Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax reist met 23 man af naar Marseille; Van ‘t Schip mist tweetal

Laatste update:

Ajax reist woensdag met 23 spelers af naar Zuid-Frankrijk voor de cruciale uitwedstrijd in de Europa League tegen Olympique Marseille. Trainer John van ‘t Schip kan door blessures geen beroep doen op Josip Sutalo en Silvano Vos. Brian Brobbey, die zaterdag tegen Vitesse nog ontbrak vanwege fysieke klachten, is wel fit genoeg om mee te reizen.

Sutalo moest het Eredivisie-duel met Vitesse van afgelopen weekend al aan zich voorbij laten gaan, aangezien de centrumverdediger volgens Van ‘t Schip niet helemaal fris was teruggekeerd in Amsterdam na zijn laatste interland met Kroatië.

De mandekker blijkt nu ook niet voldoende te zijn hersteld om met de selectie mee te reizen naar Marseille. Sutalo werd tegen Vitesse in het hart van de defensie vervangen door Devyne Rensch, die een centrum vormde met Jorrel Hato.

Vos ontbreekt eveneens in de wedstrijdselectie voor het Europa League-duel met Marseille. De middenvelder ging begin deze maand nog in de fout tegen Brighton & Hove Albion (0-2), dat daardoor simpel de score in de Johan Cruijff ArenA kon openen.

Tegenover het ontbreken van Sutalo en Vos staat de terugkeer van Brobbey. De spits was niet fit genoeg om te spelen tegen Vitesse, maar reist wel met de selectie mee naar Marseille.

Brobbey werd afgelopen zaterdag in de punt van de aanval vervangen door Chuba Akpom, die voor de vierde competitiewedstrijd op rij wist te scoren. Mogelijk geeft Van ‘t Schip woensdag tijdens de voorbereidende persconferentie duidelijkheid of Brobbey fit genoeg is om te starten tegen Marseille.

Ajax staat met twee punten laatste in Groep B van de Europa League en moet donderdagavond eigenlijk in het Stade Vélodrome winnen om een goede kans te houden op Europese overwintering.

De volledige wedstrijdselectie van Ajax

Doelmannen: Diant Ramaj, Gerónimo Rulli, Charlie Setford

Verdedigers: Devyne Rensch, Anton Gaaei, Jorrel Hato, Anass Salah-Eddine
Jakov Medic, Borna Sosa, Gastón Ávila, Ar'Jany Martha, Tristan Gooijer

Middenvelders: Kenneth Taylor, Benjamin Tahirovic, Steven Berghuis, Kristian Hlynsson

Aanvallers: Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Georges Mikautadze, Mika Godts, Jaydon Banel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijf positief maar zie Ajax niet winnen van Marseille.
Zit wel een stijgende lijn in bij Ajax en Marseille zit in zwaar weer en rommelt daar dus laat mij verrassen.
Zou mooi zijn voor de punten en dat ze geen 4de worden.
3de plek is toch ook door?

29 november 2023 om 11:50

3e plek is conference league.

29 november 2023 om 12:36

Thanks ja dacht ik al

29 november 2023 om 11:51

3e is Conference League.

Stel Ajax wint morgen en de laatste pot tegen AEK, dan moet Brighton ook beide potjes winnen om Ajax een dienst te doen en 2e te laten worden op onderling resultaat tegen Marseille en te overwinteren in de EL. Ajax moet sowieso morgen winnen om Conference League in eigen hand te houden.

29 november 2023 om 12:11

@Myvision

Conference league is ook al goed voor de coëfficiënten, daar moet Ajax iig verder door kunnen stoten.

Europa league zou fantastisch zijn, alleen niet heel erg realistisch.

29 november 2023 om 13:10

Ik zie Ajax liever in de Conference league verder gaan dan in de Europa League. Al is dat maar omdat ik de kans vele malen groter acht dat Ajax competitief kan zijn in de Conference League. Mocht je 2e worden in de EL dan mag je tegen een CL-nummer 3 gaan voetballen. Acht de kans groot dat ze er dan na 2 wedstrijden alsnog uit liggen.

29 november 2023 om 15:35

Ik heb precies hetzelfde idee Chuck01. De competitie is al verpest met het oog op CL-plekken en EL-plekken wordt ook een hels karwei. Het enige wat dit seizoen nog enigszins glans kan geven is een mooi Europees avontuur en doe mij dan maar de Conference League. Als het een keer goed gaat lopen bij Ajax, dan kan je nog best ver komen denk/hoop ik.

Ajax hoeft donderdag niet te winnen om te overwinteren. Als AEK maar geen resultaat behaald tegen Brighton, hebben ze in de laatste wedstrijd aan een overwinning op AEK genoeg.

29 november 2023 om 11:55

Als Ajax het hoogst haalbare wil halen, overwinteren EL, dan moet het sowieso wel winnen. En Ajax staat volgens mij voor het hoogst haalbare (willen) halen.

30 november 2023 om 10:08

Dat zeg ik ook niet. Ik zeg dat voor alleen overwinteren een overwinning (nog) niet per se nodig is.

Dat je maar 4 middenvelders mee kan nemen naar een moeilijke uitwedstrijd is al vrij bedenkelijk. Maar als van die 4 middenvelders er ook nog 3 veredelde jeugdspelers zijn weet je dat er helemaal niets klopt van deze selectie.

29 november 2023 om 11:52

Waarvan een 'middenvelder' op rechtsbuiten gegooid wordt, terwijl je daar beter Forbs kan zetten.

29 november 2023 om 11:57

Dat is wel heel negatief. Taylor en Tahirovic zijn toch wat meer dan veredelde jeugdspelers. Die zijn allebei de 20 al gepasseerd, dan mag je toch wel wat verwachten.
Daarnaast zijn Vos en van den Boomen natuurlijk geblesseerd, en zoals hierboven genoemd hoort Berghuis misschien ook eerder bij het groepje middenvelders.

29 november 2023 om 12:13

Ik hoop met alle macht dat Tahirovic geen basisplaats krijgt. Die moet echt even gaan rijpen bij Jong Ajax!

29 november 2023 om 12:43

En wie had je dan precies op CVM bedacht? Taylor op die plek werkt niet is gebleken en Hlynsson is eveneens te aanvallend (en ook nodig in de aanval, dus niet naar achteren halen). Rensch met dan Medic op RCV? Nee, Tahirovic is op CVM gewoon de beste optie.

29 november 2023 om 12:45

@RFledderus/ Sja, je kunt bijna niet anders toch? Dan moet je Berghuis naar 8 halen en met een middenveld Taylor, Berghuis en Hlynsson spelen. In Europees verband lijkt me dat wel erg weinig verdedigende stabiliteit. Of anders evt. met Rensch op 6 maar ik verwacht dat ie die naast Hato wil houden bij afwezigheid van Sutalo eigenlijk.

29 november 2023 om 12:47

Ik denk dat je achterin snelheid en kopkracht nodig hebt. Sutalo zal worden gemist en ik zou hem nu niet vervangen door Rensch maar maar door Medic. Dan zou Rensch als verdedigende middenvelder gebruikt kunnen worden. Daarmee bouw je achterin iets meer zekerheid in. Gaat Rensch daar spelen dan zal hij zeker 1x op snelheid geklopt worden.

29 november 2023 om 13:17

Alsof je op CVM geen snelheid nodig hebt? Overigens is snelheid niet doorslaggevend, het gebrek daaraan kun je compenseren door inzicht/positionering. Zoals Cruijff ooit zei: "als ik gewoon iets eerder vertrek dan jij, dan lijk ik sneller".

29 november 2023 om 14:59

Eens maar Cruijff was aanvaller en geen verdediger. Ik kan als verdediger niet eerder vertrekken dan de aanvaller. Ik kan proberen mij goed te positioneren zoals Blind dat kon, maar dat inzicht hebben er maar heel weinig.

29 november 2023 om 13:48

Het is maar net waar je de poppetjes invult. Berghuis kan ook op 10 of rechts op het midden. En als je alles op de aanval gaat gooien als je met 1 doelpunt achter staat in de 2e helft zou je Akpom ook op 10 kunnen zetten of wisselen voor een middenvelder

Jammer van Vos, Sutalo mis je niets aan. Hoop toch dat Van't Schip met een soortgelijke opstelling als zaterdag begint, Akpom mag van mij de kans krijgen.

29 november 2023 om 11:55

Zou alleen zelf voor Medic kiezen. Die kan toch beter verdedigen dan Rensch.

29 november 2023 om 11:57

Ik vond Rensch wel sterk in de opbouw zaterdag. En dát heeft Ajax ook nodig, gezien we onder Schreuder en Steijn dat van achteruit opbouwen zwaar verwaarloosd hebben.

29 november 2023 om 14:10

Goed punt inderdaad, en met de middenvelders die je moet opstellen heb je ook niet echt iemand die goed kan opbouwen. In dat opzicht is het zeker beter om Rensch op te stellen.

29 november 2023 om 12:15

Sutalo is juist een beetje aan het opkrabbelen de laatste tijd, heb je hem nu al afgeschreven? Rensch is echt veel te licht en verdedigend zwak om daar te staan, alleen zijn opbouw is oké.

29 november 2023 om 12:42

Rensch doet op de cv positie niks onder voor Sutalo. Hij kan ook alleen maar beter worden. Die positie ligt hem gewoon veel beter. Volgens mij is hij ook opgeleid op die positie of heeft hij daar vroeger vaker gespeeld. Sutalo is veel te traag in handelen

29 november 2023 om 12:49

Rensch is van origine inderdaad een centrumverdediger, speelde daar vrijwel heel de jeugdopleiding. Conclusies die ik hier van enkele mensen lees over Sutalo zijn wel heel erg voorbarig hoor... Die is echt slecht begonnen bij Ajax, dat kunnen we niet ontkennen. Maar dat is echt wel een hele degelijke CV, dat heeft ie al wel bewezen bij Dinamo en bij het Kroatische nationale elftal.

29 november 2023 om 12:50

Die positie ligt hem veel beter. Ja dat hebben wij gezien tegen twente vorig jaar toen die rood kreeg. Een centrale verdediger moet in de lucht sterk zijn. Tegen zowel Volendam als Nec vorig jaar liet Rensch zijn man gewoon binnenkoppen. Die is totaal niet sterk in de lucht. Hoe kan je dab zeggen dat hij centraal beter is. Laat hem maar lekker blijven dromen op rechtsback. Daar zorgt die al voor genoeg moeilijkheden.

29 november 2023 om 12:25

Mwah, beetje voorbarig om Sutalo nu al af te schrijven omdat Rensch een keer leuk speelt tegen Vitesse. Sutalo is van al die verdedigers de enige die een kopduel kan winnen, zijn verdedigende krachten ga je tegen dit fysiek sterke Marseille erg missen.

Er moet in de winterstop toch echt wel wat bij komen op het middenveld hoor. Hopen dat ze morgen gebruik kunnen makrn van de puinzooi waar Marseille in zit. Ik zeg 2-3.

Jammer geen Sutalo toch veel meer verdediger dan Rensch die bang is voor fysiek contact.

29 november 2023 om 12:35

Bij fysiek contact schrikt Rensch wakker, hij loopt liever slaperig rond.

29 november 2023 om 13:15

Slaat nergens op dat mensen Rensch nu als verlosser zien die in het verleden meer aan het dagdromen was op het veld en elke pot wel een fout maakte. 1 leuke wedstrijd tegen Vitesse die qua niveau Spakenburg zijn en Rensch zou in de basis moeten ipv Sutalo.

'mist tweetal'? Behalve Vos en Sutalo ontbreken van de A-selectie toch echt ook Mannsverk en Van den Boomen als spelers die anders uitzicht zouden hebben op speeltijd en daarnaast ook Pasveer, Gorter, Kaplan en Van Axel Dongen.. Toch wel erg ongelukkig dat er tegelijkertijd 3 geblesseerde middenvelders zijn.

Ik snap niet dat Banel mee is genomen. Die jongen is hier duidelijk de achtste aanvaller in deze groep, aangezien Berghuis doorgaans op rechtsbuiten speelt. Had je beter een extra middenvelder mee kunnen nemen, want buiten Tahirovic, Taylor en Hlynsson heb je niets. Natuurlijk zijn Vos en VD Boomen en Mannsverk gebleseerd, maar Jong heeft er toch ook wat rondlopen? Een Brandes ofso? De enige reden dat Banel meegenomen is lijkt me dat Berghuis 100% als middenvelder gezien wordt deze wedstrijd, maar dan heeft hij alsnog Forbs en eventueel Godts voor zich...

Niet te veel verwachten in Marseille want eerste prioriteit is de Nederlandse competitie en beker. Vlammen tegen Athene is goed.

Hopelijk begint Akpom in de spits. Brobbey komt terug van een (lichte) blessure en dan zou ik 'm niet laten starten, maar laten invallen. Dan is hij ook des te "hongeriger" en hopelijk dus scherper.

Bij mij had Sutalo zeker wel basis gestaan omdat hij de laatste tijd beter speelde.
Als er 1 iemand is die ik naast Avila van de hand zou doen deze winter dan is het Salah-Eddine, die jongen heeft dit jaar nog geen bal goed gegeven.
Verder hoop ik dat Akpom erin staat samen met Brobbey. Gooi die ballen maar na voren, als Akpom hem voor zijn voeten krijgt gaat het altijd richting de goal.

Kan iemand mij vertellen waarom Kaplan niet mee is? Die jongen houdt in zijn eentje de verdediging op de been bij Jong Ajax. Hij speelt over het algemeen vaak alleen de eerste helft, dus zal waarschijnlijk niet fit genoeg zijn. (Geef zelf antwoord op mijn vraag) Zijn er andere die zich afvragen wanneer we iets van hem kunnen verwachten in Ajax 1?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren