Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik had een goed gesprek met Heitinga waarin ik ook wat emotioneel werd’

Laatste update:

De Keuken Kampioen Divisie geldt al decennialang als kraamkamer voor binnen- en buitenlandse talenten en ook dit seizoen lopen er op het tweede niveau weer veel voetballers met potentie rond. Voetbalzone, de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie, licht wekelijks een van deze talenten uit, met deze keer aandacht voor Silvano Vos, die niet meer is weg te denken uit de basis van Jong Ajax en onlangs onder John Heitinga zijn debuut in de hoofdmacht maakte.

Door Jordi Tomasowa

Ajax - Willem II in 2015, doet dat een belletje rinkelen? Vos heeft een tiental seconden nodig om na te denken, waarna hij het antwoord weet. “Oh, je doelt op het hooghouden”, zegt hij lachend. Als talent uit de toenmalige E’tjes mocht een jeugdspeler traditiegetrouw voor een Eredivisie-duel in de Amsterdam ArenA hooghouden. Vos was echter zó goed dat hem gevraagd moest worden of hij wilde stoppen omdat het thuisduel met Willem II op het punt van beginnen stond. “Dat was zeker mooi. Volgens mij moest ik stoppen op het moment dat ik de bal 3.178 keer hoog had weten te houden. Ik was nog klein natuurlijk, maar had zeker wel meer kunnen halen.” Met deze bijzondere prestatie had hij de harten van de Ajax-supporters in één keer gestolen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vos trefzeker namens Jong Ajax tegen FC Dordrecht.

Vos groeide op in Diemen-Zuid en op jonge leeftijd werd al snel duidelijk dat hij over het nodige talent beschikte. “Ik heb misschien een klein jaar in de jeugdopleiding van Zeeburgia gespeeld. We deden in de F’jes (Onder 8, red.) mee met een toernooi bij Ajax en daar ben ik gescout. Ik mocht stage lopen en eigenlijk werd ik direct aangenomen. Ik was op dat moment nog spits. Ik was best groot, dus bij Ajax werd ik gelijk in de verdediging gezet. Na twee, drie jaar ben ik een linie vooruitgeschoven.”

De inmiddels achttienjarige Vos doorliep de gehele jeugdopleiding van de Amsterdammers en wist zich op De Toekomst uitstekend te ontwikkelen. Na indrukwekkende optredens in de Youth League, volgde in februari 2022 zijn debuut in het betaald voetbal. “Ik was nog speler van de Onder 18, maar werd in de winter door Heitinga doorgeschoven naar Jong Ajax, waar ik vervolgens snel mijn debuut mocht maken. Een basisplek zat er nog niet in, want er zaten jongens voor me. Ik heb Heitinga ook in de Onder 18 als trainer gehad en het klikte eigenlijk heel goed. Hij weet van mij dat ik een goede voetballer ben, maar dat het qua werklust beter kan.”

Dat Heitinga hem begin dit seizoen de eerste acht competitieduels op de bank posteerde, is volgens Vos ‘sowieso een bewuste keuze geweest’. “Dat heeft hij gedaan om mij te prikkelen, daar ben ik van overtuigd. Ik moest het uiteindelijk ook verdienen om te spelen. Ik besefte het ook niet echt, was heel woelig.” Voor Vos was het lastig te begrijpen dat hij niet speelde. Hij kwam vanuit de jeugd, waar hij eigenlijk altijd op een basisplaats kon rekenen. “Ik dacht dat ik bij Jong Ajax ook gelijk veel minuten zou maken, maar zo werkt het niet.”

Dat Vos het bij de start van dit seizoen moest doen met een handvol invalbeurten, komt volgens hem mede doordat hij te weinig arbeid op de training leverde. “Mijn houding was ook niet echt top en natuurlijk kwamen er ook spelers vanuit het eerste elftal terug die minuten moesten maken, dat speelde allemaal een rol. Ik had destijds met Heitinga een heel goed gesprek, waarin ik ook wat emotioneel werd. Ik stelde me in die periode niet echt open naar mensen. Ik werd alleen maar gefrustreerd en hield dingen voor mezelf, maar het gesprek was dus heel positief. Ik heb gezegd wat ik wilde zeggen.”

Met een glimlach erkent hij dat het uiteindelijk allemaal is goedgekomen. “Ik ben echt aan mezelf gaan werken. Ik kreeg thuis tegen FC Den Bosch voor het eerst een kans in de basis, speelde een goede wedstrijd en pikte een doelpuntje mee. Sindsdien ben ik eigenlijk een vaste waarde geworden bij Jong Ajax.”

Het toptalent is blij dat hij dit seizoen de nodige vlieguren in de Keuken Kampioen Divisie heeft kunnen maken. “Je speelt ineens tegen ervaren spelers, dat is natuurlijk mooi, daar kun je zelf ook wat van leren. Op het begin moest ik wel even wennen, want ik kwam uit het jeugdvoetbal. Ik had vaak de bal en wilde dribbelen. Nu probeer ik de bal één of twee keer te raken. Dat gaat steeds beter, al heb ik af en toe momenten dat het nog wat sneller kan.”

Vos weet naar eigen zeggen nu wat hij op het veld qua positionering moet doen. Hij is een nummer 6, maar rende vroeger nog weleens ‘als een kip zonder kop’ naar voren waardoor er gaten op het middenveld vielen. “Nu vul ik het voor mijn gevoel best wel goed in. De ploeg heeft me denk ik nodig als controlerende middenvelder, doordat ik de balans weet te bewaken.” Nu zijn eerste volledige seizoen bij Jong Ajax er bijna opzit, beseft Vos ook dat ontwikkeling met vallen en opstaan gaat. De beloftenploeg staat op een enigszins teleurstellende vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, maar won onlangs wel op spectaculaire wijze met 5-4 van Jong PSV.

“Die eerste dertig minuten waren we heel goed”, geeft Vos aan. “Ik denk dat dit het beste half uur is dat we dit seizoen gespeeld hebben. We kwamen 3-0 voor, maar daarna zakten we een beetje weg. We kregen voor rust nog twee onnodige goals tegen, maar waren over de gehele wedstrijd gezien echt dominant. We moeten leren van de fouten die we hebben gemaakt. Dan kunnen we voorkomen dat het in komende duels nog een keer gebeurt.”

Vos vindt het niet lastig om de wisselvalligheid van Jong Ajax te verklaren. Waar de selectie vorig seizoen bestond uit een groot aantal ervaren spelers, moeten nu veel jongens met weinig ervaring in de Keuken Kampioen Divisie de kar trekken. “Je speelt tegen mannen die net iets sterker en slimmer zijn dan wij. Van jeugdvoetbal naar de Keuken Kampioen Divisie is een stap waar je niet te makkelijk over mag denken. Je komt opeens tegenstanders met Eredivisie-ervaring tegen, dus voor ons was het wel wennen. We hebben onlangs drie keer op rij gewonnen, dat zegt natuurlijk wel wat over onze ontwikkeling als ploeg.”

Vos speelde tot nog toe 33 duels namens Jong Ajax.

Afgelopen winter kreeg Vos de kans om zich op een trainingskamp in Marbella te tonen aan de inmiddels ontslagen Alfred Schreuder. Vanwege het ontbreken van elf WK-gangers nam de oefenmeester heel wat jonge talenten in zijn trainingsgroep op. “De selectie bestond voornamelijk uit spelers van Jong Ajax. Brian Brobbey, Calvin Bassey, Owen Wijndal en Devyne Rensch waren bijvoorbeeld wel mee en Alfred Schreuder was er natuurlijk ook gewoon, dus het was een mooie kans om mezelf te laten zien aan de trainer.”

Dankzij zijn goede spel haalde Heitinga Vos eerder deze maand bij de selectie voor het competitieduel met Fortuna Sittard. Voor de jongeling ging er vervolgens een droom in vervulling toen hij in de eigen Johan Cruijff ArenA bij een 2-0 voorsprong als invaller zijn debuut voor Ajax 1 mocht maken. “Ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Ik zat natuurlijk begin dit jaar ook al een paar keer bij de selectie. Ik zag Kian Fitz-Jim warmlopen en hij moest zich klaarmaken voor een invalbeurt, waardoor ik het gevoel had dat ik tegen Fortuna niet meer op speelminuten hoefde te rekenen. Gedurende de wedstrijd zei Heitinga opeens: ‘Vos, warmlopen’. Uiteindelijk mocht ik samen met Francisco Conceição invallen. De trainer gaf aan dat ik gewoon lekker moest voetballen en relaxed moest blijven.”

De controleur was nog dicht bij een doelpunt, maar zag zijn schot tot zijn eigen teleurstelling rakelings naast gaan. “Ik heb naar mijn mening best wel goed gespeeld, al baal ik wel dat ik niet wist te scoren. Ik heb namelijk ook wel scorend vermogen. Je zal mij niet zo snel twintig scharen zien maken, maar je mag wel van mij verwachten dat ik af en toe een doelpuntje mee weet te pikken. Of je mag noteren dat ik komend seizoen ook een paar goals in Ajax 1 weet te maken? Jazeker, dat komt goed.”

Vos zit nog niet officieel bij het eerste elftal, maar traint wel regelmatig met de hoofdmacht mee. “Ik kan het goed vinden met Kenneth Taylor en ook met de andere middenvelders Davy Klaassen en Edson Álvarez, maar ik lig sowieso gewoon goed in de groep.” Hij omschrijft zichzelf als een sterke en grote middenvelder die goed is in de duels. “Ik kan ook een goede pass geven, ben heel snel en technisch goed onderlegd. Ik kan het spel ook wel lezen als ik lekker in de wedstrijd.”

Eerder deze maand debuteerde Vos in de hoofdmacht van Ajax.

Als liefhebber kan de Ajacied vooral genieten van spelers als Luka Modric en Casemiro. “Vooral Modric vind ik een hele slimme speler. Ik vergelijk hem zeker niet met mezelf, maar ik kan erg genieten van de manier waarop hij beweegt en van zijn spelintelligentie.” Dat Vos vervolgens ook de naam noemt van Jude Bellingham is geen hele grote verrassing. “Dat is ook een hele goede speler. Ik denk inderdaad dat we vergelijkbare kwaliteiten hebben, maar ik ben ervan overtuigd dat ik in potentie een betere voetballer kan worden.” Een jaar geleden noemde hij tegenover Ajax TV Ryan Gravenberch als grote voorbeeld. “Ryan speelde op dat moment hier in het eerste van Ajax. Van hem kan ik ook zeker genieten, vandaar dat ik destijds zijn naam noemde.”

Tussen alle hoogtepunten bij Ajax in, bereikte Vos afgelopen zomer nog de finale van een jeugd-EK met Nederland Onder 17. Dat Oranje zulke hoge ogen wist te gooien maakt hem begrijpelijkerwijs trots. “We hebben het onszelf niet gemakkelijk gemaakt met twee moeizame wedstrijden tijdens de kwalificatiecyclus tegen Slowakije (0-0, red.) en Griekenland (1-1). Gelukkig haalden we toch het EK Onder 17 in Israël. We speelden een heel goed toernooi en haalden de finale tegen Frankrijk. Ik was nog belangrijk met de assist bij de 0-1 van Jaden Slory, maar het bleek uiteindelijk niet voldoende. Frankrijk won met 2-1.”

Ondanks de trots, kan Vos ook nog boos worden over het feit dat de Fransen uiteindelijk met de Europese titel aan de haal gingen. “We hadden namelijk echt kans om het EK te winnen. Het is enorm zonde voor het team en voor jezelf. Je kan jezelf zo ook in de kijker spelen. Als je kijkt naar Mathys Tel, zeventien jaar oud, en hij is voor twintig miljoen euro van Stade Rennes naar Bayern München gegaan.” Aan een buitenlandse transfer wil Vos nu echter nog niet denken. Het grote doel is eerst om een vaste waarde te worden in Ajax 1. “Ik speel hier al van jongs af aan en ben een Ajax-kind. In mijn persoon is ook wel interesse geweest, maar ik blijf lekker hier bij Ajax.”

Voor de tiener wacht er zondag een prachtig affiche, wanneer Ajax het in de finale van de TOTO KNVB Beker opneemt tegen PSV. Door de schorsing van Kenneth Taylor lijkt Vos een reële kans op speeltijd te maken. “Ik kijk het gewoon aan, er zijn veel spelers in de selectie. Ik heb deze week hard gewerkt op de training, dus er bestaat zeker een kans dat ik in mag vallen. Ik moet mezelf gewoon zo goed mogelijk voorbereiden en heb er vertrouwen in dat we de bekerfinale kunnen winnen.”

Paspoort
Naam:Silvano Vos
Club: Jong Ajax
Leeftijd: 18
Positie: Verdedigende middenvelder
Lengte: 189 cm
Wedstrijden: 33
Sterke punten: Kracht, passing, techniek

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hard werken is op zijn positie nogal een must. Hoop niet dat het weer zo'n net niet speler is.

29 april 2023 om 16:47

Vind het wel schrijnend dat er zoveel jonge spelers zijn met zo'n belabberde mentaliteit. Kom op man, wil je nou profvoetballer worden of niet? Bazoer is ook zo'n voorbeeld.

Maar lijkt er in dit interview wel op dat deze jongen zn fouten in ziet.

29 april 2023 om 17:39

Je bent tegenwoordig al financieel topvoetballer voordat er ook maar 1 serieuze wedstrijd gespeeld is.

30 april 2023 om 09:58

Uitspraak van een 18 jarige, neem dat ook mee in je oordeel/mening. Bij elk artikel geven hier mensen zo snel een oordeel en gaan er vol op, zonder even verder te denken.
Welke uitspraken/standaardzinnen deed jij op je 18e?

30 april 2023 om 14:15

Dat zal best, maar als ik kijk naar het rijtje Taylor, Vos, Rensch, Wijndal, Bergwijn, Brobbey dan zie ik een trend. Het lijkt of ze allemaal geen pijn kunnen lijden. En dat is ngal belangrijk voor een topsporter waar alle kleine percentages verschil het verschil maken.

Misschien moet ik ook even met Heitinga in gesprek. Ik word ook erg emotioneel van dit seizoen..

29 april 2023 om 16:48

Ik denk dat het niveau van Heitinga inderdaad om te huilen is, ik denk dat hij zo'n typische one-liner is.

Arm om je schouder en kop omhoog, ik weet dat je het kunt, we zijn er allemaal voor je, je moet er in geloven, je moet het zelf willen, je moet diep gaan, je moet het beste uit jezelf halen, je moet er alles aan doen, je moet dedicated zijn (ik vind Heitinga wel zo'n type die Engelse termen gebruikt), je moet ready zijn. Heitinga is er 100% één die bij de bespreking zegt: de wedstrijd is maandag al begonnen! Van begin af aan gaan we er hard tegenaan! In de catacomben nog even hard klappen en roepen KOM OP Boys!

29 april 2023 om 16:58

Je moet imagineren

29 april 2023 om 17:03

Ja, deze. Was ik helemaal vergeten. Die staat 100% op zijn Bingo-kaart.

29 april 2023 om 18:22



En zn stopzinnetje.......het belangrijkste is dat we moeten winnen.. Dat zegt hij echt 80 keer in een interview of persconferentie.

30 april 2023 om 07:27

Dan is hij in elk geval al een betere trainer dan Van Nistelrooij.

30 april 2023 om 16:35

@fabra

Nou aangezien naar mijn idee veel van wat je zegt ook gewoon gebeurd bij trainers van clubs die het goed doen, leg dan maar eens uit hoe het wel moet.

Wat zou jij doen als je in Heitinga zijn positie stond? Dan zal ik dat even beoordelen als complete leek.

Is er een Ajacied die deze speler goed kent en wat duiding kan geven? Is dit een echt toptalent, niveau/potentieel rchting FdJ / De Ligt / Simons? Of weer een van de net niet spelers zoals Taylor Klaassen en Van de Beek? Met een OK basistechniek maar verder niets bijzonders. Van die laatste categorie leidt Ajax er laatste jaren toch wel veel op.

Ik kijk vooral met het oog op potentieel voor Oranje. Zou heel fijn zijn als we weer een controlerende middenvelder van niveau krijgen

29 april 2023 om 16:56

Is natuurlijk iets te vroeg om daar antwoord op te geven, maar van wat ik heb gezien is het een hele technische voetballende 6 met veel energie in z’n spel. Goede vaste trap, en durft ook de duels in te gaan. Hele sterke en snelle speler.

29 april 2023 om 18:26

Qua potentie is hij wel een speler die in het eerste rijtje thuishoort, maar hij moet nog wel echt stappen zetten. Voornamelijk in het aanbieden en het spel verdelen als 6. Je ziet hem nog te weinig de lijnen uitzetten. Fitz-Jim is in dat opzicht (in een aantal opzichten ook niet), verder. Van de Beek en Taylor vind ik overigens wel een niveautje hoger dan Klaassen, want eerstgenoemden hebben een stuk betere techniek (vooral Taylor, waarbij de andere 2 meer fysiek en loopvermogen hebben dus verdedigend ook meer waarde). Daarbij is Taylor ook tweebenig en heeft een afstandsschot. In de jeugd was hij juist ook een hele creatieve speler die hele lepe balletjes gaf, moet er bij 1 nog meer uitkomen.

Vos is voornamelijk heel sterk in de duels, verdedigend sterk, heeft een heel lekker afstandsschot en lange pass. Korte pass en combinaties kan beter. In de kleine ruimtes vind ik hem nog niet sterk genoeg als 6 en zoals ik al zei meer de lijnen uitzetten, meer vooruit spelen, aanbieden en het spel bepalen. Laatstgenoemde punten heeft Fitz-Jim wel en had ook al kansen moeten krijgen.

29 april 2023 om 18:43

Bij Fitz-Jim is dan wel weer het lastige dat hij fysiek een stuk minder is. Op zich vind ik hem dan weer wel aardig slim in verdedigend opzicht, maar qua fysiek moet er naar mijn mening dan echt wel eens sterke jongen naast. Dit is ook waarom ik twijfels heb bij hem op 6, maar tegelijkertijd past hij daar qua spelinzicht en dergelijke wel het best vind ik. Beetje een lastig dilemma. Ik had hem wel graag eens een kans zien krijgen ipv Taylor, want die zat er een hele periode echt niet zo lekker in.

In Vos zie ik een prima backup voor op 6. Technisch is hij echt heel aardig en fysiek ook goed. Moet inderdaad meer initiatief tonen in zijn spel naar voren, en daar hoort dat aansturen van de ploeg ook bij. Maar dit tweede komt ook wel weer met ervaring vind ik.

29 april 2023 om 19:16

Hij had op zijn minst een aantal keren moeten invallen voor Taylor/Klaassen. Dan hadden we nog beter kunnen oordelen, maar aan kwaliteit geen gebrek. Daarom ook gek dat hij niet eens serieuze kansen heeft gekregen. Vos zie ik inderdaad graag als back-up op 6 of anders als back-up of 8. Heeft kwaliteiten voor beide posities. Op 8 lijkt mij wat makkelijker meedraaien als jonge speler.

30 april 2023 om 08:44

Ik dacht dat er kritiek op hem was dat hij vaker naar Alvarez moest kijken om te beseffen wat het betekend om verdedigende middenvelder te zijn. Dit omdat hij (blijkbaar) nog niet altijd inziet wat er op deze positie gevraagd wordt (vooral discipline).

30 april 2023 om 10:54

Klopt, maar zoals je nu in zijn spel ziet is die knop wel om. Verdedigend is Vos zeer sterk, opbouwend (het spel echt vormen) moet nog veel beter. Dan heb je niet genoeg aan alleen een goede techniek en een lange pass. Dan moeten je inzicht (ook waar en wanneer aan te bieden), korte pass en positiespel ook heel goed zijn. Weten wanneer vooruit te spelen.

30 april 2023 om 10:57

Er loopt op dit moment weinig rond in de jeugd van Ajax. Voor het eerst sinds jaren ook dat er geen jeugd elftal van Ajax kampioen wordt. Dit is een speler van het niveau Taylor. Een redelijke speler voor het niveau Utrecht dus.

30 april 2023 om 14:34

Op basis van wat is dit een speler voor Utrecht? Taylor en Vos hebben veel meer potentie dan een redelijke speler zijn voor Utrecht, hou toch op.. XD

Ajax krijgt in de zomer wel een serieus probleem, echter is het wel fijn dat je waarschijnlijk van 0 moet beginnen. Als we ervan uitgaan dat de volgende trainer ook gewoon 4-3-3 blijft voetballen blijft er weinig over waar je mee kan werken:
- Rulli, Pasveer
- Hato, Wijndal, Baas, Salah-Eddine, Kaplan, Sanchez*, Rensch, Regeer, Bassey*.
- Klaassen, Taylor, Berghuis.
- Bergwijn, Daramy, Godts, Tadic, Brobbey, Conceicao.

Van de huidige selectie zullen Kudus, Timber, Grillitsch en Alvarez wel vertrekken. Wat mij betreft gaan Jorge Sanchez en Calvin Bassey er achteraan. Het houdt in dat je voor volgend jaar zeker 4 of 5 nieuwe Basisspelers moet binnenhalen. Rulli, Hato, Rensch, Taylor, Berghuis en Tadic zijn de enige zekerheidjes voor je eerste selectie. Eigenlijk moet je een jongen als Vos noodgedwongen de overstap gaan maken naar Ajax 1. Hetzelfde geldt voor Hato en Godts. Je moet toch gaan kopen en Ajax kan moeilijk 15 nieuwe spelers binnen gaan halen.

29 april 2023 om 18:12

Waarom zet je deze Vos niet bij jouw selectie? Is toch een prima backup 6 die goed uit kan groeien tot eerste keus? Of zie je er niet zo veel in (dat kan)? Waarom Godts wel en Vos niet? Van mij mogen ze er beiden best bij als backup.

29 april 2023 om 18:23

Op basis van wat horen Regeer en Baas in dat rijtje. Die moet je ook zo snel mogelijk zien te slijten. Te laag niveau.

29 april 2023 om 18:31

Ik zou ze verhuren. Waarbij ik Regeer nog wel iets beter vind dan Baas (zou eventueel uit kunnen groeien tot een prima speler).

29 april 2023 om 18:35

Baas en Regeer verhuren. Salah-Eddine concurreren met Wijndal. Rensch en aankoop voor rechtsback (ervaren goede speler als Regeer niet voldoet). Centraal Hato, Kaplan, aankoop en hopelijk blijft Timber toch nog. Anders heb je daar nog een aankoop nodig..

Middenveld een nieuwe 6 halen (een topper), concurreren met Vos/Fitz-Jim (eerste back-up). Klaassen wegdoen (wil niet op de bank zitten, hoog salaris ook), Taylor concurreren met Fitz-Jim/Vos. Op 10 Berghuis en aankoop (Güler?). Spits Brobbey en Tadic. Links Bergwijn en Daramy/Godts. Rechts Conceicao en Ziyech terug?

Wat denk je daarvan? Dan heb je gewoon een hele goede selectie, mits de plekken van aankoop goed gevuld worden. 4/5/6 aankopen zijn wel nodig, maar alleen als ze daadwerkelijk kwaliteit toevoegen.

29 april 2023 om 19:04

Ik denk dat Timber toch wel echt gaat. Ik ben wel fan van Nelsson (Galatasaray) als vervanger van hem. Goede voetballer en stabiele verdediger, maar zal niet makkelijk op te halen zijn.

Verder zie ik zelf best wat in Bassey, maar ik denk niet dat de huidige leiding om kan gaan met zijn gebreken (voetballen). Snap wel dat je die graag weer ziet gaan. Ik zie het echter wel als een risico om voor nummer 4 meteen alles op Hato en Kaplan te gooien. De één is 17 en de ander een volledig seizoen geblesseerd geweest. Overigens vind ik Hato wel het best op 4, maar helemaal als Timber ook al gaat is dat best risicovol. Eens dat Sanchez niets toevoegt en dat daar een nieuwe nummer 2 zou moeten komen.

Verder eens. Overigens vind ik Abada ook een leuke speler voor op rechts, met de nodige potentie. Die Brobbey moet wel echt wakker worden man, laat hem maar eens goed werken voor z’n centen. Paar weken looptraining ofzo.
Op 10 graag een creatieveling erbij. Güler vind ik fantastisch, maar lijkt steeds minder haalbaar helaas.

29 april 2023 om 19:23

Nelsson ken ik een beetje vaag, maar qua profiel wel een interessante speler. Is niet de snelste geloof ik, dus moet wel een snelle jongen naast. Ik zou Hato en Kaplan niet in de basis zetten, maar dan moet er nog maar een aankoop bij. Dat is dan niet anders als Timber vertrekt. Je zou dan Bassey centraal kunnen zetten, maar heb echt sterke twijfels bij hem. Daarom heb ik liever een speler die beter bij Ajax past.

Een trainer die jongens kan aanpakken moet komen, gekoppeld aan een mooie visie. Zorgen dat Brobbey gaat werken, dan gaat het eruit komen. Abada is volgens mij ook een goed talent, maar Ziyech zou toch wel gelijk een kwaliteitsimpuls + ervaring zijn. Op 10 inderdaad een creatieve speler, niet meer de Klaassens van deze wereld.

29 april 2023 om 19:48

Gooijer speelde gisteren een goede partij als linksback bij Jong Ajax. Die is wel echt heel comfortabel aan de bal. Verder was Aertssen top, die gaat echt wel aansluiten in de zomer. Geen idee wat ze met Delgado gaan doen, maar ook die speelde niet heel slecht op 6. De rest viel me gisteren tegen.

29 april 2023 om 20:40

Gooijer zou 3e keus kunnen zijn op de back en ondertussen bij Jong spelen. Aertssen is aan de bal echt heel goed, maar moet verdedigend veel stabieler worden bij Jong voordat hij de stap naar het 1e maakt. Delgado heeft mij nog niet heel erg kunnen overtuigen tot nu toe.

29 april 2023 om 23:01

Delgado was gisteren prima aan het voetballen. Was heel sterk aan de bal, was de enige die de ballen had om eens te schieten en daar kwam ook al het gevaar vanaf in de eerste helft. Hij kreeg echter al vroeg geel, dat was wel een minpunt. Maar was wel het grote lichtpuntje in de eerste helft tegen VVV.

29 april 2023 om 23:48

Oke goed om te horen. Daarvoor was het nog niet heel best, dus hopelijk zet hij die lijn door.

30 april 2023 om 03:10

Aanvullend zie ik Rensch eventueel als vervanger voor Timber centraal. Dat is zijn eigenlijke positie en met z’n 2benigheid kan hij zowel maar links als rechts spelen, maar zie het liefste een ervaren speler in het centrum.

Ik zou Salah edine op linksback zetten en Hato en Kaplan centraal.
Op rechts eventueel van Ewijk of Manhoef?!

Vos, Taylor, Berghuis is een goed middenveld, maar mag nog wel aangevuld worden met een goede 6.

Voorin zit je goed op links met Bergwijn, Daramy, Unuvar
Spits Brobbey, Tadic en ik zie graag Weghorst komen als jongen met werklust en beleving.
Rechts: Concencaoi en ??

30 april 2023 om 10:44

Manhoef is verdedigend volgens mij erg zwak. Van Ewijk heb ik ook mijn twijfels bij. Liever een betere speler die in het buitenland speelt. Rensch is van nature inderdaad een centrale verdediger, maar qua duelkracht en koppen komt hij daar wel tekort op profniveau denk ik.

Ik weet niet of Vos direct de basis aan kan dus sowieso een goede 6 halen voor concurrentie. Ook wel iemand op 10 die het Berghuis lastig kan maken en FJ/Vos mogen het Taylor lastig maken.

Weghorst is in mijn ogen niet nodig met 2 spitsen al en hij zal anders wel erg weinig spelen met een vrij hoog salaris, zal hij zelf ook niet willen denk ik. Trainer moet er beleving in krijgen bij de jongens. Voor rechts gewoon Ziyech terughalen, kan namelijk ook op 10. Unuvar dit jaar heel weinig laten zien, betwijfel of hij de stap ooit nog gaat zetten. Talent genoeg in ieder geval, maar lijkt wat snelheid te kort te komen voor links, is eigenlijk ook gewoon een 10. Op 10 de kans geven in de voorbereiding.

Ongelooflijk hoeveel spelers Ajax aflevert die geen werklust hebben, die puur op talent het eerste halen maar nooit hebben leren omgaan met tegenslag of tegenstand. Die geen inhoud hebben. Deze jongen reflecteert er mooi op, maar kom op, hoe kan het dat hem nog niet is geleerd dat hard werken loont, ook als je talent hebt? Ik snap dat niet.

30 april 2023 om 13:17

Het is gewoon pubergedrag, niet naar de toekomst en teren op je talent. Bij de een valt het kwartje wat later dan bij de ander en bij sommige niet. Je ziet dat op alle scholen op alle niveaus en dus ook in het profvoetbal.

Kokcu bij Feyenoord is hiervan een mooi voorbeeld. Die komt met Slot de juiste trainer tegen en het slaat om.
Iemand als De Ligt had dat volgens mij al op zijn twaalfde en een Bazoer heeft dat nog steeds niet.

Als Vos dat al op zijn 18e heeft (moet nog blijken uiteraard) dan is dat alleen maar mooi.

Tja. Had Gravenberch niet aankomt seizoen op dit positie moeten spelen alla Rijkaard. Die ging liever de bank warm houden in München. Het is bij de Ajax supporters wel van het 1 naar het andere uiterste dit jaar. Ajax verkoopt zijn sterkhouders. En haal daar spelers voor terug die vroeger niet meer bij Ajax wilde spelen om dat het gras ergens anders groener was. ( Brobby en Bergwijn). Halen een linksback die bij AZ de laaste periode al niets meer deed. Ze hebben in de jeugd beter lopen. Bassey is een drama. Rechtsback kan er niet zo veel van. Volgend jaar Alvarez en Timber weg. Tadic wordt met het jaar minder. En de rest doet het vooral leuk als er 5 sterkhouder op het veld staan. En maar kopen. Kopen kopen. Suc6 Ajaxieden de aankomende jaren. Straks hebben we het over de gouden lichting van van Gaal en Eric ten Hag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren