Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik weet niet of ik meer kan doen om de Ballon d'Or te winnen'

Laatste update:

Nu het reguliere seizoen en de Nations League ten einde zijn en de Copa América en de Afrika Cup alweer voor de deur staan, maken media en bookmakers de tijdelijke balans op: wie verdient in december de felbegeerde Ballon d'Or? Tot op heden lijkt Virgil van Dijk een uitstekende kans te maken, terwijl ook Lionel Messi en een paar outsiders nog in de race zijn. Hoe groot is de kans dat de stopper van Liverpool annex aanvoerder van het Nederlands elftal de eerste verdediger sinds Fabio Cannavaro (2006) wordt die de uitverkiezing wint?

Door Tim Siekman

Cristiano Ronaldo en Messi domineerden het afgelopen decennium de individuele voetbalverkiezingen. Ook de Ballon d'Or, de verkiezing van het Franse tijdschrift France Football, ging van 2008 tot 2017 steevast naar een van de twee wereldsterren, die bij Real Madrid en Barcelona aan de lopende band scoorden en hun ploegen naar tientallen prijzen gidsten. In 2018 brak Luka Modric de ban. De middenvelder wist met Real Madrid beslag te leggen op de Champions League, terwijl de routinier met zijn land Kroatië uitstekend presteerde op het WK in Rusland door de finale te halen. Na een hegemonie van Ronaldo en Messi was het eindelijk de beurt aan een ander.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Virgil van Dijk
Dit jaar is het wederom goed mogelijk dat Ronaldo en Messi naast de Ballon d'Or grijpen. Hun grootste uitdager: Virgil van Dijk. De Speler van het Seizoen in de Premier League werd met zijn ploeg tweede in Engeland, terwijl hij op 1 juni met Liverpool de Champions League op zijn conto mocht schrijven toen Tottenham Hotspur met 0-2 was verslagen. Volgens Oddschecker, het bekende online bedrijf dat de quoteringen van alle bookmakers handig in kaart brengt, is Van Dijk favoriet. Als men 3 euro inzet op een Ballon d'Or-winst van de 27-jarige Nederlander pakt men 2 euro winst.

Ploeggenoten bij Liverpool en Oranje zouden het terecht vinden als Van Dijk de eretitel zou krijgen. Bondscoach Ronald Koeman is ook overtuigd. "Hij verdient de Ballon d'Or, want vaak is iedereen gericht op spelers die beslissende doelpunten maken of voorbereiden. Als er een moment is om de Ballon d'Or aan een verdediger te geven, is dat nu. Ik vind Messi de beste speler, maar ik vind ook dat je prestaties met je team moet halen om in beeld te zijn voor dit soort prijzen", aldus Koeman eerder op het YouTube-kanaal van de KNVB.

John de Wolf pleit in het Algemeen Dagblad ook voor Van Dijk als winnaar. “Messi is al jaren van een buitencategorie, maar iedereen - collega's, trainers, de pers - is dit seizoen helemaal lyrisch over Van Dijk. Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat Van Dijk dit seizoen beter gepresteerd heeft dan Messi”, aldus de oud-verdediger. Niet alleen voormalig stoppers uit Nederland zijn vol lof. Ook Kaká, Ballon d'Or-winnaar in 2007, kent geen twijfels. "Of ik de Ballon d'Or aan Van Dijk zou geven? Hier heb ik wel wat gesprekken over gevoerd met wat vrienden en mijn broer”, zo reageerde de oud-aanvaller bij Sky Italia. “We kwamen allemaal bij zijn naam uit. We gaan zien wat de stemmers bepalen, maar ik vind het tijd om een verdediger te belonen.”

Lionel Messi
De grootste uitdager van Van Dijk is Messi, die dit seizoen LaLiga won en met Barcelona op weg leek naar de finale van de Champions League. Messi schitterde in de heenwedstrijd van de halve finale van het miljardenbal tegen Liverpool met twee goals (3-0), maar moest in de return toch het hoofd buigen (4-0). Als men momenteel 5 euro inzet op een Ballon d'Or-winst van de aanvaller van Barcelona krijgt men 6 euro winst terug. Jamie Carragher zou het fantastisch vinden als Van Dijk de Ballon d'Or pakt, maar ziet Messi als favoriet. “Een centrumverdediger wint die prijs bijna nooit. Cannavaro kreeg hem nadat hij met Italië de wereldtitel won in 2006”, beseft de oud-verdediger van Liverpool bij Sky Sports. “Van Dijk heeft natuurlijk wel een geweldig seizoen gehad. Je moet grote prijzen winnen en door die Champions League-titel hoort hij nu echt bij de beste spelers ter wereld."

Rivaldo ziet Messi eveneens zegevieren. “Het is onmogelijk om Messi te beschrijven”, zegt de oud-aanvaller in gesprek met Goal. "Hij maakt doelpunten, geeft assists en hij is al heel lang topscorer van LaLiga.” Mogelijk is de Copa América bepalend in wie de individuele prijs dit jaar op zijn naam mag schrijven. Argentinië is een van de titelfavorieten en bij een eindzege zouden de kansen voor Messi aanzienlijk kunnen stijgen. Sergio Agüero, ploeggenoot bij Argentinië, vindt Messi altijd favoriet. De spits van Manchester City werd eerder verkeerd geciteerd door Marca. "Ik vind dat de Ballon d'Or-winnaar in de Champions League-finale moet spelen, hoe dan ook", zo zou Agüero hebben gezegd.

"Ik houd er niet van om mijn uitspraken te verhelderen. Maar als er verkeerde citaten de ronde doen, woorden die ik nooit heb uitgesproken, dan moet ik wel”, reageerde Agüero via Twitter. “Laat ik heel duidelijk zijn: niemand anders dan Messi is mijn keus voor de Ballon d'Or. Hij is mijn keus zolang als hij voetbalt, zeker als hij speelt zoals dit seizoen. De vraag aan mij was of ik de prijs moest winnen dit jaar. Mijn antwoord was dat ik de finale van de Champions League had moeten bereiken om het te verdienen. Ik kon niet duidelijker zijn. Er was eigenlijk geen ruimte voor misinterpretatie.”

Outsiders
Vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar Ronaldo ligt bij de bookmakers als nummer drie ver achter op Van Dijk en Messi. Bij een inzet van 1 euro kan men bij een uitverkiezing van de aanvaller van Juventus 12 euro terugkrijgen. Ronaldo schoot la Vecchia Signora hoogstpersoonlijk naar de kwartfinale van de Champions League door Atlético Madrid met een hattrick te pijnigen (3-0), maar moest een ronde later, ondanks twee goals in twee duels, capituleren tegen Ajax. Wel wist Ronaldo beslag te leggen op de Italiaanse landstitel én de Nations League, door in de halve eindstrijd een drieklapper te produceren namens Portugal tegen Zwitserland (3-1) en in de finale met zijn land Oranje te verslaan (1-0).

Na afloop van de eindstrijd van de Nations League wilde Ronaldo niet al te diep ingaan op de vraag of hij dit jaar de Ballon d'Or verdient. “Ik laat het aan jullie om te bepalen of ik de Ballon d'Or verdien”, aldus de superster tegenover El Larguero. “Maar ik heb dit jaar drie prijzen gewonnen (ook de Italiaanse Supercup, red.) en ik weet niet of ik meer kan doen om de Ballon d'Or te winnen. Er is geen moment waarop ik slecht gespeeld heb. De cijfers van de afgelopen zestien jaar spreken voor zich en wat mensen over me zeggen, interesseert me eerlijk gezegd niets.”

Naast de Nations League en de Copa América kan de Afrika Cup ook nog uitmaken bij wie de Ballon d'Or vanaf december in de prijzenkast staat. Volgens de bookmakers mogen Champions League-winnaars Mohamed Salah en Sadio Mané, die op het eindtoernooi gaan uitkomen voor respectievelijk Egypte en Senegal, ook nog hopen op de prijs. Daarnaast worden ook nog namen genoemd van Manchester City-spelers Raheem Sterling (winnaar Premier League, FA Cup, League Cup, Community Shield), Bernardo Silva (ook winnaar Nations League) en aanvaller Eden Hazard, die met Chelsea de Europa League heeft gewonnen en deze zomer de overstap maakt naar Real Madrid.

Van Dijk was na afloop van de Champions League-zege tegen Tottenham duidelijk wie zijn favoriet is. “Ik vind Messi de beste speler ter wereld. Zolang hij nog speelt, hoort hij de Ballon d'Or te winnen”, aldus Van Dijk op de persconferentie. “Ik ben daar niet mee bezig. Maar als ik win, dan neem ik de prijs graag in ontvangst. Maar Messi hoort te winnen. Hij is de beste speler ter wereld, ook al stond hij niet in de finale.”


Winnaars Ballon d'Or vanaf 2008




Jaar Winnaar No. 2 en 3
2018 Luka Modric Cristiano Ronaldo en Antoine Griezmann
2017 Cristiano Ronaldo Lionel Messi en Neymar
2016 Cristiano Ronaldo Lionel Messi en Antoine Griezmann
2015 Lionel Messi Cristiano Ronaldo en Neymar
2014 Cristiano Ronaldo Lionel Messi en Manuel Neuer
2013 Cristiano Ronaldo Lionel Messi en Franck Ribéry
2012 Lionel Messi Cristiano Ronaldo en Andrés Iniesta
2011 Lionel Messi Cristiano Ronaldo en Xavi
2010 Lionel Messi Andrés Iniesta en Xavi
2009 Lionel Messi Cristiano Ronaldo en Xavi
2008 Cristiano Ronaldo Lionel Messi en Fernando Torres

Wie denk jij dat de Ballon d'Or gaat winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ronaldo en messi er niet waren hadden we zoveel verschillende ballon d'Or winnaars, zolang het hedendaagse voetbal domineren is eigenlijk onmenselijk. Ook moet we wel reëel blijven en toegeven dat er een paar jaartjes tussen zaten waar andere spelers meer recht er op hadden, bijvoorbeeld iniesta in 2010 en ribbery in 2013.

13 juni 2019 om 00:42

Sneijder vond ik 2010. Was superbelangrijk voor Nederland en won de CL met Inter.

13 juni 2019 om 06:13

Ik ben bang dat Messi hem wint.
Ligt er aan of hij ver komt in de copa.
Van Dijk is nu licht favoriet omdat mensen iemand anders willen zien winnen.
Messi en Ronaldo worden juist alleen met zichzelf vergelijken.
Als iemand anders hetzelfde flikt als Messi en Ronaldo dan duikt de hele media er op en wint hij het.

Je kan winnen alleen als media de reclame voor je maakt.
Zo veel invloed heeft de media...

13 juni 2019 om 10:59

Iniesta in 2010 had niet misstaan, toen hij Spanje ook naar de WK winst schoot. Sneijder deed het dat jaar ook goed, maar als die had gewonnen was dat wel heel erg een momentopname geweest. Heeft de jaren daarna nooit meer dat niveau aangetikt. Maar Messi was individueel ook in 2010 fenomenaal dus onterecht vond ik het niet dat hij won.

Ribery in 2013 vond ik zeker niet meer recht hebben op de Ballon d'or. Speelde weliswaar bij het Bayern dat alles won wat er te winnen viel en was daar een smaakmaker. Maar zeker niet de enige smaakmaker, stak er binnen het collectief niet duidelijk bovenuit. Waarom zou hij hem moeten winnen ipv Robben, Lahm of Neuer? Messi won dat jaar minder, maar was individueel nog minimaal twee klasses beter dan Ribery.

14 juni 2019 om 22:12

Modric was ook een momentopname en compleet krankzinnig, zonder hem daarmee tekort te willen doen. Zolang Ronaldo en Messi voetballen moet het tussen hen blijven gaan, niemand komt ook maar in de buurt hoezeer ik het Virgil natuurlijk ook gun. En puur kijkend naar de beste voetballer had Messi hem al 10 jaar achtereen moeten winnen. Beste voetballer allertijden. By far.

14 juni 2019 om 23:19

Momentopname? Het ging toch om 2010. Bizar dat Sneijder hem toen niet won. Niet eens top 3. Treble plus WK finale en WK topscorer

Ronaldo draaide dit seizoen niet best en had een beetje het probleem wat Messi dus vorig seizoen had toen hij tegenviel op het WK en in de Cl

dit jaar zal het tussen Messi en Van Dijk gaan. beiden hebben een uitstekend seizoen gespeeld

13 juni 2019 om 11:41

Ronaldo viel toch niet tegen in de CL? 5x gescoord in 4 wedstrijden in de KO fase.

13 juni 2019 om 11:54

1 wedstrijd was hij magistraal en dat was met zijn hattrick tegen Atletico, voor de rest heel het toernooi niet goed gespeeld.

Aguero had hem mogen werken als hij CL had gewonnen. Speelt al jaren fantastisch in een veel zwaardere competitie dan wat Messi en Ronaldo speelden.... Maar dan moet hij city wel naar finale CL loodsen in mijn ogen...

13 juni 2019 om 00:52

Volgens mij wordt de Spaanse competitie redelijk onderschat. Hebben het Europese topvoetbal toch aardig gedomineerd de laatste jaren itt tot de Engelse ploegen. Pas dit jaar zijn de rollen voor het eerst echt weer omgedraaid. Dat Messi en Ronaldo er zover bovenuit steken heeft puur met hun uitzonderlijke klasse te maken. In de CL maken beide ook al jaren de dienst uit. Ik gun Aguero ook de gouden bal en vind het echt een geweldenaar, maar een grote prijs winnen lijkt inderdaad wel een voorwaarde te zijn.

13 juni 2019 om 11:04

Niet mee eens bvdp. Ja de Spaanse competitie heeft de beste teams maar het is kijkend naar de competitie niet de beste.

13 juni 2019 om 12:11

Voetballend is La Liga zeker wel beter. Qua amusementswaarde is de PL wel de onbetwiste nummer 1.

Man man man waar is de tijd dat Torres nog goals binnenvlamde... heerlijke spits was het. waar zit ie nu trouwens en voetbalt hij nog?

13 juni 2019 om 06:04

Hij speelt in Japan en heeft letterlijk zes maanden lang geen doelpunten gemaakt.

13 juni 2019 om 06:22

Oei... tja doet ie wel al een aantal jaren niet meer. hopelijk verdient ie ze nog goed.

Virgil zelf begrijpt het gelukkig zelf goed. Als Messi deze prijs wederom weer niet wint, dan kun je de prijs net zo goed afschaffen. Ja v Dijk heeft een gewelsig seizoen gedraaid, maar komt bij lange na niet in de buurt van Messi.

13 juni 2019 om 06:12

En als het om verdedigen gaat, komt Messi bij lange niet bij van Dijk. Ik vind dat van Dijk hem dit jaar verdient, niet omdat hij Nederlands is of omdat hij de CL heeft gewonnen. Maar ik vind dat hij in zijn vakgebied meer heeft gepresteerd dan Messi in zijn vakgebied. Tuurlijk, Messi scoort zo de ene goal naar de andere en dribbelt in z'n gemak langs vijf man en dat zijn buitengewone prestaties, maat wat Virgil laat zien als verdediger is ook gewoon buitengewoon, d'r zijn gewoon zo weining spelers die langs Virgil zijn geweest. Ik denk dat er meer spelers zijn dit seizoen die Messi heeft weten te kunnen stoppen dan hoeveel spelers er lang Van Dijk hebben doorgedenderd. Daarom vindt ik het onnodig dat deze twee spelers vaak met elkaar worden vergeleken terwijl het twee totaal verschillende spelers zijn. Virgil verdient het dit jaar imo, maar ondanks alles zou ik niet zo heel raar opkijken als Messi hem wint.

13 juni 2019 om 06:40

Ja maar op die manier vergelijken is natuurlijk ook niet eerlijk. Als Messi aanvallend dezelfde statistieken had als Van Dijk verdedigend, dan zou dat betekenen dat niemand een dribbel van Messi heeft gestopt. Dan zou hij iets van 80 keer gescoord hebben als het niet meer is. Met alle respect is aanvallen moeilijker dan verdedigen. Beide hebben buitengewoon gepresteerd en het zal mij benieuwen wie van de twee hem wint.

13 juni 2019 om 11:06

Leuk dat Messi scoort en ze naar de titel brengen. Van dijk heeft het dit seizoen gewoon beter gedaan. Messi liet het op de belangrijke momenten afweten. Als je tegenwoordig al een ballon d’or wint voor het winnen voor de competitie, kan je net zo goed Ronaldo de ballon d’or winnen.

13 juni 2019 om 11:29

Nou ben ik oprecht benieuwd wat Van Dijk beter heeft gedaan dan Messi? In de CL-finale was hij bijvoorbeeld totaal niet de terechte Man of the Match. Dat was Alisson natuurlijk. Sterker nog, zij hadden die finale niet eens gehaald als Alisson die wereldsave tegen Napoli niet had verricht in de laatste seconde van de laatste wedstrijd in de groepsfase. En wat nou als Alisson straks ook nog is de Copa America pakt. Verdient Alisson hem dan meer of toch Van Dijk, omdat 0 mensen voorbij hem gedribbeld zijn in de Pl?

Zie je waar ik naartoe ga? Bij Liverpool was het vooral collectief succes in de CL. Verdediging stond als een huis met een wereldkeeper achter hen. Iedereen verdient die Balon daar wel een beetje.

Messi daarentegen heeft Barcelona volledig in zijn eentje naar een Liga en bijna CL-finale gesjouwd. Hij is in mijn ogen de onbetwiste favoriet. Won ook nog is de Gouden Schoen in het hele proces en eindigde als topscorer van de Champions League.

Het is een individuele prijs en Messi is individueel gezien beter dan welke voetballer dan ook.

13 juni 2019 om 11:35

Draai je vraag anders eens om. Wat heeft Messi beter gedaan dan van Dijk? Ja kampioen in de competitie. Erg speciaal.

Messi heeft het in z'n eentje gedaan inderdaad. En dat met spelers om zich heen die een keer zoveel waard zijn als die van Liverpool. Chapeau.

13 juni 2019 om 11:42

Moet je nagaan, zoveel waard en nog weten deze spelers niks te presteren. Coutinho die maar 5 goals scoort in 45 wedstrijden, Suarez die twee jaar lang geen goal in de CL wist te maken en een Dembele die meer geblesseerd was dan fit. En toch wist Messi met deze ''wereldsterren'' de competitie te winnen en de CL-finale op een haar na te missen.

13 juni 2019 om 11:43

Haha nee inderdaad. Al die spelers met waarde kunnen er allemaal geen kut van. Messi presteert al decennia in z'n eentje. Met jou ga ik er ook niet verder over discussieren xD

Wat fijn dat Messi, en indirect jij, zo'n gigantisch belangrijke prijs hebben gewonnen zeg in Spanje.

13 juni 2019 om 13:33

ugh nee
dit is typisch voorbeeld van iemand die denkt dat als je de champions league niet wint dat je het op de belangrijke moment in de seizoen hebt af laten weten.

Ik kan hetzelfde zeggen over virgil. Hij heeft in de belangrijke momenten in de competitie af laten weten............
Maar je ziet zelf ook wel hopelijk dat daar niks van klopt

13 juni 2019 om 14:27

Ik wil niet zeiken maar als je er in de CL uitvliegt heb je het inderdaad op het belangrijkste moment laten afweten? Of denk je dat Barca de competitie belangrijker vind?

13 juni 2019 om 19:23

Niemand doet het in zijn eentje. Zou toch graag zien dat Messi zich ook eens in een ander team bewijst. Verder is het eigenlijk een onmogelijk iets die ballon d ‘ or . Een aanvaller vergelijken met een verdediger is ondoenlijk

13 juni 2019 om 11:07

Deze prijs moest allang afgeschaft worden. 🙂

13 juni 2019 om 11:33

Hahaha heb je er weer één die maar klakkeloos Messi noemt. Op basis waarvan? Z'n titel in Spanje waar die er al 10 van heeft? Heel bijzonder hoor.

13 juni 2019 om 11:39

Je snapt natuurlijk wel dat je Messi z'n case alleen maar aansterkt, toch? Het is toch ongelooflijk knap dat deze voetballer keer op keer een slopende competitie van 38 speelronden op zijn naam weet te schrijven en dan ook nog is alle statistieken weet aan te voeren. Altijd nummer 1 in assists en goals. Champ. League ook nog is #1 in goals. Nam een, in mijn ogen, tactisch enorm zwak Barcelona op sleeptouw.

Ik weet wel op wie ik zou stemmen, aangezien dit een prijs is voor individuele klasse en niet voor collectieve klasse zoals bij Liverpool het geval was bijvoorbeeld.

13 juni 2019 om 11:42

Neen dat snap ik niet. Het is inderdaad ongelofelijk knap hoe Messi al jarenlang volledig in zijn eentje kampioen wordt in Spanje. Ik begrijp ook werkelijk niet waarom hij niet al 10 jaar achter elkaar de Ballon D 'or heeft gewonnen alleen al om die grandioze prestatie.

Je draait volledig door man. Hij is alleen kampioen van Spanje hoor. Ik durf je er geld op te leggen dat hij zelf 10x liever de CL had gewonnen dan weer die Spaanse prijs.

Ja ik weet ook wel waar jij op gaat stemmen. Ik weet ook al waar jij volgend seizoen op gaat stemmen, zo lastig is dat niet.

13 juni 2019 om 11:56

Ik heb zelden iemand meegemaakt die de prestaties van Messi zo afdoet. Ik vraag me af of je wel Barcelona kijkt of dat je alleen maar op teletekst leest dat Barcelona kampioen is geworden. Want een Spaanse titel is niet vanzelfsprekend, vraag het aan Atletico dat in zijn prime de prijs maar 1x won, of Ronaldo die in negen jaar twee keer de competitie won. Voor het winnen van La Liga is elke week een constant topniveau vereist en dat Messi dat elk seizoen weer brengt doet niet af aan de unieke prestaties die hij levert. Daarnaast vraag ik me echt af of je Barcelona volgt, door te spreken van "wereldsterren". Suarez is geen schim van de speler die hij was, bij Coutinho lukt niks, Dembele is de helft van de tijd fit en de helft van de tijd geblesseerd. Busquets lijkt onder Valverde een middelmatige speler evenals Alba. Messi's steun dit jaar zat in het spel van een breker als Vidal en een goed verdedigende Pique. En met dat creativiteitsloze team zonder diepgang en defensieve instabiliteit loodste hij Barcelona bijna naar de finale door in de CL te schitteren. Zijn prestaties zijn fenomenaal, het is een individuele trofee en dat hij vaker La Liga wint en dat dus niet uniek is, doet niks af aan het feit dat hij elke week weer teams heeft vernietigd. En zelfs uit bij Liverpool statistieken zijn klasse ondersteunen, nu hij vier keer iemand voor de keeper zette. Een toernooi kan je echter door pech uitvliegen. I rest my case.

13 juni 2019 om 12:02

Dit gaat over de Ballon D'or... Alsof kampioen van Spanje dan zo'n briljante prestatie is. Ik doe niemands prestatie af maar jullie doen hier allemaal net of hij alle prijzen heeft gewonnen in z'n eentje. Lachwekkend.

"want een Spaanse titel is niet vanzelfsprekend, vraag het aan Atletico"
Nee een Engelse ook niet. Gaan we de prijs nu aan een City speler geven?
Nee want bij City presteert het hele elftal en bij Barcelona kan alleen Messi voetballen.

13 juni 2019 om 12:27

Het is daarom ook een individuele prijs i.p.v. een teamprijs. Je praat nu in termen van prijzen winnen, terwijl dit gaat over de prestaties van een individuele speler. Messi heeft dit jaar weer krankzinnig goed gespeeld en op basis daarvan moet een speler gekozen worden. Het is niet zo dat als een speler de Champions League niet wint hij gelijk niet de Ballon D'or kan winnen.

13 juni 2019 om 12:30

@nolimit
wijs maar een city speler aan die kan tippen aan messi zijn prestaties van vorig jaar?
Je doet nu puur alsof zij messi aanklikken omdat hij in spanje kampioen is geworden.
Je doet alsof ze een bankzitter bij barca kiezen om de prijs te winnen.

Doe normaal Aub.

13 juni 2019 om 13:29

Als je de afgelopen 20 jaar had opgelet wist je dat het allang niet meer ging om een individuele prijs maar de speler die een CL, EK of WK wint.

"wijs maar een city speler aan die kan tippen aan messi zijn prestaties van vorig jaar?"
Wat boeit mij zijn prestaties van vorig jaar? En daarbij doe ik helemaal nergens of ze een bankzitter kiezen. Dat is precies jullie hele probleem. Als Messi het niet is dan is het niemand want verder kan niemand voetballen toch?
Ik heb nooit gezegd dat Messi slecht is maar dat hij geen speciaal seizoen heeft gehad.
Ach, al wordt Barca 5e in de competitie dan zitten jullie nog op mensen te zeiken die op een ander stemmen.

13 juni 2019 om 13:45

@nolimit
"messi heeft geen speciaal seizoen gedraaid"

58 wedstrijden, 55 doelpunten, 18 assists.
iets met dubbele maten meten.

13 juni 2019 om 14:31

Bovenstaande statistieken laten inderdaad zien waarom hij de Ballon D'or moet winnen. Mensen doen tegenwoordig of dit normaal is, alles iemand anders dit had gepresteerd had hij blind de Ballon D'or gewonnen. 55 goals en 18 assists is krankzinnig voor wedstrijden in grote competities.

13 juni 2019 om 20:11

Nolimit

Zelden iemand gezien die er zo weinig kijk op heeft. Je wordt door iedereen verbeterd en je blijft vasthouden aan je ridicule statements.

13 juni 2019 om 20:39

Lamanita5

Ik had ook niet de verwachting dat een Barca fan het met me eens zou zijn dat Messi de prijs dit jaar niet hoort te winnen.

14 juni 2019 om 09:41

Hahah. Ik spreek jullie weer als de stemmen zijn geteld en de almachtige Messi dit jaar de Ballon D'or niet wint. Kwestie van relativeren en even later zul je in zien dat Messi dit jaar inderdaad niet het beste was.

15 juni 2019 om 00:30

Sorry jongens, we zijn jiren (jammer dat je de naam van 1 van de beste karakters uit dragonball super misbruikt) verloren in de kont van Messi. Hij is er volledig ingekropen. Excuses voor t ongemak, maar er zullen geen verdere reacties van Jiren volgen wegens omstandigheden.

13 juni 2019 om 19:59

Van Dijk is dit jaar nul keer gepasseerd, Liverpool heeft dit seizoen slechts 1 wedstrijd verloren in de premier league. Van dijk heeft de champions league gewonnen en twee keer tegen Barcelona gespeeld en ook in die wedstrijden niet één keer gepasseerd. Leuk dat barca de competitie wint, maar dat kun je in la liga amper een prestatie noemen als Barcelona zijnde. Virgil van Dijk heeft ook met het nationale team gepresteerd iets wat Messi nooit heeft gedaan en verdiend dit jaar die prijs veel meer dan Messi.

13 juni 2019 om 20:49

Weer het argument dat van dijk nul keer is gepasseerd. Goed verdedigen betekent niet nul keer gepasseerd worden. Laat me voorop stellen dat van Dijk een goed seizoen draait. Verdedigen is makkelijker dan aamvallen, vooral als je als team verdedigd zoals Liverpool heeft gedaan/doet. Dat Liverpool maar 1x heeft verloren in de competitie is te danken aan de hele verdediging niet alleen van Dijk. De ene wrdstrijd was Matip top, de ander Becker, weer de ander Robertson. Als we dan toch willen ibzoomen op van Dijk dan kijk aub wedstrijden terug van Van Dijk. 1 van de redenen dat hij nul keer word gepasseerd is omdat hij vaak achteruit loopt, waardoor hij ruimte creëert om te kunnem anticiperen. Dit is een kwaliteit van hem, maar ook een zwakte. Genoeg aanvallers hebben hiervan geprofiteerd (niet per se door te scoren). Hijzelf heeft aangegeven dat zij verdedigen als een team en niet hij alleen. Deze suggestie word de afgelopen weken wel gewekt. En wat heeft van Dijk met het nationale elftal bereikt?

14 juni 2019 om 23:23

Die twee laten zich toch helemaal niet vergelijken. Messi is een aanvaller en VVD een centrale verdediger. Dus zeggen dat de ene veel beter is dan de ander slaat nergens op.

Als we in 2009 leefden en Messi deze statistieken had gehaald was de Ballon D'or ongetwijfeld naar Messi gegaan. In deze tijd lijkt het opeens normaal en kunnen Messi en Ronaldo de Ballon D'or alleen nog winnen door zichzelf te overtreffen. Overigens kunnen we deze prijs al een tijdje niet heel serieus nemen. Wie googelt naar de uitslag van vorig jaar en de namen op wie bepaalde landen gestemd hebben zal beseffen dat de zogenaamde professionele journalisten er echt de ballen verstand van hebben. Er was geloof ik zelfs een journalist van een krant die al jaren niet meer bestond, dus helemaal zuiver gaat het er ook niet aan toe.

13 juni 2019 om 14:13

Bij messi en ronaldo word er met andere maten gemeten.
En degene die dat doen hebben het niet eens door.

Want het is blijkbaar normaal om 50+ goals in een seizoen te maken.
Af en toe score messi en ronaldo meer dan sommige teams in de competitie. Moet je het voorstellen

IN 2013 had Ribery alles gewonnen, en toch moest Ronaldo die gouden bal hebben. Begrijpen wie kan.

13 juni 2019 om 09:51

2010 ook met sneijder. En vorige jaar idem dito. Waarom Modric boven Ronaldo? Alleen omdat hij tot de verloren finale kwam wat gewoon een collectief succes was. Modric heeft niks individueels laten zien en daar gaat deze prijs om. Daarom messi dit jaar.

13 juni 2019 om 11:09

Op dat moment was modric een RM speler en ronaldo niet meer.

Messi was ongetwijfeld de beste speler het eerste half jaar maar hij en Ronaldo zijn tog wel op hun limieten gebotst, in die zin dat ze beiden getoond hebben dat ze het niet alleen kunnen en voetbal een teamsport is.

Juventus ontbrak het aan creativiteit en middenveldspel om Ajax opzij te zetten. Bij Barca lieten Dembele en Suarez het na de match te beslissen in de eerste wedstrijd en gaf de verdediging niet thuis in de terugmatch tegen Liverpool.

Zowiezo vind ik dat Bernardo Silva het wel meer verdient als Van Dijk. Betere voetballer, beslissender, meer prijzen gewonnen, speelt gewoon niet voor de meest populaire ploeg...

Van Dijk heeft wel de CL gewonnen, maar het is nu niet zo dat Liverpool iedereen overklast heeft. De missers van Dembele en het falen vd verdediging van Barca hebben hier meer toe geleid dan de klasse van Van Dijk.

13 juni 2019 om 11:09

Liverpool heeft Barcelona totaal overklast op Anfield. In Camp Nou was Liverpool ook beter.

Laten we vooral bedenken dat dit een individuele prijs is, dan zijn de feiten heel simpel. van Dijk is speler van het jaar geworden in Engeland en draaide een enorm goed seizoen. Messi is topscorer CL en won de Gouden Schoen. Gezien mijn clubvoorkeur en dat ik vind dat Messi ‘niet meer had kunnen doen’, vind ik dat hij hem verdient.
Ronaldo vind ik dit jaar geen serieuze kandidaat. Drie prijzen, waarvan Juve er twee letterlijk elk jaar wint en niet eens topscorer geworden. Voor Ronaldo vind ik dat te weinig. Ook in de CL toch niet veel laten zien, naast die wedstrijd tegen Atletico. In de poulefase onzichtbaar..

13 juni 2019 om 11:11

Vertel mij dan waarom Messi hem moet winnen en geen van dijk of ronaldo. Messi heeft 1 prijs gewonnen. De Spaanse competitie hebben ze de afgelopen 10 jaar even vaak gewonnen als Juventus de competitie in 10 jaar. Als je dus daar op baseert verdient Ronaldo het omdat hij 3 prijzen heeft. Mijn mening is dat van dijk het wint omdat hij erg goed was met dit Liverpool.

13 juni 2019 om 11:20

Dit is een individuele prijs. Hoeveel teamprijzen er zijn gewonnen zou geen rol mogen spelen. Waarom Messi zou moeten winnen? Omdat hij in 2019 het best heeft gevoetbald van alle voetballers. Punt.

14 juni 2019 om 23:26

Van dijk heeft het beste gevoetbald als verdediger en moet hem daarom winnen. En nota bene van Messi gewonnen in de onderlinge confrontatie. Punt

15 juni 2019 om 00:57

Ik wist niet dat Liverpool ook in Camp Nou had gewonnen. Weer wat geleerd.

Edit: dus de doelpunten die Messi in Barcelona maakte, tellen niet meer mee?

Als je de uitspraak in de header leest weet je al dat die niet is gedaan door Messi of Virgil 😊

Hoe zo zijn ze hier nu al mee bezig? Het duurt nog een goede 6 maanden voordat de gouden bal wordt uitgereikt. Overigens vind ik dat Messi de gouden bal moeten winnen. Heeft Barca zo vaak gedragen, niet normaal. Van Dijk was echt een beest, maar komt niet in de buurt van Messi. Het lijkt wel of de gouden bal een sympathieke prijs is geworden. Vorig jaar won Modric alleen maar omdat het dan iemand anders was dan Ronaldo en Messi. En dit jaar omdat het dan eindelijk weer een verdediger is ofzo?

Als Nederlander ben ik natuurlijk erg blij met Van Dijk en hij is ook zeker een geweldenaar die de verdediging van Liverpool zo'n kwaliteitsboost heeft gegeven dat twee jaar achtereen de CL finale halen en er één winnen. Bovendien rots in de branding voor het (opgeleefde) NL elftal dat de finale Nations League haalde. Aangezien CL winst vaak zwaar wordt meegerekend en hij een geweldig seizoen heeft gedraaid, verwacht ik dat hij hem wint.

Maar dat is wel deels omdat de standaarden voor Messi absurd hoog zijn geworden. Hij heeft de lat zo hoog gelegd dat mensen hem altijd vergelijken met zijn eigen prestaties, terwijl dat bij anderen niet gebeurt. Toen Salah vorig jaar ook maar een beetje in de buurt kwam van Messi, eindigde hij meteen hoger in de verkiezing. Vorig jaar eindigde Messi op de 5e plek, waarmee men onderstreepte dat die verkiezing toch echt niet serieus genomen kan worden.

Zoals Van Dijk zelf al terecht erkent: zolang Messi voetbalt (op zijn niveau), verdient hij het om de gouden bal te winnen. Ook dit jaar weer individueel de allerbeste. Schiet vrije trappen van dertig meter onhoudbaar in de kruising, zet iedere wedstrijd een paar keer een speler alleen voor de keeper met een geweldige steekbal, dribbelt zijn tegenstanders voorbij alsof ze er niet staan en scoort daarbij nog steeds ongezond veel doelpunten. Qua prijzen was het dit jaar mager met "slechts" een landstitel en een halve finale CL. Maar individueel was er niemand beter dan hij.

Het is alleen lullig dat mensen nu bv Van Dijk zullen verkiezen boven hem omdat Liverpool Barcelona uitschakelde. Toch kan je dat moeilijk op het conto van Messi schrijven. Hij scoorde al twee keer in de heenwedstrijd en zette meerdere spelers vrij voor de keeper die daar niets mee deden (dembele, Suarez) en kon toen door Van Dijk niet worden afgestopt. Dat Liverpool toch de finale haalde lag meer aan de doelpunten die ze nog scoorden in de return, dat het mede dankzij Van Dijk de 0 hield was essentieel, maar zou op zichzelf niet genoeg zijn.

Messi heeft alleen de "pech" dat Barcelona zo afhankelijk van zijn klasse is geworden dat als hij een dag niet top is, er niemand op staat om de winst binnen te slepen. Dan zakt iedereen compleet in. Dit jaar tegen Liverpool, vorig jaar tegen Roma... Het zijn de zeldzame wedstrijden dat Messi eens een keer níet fenomenaal speelt en dan is Barcelona ineens nergens meer. Ronaldo had bv de afgelopen jaren het geluk dat als hij het niet deed, er wel iemand anders op stond. EK 2016 viel hij uit met een blessure, toch won Portugal door een doelpunt van Eder, CL 2018 was hij onzichtbaar in de finale, toch won Real door een uitblinkende Bale en een blunderende Karius etc. Dat heeft Messi eigenlijk steeds niet. Vaak is hij beslissend, maar die één of twee mindere wedstrijden in het jaar dat het niet lukt, laat het hele team het afweten. En daar wordt hij dan keihard op afgerekend door degenen die teveel kijken naar gewonnen prijzen in een individuele verkiezing.

13 juni 2019 om 10:57

Lang, maar toch beknopt alle relevante punten aangehaald. Hoe waar blijken de woorden van Messi tegen Neymar, dat hij hem zou helpen de Gouden Bal te winnen. Hij kon naast Messi het team over dat dode punt tillen en dan hadden ze meer prijzen gepakt en was er minder stof tot discussieren. Messi weet ook wel hoe het zit bij Barca. Niet voor niets wil hij Neymar wel terug hebben.

Als groot bewonderaar van Messi als voetballer, moet ik wel zeggen dat VvD inderdaad wel veel recht heeft op de prijs. De kwaliteiten van een verdediger zijn wat minder opzichtig qua cijfers. Niet alleen tegendoelpunten en kopgoals zijn belangrijk, maar vooral balveroveringen of mislukte dribbels op VvD zijn indrukwekkend. Ook Koeman begrijp ik volledig, alleen komt daar weer dat prijzen en team geneuzel. We moeten echt weer naar individuele kwaliteit gaan kijken bij die prijs. Je hebt al bekers voor winnende teams, awards voor beste speler van toernooien en seizoenen en zelf de gouden schoen voor scorend vermogen. De Gouden Bal is dus voor iemand die excelleert op zijn positie en dat is dan dit jaar VvD. Messi deed dat ook, maar dat valt na 10 jaar blijkbaak minder op. Of ze zeggen dat hij dat in een winnend team doet, maja dat deed VvD nu helaas ook 🙄

Laten we eerlijk zijn. Van Dijk had een geweldig seizoen, maar verdient die Gouden Bal natuurlijk niet. Liverpool was geweldig om te zien, maar dat was in mijn ogen een collectieve prestatie. Had Liverpool dit seizoen Karius op goal i.p.v. Alisson dan had men de CL nooit gewonnen, dus we kunnen Alisson z'n case dan ook hard maken en al helemaal als hij de Copa America weet te winnen.

Voor zover ik weet is dit nog altijd een individuele prijs (wat zeg ik nou, dat is al jaren niet meer zo) en daarom verdient Messi deze bal met 10000000%. Die jongen doet letterlijk alles en zonder hem zou Barcelona ieder jaar 6e eindigen in Spanje en niet verder komen dan de groepsfases in de CL.

Laten we met z'n allen ons chauvinisme aub even kalmeren en alles met een objectieve bril bekijken. Van Dijk was awesome, maar er is maar 1 persoon die, die bal verdient en dat is Messi. Van Dijk himself kon het ook niet beter verwoorden.

14 juni 2019 om 23:29

Laten we eerlijk zijn, Messi had een geweldig seizoen maar verdient de gouden bal natuurlijk niet. Heeft zijn belangrijkste prijs niet gewonnen. Van dijk heeft hem verslagen in het onderlinge duel voor zover het nog onduidelijk was wie dit jaar beter was.

15 juni 2019 om 00:59

Dus Messi heeft niet gescoord tegen Liverpool terwijl Van Dijk in de verdediging stond? Goh...

15 juni 2019 om 08:19

Jawel, wie zegt van niet?

Het meest belachelijke wat ooit is gebeurd in die hele ceremonie is dat modric hem gewonnen heeft omdat mensen iemand anders wilden zien dan messi of ronaldo.

Als de ballon dor serieus wilt blijven moeten zij dat fiasco van vorig jaar voorkomen en gewoon een terechte winnaar uitkiezen.
En niet iemand puur omdat het geen messi of ronaldo is.

14 juni 2019 om 23:29

Nou, ik vond het dieptepunt dat Sneijder niet eens top 3 haalde in 2010

Virgil is geweldig, maar het is toch gewoon heel simpel: Messi is de beste voetballer die ooit heeft geleefd. Ook dit jaar was hij weer de beste speler ter wereld, er is Echt niemand beter.

14 juni 2019 om 23:30

Als Cruyff in deze tijd had gevoetbald had je wat anders gezegd 😉

Messi was erbij toen Barcelona zo een beetje de grootste Europese afgang ooit meemaakte. En hij stond erbij en keek ernaar.

Van Dijk de enige terechte winnaar uiteraard.

Maradona blijft de allerbeste voetballer allertijden.

Mocht Messi hem dit jaar niet winnen, dan is dit de meest corrupte uitreiking die er is.
Als het echt over de beste speler gaat dan had hij er al 10 moeten krijgen...
Maar de laatste jaren vraag je u af of deze prijs echt wel nog serieus te nemen is .

Vind het best wel schokkend en lachwekkend om te zien dat Messi hem al sinds 2015 niet meer heeft gewonnen. Zo'n godsgeschenk dusdanig onderwaardering is tamelijk bizar. Beste speler allertijden, by far. 4 jaar geen Messi zou een schande zijn. Regelrecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren