Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik had nu eenmaal dat stempel van moeilijke jongen, van herrieschopper’

Laatste update:

Royston Drenthe stond tijdens zijn carrière niet bekend als de makkelijkste speler. Vorige week hing de 29-jarige Rotterdammer zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Met diverse trainers lag hij de afgelopen jaren in de clinch, onder meer met José Mourinho en David Moyes.

/

“Ik had nu eenmaal dat stempel van moeilijke jongen, van herrieschopper. Maar andere trainers hebben ook aan mij gevraagd hoe het kon dat ik problemen had met andere trainers, omdat zij het zelf niet zagen. Maar dat komt dan niet naar buiten”, zegt Drenthe in gesprek met RTV Rijnmond. Het waren overigens niet de enige problemen die hij tijdens zijn loopbaan ondervond.

Bij Hércules Alicante kreeg hij bijvoorbeeld geen salaris. “Toen hadden we met een deel van de spelersgroep afgesproken dat er iets moest gebeuren en dat we niet zouden trainen”, zegt de oud-speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid en Everton. “Maar toen keek ik in Nederland op tv en zag ik dat iedereen aan het trainen was behalve ik. Terug in Spanje waren mijn ruiten ingegooid en zat er overal graffiti, omdat de supporters mij een geldwolf vonden.”

Vind jij dat Royston Drenthe alles uit zijn loopbaan heeft gehaald?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja deze jongen is wel echt Europa rond geweest, ik kijk naar de poll en vraag mij af hoeveel meer mensen hadden verwacht dat hij uit zijn loopbaan gehaald zou moeten hebben?

Als je "mijn trainer" en "mourinho en Moyes" in een adem kan zeggen dan heb je het toch best aardig gedaan?

14 februari 2017 om 13:13

Maar dan vergelijk je hem met de gemiddelde voetballer, niet met de voetballer die hij had kunnen zijn. Als je gescout wordt door Real Madrid, en op je 29e als voetballer stopt op zo'n laag niveau, dan kan je wel stellen dat hij er niet alles uit heeft gehaald.

14 februari 2017 om 15:08

Dat is een zegswijze. Vaak gebruikt voor mensen die geen noemenswaardig talent hebben maar door een of ander toeval toch op een hoge postiie komen.
Overigens had Drenthe bakken met talent, maar niet de rust en professionaliteit om dit uit te buiten. Hij speelde in zijn tijd bij Feyenoord echt ijzersterk.

14 februari 2017 om 20:03

@arsen(e)al hoeveel hoger dan Real Madrid kun je het uberhaupt schoppen in voetballand?

14 februari 2017 om 15:13

Hij is rijk, leeft als een koning en doet waar hij zin in heeft. Wie wil dit niet? Heeft hij het goed gedaan? Ja!

Hij debuteert op jonge leeftijd bij Feyenoord, speelt een geweldig jeugd EK of WK en gaat voor veel geld naar Real Madrid. Start daar heel aardig en kan het niveau aan. ...een paar jaar later is hij volledig uit beeld en komt hooguit door rare dingen in het nieuws. Heeft hij het goed gedaan? Nee!

Maar net welke kant je wilt zien. Sportief door de achterdeur verdwenen terwijl hij het talent had om nu nog op topniveau te spelen.

14 februari 2017 om 15:27

Of hij rijk is weet ik niet, ik twijfel daar zelfs aan.

Drenthe liet zij recording studio zien en ik ging er voor zitten, want ik verwachtte (mijzelf als een audio recording en studio geek) een professioneel uitgerustte recording studio.

Tot mijn verbazing zag ik alleen maar budget apparatuur, waar ik met weinig geld mijn neus voor ophaal.

Slechte geluidsacoustisch omstandigheden in een bijna vierkante kamer, zonder basstraps en diffusors, voor het tunen en filteren van geluids frequenties.

Mini monitors die nog geen 100,00 euro per paar kosten, geen fatsoenlijke vocal preamps.

Als Drenthe (die zogenaamd rijk zou zijn) zich aan een professioneel carriere stort als rapper, dan verwacht ik in ieder geval een professionele standaard recording apparatuur.

Zelfs ik had een betere standaard recording equipment dan wat Drenthe nu heeft, ik durf te zweren dat hij niet meer dan 2000,- euro voor alles in zijn ruimte heeft uitgegeven.

14 februari 2017 om 20:06

Ja maar de vraag was of hij alles er uit gehaald heeft, hij heeft bij 1 van de 3 grootste teams in de wereld gespeeld.
Hij heeft Daarnaast nog in de premier league en bij wat cultclubs gespeeld, zijn carriere liep misschien verkeerd om (hoge start, laag einde) maar je kan toch wel zeggen dat hij de top heeft geraakt lijkt mij?

Het is niet alsof het doodnormaal is om voor Real Madrid en Everton uit te komen voor Nederlandse voetballers toch?

"maar andere trainers hebben ook aan mij gevraagd hoe het kon dat ik problemen had met andere trainers, omdat zij het zelf niet zagen. Maar dat komt dan niet naar buiten"

Dat zal waarschijnlijk in de eerste weken geweest zijn. Royston begon altijd goed een week of 6, daarna kon je hem afschrijven. Mentaliteit van niks na het grote geld ontvangen te hebben.

Wauw wat een backstabbers die teamgenoten

14 februari 2017 om 13:15

Opmerkelijker vind ik dat Hercules in Spanje is en hij dit in Nederland op tv zag. Dan gaat er ook iets mis van jouw kant af lijkt me.

14 februari 2017 om 13:36

Nou ja, was hij in Alicante gebleven dan was het misschien nog wel fouter afgelopen, als de supporters bij je aan de deur staan. Bovendien, als je hebt afgesproken niets te doen ga je toch even lekker langs je familie?

Overigens heb ik het altijd schandalig gevonden dat Real Madrid dit zo ver heeft laten komen, hij stond daar nog onder contract en als de huurder niet betaalde dan had Real dat moeten doen, en daarna het geld bij Hercules moeten halen. Zo ga je in mijn ogen niet om met je werknemers, ook al heb je ze verhuurd, ze staan nog steeds bij jou onder contract.

14 februari 2017 om 14:16

Het gaat er meer om dat hij op tv ziet dat ze allemaal trainde.
Denk dat Arseneal dat bedoelt

Beetje raar dat je op TV ziet dat al je maatjes trainen, terwijl het team Hercules is.... Zelfs trainingen van Ajax komen niet zomaar op tv, laat staan Hercules!

on:
Jammer dat hij het uiteindelijk niet heeft gered.
Aan de andere kant, deze man heeft veel geld binnen geharkt en dat was voor hem heel erg belangrijk. Zeker als je beseft waar hij vandaan komt en hij waarschijnlijk zn halve familie onderhoudt.

In principe is er niets ms mee, als je als speler een eigen mening hebt. Het probleem is echter dat veel spelers al denken het allemaal beter te weten als ze nog maar net komen kijken. In plaats van goed advies aan te nemen en open te staan voor de wijze lessen van hun oudere teamgenoten en trainers, gaan ze geloven wat er in de media over ze geschreven wordt, kijken ze naar hun maandelijkse stortingen en trekken de conclusie dat ze het al helemaal gemaakt hebben.

Fans houden ook niet van spelers van wie het overduidelijk is dat de liefde voor geld en dure spullen groter is dan de liefde voor het voetbal. Ze krijgen een applausje als ze het goed doen, maar worden al snel beschimpt als het even minder gaat.

Litmanen zei ooit: ik wilde voetballen op het hoogste niveau omdat ik gek ben op voetballen. Het geld kwam vanzelf. Geen wonder dat hij op handen werd gedragen bij elke club waar hij voor speelde.

was nog een goeie speler geweest voor elke eredivisie club buiten de top 3. in Belgie had hij het ook nog kunnen redden. best jammer maar hopelijk gaat het god komen en dat hij verstandige dingen gaat doen met zijn geld

Die jongen heeft in sportief opzicht hopeloos gefaald gezien zijn talent. Jammer maar waar. Met een dergelijke mentaliteit kun je nergens de kost verdienen, behalve in die idiote bubbel die het internationale topvoetbal momenteel is.

Was in zijn Real tijd de concurent van Marcelo en zelfs een tijdje beter.. moet je het verschil nu eens zien.

Met wat pech heeft die ondanks een mooie loopbaan gehad. Bloeide als een mooie bloem bij Feyenoord razend snel op. Vertrok naar de mooiste club van Spanje voor bijna een record bedrag voor Feyenoord en stond soms zelfs basis. Heeft paar lokale mooie clubs gehad en daarna geld geharkt in Dubai niks mee toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren