Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik werd tweede, maar ik was blij dat ik werd verslagen door Cruijff'

Laatste update:
/

De Ballon d’Or gaat ook dit jaar naar een aanvaller, zoveel is nu al duidelijk. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar zijn de drie overgebleven kandidaten en daar kan Dino Zoff mee leven. De oud-doelman, die zelf ooit tweede werd, snapt echter dat in Italië teleurgesteld werd gereageerd nadat duidelijk werd dat Gianluigi Buffon niet in aanmerking komt voor de onderscheiding.

De kans dat een doelman ooit de prijs wint, is volgens de legendarische oud-goalie echter te verwaarlozen. “Het is logisch dat hij naar iemand gaat die kansen creëert en goals maakt”, vindt Zoff, die werd geïnterviewd door RadioUno. “Een doelman creëert niks, ook al heeft ook hij zijn verdienste voor het elftal. Het is in mijn ogen gerechtvaardigd dat Messi of Ronaldo wint. Ik werd in 1973 tweede, maar ik was blij dat ik werd verslagen door Johan Cruijff.”

In het vraaggesprek laat Zoff ook zijn licht schijnen op de kansen van Italië tijdens het komende EK. I Azzurri reikten vier jaar terug tot de finale, maar behoren dit keer tot de outsiders. “We zijn geen favoriet, maar dat is geen ramp. In het verleden is gebleken dat te hoge verwachtingen vaak een desastreuze uitwerking hebben op de nationale ploeg. De selectie is beperkt en er zijn zeker sterkere landen te vinden. Maar geen enkel land zal even eenvoudig de titel veroveren.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Keepers zijn dan ook geen voetballers en kunnen dus niet de prijs voor beste voetballer winnen. Keepers zijn keepers, een vak apart. Ik vind het maar normaal dat Buffon niet in aanmerking komt voor de gouden bal, ik was echter wel "teleurgesteld" dat hij niet eens het fifa team van het jaar gehaald heeft, verdiende die plek meer dan welke keeper dan ook op basis van vorig seizoen. Zoff legende overigens, de verhalen die ik over hem gehoord heb van thuis uit, wat een man en icoon. Hij zit er als kenner ook recht op wat onze huidige Squadra betreft, Italië doet het nooit goed als topfavoriet, en dat zijn we ook bijna nooit, Italië moet groeien in een toernooi, spelen we de eerste potten bagger maar gaan we door, pas dan maar op. Wat dat betreft is Italië een raadsel, maar ik vind het weer een mooi aspect aan de Squadra.

Forza Italia!

4 januari 2016 om 17:49

Zit wel wat in. Goeie!

4 januari 2016 om 17:57

Wat een onzin is dit. Keepen hoort bij het voetballen. Je maakt onderscheid tussen een keeper en een verdediger of aanvaller of middenvelder. Keepers worden altijd beschouwt als een soort ballenjongens. Kap daar mee. Keepers spelen een belangrijke rol op het veld. Kijk naar Man UTD 's De Gea.

4 januari 2016 om 18:01

Ja het het hoort erbij, maar ballen pakken met je handen is geen voetballen. Natuurlijk zijn keepers essentieel, ik weet dat ze enorm belangrijk zijn omdat we bij Juve ene fenomeen hebben die al jaren het verschil maakt, maar ook hij is geen voetballer en de gouden bal gaat naar, jawel, de beste voetballer, voet- baller, niet doelwachter. Voor de doelmannen zijn er apparte grote prijzen zoals bv de wereldkeeper van het jaar.

4 januari 2016 om 18:00

In dat jaar was Neuer ook een klasse apart he van alle keepers die er rondliepen

4 januari 2016 om 18:03

Maar Gigi haalde finale en incasseerde minder goals dan Neuer percentueel gezien, ook in de Italiaanse competitie was Buffon superieur net als Neuer dat in Duitsland was. Dus op basis van dat vind ik dat Gigi hem iets meer verdiende en Neuer een goede tweede was, ook al is Neuer op dit moment s'werelds beste doelman, dat kan ik zeker erkennen.

4 januari 2016 om 22:28

Ik heb eens ff gekeken. Wanneer haalde Buffon de finale ook alweer? Ik denk dat je dan de CL finale bedoeld en dat was op 6 juni 2015(!). Neuer werd gekroond tot beste keeper ergens begin januari 2015, waar hij in 2014 een geweldig jaar had.

Corrigeer me als ik het fout heb of als ik het over iets heel anders heb.

4 januari 2016 om 22:38

Ik las hier laatst een artikel over Neuer die boven Buffon werd verkozen en dacht dat het om het Champions league team van het jaar ging, maar het was blijkbaar een uitverkiezing van de Franse krant L'equipe. Ik zat er dus naast, Buffon werd samen met Ter Stegen wel genoemd in het CL team van het jaar.

4 januari 2016 om 22:58

Ahh hoogstwaarschijnlijk pakt Buffon hem dit jaar. Heeft een uitstekend jaar gedraaid. Neuer deed het ook geweldig maar de teamprestaties die Juve had behaald met Buffon is net iets beter.

4 januari 2016 om 19:36

Is dat verhaal van de Squadra die steeds "moet groeien in een toernooi" ook niet een beetje een overdreven mythe? Op het EK in Polen en Oekraïne stonden ze er bijvoorbeeld vanaf match één. Die openingsmatch tegen Spanje speelden ze meteen goed en hadden ze kansen genoeg om te winnen, en dat tegen dé toernooifavoriet toen. Je hoort dat over de Duitsers trouwens ook vaak, terwijl die ook geregeld vanaf het begin mooi voetbal laten zien.

ON: Wijze woorden spreekt die Dino Zoff steeds, daar kunnen vele andere oud-voetballers een puntje aan zuigen. Italië is inderdaad niet meer dan een outsider komende zomer, maar dan zijn de Italianen op hun sterkst. Zal een fantastisch duel worden, mijn favoriete land bij uitstek tegen onze Rode Duivels. Ik hoop dat beide doorgaan. Wat Zoff over de Gouden Bal zegt volg ik ook wel, al vind ik het zonde dat keepers, verdedigers en (meer controlerende) middenvelders zelden naar waarde geschat worden. Natuurlijk kan Messi technisch meer met een bal dan Chiellini, maar anderzijds heeft Messi ook nog nooit in zijn carrière een corner weggekopt of zo. Maar het zullen nu eenmaal altijd de aanvallers zijn die in de picture staan. Sowieso vind ik het ridicuul om in een teamsport individuele prijzen uit te reiken.

4 januari 2016 om 19:45

Dat was op het EK zeker het geval ja, maar dat was echt een uitzondering, weet niet of we die lijn kunnen doorzetten nu Pirlo ouder is en misschien niet eens mee gaat, maar zo dominant verwacht ik Italië niet meer. In het merendeel van de gewonnen toernooien speelde Italie volgens mijn familie en vrienden hier die onze Squadra al jaren ervaren slecht in het begin en werden ze beter naarmate het toernooi vorderde. Kijk 2006, we komen nipt de groep door, hebben een onterechte penalty nodig tegen een sterker Australië, en schakelen vervolgens Duitsland en Frankrijk uit om zo wereldkampioen te worden, dat was typsich Italië en extra genieten omdat ik het niet verwachte haha.

Ik had het Neuer ook wel gegund na zijn geweldige optreden op het WK in Brazilie. Natuurlijk hebben aanvallers meer kans om te winnen, maar uitzonderlijke optredens zoals die van Neuer verdienen ook wel een prijs.

4 januari 2016 om 17:58

Daarvoor bestaat de wereldkeeper van het jaar, de prijs die Neuer nu al 2 seizoenen achter elkaar heeft gewonnen.

4 januari 2016 om 18:34

Lev Yashin is ooit voetballer van het jaar geweest de enige keeper ooit met deze titel dus ik zou niet weten waarom dit heden ten dagen niet zou kunnen ik dacht dat het 1965 was .

4 januari 2016 om 19:41

Ja daar was ik van op de hoogte maar ik vind dat nonsens, zelfs voor Lev Yashin geld dat het een keeper en geen voetballer was, hoe kan een keeper de beste voetballer zijn? Dat is onmogelijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren