Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik was stomverbaasd toen ik Koeman zo tekeer hoorde gaan tegen Brobbey’

Laatste update:

Johan Inan is verbaasd over de harde woorden die Ronald Koeman maandag uitte over Brian Brobbey. De bondscoach van het Nederlands elftal zei onder meer dat de spits van Ajax veel beter zou moeten afwerken. Inan, die de Amsterdamse recordkampioen op de voet volgt namens het Algemeen Dagblad, noemt de kritiek van Koeman ‘niet slim’.

“Ik was stomverbaasd toen ik Koeman zo fel tekeer hoorde gaan tegen Brobbey”, vertelt Inan in de voetbalpodcast van het AD. “Dat was ook niet slim van hem. Brobbey is toch wel een trotse jongen. En ook wel populair in de kleedkamer van Ajax en ook al wel een beetje bij Oranje. Dan vraag ik me af: is het nou dé juiste manier om hem zo aan te pakken en en plein public zo hard?”

Koeman zei te hopen dat Brobbey zich nog steeds doorontwikkelt, maar was tijdens de vorige interlandperiode bij Oranje ontevreden over de spits. “We waren aan het afwerken en je zag dat zijn eerste aanname en de manier van afwerken niet goed was", zei Koeman maandagavond op stellige wijze bij Rondo.

De bondscoach neemt dat zowel Brobbey als Ajax kwalijk. “Dan vraag ik me af: wat doe je dan bij de clubs waar je bent geweest, als spits? En met alle respect, dat John Bosman nu de spitsentrainer wordt waar Brobbey naar uitkijkt... Hoe lang zit Brobbey al bij Ajax? Hij is tussendoor naar Leipzig gegaan, is teruggekomen, speelde niet... Als technische staf ga je dan toch ook extra je best doen?”

“Je kunt dat vinden”, zegt Inan. “Ook ik verbaas me soms wel hoe onrustig hij in de afronding voor het doel is. En dat hij elke keer als hij moet afronden, op de grond valt als hij een-op-een met de keeper komt. Maar ga dan intern tekeer”, aldus Inan, die vindt dat Koeman Brobbey apart had moeten nemen.

“Schud hem in een persoonlijk gesprek wakker. Daarmee haal je veel meer het goede in hem naar boven, denk ik, want waarschijnlijk kijkt Brobbey ook nog eens tegen Koeman op. Het leek haast op fileren. Misschien wilde Koeman het anders verwoorden, maar zo kwam het wel op mij over.”

Inan vindt ook de timing van de kritiek van Koeman op Brobbey vreemd. “Tuurlijk, Brobbey heeft de laatste weken veel kansen gemist. Maar je kunt het ook omdraaien. Juist in Oranje hebben we problemen in de spits en zijn we misschien wel aangewezen op Brobbey. Ik zie juist ook een Brobbey die fysiek stappen maakt.”

De clubwatcher van Ajax is van mening dat Koeman er ook voor had kunnen kiezen om juist die gemaakte stappen uit te lichten. “Voorheen was het wachten op een volgende blessure, als hij drie wedstrijden achter elkaar speelde. Maar hij houdt het nu ook uit tot het einde. En hij toont intrinsieke motivatie. En zo iemand zet Koeman dan in het openbaar te kakken. Dan moet je hem toch iets anders benaderen.”

Reactie Brobbey
Brobbey reageerde woensdag op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion opvallend beheerst op de harde woorden van Koeman. De spits gaf aan te kunnen leven met de kritiek van de buitenwereld. Inan denkt daar echter anders over. "Neem van mij aan dat dit Brobbey wel raakt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Brobbey heeft zelf aangegeven geen problemen te hebben met de woorden van Koeman. Deze Inan wil nu ook ff in de publiciteit komen en voor wat onrust zorgen. Triest.

9 november 2023 om 12:29

Nou, je denkt toch niet dat Brobbey in een reactie zegt: 'joh, die Koeman moet even rustig aan doen"? Ik vond het ook vrij hard, maar wel eerlijk. Als hij dit daarvoor ook al aan Brobbey persoonlijk mededeelt is dat prima, zo niet dan vind ik het niet chique.

9 november 2023 om 12:47

Zelfs al deel je het direct met de speler, waarom ben je het nog in de media aan het verkondigen? Wat denkt Koeman precies hiermee te bereiken? Dat Brobbey denkt: "oh nu hij het in de media zegt, is het opeens wel helemaal duidelijk". Zulke uitlatingen hebben altijd meer negatief effect dan positief.

9 november 2023 om 13:04

Nou, vooral dat laatste. Op het moment dat een prominente trainer als Koeman deze kritiek uit merk je dat het daarna echt een ding wordt onder analisten, talkshows en podcasts.

In de komende jaren wordt bij elke gemiste kans gerefereerd aan het feit dat het afwerken echt beter moet en wordt terug gerefereerd aan deze woorden van Koeman. Van Bommel overkwam hetzelfde toen Van Basten ooit zei dat hij nog wel eens een mannetje laat lopen, elke fout die hij maakte daarna werd dit erbij gepakt.

9 november 2023 om 13:15

Het is niet alleen kritiek naar Brobbey natuurlijk, maar naar zijn spitsentrainers. Daarnaast is het topsport en kan iedereen zien dat Brobbey aan zijn afwerken moet werken. 100x liever hard en eerlijk dan soft en eromheen draaien. Die jongen heeft echt wel potentie alleen zit hij al 2 jaar op hetzelfde niveau.

9 november 2023 om 13:17

Ik krijg eerder het idee dat Koeman opzoek was naar een gaatje om kritiek te uiten op Ajax, en dat vond hij via Brobbey. Overigens, is het onhandig om als bondscoach kritiek te uiten met zoveel details over de training. Hij had het ook anders kunnen brengen door te stellen dat Brobbey het laatste tijd ok doet, maar wel stappen moet maken in zijn afwerking. De details kan je achter kamers met Brobbey bespreken en erop wijzen. Ik heb idee dat Koeman zichzelf ziet als de nieuwe Van Gaal, Hiddink en/of Cruijf van deze tijd. Maar dat is hij verre van!

9 november 2023 om 13:25

Koeman werkt met Brobbey en heeft waarschijnlijk het idee dat dit de beste manier is om tot hem door te dringen. Hij zal toch zelf niet achterlijk zijn en zomaar van alles roepen in de media zonder de consequenties in te schatten?

9 november 2023 om 13:42

Hard? Die jongen raakt geen knikker voor een salaris van 3 miljoen. Als ze niet tegen kritiek kunnen dan zijn het gewoon weggooiertjes en hele onzekere zwakkelinkjes.

9 november 2023 om 13:51

Raakt geen knikker is wel wat overdreven hè, hij is wat ongelukkig en wild in de afronding, maar geloof me dat het als CV in de eredivisie niet relaxed is om tegen hem te spelen.

9 november 2023 om 14:37

@rvp: Hoe kun je tot iemand doordringen door hem publiekelijk af te zeiken? Kan het niet zo zijn dat deze fout telkens door trainers wordt gemaakt omdat ze hun eigen frustraties niet te baas kunnen zijn? En nee eerlijk, een type zoals Koeman is zo stoicijns dat hij vanuit z'n eigen ik altijd uitgaat. Vergeet ook even niet dat dit dezelfde man is als van de Forca Koeman docu.

9 november 2023 om 14:44

Als dit al afzeiken is... Koeman zegt gewoon waar het op staat. Ook Brobbey zegt er zelf mee te kunnen leven, maar meneer AD weet wel beter? Tuurlijk doet dit wel iets met Brobbey, dat is ook nou juist de bedoeling. Maar kom op zeg "harde woorden", dit is gewoon gerichte kritiek en iets waar Brobbey zichtbaar aan moet werken. Hij noemde Weghorst ook niet snel, newsflash: dat is hij ook niet. Niks mis mee, gewoon de waarheid. Ook over v Dijk was de kritiek gewoon duidelijk: eerder inspelen, verder de beste uit de selectie. Niks mis mee toch?

Van die zogenaamde trotse jongens hebben we er ruim voldoende. Dat is geen trots, maar een gebrek aan reflectie en het ontvangen van kritiek. En waarom moet Koeman dit persoonlijk oppakken met hem? Wat hij wellicht al heeft gedaan overigens. Koeman is bondscoach en selecteert gewoon de spitsen die het meeste scoren. Past Brobbey dit niet aan is het heel simpel: dan komen de Zirkzee's etc aan de beurt.

9 november 2023 om 13:46

Wat een onzin!weet jij hoe Brobbey zich diep van binnen voelt? Nadat Koeman zich uitsprak over brobbey? Diep van binnen denkt Brobbey wat een hond is die Koeman, had Gewoon met Brobbey even een gesprek kunnen hebben

9 november 2023 om 18:24

Als ik Brobbey was zou ik het initieel erkennen, vervolgens zal er ergens in mn achterhoofd een stemmetje opgaan van "ik zal m eens laten zien".
Ik vind dat Koeman in zijn uitspraken realistisch is geweest, ik ben van de generatie dat elkaar de waarheid zeggen nog wel eens kon leiden tot verhitte discussies, maar wel dat je nadien elkaar juist meer respecteerde. Wellicht ben ik niet meer van deze tijd..

Vind het mooi dat Koeman zo tegen Brobbey praat, ook goed dat Brobbey het goed oppakt. Wat ik hypocriet vind is dat hij zijn vriendjes niet aanpakt, terwijl o.a. een Depay en Wijnaldum ook wel zo nu en dan hard mag worden aangepakt.

9 november 2023 om 12:44

@kouwearie. Niet alleen wijnaldum en depay. Een van dijk mag hij ook wel eens harder aanpakken. Zijn er wel een aantal

9 november 2023 om 12:58

Wat ik niet zo goed begrijp is dat er gezegd wordt dat ie dit "tegen" Brobbey doet. Hij doet het namelijk niet tégen Brobbey, maar óver Brobbey. En dat vind ik echt niet hoe het hoort. Hou dit gewoon binnenskamers. Rare trek van Koeman.

9 november 2023 om 12:45

Ja en Frenkie de Jong ook, speelt ook als een dweil in het Nederlands elftal.

9 november 2023 om 12:48

Frenkie is geblesseerd en heeft nooit een fatsoenlijke partner gehad.
Denk dat Frenk met Tijani een goed duo gaat worden naast elkaar hoor...

Of Schouten naast Frenkie met Tijani ervoor en Xavi op links.

9 november 2023 om 12:59

Haha Lempa toch, wat een onzin. Blijft gewoon onze beste speler.

9 november 2023 om 12:49

Wijnaldum is toch voldoende aangepakt. Roept men gelukkig niet meer op nu die in SA speelt.

Depay mag wel wat meer kritische noten krijgen ja, maar hij is wel ook onze topscorer, maar wel een ego.

9 november 2023 om 15:39

Is Depay onze topscorer of is hij dat niet? Alleen van Persie nog voor zich in de alltime list zelfs.

Mij hoor je nergens zeggen dat hij Kluivert. Bergkamp, van Persie of Van Nistelrooy is hé.

Hij deed het prima bij Lyon en Atleti. In Oranje onder Koeman deed hij het ook uitstekend, nu is hij helaas al tijden geblesseerd...

Hoezo ophouden? Hoeveel penalty's heeft hij wel niet gescoord dan?
Volgens mij heeft hij 88 interlands, 44 goals (1 op 2 dus). Hiervan zijn er 10 pingels.

9 november 2023 om 13:11

@kouwe ik vind er niks moois aan want het betekent dat onze bondscoach zijn werk niet doet.
Je kunt niet iemand oproepen voor oranje en dan vervolgens boos op hem zijn dat ie niet goed genoeg is. Waarom roep je hem dan op? Gaat echt nergens over en dat zie je wel bij me keuzes van hem, die zijn ook nergens op gebaseerd. Allemaal luiheid

9 november 2023 om 13:11

/Wat ik hypocriet vind is dat hij zijn vriendjes niet aanpakt, terwijl o.a. een Depay en Wijnaldum ook wel zo nu en dan hard mag worden aangepakt./

Wil je dat Koeman hen hard aanpakt of dat hij ze zodanig weet te triggeren dat ze beter voor de dag komen in het Nederlands elftal?

9 november 2023 om 15:42

Hypocriet is echt het favoriete woordje geworden van menig gebruiker. Wijnaldum zien we nooit meer terug in de selectie en tegen Depay is met zijn uitsluiting van de voorselectie toch ook laten weten dat hij eerst fit moet worden voordat hij erbij zit. Om het rijtje dan maar compleet te maken, Van Dijk is in diezelfde uitzending nog besproken om te laten weten dat hij nog meer verwacht van hem. Maar oh oh oh wat is Koeman hypocriet he.

"zo flink tekeer hoorde gaan" wat overdreven om het op die manier te zeggen zeg.. Koeman was duidelijk, direct en erg hard. Zo erg zelfs dat hij zichzelf en zijn eigen geloofwaardigheid een beetje te grabbel gooide, aangezien hij die jongen al enkele keren opgeroepen heeft..

Maar, hij is ab-so-luut niet "tekeer gegaan".. Hij heeft niet met stemverheffing gesproken, hij heeft niets naars over Brobbey en zijn moeder geroepen, hij heeft niets gezegd wat de rest van de voetballiefhebbers van Nederland niet ook al dachten.. Ik vind de woordkeuze heel slecht en enorm overdreven.

9 november 2023 om 13:01

Ik val juist over de woordkeuze: tégen Brobbey. Hij heeft t nl in een talkshow óver Brobbey, niet tégen. Had ie het maar tegen Brobbey. Nu zeurt ie over hem in het openbaar.

9 november 2023 om 13:09

Formus. Ik val juist over jouw insinuatie dat Koeman dit niet ook tegen Brobbey gezegd heeft. Dat weet jij helemaal niet. Ik vind daarom jouw reactie vrij overdreven. Hij 'zeurt' overigens ook niet over hem, hij geeft waarschijnlijk antwoord op een vraag of geeft zijn visie over hem in een praatprogramma. Begrijp me niet verkeerd. Ik had het als Koeman zijnde ook niet zo aangepakt, maar wat jij ervan maakt is toch wel misplaatst hoor.

Een beetje kritiek op een Ajacied en de huis journalist schiet meteen in de vlekken. Brobbey is een Amsterdamse jongen volgens mij. Daar zijn ze toch altijd hard en direct tegen elkaar? Brob kan wel wat hebben..

9 november 2023 om 12:46

Vergis je niet, er is een verschil tussen direct zijn tegen elkaar en speleltjes spelen via de media. In Amsterdam zijn ze wel even klaar met die spelletjes via de media na de affaire Steijn. Dat wordt echt uit elk interview duidelijk. Ook in de context van het gesprek bij rondo kwam dat volledig uit de lucht vallen. Het was echt een heel ander type gesprek. Anders had Koeman ook wel eens even alle minpunten van Wout Weghorst mogen benoemen die het de laatste jaren vooral van zijn inzet moet hebben bij zijn clubs en het oorlog maken in de 16. Of zijn vriendje Wijnaldum die voor een ultra zwakke competitie kiest.

Nee Brobbey eruit pikken was vooral Koeman die wilde laten zien een stoere, harde trainer te zijn. Had Brobbey iets meer status gehad, dan durfde Koeman het geeneens, veel te bang dat er dan bedankt zou worden.

9 november 2023 om 12:46

Hard en direct tegen elkaar zijn betekent niet dat je dezelfde shit ook in de media moet roeptoeteren. Wees hard voor de jongens, maar bescherm ze ook tegelijkertijd. Vooral van bullshit dingen zoals media. Voor ons is dat vermaak, maar voor voetballers is het simpelweg shit die ze niet nodig hebben.

9 november 2023 om 12:54

Brobbey kan er mee leven zegt hij, dus ja hij laat zien dat een Amsterdammer wel wat kan hebben.
Er zijn bepaalde plekken in NL waar voor minder wordt gejankt, vul zelf maar in waar

9 november 2023 om 15:21

Afgelopen half jaar ieder item over Ajax gemist? Denk dat er letterlijk niks over is om nog extra kritiek op te hebben zonder dat het herhaling is. Dus doe nou niet alsof iedereen Ajax zo ontziet....

we zeuren dat trainers en spelers niks meer zeggen in de media en als ze dat wel doen zeuren we weer dat ie dat niet zou moeten doen. We maken het groter dan dat het is. zolang koeman ook zn eerlijkheid tegen brobbey zegt is het toch prima. Gewoon een eerlijke trainer die er niet omheen draait. hij zegt trouwens toch ook gewoon wat iedereen afgelopen jaar heb kunnen zien.

Zou het niet zo zijn dat Koeman deze kritiek in eerst instantie tegen Brobbey zelf heeft geuit tijdens de interlandperiode?

Het is Idd niet slim van onze luie bondscoach Koeman omdat in een praat programma te doen, dit die je Idd gewoon in een persoonlijk gesprek

Ik vind Koeman eerlijk gezegd vreselijk tactloos en vind dat hij hiermee enigszins de verantwoordelijkheid van zichzelf aan het schuiven is.

Ik vind het fijn als mensen direct en eerlijk tegen elkaar zijn, maar wel met een nadrukking op tegen elkaar. In de media zulke dingen roeptoeteren heeft helemaal geen waarde, behalve dat er meer gezeik voor de speler ontstaat en meer vragen over komen. Eigenlijk, het heeft alleen maar meer negatieve waarde.

Wat betreft de verantwoordelijkheid. Alhoewel je als bondscoach nooit de verantwoordelijkheid in dezelfde mate draagt als een speler zelf of een club, heb je natuurlijk (vooral voor jongere spelers) enigszins een impact op hun ontwikkeling. Ook jij traint en stuurt ze. Door het lekker zo publiekelijk volledig op anderen te schuiven, laat je zien dat je zulke spelers helemaal niet wil helpen in hun ontwikkeling. Wat is dan precies je nut als trainer in het oproepen van talenten?

Ik ben eigenlijk helemaal klaar met Koeman als trainer. Lijkt meer van zijn spelers te verwachten, dan hij zelf als trainer wil bieden. Ik wil een keer iemand voor het elftal hebben die er helemaal voor gaat en eindelijk een team weet te smeden.

9 november 2023 om 12:48

Precies dit. En ook eens durven door selecteren. En ook eens je aanvoeder op de bank zetten na mindere prestaties en een ander eens op die plek neer zetten. Een centrum met bvb de vrij/de ligt met een ake zou ook prima moeten werken denk ik. Ake speelt de laatste 2 jaar beter als een v dijk maar die mag altijd blijven staan

9 november 2023 om 12:51

Volledig mee eens.
Is toch ook van de zotte dat zo'n Malen telkens op de bank zat de vorige potten ten faveure van een Bergwijn & Weghorst bijvoorbeeld?

En Virgil mag van mij, mits iedereen fit, ook wel eens banken.
Voldoende opties met Geertruida, De Vrij (al speelt die ook niet veel), Timber (mits fit), Botman, Van de Ven, Aké en De Ligt.

9 november 2023 om 14:42

Om het wel even uit een ander perspectief te bekijken: In het elftal wordt al zo belachelijk veel gewisseld. Als we ook nog eens het centrum blijven wisselen, dan zullen we niet eens tot de v van vastigheid komen.

Ik ben het volledig met jullie eens wb de prestaties, maar vind op dit moment het groter belang veel noodzakelijker: eindelijk een vast team en nog een hoop op vastigheden. Besef even dat we sinds de generatie Vdv, Sneijder etc. alleen maar een afwisselend elftal hebben gehad.

9 november 2023 om 15:40

Klopt. Maar dan mag van Dijk wel gaan presteren.
De basis moet er staan, maar hij moet wel niveau tonen. Zeker als je ziet dat je enorm goede concurrenten hebt als De Ligt, Timber, Geertruida, Aké, Botman en van de Ven!

Je kunt je afvragen of Koeman zich zo uit moet laten over spelers, maar deze journalist overdrijft ook wel een beetje veel. Van de andere kant als Koeman dit niet kan zeggen dan kan hij eigenlijk nooit meer iets over de spelers zeggen.

9 november 2023 om 12:51

@janssen het probleem bij koeman is dat zijn lievelingetjes nooit niks verkeerd doen en die zal hij niet aanpakken in de media. Buiten zijn lievelingetjes om boeit het hem niet veel lijkt het wel. Als zn beste maatjes hem maar geweldig vinden dan is het prima. Zelfde als zon wijnaldum gewoon niet meer oproepen. Vanaf het moment dat die weg is gegaan bij liverpool is er niks meer van over dus ook niet eens meer warm houden. Lekker daar in sa od qatar waar die speelt laten spelen en niet meer voor nl elftal

9 november 2023 om 13:03

Was hij ook niet kritisch op van Dijk ? Of was dat iemand anders die aangaf dat hij vond dat van Dijk beter moest.
Je kunt je afvragen of Koeman niet eerst (of alleen) datgene dat hij ziet met Brobbey en zijn trainer moet bespreken.

Ik vraag mij trouwens wel af of er ook mensen voor Joey Veerman op kwamen toen hij kritiek kreeg. Maar Joey is volgens mij voor velen een makkelijk slachtoffer.

9 november 2023 om 15:40

Volgens mij gaf hij aan dat van Dijk nog meer leider mocht zijn. En dat hij een tijd een mindere fase heeft gehad, maar zelfs toen speelde hij alles bij Koeman (wat ik niet terecht vind).

Als Koeman de boodschap eerst persoonlijk deelt is er niks aan de hand. Verder is dit weer zo'n stukje tekst om zout in een schaafwond te strooien.

Wat ik vooral vreemd vind is dat Koeman dit niet regelmatig over Depay of elke andere muts in het Nederlands elftal zegt. Sterker nog, hij blijft ze gewoon opstellen.

9 november 2023 om 13:23

Omdat Depay het wel kan. Noet dat ie niet regelmatig slecht speelt, maar er zit echt honderd keer meer voetbal in de kleine teen van Depay dan in Brobbey. Die is echt totaal niet goed genoeg voor oranje.

9 november 2023 om 13:52

Hij zal heus beter zijn dan Brobbey, maar Depay voetbalt echt al jaren naar zijn eigen ego in het Nederlands elftal. Zo bijzonder is het allemaal niet hoor.

En er zit meer voetbal in Depay allicht, maar hij heeft een werklust van likmevessie, terwijl ik Brobbey vrijwel alleen maar zie sleuren.
Bovendien heeft Depay behoorlijk moeite te laatste jaren om langdurig blessurevrij te blijven. Dus dan val je sowieso af.

9 november 2023 om 16:09

Als je iets Depay niet kan aanrekenen is het een gebrek aan werklust. Die werkt zich dus echt helemaal kapot. Wat je hem kunt aanrekenen is dat ie vaak juist teveel wil. En ja, blessures komen nu eenmaal vaker voor als je op dat niveau speelt. Nogmaals, Brobbey mag dan sleuren en hard werken, maar verder is hij echt een matige speler die helemaal niks in Oranje heeft te zoeken

9 november 2023 om 16:58

Hij moet zich natuurlijk de pleuris kapot werken omdat hij de bal 15x naar de tegenstander toespeelt in 25 minuten. Dat is natuurlijk wel makkelijk recht praten wat krom is.

Verder vind ik deze discussie vrij nutteloos omdat we dit seizoen maar 4 wedstrijden van Depay hebben kunnen zien, waarin hij weliswaar best aardig speelde. Maar Koeman kan het nu niet meer maken in de toekomst zijn mond te houden als Depay of wie dan ook slecht speelt.

Het is wel heel bijzonder om iemand een gebrek aan training te verwijten juist op het moment dat het kwartje is gevallen en hij bij z'n club om extra spitsentraining heeft gevraagd.

Maar goed, dat is Koeman. Belabberde coach waar ze eigenlijk alleen bij Feyenoord met een tevreden gevoel op terugkijken. Het is treurig dat die man weer terug heeft mogen keren als bondscoach. Dit is ook gewoon enorm dom.

9 november 2023 om 14:49

Sterker nog, het valt eigenlijk niemand eens op hoe schijnheilig Koeman eigenlijk is. Gravenberch wordt door Koeman bekritiseerd omdat hij 1 interlandperiode van jong Oranje ten faveure voor Liverpool oversloeg. Wat je daarvan ook mag vinden, mogen we toch in alle eerlijkheid stellen dat Koeman wel de laatste is die daar kritiek op mag hebben. Hij verliet nota bene Oranje om achter zijn droombaan aan te gaan. Dan zou je toch juist een beetje empathie kunnen tonen?

9 november 2023 om 15:42

Volledig met je eens. Ben ook totaal niet blij met Koeman als coach.
Rare selecties en keuzes. Gaat bij zo'n programma zitten en openlijk praten over spelers (bespreek dat lekker intern, klaar).

En hij heeft zo zijn vriendjes... Wijnaldum, Blind, Depay en blijkbaar ook Bergwijn.

Koeman mag dat vinden en hij heeft ook wel gelijk, maar ik vind het niet netjes om dat in een tv programma te vertellen. Als bondscoach dien je het juiste voorbeeld te geven. Wat als nu een speler zijn frustaties in de media gaat geven op Koeman ipv persoonlijk te bespreken? Vind het een hele rare move en Brobbey heeft voor zijn leeftijd super volwassen en verstandig gereageerd

Dit is eigenlijk ook dikke onzin van koeman, want dan heeft hij z'n werk niet goed gedaan van tevoren. Als brobbey niet goed genoeg is, moet je 'm niet selecteren.
Anders kan hij nu ook commentaar gaan hebben op de spelers van vitrssr, nec, roda en telstar, dat hun niveau niet goed genoeg is voor oranje.

Waarom? Dit doet hij namelijk al jaren. Heeft hem bij Barcelona de kop gekost, maar goed.

Nou, dat 'people management' kan wel een beetje beter bij het Nl. elftal. Eerst Frimpong behandelen alsof hij een amateurspelertje is en nu dit. Wanneer komt de volgende trein? Ik kan niet wachten...

Wel eens goed dat dat gezegd woord je moet ze allemaal behandelen als watjes. De waarheid is wel eens hard. Brobbey loopt al jaren mee is miljonair en heeft werkelijk nog helemaal gepresenteerd. Misschien is het wel grensoverschrijdend gedrag laat Koeman maar uit kijken met wat hij zegt.

Ik vind het ook een Steijn actie om zo over je spelers te praten.. je bent een bondscoach, geen analist. Brobby reageerde keurig vind ik. Koeman komt daarentegen weer een beetje achterbaks over.

Ach gut, het sneeuwvlokjes volk is ook weer wakker. What's next? Koeman moet gecanceled worden? Doe toch eens normaal. Koeman geeft alleen aan dat Brobbey niet naar zijn verwachting voldoet en noemt de bij behorende reden. Sinds wanneer moet dat binnenskamers gehouden worden?

Normaal gesproken staat iedereen te springen op antwoorden waarom een speler niet speelt, geselecteerd wordt of wat dan ook. Komt het omdat Koeman hun nu 10 artikelen heeft ontnomen met uit de duim gezogen verhalen dat ze opeens zo van streek zijn dat Brobbey zo openlijk bekritiseerd wordt?

Er zijn er genoeg die Koeman maar een matige bondscoach vinden. Alleen die zeggen dat niet en plein public. Van 't Schip heeft in ieder geval beter begrepen hoe je met spelers moet communiceren. Misschien maar even in de leer, Ronald!

Ik snap alle ophef niet. Het enige wat Koeman zegt is dat hij het ongelofelijk vindt dat er niet met Brobbey gewerkt wordt aan zijn zwakke punten bij zijn clubs. Hij zegt niets anders dan dat iedere journalist al tijden zegt. Hij zegt niets anders dan dat bijna iedereen op Voetbalzone zegt. Nu ben ik natuurlijk niet op de trainingen bij Ajax, maar zelfs wanneer er aan gewerkt zou worden op de club dan levert het in ieder geval geen resultaat op want zijn afwerken verbetert niet. En wanneer je dan als bondscoach dat concludeert en daar samen met Brobbey al over gesproken hebt dan kan er en moment komen dat je de druk dan maar publiekelijk op gat voeren. Dat er in de mindset van Brobbey iets goed mis is bleek natuurlijk wel uit zijn transfer naar Leipzig. Niemand mag tegenwoordig meer wat zeggen en alles moet met fluwelen handschoenen aangepakt worden. Het gaat maar om 1 ding en dat is wat Brobbey er mee doet. Ik weet niet of Brobbey zo laks is als dat hij overkomt, maar indien dat wel zo is dan kan hij niet hard genoeg aangepakt worden want hij is zijn talent aan het vergooien wanneer hij niet verbeterd.

Dit is juist een compiment naar Brobbey toe. Er zijn tig spelers die matig presteren, dus waarom Brobbey eruit pikken? Omdat hij een hele goede en complete spits kan worden, als hij een aantal train bare aspecten bijslijpt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren