Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik wil niet pendelen tussen bank en basis, ik wil basisspeler zijn bij Ajax’

Laatste update:

Václav Cerný maakte zondag tegen FC Twente (4-0) zijn debuut in de basis bij Ajax. De Tsjech speelde niet eens een sterke wedstrijd, maar met een doelpunt was hij wel direct belangrijk. De achttienjarige Cerný hoopt komend seizoen een basisplaats te veroveren bij Ajax.

/

“Want ik wil niet steeds pendelen tussen de basis, de bank en de reserves”, zegt Cerný tegen iDNES. “Ik heb de voorbereiding om te bewijzen dat ik in Ajax 1 hoor.” De jeugdinternational van Tsjechië noemt het ‘een droom’ dat hij heeft mogen spelen in het eerste team van Ajax. Die droom had hij al sinds hij op zijn zestiende naar Amsterdam kwam.

In de laatste wedstrijd van het seizoen, bij De Graafschap, hoopt Cerný opnieuw minuten te maken. “Ik zou teleurgesteld zijn als ik niet speel, maar respecteer de keuze van de trainer. De oudere spelers helpen mij en ik heb ook het gevoel dat ik in de Jupiler League beter ben geworden. Ik woon op mezelf, heb de stap naar het betaalde voetbal gemaakt en heb het idee dat ik belangrijk kan zijn voor Ajax.”

Václav Cerný moet ook tegen De Graafschap een basisplaats krijgen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Speelde geen sterke wedstrijd????

5 mei 2016 om 10:46

Vond ik ook al een rare uitspraak van vz. Wat hij aan ballen te verwerken kreeg deed hij vrijwel allemaal goed. Kwam de tweede helft wat minder in het spel voor (waarschijnlijk ook wat vermoeid), maar heeft weinig fout gedaan.

5 mei 2016 om 10:54

Persoonlijk vond ik hem tegen Utrecht prima invallen. De wedstrijd tegen Twente was hij redelijk. Paar leuke acties paar goeie aannames en natuurlijk een goaltje maar het was zeker niet spectaculair. Een kinderhand is snel gevuld :-)

5 mei 2016 om 10:55

Ik vond ook dat hij een prima wedstrijd speelde. Natuurlijk ging niet alles goed. Maar dat geldt ook voor Younes. Je kan niet de hele wedstrijd alles goed doen. Maar er ging genoeg goed om enorm dreigend te zijn. Bijvoorbeeld met zijn goal en de bijna assist op Klaassen waar een mooie actie aan vooraf ging.

5 mei 2016 om 11:01

Spelers die veel acties maken, maken ook meer fouten. Spelers die op zeker spelen zullen minder fouten maken, maar ook nooit de opening creëeren. Bij Younes gaat een actie ook soms fout, maar afgelopen weekend heeft hij vanaf minuut 70 bijna in zijn eentje Twente gesloopt.

5 mei 2016 om 11:15

Hij scoorde maar verder speelde hij niet heel goed ofzo hoor...

Wel een groot talent overigens

5 mei 2016 om 11:25

Hij begon heel sterk, zakte iets af maar breekt wel de wedstrijd open en zorgde voor veel gevaar ookal lukte niet alles, als Klaassen beter in de wedstrijd had gezeten had Cerny een doelpunt en een assist gehad. Mooiste van alles was de durf die hij toonde, een rampzalig schot van 25 meter maar 2 minuten doet hij gewoon weer van afstand aanleggen en iets later zoekt hij gewoon zijn man weer op en schud dat schot van zich af met een mooie actie, alleen Younes heeft dat nog terwijl de rest allemaal dan op safe gaat spelen.

5 mei 2016 om 12:41

Er staat niet dat hij geen sterke wedstrijd speelde.
Er staat dat hij niet eens een sterke wedstrijd speelde.

Dat is iets heel anders.
Als je geen sterke wedstrijd speelt, speel je zwak.
Als je niet eens een sterke wedstrijd speelt, ben je redelijk goed, maar niet geweldig.

Heerlijk frivole speler die zijn acties maakt en een behoorlijke versnelling heeft. Gewoon opstellen tegen de Graafschap. El Ghazi komt de tweede seizoenshelft nog geen lantaarnpaal voorbij en Schone is meer een extra middenvelder als hij op de rechtsbuiten speelt.

5 mei 2016 om 10:51

Denk dat Schone volgend jaar weggaat maar het liefst gaat El Ghazi weg en dan lekker Muric en Fischer, Cerny, Younes en Schone voorin houden.

De titel is wel heel erg overtrokken vergeleken de tekst. Hij weet als geen ander dat hij keihard moet werken om in de basis te blijven en laten zien dat je beter bent dan je medespelers.

Hij speelde gewoon een redelijk goede wedstrijd hoor VZ

5 mei 2016 om 12:42

En dat is ook precies wat er staat.
Zie #24

wie zal hij bedoelen met oudere spelers? ajax heeft zo goed als geen ervaring in het team. als ze dit team 3 jaar bij elkaar houden daar in tegen kan je erg ver komen in de CL

5 mei 2016 om 10:58

Hij is goed bevriend met Nemanja Gudelj. Die neemt hem echt op sleeptouw. En dat is goed voor die jongen. Vooral omdat Gudelj een voorbeeld prof is. Geen gezeik leeft voor de sport is er altijd gefocust mee bezig. Dus dat lijkt me meer dan positief dat hij het grootste talent in de selectie onder zijn hoede heeft genomen.

5 mei 2016 om 10:59

Gudelj, Schone, Klaassen denk ik zo. Hij heeft vooral van Gudelj al heel vaak gezegd dat hij daar veel aan heeft.

5 mei 2016 om 11:08

Ik ben positief over het seizoen. Ik heb veel wedstrijden op een hoger niveau dan vorig jaar kunnen spelen, kon veel minuutjes met Ajax 1 spelen en heb ook nog mijn Europa League-debuut gemaakt. Wat dat betreft was het een topseizoen. Alleen had ik gewild dat ik meer zou scoren. Met Nemanja Gudelj had ik afgesproken dat als één van ons zou scoren dat we wat dancemoves zouden doen. Misschien heb je ze wel gezien op social media. Over Nemanja gesproken: Hij is voor mij heel belangrijk. We zijn veel samen en helpt mij met keuzes maken en hoe ik me moet gedragen als profvoetballer. Ik weet dat hij eerlijk is tegen mij. Het is top dat ik iemand zoals Nemanja dichtbij mij heb.

Bron: http://ajax.nl/streams/ajax-actueel/ik-had-dit-sei...

Edit: Blijkbaar is de link te lang voor de post. Maar het komt uit zijn blog die hij schrijft op Ajax.nl

Geduld, je tijd komt er aan, dan kunnen wij van je gaan genieten. Alleen moet je niet alles te snel willen.

Van wat ik tot nu heb gezien vind ik dit de allergrootste parel. Groter als: Van der Beek, Muric, Dolberg etc.

Als je flanken hebt met Younes en Cerny daar schrikt elke ploeg van hoor. 2 spelers die heerlijk zijn in de kleine ruimte, altijd hun mannetje opzoeken en die een wedstrijd kunnen openbreken. Tel daarbij op dat Milik zich blijft doorontwikkelen en je hebt gewoon een erg sterke aanval, zelfs voor europese begrippen kan je naar mijn idee meekomen want er zit een goed idee achter.

De enige wat ik me afvraah is, wat moeten we nu met Fischer, El Ghazi en Muric? Dat zijn namelijk geen spelers die je als vaste wisselspelers houdt. Muric nu nog wel even, maar dat kan niet zo blijven. Muric zou ik dus verhuren, of een jaartje als eventuele back-up houden. Fischer zou ik als back-up achter Klaassen houden. En El Ghazi, tja.. komt daar een goed bod op zou ik hem verkopen.

5 mei 2016 om 11:20

Als je een speler nodig hebt die in de kleine ruimte teams kapot kan spelen moet je Muric of Nouri op de flank zetten, Muric kan in de 16 nog spelers passeren en geeft makkelijk assists terwijl Nouri je gewoon 1 op 1 kan zetten zoals niemand sinds Eriksen dat bij Ajax meer kon maar Nouri mist nog inhoud om op het middenveld te spelen. Volgend jaar Younes op linksbuiten met Fischer ( mits hij zijn contract verlengen wilt ) of Nouri als 2e keuze. Ook Cerny en El Ghazi kunnen overweg op linksbuiten terwijl bij hoge nood ook Acolatse en Dekker goed op links kunnen invallen. Spits Milik met erachter Zivkovic en Dolberg, mochten ze nog iemand aantrekken dan graag Zivkovic verhuren. Op rechts El Ghazi die moet vechten voor zijn plek met Muric en Cerny terwijl Schone er ook nog is. Middenveld graag behouden en verdediging zoals de eerste seizoenshelft met vd Hoorn die meer minuten gaat pakken en een back-up die Links kan als Viergever vertrekt. Onana 2e keeper maken als Boer besluit te stoppen en dan heb je de selectie goed op orde denk ik zo. Alleen bij een vertrek van een middenvelder (buiten Bazoer) zie ik een probleem ontstaan.

De spelers hebben dit jaar europees een enorme dip te verwerken gehad. Zich erover gezet en worden waarschijnlijk weer kampioen. Dat zegt mij ook iets over de ervarenheid. Ook de speelstijlen die frank nu gebruikt zijn volwassener. En slechte wedstrijden spelen en toch winnen? Dan doe je mentaal ook iets goed hoor.

Dit is de eerste keer onder Frank dat ik zoiets heb van, ze ervarenheid begint er langzaam in te sluipen bij spelers zoals Klaassen, Cillessen, Veltman. Schone heeft al erg veel gedaan en is wat ouder, hetzelfde geldt voor Van Rhijn en Serero. Bovendien heeft bijvoorbeeld een Viergever ook bijna 50 europese wedstrijden gespeeld.

Ik hoop oprecht dat ze van hun fouten hebben geleerd afgelopen winter en dat ze volwassen genoeg zijn om daar mee om te gaan. Ik heb daar eerlijk gezegd best vertrouwen in.

5 mei 2016 om 11:10

@reactie op Ramonvoetbal12

5 mei 2016 om 11:20

Spelers zijn volwassener geworden. Tegen rapid waren we praktisch gezien uitgeschakeld door gekloot van bazoer en sinkhraven en stomme passes van veltman. Dat soort stomme acties heb ik de laatste maanden al niet meer gezien

Ik heb nee gezegd omdat Anwar in de etalage gezet word en Cerny volop zijn kansen krijgt in het nieuwe seizoen.

Voor een 18-jarige 1e jaars belofte heeft hij het gewoon uitstekend gedaan tegen Twente. Je kan nu nog niet teveel verwachten van hem. Naar mijn mening heeft hij een topseizoen in het eerste gedraaid. In zijn eerste wedstrijd als invaller was hij betrokken bij de goal van El Ghazi tegen de Graafschap thuis, scoorde tegen Celtic en gaf hij de linksback van Jablonec voetballes. Wij hebben er weer 1 bij. Ik denk dat Fischer en Schone wel willen vertrekken. Dan heeft Ajax Cerny en ook Muric klaarstaan. Dat zijn 2 spelers waar je voor naar het stadion gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren