Jong (is nu nog lang niet rijp, begrijp me niet verkeerd) heeft overigens als bijkomend voordeel dat hij een van de weinige Nederlandse talentvolle middenvelders is die creatief is. Wat dat betreft is voor hem de stap naar Oranje "makkelijker" dan voor Kluivert, die de door jou genoemde namen voor zich moet dulden.

2 januari 2018 om 10:17

Zoals Wijnaldum bij Liverpool speelt vraag ik me af hoe lang ie nog basis staat. Hij is op dit moment een soort ‘running joke’ onder fans omdat ie altijd onzichtbaar is.

2 januari 2018 om 10:30

Tja, ik ben bang dat je het punt niet helemaal begrijpt Lucasandersen. Wijnaldum is een van de weinige spelers die bij een grote club speelt en een basisplaats heeft. Op basis daarvan vind ik hem een van de spelers die Oranje zou moeten dragen. Net als dat ik daarvoor ook naar De Vrij kijk, Depay of Promes desnoods. Zij zijn in mijn ogen de spelers die ons naar een eindronde moeten loodsen na de zomer, niet de spelers van 18 of 19 jaar die dit jaar doorbreken. Als we hen weer opstellen loopt het net zo af als de laatste twee eindrondes, toen de jonkies ook zoveel speeltijd kregen in cruciale interlands.

Ik heb trouwens even voor je gekeken, maar Wijnaldum staat in de top 3 meeste wedstrijden dit seizoen bij Liverpool, eentje minder dan Salah en Firminho, drie meer dan Can (nr 4). Het zal dus wel meevallen met die running joke. Maar goed, nogmaals, ik doelde op zijn status (club, leeftijd, ervaring, aantal interlands etc.) in Oranje, niet op zijn huidige vorm. Ik zie Liverpool zelden spelen.

2 januari 2018 om 10:35

Dan speelt Wijnaldum bij Liverpool inmiddels dus hetzelfde als bij Oranje, omdat hij daaar ook altijd onzichtbaar is. Je zou inderdaad verwachten dat een basisspeler van Liverpool bij dit Oranje de lijnen gaat uitzetten, maar daar is hij gewoon niet geschikt voor.

2 januari 2018 om 10:44

Younes was maandenlang basisspeler van Ajax, nam niet weg dat supporters hem serieus namen.

En dat is precies mijn punt, ik snap jouw punt wel maar alleen kijken naar het feit dat ie basis staat bij Liverpool is kortzichtig. Wijnaldum is geen leider en ik zie het ook niet gebeuren dat ie dat gaat worden.

Bovendien hebben we net 2 kwalificaties misgelopen doordat we een middenveld hebben waar totaal geen voetbal in zit. Mensen blijven wijzen op de fout van de ligt maar we hebben een middenveld wat totaal niet werkt en daar gaat het mis. Die ene fout van de Ligt had nooit cruciaal mogen zijn voor de hele kwalificatie.

2 januari 2018 om 10:52

Dat ging ook lekker de afgelopen 4 jaar toen promes, janmaat, wijnaldum, Blind, strootman, de vrij, van dijk, Cillessen/zoet, depay, janssen en wijnaldum ons naar het EK en WK moesten leiden. Zie ik liever wat onbevangen talent (Kluivert en De Ligt) dan talentloze spelers (janssen en janmaat).

2 januari 2018 om 11:24

Op Promes, van Dijk en Strootman na zijn het wel de spelers die Nederland naar het WK loodste en 3e zijn geworden op dat WK. Het inpassen van die jonge talenten die zo onbevangen zijn koste ons juist wedstrijden. Het team wat 3e werd verschilde echt niet veel met de selectie waar Hiddink mee begon. Totdat er steeds jochies van Ajax erin moesten met als hoogte punt, de Ligt in die tijd. Nu hoort hij er wel bij hoor, maar toen zeker niet. Dus liever wat meer ervaring.

2 januari 2018 om 12:05

In de EK reeks waren het vooral de meer ervaren spelers zoals janmaat met een terug kopbal tegen Tsjechie, martins indi oliedom rood voor slaan tegen IJsland, etc. Toch zie ik mensen vaak klagen over het feit dat Blind Tete en El Ghazi liet spelen tegen Kazachstan (gewonnen) en Tsjechie (verloren) terwijl we tegen Tsjechie al wisten dat het kansloos was en onze topscorer aller tijden (van persie) volgens mij de 2-3 scoorde voor Tsjechie met een eigen goal. In de WK reeks deed De Ligt 45 minuten mee en maakte 1 fout, maar Nederland heeft volgens mij geen 1 kans gehad tegen Bulgarije terwijl we toch spelers als Sneijder, robben en depay op het veld hadden. Daarnaast de blunder van Stekelenburg op het schot van Pogba, de blunder van strootman tegen Zweden en advocaat die blunderde met het doelsaldo. Daarnaast heeft een wijnaldum 20 keer gespeeld als een speler met het niveau van go ahead eagles.

2 januari 2018 om 12:06

Steeds, dus je kunt er zeker 4 of 5 noemen neem ik aan? (m.a.w. niet overdrijven hè!)
De Ligt was op dat moment inderdaad een blunder van Blind, dat staat buiten kijf. Al ontbrak het v.w.b. de WK-campagne (EK-kwali 2016 was natuurlijk beneden alle pijl) aan het nodige geluk. Door pech hebben we minimaal de play-offs niet behaald.

Het vergelijken met andere spelers daar houd ik niet van. Maar je kunt moeilijk ontkennen dat Kluivert geen kwaliteiten heeft. Vanaf de linkerkant lijkt hij ook vele malen beter te renderen dan vanaf de rechterkant. Mede omdat hij veel dreigender is met z'n betere rechterbeen als hij naar binnen komt. Maar wat hem een goede speler maakt is zijn veelzijdigheid. Waar je eerst Younes op zijn plek doorzichtig zag dribbelen met steeds dezelfde actie is Kluivert onvoorspelbaar. Hij kan spelers voorbij op snelheid maar is ook in de kleine ruimte handig. Maar wat misschien wel de beste kwaliteit is van hem is z'n eerste aanname daar spat het talent echt van af. Veel potentie heeft hij, nu nog zien vol te houden nu de tegenstanders zijn kwaliteiten ook beter op waarde kunnen schatten.

2 januari 2018 om 09:11

Helemaal mee eens en zijn 1e aanname is vaak ook top en zelfs met links.
Hij is onvoorspelbaar omdat hij beide benen gebruikt, tijdens zijn dribbels en ook buitenom gaat.

Gelukkig is hij ook wat rustiger geworden want vorog seizoen was hij vaak opgefokt.
Akkefietjes met Haps en Locadia bijv of telkens zeiken richting arbitrage.

Hij moet iig zijn hoofd koel zien te houden. Hij heeft (in mijn ogen) iets arrogants over zich, wat hem geen goed doet. Gevaar schuilt dat er mensen een hekel krijgen aan zijn houding, terwijl hij voetballend erg goed is. Hij moet gewoon lekker voetballen en beter worden, want potentie heeft hij zeker.

2 januari 2018 om 10:41

Ben ik met je eens maar dat had Robben ook dat hij jong was. Hiddink heeft destijds bij PSV aardig wat aanvaringen gehad met hem. Dat is natuurlijk jeugdigheid en gaat met de jaren vanzelf over. Zelfbewust zijn is in principe geen zonde he, het is typisch Nederlands om daar iets van te vinden.

2 januari 2018 om 10:57

Robben als schwalbekoning had natuurlijk ook een houding die mensen haatten.

2 januari 2018 om 12:17

Het is gewoon een ventje uit Amsterdam van 18 jaar.
Arrogant hoef je het niet perse te noemen, als je trucjes doet en je tegenstander het bos instuurt is niet perse arrogant toch?

Vind hem juist altijd geel netjjes voor de camera, en volgens mij is het een best ventje.
Soms wat opgefokt maar wat zou jij doen als je 20 keer per wedstrijd een trap tegen je schenen krijgt?
Het is 9 van 10 keer dat ze hem vasthouden of neerhalen, als hij erlangs gaat.

2 januari 2018 om 12:59

Hij is een 18 jarige rasechte Amsterdammer met bluf. Dat vindt de rest van het land inderdaad al snel arrogant.

Arjen Robben speelde bij Groningen, PSV en Chelsea nauwelijks als rechtsbuiten, maar voornamelijk vanaf links. Pas bij Real kwam hij vaker op rechts te staan en bij Bayern staat hij zelden nog linksbuiten. Verder heeft Kluivert wel degelijk bij Jong Ajax gespeeld. Ik zie de vergelijking nog niet zo, hoewel die laatste goal(s) van Kluivert wel aan Robben deden denken, vond ik de jonge Robben een ander soort speler, dat was juist een speler met een voorzet die buitenom ging.
Overigens vraag ik me bij Driessen altijd af hoe iemand met zo weinig kijk op de zaken op zo'n plek terecht is gekomen. Ook als hij bij VI zit komt hij nooit eens met een interessante kijk op de zaken of zo. Het enige dat hij doet is zuur spelers afbranden en cynisme uitstralen. Altijd de eerste die bij een negatief verhaal over een speler aansluit een mee zeurt. Valentijn Driessen is het vleesgeworden rechts-zure karakter van de krant, geen journalistieke inhoud, wel heel veel onderbuikgevoelens die geventileerd worden.

2 januari 2018 om 10:34

Past dus prima bij VI die Driessen. Leuk programma hoor om even te lachen, maar inhoudelijk gezien zijn ze vaak niet op de hoogte. Helaas gaat journalistiek allang niet meer over de inhoud maar puur om oplages en kijkcijfers. Een tegendraadse mening of altijd zeiken zoals Driessen doet is dan meer dan welkom bij een krant als De Telegraaf,

2 januari 2018 om 12:08

Voor de journalistieke inhoud moet je dan ook niet bij Voetbal Inside zijn, en dat zeggen ze zelf ook. Bij Voetbal Inside willen ze gewoon een voetbalkantine of stamkroeg sfeer creeëren, waarbij niet een wedstrijd kundig wordt geanalyseerd maar gewoon simpel wordt gekeken naar wat er gebeurd. Als je dat in je achterhoofd houdt is het een best vermakelijk programma. Je moet ze, zoals ze zelf ook zeggen, alleen niet te serieus nemen.

2 januari 2018 om 12:23

Is ook zo, maar ze gebruiken dit excuus te pas en te onpas waardoor het niet meer geloofwaardig is. Als je met een serieuze toon (en dat doen de heren ook best vaak) iemand met de grond gelijk maakt dan moet je je wel baseren op feiten vind ik en wat research doen voordat je reageert. Zeker als je weet dat heel voetballend Nederland je mening overneemt.

2 januari 2018 om 12:32

Daar heb je gelijk in. Maarja, dat er mensen zijn die hun mening overnemen vind ik ook wel treurig. Ze kunnen op maandag A zeggen en op vrijdag weer B. Vooral Derksen heeft daar een handje van. Maar inderdaad, als je pretendeert niet serieus genomen te hoeven worden moet je je uitspraken ook niet zo gewichtig brengen.

2 januari 2018 om 13:06

Ze eten een beetje van twee walletjes bij VI. Ze pretenderen inderdaad dat het geen serieus programma is, maar tegelijkertijd weten ze dondersgoed dat ze mensen kunnen beinvloeden als ze op serieuze toon iets duidelijk willen maken. Blijft wel een vermakelijk programma op z'n tijd, maar soms stoor ik me wel aan het feit wat jij noemt (eerst A dan B).

Laten we hopen dat justin een realistische carrière opbouw gepland heeft, en niet binnen de kortste keren bij een buitenlandse club op de bank aan 't wegkwijnen is. Als hij dan ook nog goed op z'n Lichaam let en voor de sport leeft, zie ik 't wel goed komen. Het talent heeft hij wel. Raiola is mijn ogen het grootste risico voor hem.

2 januari 2018 om 09:16

Raoila wordt vaak als stoorzender gezien, maar ik denk het Justin Kluivert over voordeel beschikt, dat hij een vader heeft die zelf bekend is in dat wereldje. Mijn aanname is dat Patrick zijn zoon niet zomaar een transfer naar het buitenland laat maken.

2 januari 2018 om 11:44

Patrick vertrok zelf op de leeftijd die Justin nu heeft. Denk dat je daar dus niet te veel waarde aan moet hechten.

2 januari 2018 om 13:41

Met de kanttekening dat hij Ajax verliet met de Champions League beker en landstitel. Hij liep op die leeftijd al voor op zijn zoon dacht ik.

Volgens mij bleven talenten toentertijd in Nederland, over het algemeen genomen, langer bij hun club hangen, dan dat nu het geval is, Een aantal leuke wedstrijden op eredivisie niveau en je speelt je zo in de kijker van een club. Dat was toen anders dacht ik.

2 januari 2018 om 17:23

Patrick kwam uit financieel moeilijke verhoudingen, dat zal bij Justin nu anders zijn waardoor de druk om snel te vertrekken afneemt.

Allemaal leuk en aardig, maar als je hier 7 wedstrijden goed speelt ben je al goed genoeg voor het Nederlands elftal?

Ik ken nog een zekere Quincy Promes die de sterren van de hemel speelt in de Russische competitie (die in mijn ogen veel sterker is als de Eredivisie), en in oranje ook nog niet echt wil aarden.

Al met al is hij wel degene met de meeste potentie voor die positie, maar is bijvoorbeeld Memphis op die positie nu al wel veel verder.

Justin zou er bijvoorbeeld goed aan doen om voor zichzelf nog 1,5 a 2 seizoenen te blijven. Hij is pas 18... terwijl Eriksen ook pas op zijn 21e naar Spurs vertrok (kijk hoe goed hij nu is).

Laat ons Ajacieden nog even genieten van je kwaliteiten en hopen dat je inderdaad Oranje mag halen!

Robben heeft meer technische bagage dan Kluivert.
Kluivert daarentegen heeft meer snelheid en laten we hopen vooral ook fitter.

Maar het verschil tussen Kluivert op links en op rechts is behoorlijk groot. Op links zie je hem altijd gevaarlijk worden vanwege het naar binnen kruipen en het geplaatste schot met rechts. Verder heeft hij van nature de gang om diep te gaan.

Wil hij nog beter worden, dan zal hij meer op zijn linkerbeen moeten oefenen en voor de variatie ook meer buitenom moeten komen.

Hoe dan ook, we zijn heel blij met de kleine Kluivert ! Alleen zijn contract moet deze winter echt verlengd worden maar met Raiola weet je dat dat heel lastig zal worden. Hopelijk zegeviert het verstand van Kluivert zodat hij voor een paar jaar gaat bijtekenen.

2 januari 2018 om 11:15

Kluivert heeft meer snelheid dan Robben?

Spelers die nu als top (of vlak daaronder zitten) worden gezien; spelers als Van Dijk en Promes zijn tussen de mazen van de Nederlandse top heen gegleden en zijn via hun eigen weg daar gekomen waar ze nu zijn (als dat goed Nederlands is)

Mijn punt is dat de traditionele route lang niet zo zeker van de top lijkt te zijn als voorheen. Natuurlijk hoop ik dat er van de huidige lichting talenten een paar in de top geraken, maar de vergelijkingen en hoge verwachtingen hebben de laatste tijd vooral gezorgd voor teleurstellingen.

Ik ben dan ook veel meer voor het temperen van die verwachtingen en dan positief verrast zijn wanneer iemand wel de top haalt. Nu hangt er aan een naam als Kluivert natuurlijk al meer gewicht en zijn er daardoor meer verwachtingen en zijn recente spel geeft ook hoop voor het Nederlandse voetbal (in combinatie met andere positieve ontwikkelingen) maar het blijft de eredivisie.

Daarom is het zo jammer dat we in Europa nergens zijn op dit moment; dat is namelijk een meer realistische graadmeter.

2 januari 2018 om 11:45

Ja joh, Alderweireld, Vertonghen, Eriksen, Sanchez, Suarez allemaal troep. Metrtens bakt er ook helemaal niets van. En depay doet het heel slecht in Frankrijk. Ja joh, die route via de top in Nederland is echt slecht. Gaat wat minder met Bazoer, Klaassen, Riedewald en el Ghazi, maar van die spelers was Klaassen de enige die toe was aan de volgende stap

2 januari 2018 om 19:26

Lees anders even wat ik zeg voordat je zo overdreven reageert. Ik heb het over Nederlandse voetballers, de enige die jij noemt is Depay, en die leeft pas recent op en moet het op de langere termijn nog bewijzen. Net zoals Van Dijk en Promes dat nog moeten overigens, lees belangrijk zijn voor het nationale team en/of top team.

En ik zeg nergens dat de route via de Nederlandse top 'slecht' is, slechts minder vanzelf sprekend. Op die manier kan je elke reactie wel naar je hand zetten.

Zelfs ik als Ajax fan zou dit nog lang niet zeggen. En waarschijnlijk komt het ook nooit zo ver.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren