Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik wist niet tegen wie ik wel en niet een grote mond kon opzetten'

Laatste update:

Het carrièrepad van Quincy Promes is op zijn minst opmerkelijk te noemen. De aanvaller werd op jonge leeftijd weggestuurd bij Ajax, tekende een contract bij FC Twente en werd vervolgens verhuurd aan Go Ahead Eagles. Hij keerde terug in Enschede en vervolgens ging het razendsnel. Tegenwoordig behoort hij tot de smaakmakers bij Spartak Moskou en is hij een vaste waarde in de selectie van Oranje.

/

In het Algemeen Dagblad blikt de 23-jarige aanvaller terug op de moeilijke jaren uit zijn prille loopbaan. In 2008 werd hem door Ajax de wacht aangezegd. Hij was onhandelbaar. “Ik wist niet tegen wie ik wel en tegen wie ik niet een grote mond kon opzetten. Tegen de trainer, tegen mensen die kritisch op me waren”, vertelt hij honderduit.

Het kwam uiteindelijk goed. Promes maakte in het seizoen 2013/14 indruk bij FC Twente en verdiende een lucratieve transfer naar Rusland. Sindsdien is hij tevens een vast onderdeel van de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind deed onlangs zelfs negentig minuten lang een beroep op hem tijdens het oefenduel met Wales (2-3).Hij speelde in een vrije rol achter Bas Dost en Arjen Robben.

“Ik voelde me heerlijk, moet ik zeggen. Het liep eigenlijk vanzelf, als we zo voetballen zijn we onvoorspelbaar”, weet Promes, die bij Oranje veel opsteekt van zijn teamgenoten. Met name Robben is een inspirator. De sterspeler schoot na een karakteristieke rush de 1-2 binnen tegen Wales. Promes deed vervolgens ook een poging. “Ik kwam heel ver, net als Robben. Alleen Robben schoot die bal gewoon binnen en ik kon totaal geen kracht meer zetten. Toch een verschil, niet?”

Is Quincy Promes in jouw ogen een vaste waarde bij Oranje voor de komende jaren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je moet helemaal geen grote mond opzetten.

Je vraagt respect en je geeft respect.

2 december 2015 om 09:55

Daar heeft hij dus van geleerd.

Ik vind het vaak een rare gast met zn banana filmpjes. Maar wat doet hij het goed in de keiharde russische competitie zeg! echt knap.
dan zie je hoe veel verschil spelers in hun ontwikkeling kunnen maken tussne hun 18 en 22e. Van supertalent tot bankzitter (vilhena) vof van kwajongen tot topscorer (promes)

2 december 2015 om 09:52

Terwijl de meeste mensen toch hadden verwacht dat Vilhena er goed aan deed om de buitenlandse interesse af te wimpelen en bij Feyenoord te blijven, terwijl Promes redelijk werd beschimpt voor zijn keuze om naar Rusland te gaan.

2 december 2015 om 09:56

Tuurlijk! maar even seerieus, het beste pad voor een groot talent is ook eerst bij een nederlandse topclub uitblinker worden en dan pas naar het buitenland. Daarom vind ik het nog knapper dat Promes het zo goed doet in Moskva.
En over dat rendement van jou, dat is ook ineens gekomen he, zo apart. Alsof er een knop omging in hun hoofd. Bij van Nistelrooy gebeurde dat ook ineens na zn 20e.

2 december 2015 om 09:58

Dat beschimpen viel enorm mee. Waarom? Omdat Promes er openlijk voor uitkwam te hebben gekozen voor een dik miljoenencontract in plaats van te claimen dat het hem om de 'uitdaging' ging.

Iedereen gaf hem gelijk, omdat het nooit een extreem groot talent was en men het hem daarom wel gunde. Dat hij vervolgens zo'n enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt had niemand verwacht en is die jongen alleen maar gegund.

Fantastische speler. Ik vraag me wel af hoe hoog het niveau ligt in Rusland, daar heb ik niet genoeg zicht op, maar zijn prestaties zijn meer dan sterk. Ik had vraagtekens bij zijn overstap, maar hij heeft zijn gelijk bewezen. Hopelijk kan hij na dit of volgend seizoen de stap maken naar een mooie Spaanse club a la Valencia, dat vind ik een club die goed bij hem past. Anders zou het Everton van Martinez hem ook wel liggen, al weet ik niet of hij de power heeft voor de PL. Ik ben in elk geval blij dat hij in Oranje de voorkeur heeft gekregen boven Narsingh, is technisch natuurlijk veel begaafder en heeft het rendement.

2 december 2015 om 11:08

Zo sterk dat Ajax bijvoorbeeld 5e zou worden. Clubs als Zenit, CSKA, Dinamo M, Spartak M, Rubin, de Krasnodars.. Daar heeft onze top 3 echt niet van gewonnen.

2 december 2015 om 11:36

Natuurlijk, maar als het niveau onderop heel laag ligt dan is het alsnog eenvoudig goede doelcijfers te halen. Kijk naar La Liga. Ik zal niet ontkennen dat de Russische topclubs sterker zijn al denk ik dat PSV nog wel gaat bewijzen op het niveau van CSKA te zitten

"ik wist niet tegen wie ik wel en tegen wie ik niet een grote mond kon opzetten"

uhm...misschien tegen helemaal niemand? Vooral niet als je 16 bent...

Hij wou niet weg bij Twente maar hij moest weg van Twente ivm Doyen die er achter zat.

2 december 2015 om 11:28

Promes wordt nog regelmatig midden in de nacht wakker in Moskou en vraagt zich af wat hij toch moet met al dat geld dat hij verdiend. Hij zou liever in de metropool Enschede zitten voor een fractie van dat geld. Harteloos is het gewoon.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren