Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik had niets te verliezen toen Guardiola mij in de verdediging zette'

Laatste update:

Javier Mascherano vormde bij Liverpool een ijzersterk middenveld met Steven Gerrard en Xabi Alonso en een seizoen na het vertrek van laatstgenoemde naar Real Madrid, tekende de Argentijns international een meerjarig contract bij Barcelona. Bij die club heeft hij echter nauwelijks op het middenveld gespeeld; Mascherano wordt vooral gebruikt als centrale verdediger.

/

El Jefecito vertelt dat hij daar nooit problemen mee heeft gehad: “Ik had niets te verliezen toen Josep Guardiola mij in de verdediging zette”, zegt Mascherano tegen AS. “Op dat moment waren er veel blessures in de selectie. Guardiola probeerde het met Sergio Busquets in de defensie, maar zag dat ik er ook klaar voor was. Hij probeerde het en het beviel hem wel.”

“Toen ik naar Barcelona kwam, wist ik dat ik niet direct een basisspeler zou zijn en dat het moeilijk zou worden voor mij”, vervolgt Mascherano. “Natuurlijk wilde ik het gevecht aangaan, maar op mijn positie speelde een van de beste spelers van de wereld (doelend op Xavi, red.). Gelukkig heb ik alsnog mijn plekje kunnen verdienen.”

Vind jij Javier Mascherano als verdediger beter dan als middenvelder?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is erg goed in de CV positie maar CVM is hij het best omdat hij relatief klein en toch vrij snel is.

26 augustus 2015 om 17:16

Maar voor het spel van Barca is Busquets gewoon uitmuntend geschikt, niet voor niets dat die gewoon Toure eruit gespeeld heeft. Dat zag alleen Pep en niemand anders.

Masch is bij Barca gewoon erg belangrijk, heeft met het gif in zijn spel en leiders kwaliteiten de rol van Puyol overgenomen. Hij en Pique vormen gewoon een goed koppel en vullen elkaar na een wat stroeve start perfect aan.

26 augustus 2015 om 17:22

Toure is een aanvallende middenvelder en Busquets een verdedigende middenvelder dus die zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. Daarnaast heeft Toure zijn gelijk gekregen gezien zijn statistieken na zijn vertrek bij Barca.

26 augustus 2015 om 17:27

Bij Barcelona speelden ze op dezelfde positie. Daaruit ontstaat de vergelijking en dus kun je het juist perfect vergelijken.

Hoe hij het verder bij City doet is irrelevant.

26 augustus 2015 om 19:19

Zoals Gutihaz al zegt, bij Barca speelde ze wel op dezelfde plek en moest Touré banken toen Busquets in de basis begon. Want aanvallend hadden ze toen Xavi en Iniesta.

26 augustus 2015 om 21:35

Waarom speelt Barca niet met twee CVM's? Aangezien de verdediging toch niet al te sterk lijkt.

27 augustus 2015 om 07:04

Niet al te sterk lijkt? Minste goals tegen en hebben alles gewonnen wat er te winnen valt. Daarbij gaan ze uit van balbezit en dominant voetballen, niet zoals Mourinho maar tegenhouden en hopen dat je uit een counter scoort.

27 augustus 2015 om 09:53

Bij Barcelona werd hij verkeerd gebruikt dus het is weldegelijk relevant. Als je Messi linksachter zou zetten maak je toch ook niet optimaal gebruik van hem en is hij toch ook niet te vergelijken met Jordi Alba. Daarnaast speelde Barca met een hele andere opstelling en speelde Toure niet op dezelfde positie als Busquets dat nu doet.

Vind hem meer de stofzuiger op het middenveld dan een echte cb. Mist toch vooral lengte en komt beter uit de verf vlak voor de verdediging.

Wat een beest is dit, perfecte tackle. Altijd agressief.

Werkelijk een fantastische speler die de rol centraal achterin met verve vervuld. Is door de jaren heen een erg multifunctionele speler geworden en heeft zich bij Barca opgewerkt tot een van de beste cv's die er zijn. Hopelijk blijft hij nog lang aan Barca verbonden.

Hij doet het zeer verdienstelijk als CV. Echter toch wel af en toe kwetsbaar in de lucht ondanks dat hij dit met slimmigheid vaak kan compenseren. Goede voetballende CV voor Barca.

26 augustus 2015 om 17:24

Een echte vechter. Werkt tenminste hard voor zijn geld. Een van de betere bij Barça.

Wat een middenveld was dat destijds zeg bij Liverpool.

Samen met Sergio Ramos de meest complete verdediger ter wereld.
Als een pitbull keihard de duels aangaan en ook gewoon kunnen opbouwen als een middenvelder.
Zeker 1 van de beste aankopen van Barca.

26 augustus 2015 om 19:09

Compleet? Mist toch een vrij essentieel punt als verdediger, namelijk lengte.

26 augustus 2015 om 20:41

Ik vind hem een geweldige speler maar alleen de lengte is een probleem. Ik denk dat Varane, Ramos en Boateng de meest complete verdedigers zijn. Snelheid, lengte, ze zijn niet bang om wat agressief te zijn.

27 augustus 2015 om 02:09

Sinds wanneer kan Ramos opbouwen? Kan me nog halve
Finale in Turijn tegen Juve herinneren. Wat een clown was die Ramos. Geen enkele opbouwende pass kwam op. Daarnaast zie ik hem zelden indribbelen en man meer situatie creeren op middenveld. Nee, als het op opbouwen aankomt mag Ramos een kijkje in de keuken nemen bij Pique.

Geweldige speler die zelfs zijn anus scheurde om het schot van Robben te blokkeren tijdens het WK.

Zonde van talent vind ik het nog steeds. Zeker meer prijzen en misschien is hij gelukkiger, maar ik als liefhebber van deze speler, had hem zoveel beter zien worden als hij niet naar Barca was gegaan.

Bij Liverpool was hij 1 van de, zo niet de beste, CVM van de PL en nu een redelijke goede CV maar geen super CV. Zijn agressie maakt veel goed, maar mensen die verdedigen een beetje snappen gaat het bij de Cv's vooral om de positionering van een speler. Bij Barca staat er vaak minder druk op de verdediging of minder lang, dus lijkt het op het eerste gezicht erg goed wat ze doen.

26 augustus 2015 om 17:57

dankjewel. iemand die de kunst van het verdedigen begrijpt. Mascherano is inderdaad een redelijke verdediger. als middenvelder is hij echt top.

26 augustus 2015 om 19:36

Mascherano heeft zich ontpopt tot een goede CV, ondanks zijn geringe lengte. Ben het niet met je eens dat het makkelijk verdedigen is voor centrale verdedigers bij Barca. Barca speelt namelijk heel ver van het doel af dus je hebt als centrale verdediger heel veel ruimte in je rug. Het is dan juist moeilijk om aanvallen af te stoppen als centrale verdediger.
Mascherano is een speler die zich heel goed kan positioneren en gaten dicht kan lopen van medespelers. Je gaat pas echt waardering voor hem krijgen als je let op hoeveel werk hij verzet voor zijn medespelers.

26 augustus 2015 om 21:59

Ik zeg niet dat het makkelijk verdedigen is, ik zeg dat het makkelijker is dan bij een club die constant onder druk staat en toch aanvallend voetbal probeert te spelen. Barca heeft meer balbezit etc.

Dat kun je zien als goede positionering, maar dat is als ze niet onder druk staan en een counter tegen krijgen. Als ze onder druk worden gezet staat niemand hoog op het veld

Ik let altijd op Mascherano, liverpool fans blijven meestal geliefde ex-spelers wel volgen, en wanneer Barca onder druk staat zijn de kwaliteiten van hem ineens minder en zie je hem 10x liever als Cvm. Dat deze situaties niet zo vaak voorkomen bij Barca en bijna nooit langdurig, wil niet zeggen dat dit niet net zo zwaar meetelt.

Op dit moment is hij ongetwijfeld de beste voorstopper van de wereld. Voor die positie is hij in de wieg gelegd.

Xavi ?? Ik heb Masch altijd beschouwd als een DM, de positie van Busquets dus, ook 1 van de beste ter wereld op die stek en al helemaal voor het spel van Barcelona.

Met zijn mentaliteit had hij ook zo bij Atleti gepast, maar wat ben ik blij dat hij bij Barca zit. Na het vertrek van Puyol vind ik dat de rol van leider op zich heeft genomen. Heb hem helaas nooit meegemaakt bij Liverpool..

Mascherano is goed in het direct aanpakken van spelers die een actie forceren. Het is alleen jammer dat hij maar (ongeveer) 1.74m is, waardoor hij in de lucht niet moeilijk te kloppen is. Hij staat wel altijd z'n mannetje. Als hij de lengte van Piqué zou hebben, was het een van de beste verdedigers van de wereld..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren