Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik kan me voorstellen dat Kluivert denkt: hier heb ik geen zin meer in’

Laatste update:

Justin Kluivert maakte onlangs de veelbesproken overstap van Ajax naar AS Roma. De negentienjarige buitenspeler, die minimaal 17,25 miljoen heeft gekost voor de Italianen, besloot zodoende al op jonge leeftijd naar het buitenland te gaan. Tommie van der Leegte, voormalig middenvelder van onder andere PSV en NAC Breda, heeft begrip voor de keuze van Kluivert.

"De Eredivisie wordt wel steeds lulliger om naar te kijken", stelt Van der Leegte vast op de website van Ex-profs. "Er gaan steeds meer spelers op jonge leeftijd naar het buitenland, zo blijft er wel erg weinig over. Zoals Kluivert naar AS Roma. Ik vind het te snel hoor." De oud-speler wijst als reden van de transfer onder meer naar het feit dat Erik ten Hag de trainer is van Ajax.

"Ik ken Erik ten Hag goed, heb hem als speler meegemaakt. En als ik hem dan voor de camera zie... Dan hoor je dat zijn trainingen en besprekingen erg langdradig zijn. Ik kan me voorstellen dat zo'n Kluivert denkt: hier heb ik geen zin meer in, ik leer hier niet van", aldus de 41-jarige Van der Leegte. "En hij kan nu een mooie klapper maken."

"Toen Royston Drenthe naar Real Madrid ging, dacht ik alleen maar: dat zou ik ook gedaan hebben", aldus Van der Leegte, die stelt dat het voetballeven echt niet zo mooi is als veel mensen zich voorstellen. "Weer een trainingskamp, weer alleen op een hotelkamer, voetballen bij dertig graden. Nee, het wordt mooier gemaakt dan het is."

Kan jij je vinden in de mening van Tommie van der Leegte?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach ja, de toekomst zal uitwijzen of het verstandig was. Speelt hij straks 60 wedstrijden goed dan zit hij over twee jaar bij Barcalona. Maar als hij zich dit jaar niet kan laten zien dan verhuren ze hem aan Cagliari volgend jaar en speelt hij over 4 jaar weer in de Eredivisie.

8 juli 2018 om 15:50

Ter aanvulling: ik verwacht iets er tussenin...vond hem bij Ajax al niet bijzonder dus geen idee hoe hij de ster bij Roma moet worden. Heeft het uiterlijk en de naam van een sterspeler maar speelt nog als pure middelmaat

Hier is de media goed in, zeggen dat de eredivsie achteruit gaat en dat spelers te snel weg willen, en als ze een paar wedstrijden goed hebben gespeeld, schrijven ze spelers naar het buiteland.

Hij heeft enigsIns wel gelijk. Maar dat zou je pas zeggen als je eredivisie vollexig bent ontgroeit. Als je alleen leuke dingen tegen n Roda en Willem 2 niveau kan laten zien, ben je dat nog niet.

Al met al is het zijn keuze en vindt ik het enkel jammer gezien zijn potentie.

Als Kluivert geen zin heeft in zware trainingen moet hij vooral naar Italiã« gaan.. Daar wordt juist enorm fysiek getraind..

8 juli 2018 om 16:47

Er is een verschil tussen langdradig en zwaar. Bij langdradig zie ik voor me dat ten Hag oren ervan aflult, maar ik kan het verkeerd hebben.

8 juli 2018 om 16:59

Oh dus je hebt net 1 seizoen basis gestaan als jongen die is opgegroeid bij de club maar je hebt een trainer die veel praat dus snapt Tommy dat je dan als broekie zegt ik trek dat gezeur niet ik ga weg? Nog nooit zo iets onzinnigs gehoord. Kluivert kiest zijn eigen carrière pad rn dat vind ik prima rn moet ie echt zelf weten maar dat doet ie nooit op basis van de communicatie capaciteiten van de trainer. En dan wil Tommy ook nog zeggen hoe zwaar het wel niet is voor een voetballer. Deze gast kun je toch niet serieus nemen.

8 juli 2018 om 17:54

Weet ik veel, ik zeg alleen wat ik denk wat Tommy bedoeld ivm wat Blackpool zegt.

8 juli 2018 om 16:14

Precies dit. Ze doen net alsof ze niet genoeg geld krijgen om dit te doen. Wees blij met wat je hebt want je hebt het financieel gezien vaak beter dan 90% van Nederland.

On: Als je niet wilt leren hoe je tactisch in formatie kan spelen, waarom voetbal je dan? Dan is de vraag met wat voor intenties Kluivert voetbalt.

8 juli 2018 om 16:17

Precies, duidelijk dat Tommie er moeite mee had.
Vaak verhalen en interviews gehoord en gelezen, waar voetballers juist roepen dat ze blij zijn dat ze van hun hobby, beroep hebben gemaakt.

8 juli 2018 om 16:30

Heel eerlijk, de enige nadelen die ik kan bedenken als profvoetballer, zijn de druk, de beledigingen/bedreigingen en de fysieke aanslag die je pleegt op jouw lichaam. Een zakenman en een muzikant moeten ook vaak op hotelkamers slapen. Een voetballer hoeft dat maar ongeveer 15 jaar van zijn leven te doen.

8 juli 2018 om 16:48

Als je het zelf niet meemaakt, hoe kan je bepalen hoe het voelt. Sowieso kan je voor anderen niet bepalen hoe ze ergens in moeten staan. Het is een kinderlijke gedachte om te denken dat geld gelukkig maakt.

8 juli 2018 om 16:56

Ik denk dat je niet helemaal begrijpt wie Tommie van der Leegte is. Zijn familie heeft een vermogen waarbij de Kluivertjes never nooit bij in de buurt komt. Google Vdl of Nedcar eens. Tommie is een van die weinige die het juist niet voor het geld heeft hoeven doen, daarom vind ik zijn observatie des te interessanter.

8 juli 2018 om 17:02

als je geen privéleven hebt en alles wat je doet gelijk op een site staat, als je een paar keer niet scoort je gelijk met de dood wordt bedreigt en werkelijk iedereen een mening over je heeft, terwijl iedereen alleen maar ziet tijdens een wedstrijd. het heeft zijn voor en nadelen

8 juli 2018 om 17:15

Alsof ze alleen op die hotelkamers liggen idd. Ken zat van die gasten en die hebben elke avond een andere (getrouwde of anders bezette) meid. Het leven van een voetballer is zo zwaar niet Tommie. Beetje trainen en heel veel vrije tijd, wedstrijd spelen. Zeker op zijn niveau. En daarbij kan je het zo moeilijk maken als je zelf wil; train je hard kan je wat bereiken en dan moet je nog hard blijven trainen maar daar krijg je dan ook goed voor betaald.

8 juli 2018 om 17:59

Ja ze hebben ook redelijk wat vrije tijd. Meer dan de gemiddelde werkende man, denk ik. Want je traint echt geen 8 uur per dag 5 dagen in de week.

Het is moeilijk te zeggen hoe kluivert zijn carrière was gelopen al was hij langer bij ajax gebleven. Vind zelf alleen de overstap van ajax naar Rome een te grote switch. Maar misschien laat ie zn voeten spreken, ik oordeel pas als hij 1 a 2 seizoenen heeft gespeeld.

Of het in het buitenland allemaal beter is. Vooral in Italie ga je heel vaak en lang op trainingskamp.

Waarom zou Kluivert denken, dat hij in de zogenaamde lange besprekingen van Ten Hag geen zin heeft. Deze snotneus komt net pas kijken. Was nog lang niet de beste bij Ajax, was nog lang niet uitgeleerd.

Kluivert had begin vorig seizoen al bedacht (in samenwerking met Raiola) om de boel te rekken. Prima dat hij voor het geld, het avontuur en het buitenland kiest. Maar wees dan een vent en doe niet zo huichelachtig. We zullen zien wat hij bij die mooie club in Italië gaat brengen !!!

Ik wens hem succes, maar ben ook blij met die 17 miljoen en daarvoor haalden we Tadic en houden dan nog geld over !!

8 juli 2018 om 22:50

Natuurlijk is het in het buitenland beter. De Serie A is veel beter dan de Eredivie. Verder ben ik het wel met je eens.

Wij hebben ook geen zin meer in hem dus dat is prima

ik kan Kluivert op zich wel begrijpen. je gaat naar een prachtige stad, je gaat meer verdienen en je traint en speelt tegen veel aantrekkelijkere tegenstanders in een topcompetitie. garanties dat je daar slaagt heb je niet maar je hebt ook geen garanties dat je in Nederland een wereldtopper gaat worden want je weet op die leeftijd nooit hoe je je als speler verder ontwikkeld.

genoeg zogenaamde toptalenten die wel in de Eredivisie zijn blijven spelen voor een lange periode en uiteindelijk ook nooit de Europese top hebben gehaald

8 juli 2018 om 22:49

Het probleem is vooral dat mensen zijn uitspraken gaan spiegelen aan zijn kwaliteiten als speler en dan krijg je subjectieve reacties, alsof die jongen er niets van kan. Slagen in Rome wordt een lastig verhaal, maar niet onmogelijk.

Wat boeit de mening van een mislukte voetbalprof, die voetballen zo te lezen helemaal niet zo leuk vond? Het is slap gelul wat er uit zijn mond komt, want wat zegt hij precies? Ik hoor in een weekend in de kroeg genoeg dronkemanspraat dat meer hout snijdt dan dit gebrabbel; en dan sta ik dus heel snel aan de andere kant van het cafe

En Drenthe? Die is gewoon blut, hoor; met al die miljoenen die hij verdient heeft. Dus hoezo is dat een goed voorbeeld?

Kluivert wordt over een half jaar verhuurd aan een Serie B club. Verkeerde competitie gekozen

Voetballen bij 30 graden en miljoenen op je bankrekening. Oh ja echt verschrikkelijk.

Huh, meneer VDL heeft wel een hele rare uitspraak in de laatste alinea. Zijn familie is een van de rijkste van Nederland en voor het geld heeft hij nooit hoeven voetballen. Waarom deed hij het dan toch, als ie het zo vervelend vindt?

Hij heeft natuurlijk gelijk dat de eredivisie geen reet meer voorstelt.

Mooi voorbeeld ook van Drenthe die is na zijn overstap van Feyenoord een grote meneer geworden, een duidelijker bewijs dat je zo jong mogelijk moet vertrekken bestaat niet.....of...?

Klinkt als een hele domme jongen, die van der Leegte. Het niveau in de Eredivisie is inderdaad niet best, maar voor zo'n ventje als Kluivert echt niet te laag gegrepen. Er valt nog steeds gewoon heel veel te leren voor jonge Nederlandse en buitenlandse jongens in de Eredivisie. En dat hij snap dat Kluivert 'geen zin meer heeft in lange besprekingen van Ten Hag'? Dat ventje is 19 en mag hopen dat hij gewoon normaal kan luisteren naar wedstrijd besprekingen, ook als deze 'te lang' zijn. En alsof dit in Italie allemaal anders is. Volgens mij wordt er in de top nog veel meer geanalyseerd en tactisch gesproken dan in Nederland. En die laatste opmerking vind ik al helemaal vreemd. Lees hierboven dat hij (zijn familie) genoeg geld heeft, maar los daarvan moet je echt niet klagen als voormalig speler van Nac, want je verdient belachelijk veel geld, je traint (bij Nac) hooguit 4/5 uur per dag en hebt dus veel vrije tijd, en je kunt gewoon normaal over straat. Nee, deze beste kerel moeten ze maar geen microfoon meer geven in de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren