Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ik had de laatste jaren de linksbuiten van Oranje kunnen zijn'

Laatste update:

Eljero Elia werd in 2009 uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de Eredivisie en leek de voetbalwereld aan zijn voeten te hebben liggen. Hij koos met Hamburger SV voor de weg der geleidelijkheid. Na zijn overgang naar Juventus, in de zomer van 2011, ging het echter mis: Elia raakte in de vergetelheid en haalde nooit meer zijn oude niveau. "Als ik terugkijk naar de afgelopen vier jaar seizoenen, had ik de laatste jaren de linksbuiten van Oranje kunnen zijn", zegt hij nu.

/

Na een bijzonder moeizaam jaar in Italië toog de vleugelaanvaller in 2012 weer naar Duitsland, waar hij aan de slag ging bij Werder Bremen. Ook daar haalde Elia echter nooit het niveau dat hij aantikte in zijn beste jaren. Spijt heeft hij desondanks niet, al beseft de voormalig speler van ADO Den Haag en FC Twente wel dat hij meer had kunnen bereiken. Een vaste plek bij Oranje bijvoorbeeld.

"Ik moest het doen met invalbeurten en oefeninterlands. In de periode voor het WK van 2010 speelde ik goed en ik maakte veel minuten bij HSV, maar bondscoach Bert van Marwijk maakte nauwelijks gebruik van me", zegt hij in Helden. Na zijn overgang naar Italië liep het mis. "Dat ging ten koste van mijn kansen in Oranje. Bij Werder Bremen ben ik nu een nieuwe weg ingeslagen en ik hoop dat dat het de juiste weg zal zijn om weer in beeld te komen bij de bondscoach", aldus Elia.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat hij zijn niveau terug krijgt bij werder bremen voor het ek 2016.

15 augustus 2014 om 14:41

Met jongens als Depay en JPB zie ik totaal geen noodzaak om Elia weer te gaan oproepen.

En wie weet wat er de komende twee jaar nog aan talent doorbreekt. Leuk voor Elia dat hij zijn carriere weer op de rit probeert te krijgen, mocht natuurlijk ook wel na het zelf zo te hebben verpest, maar deze jongen heeft zijn kansen toch echt wel gehad in Oranje.

15 augustus 2014 om 14:49

Elia is nog steeds een super goede speler. Als hij zijn goede vorm vasthoud dan is het gewoon een goede speler. Misschien heeft hij zijn kansen bij NL elftal verspeelt, maar toch is het nog steeds een goede voetballer!

15 augustus 2014 om 14:50

Jpb? Boetius heeft mij het afgelopen half jaar nog lang niet overtuigd van zijn kunnen en potentieel. Verschrikkelijk veel talent, maar op dit moment laat hij zelden zien waarom hij zo geroemd wordt. Tegen Besiktas viel hij mij stevig tegen en ik had gehoopt, voor het Nederlandse voetbal, dat hij stappen had gemaakt nu hij aan Oranje en het WK mocht snuffelen.

Hij moet in ieder geval oppassen dat de jongere Kishna hem niet voorbijstreeft. Die kans zit er dik in op dit moment

15 augustus 2014 om 15:11

Kishna speelt een paar weken redelijk en JPB al minimaal een jaar erg goed bij Feyenoord. En Kishna gaat hem al Bijna voorbij? Lijkt me wat overdreven (en zeg ik als Ajacied).

Verder ON Topic: je kunt Elia niet uitsluiten omdat Depay en JPB er aan lijken te komen. Bij Oranje hoort gewoon de beste te spelen van dat moment (die uiteraard ook in het systeem past). Als Elia over een paar weken de beste optie is, moet hij gewoon opgeroepen worden.

15 augustus 2014 om 15:22

Iedereen altijd Kishna dit, Kishna dat. Laat het hem eerst maar eens zien. JPB is dubbel zover momenteel

15 augustus 2014 om 15:49

Geldt dit voor Jpb niet ook? Ok, hij heeft meer eredivisie wedstrijden gespeeld en begon toen fantastisch, maar die heeft wel een enorme terugval gehad

15 augustus 2014 om 17:28

Zolang Kishna zo blijft spelen als tegen Vitesse is er voor JpB niet veel aan de hand, maar de enorme potentie van Kishna gaat er natuurlijk uitkomen en ik denk binnenkort al.

Zal er hard aan moeten trekken, inmiddels 27 jaar oud, terwijl talenten als Boëtius, Depay, Kishna en Bilal wekelijks zich kunnen tonen aan heel Nederland. Ik ben bang dat het voor Elia lastig gaat worden, zijn vermeende wangedrag zal ook niet in zijn voordeel werken als je hem als een van de ervarener jongens oproept.

15 augustus 2014 om 15:13

Over 2 jaar in de kracht van zijn leven. Kan een top EK worden voor hem. Op zijn leeftijd mogelijk een veel stabielere factor dan Depay of Jpb.

Zijn probleem is dat hij te weinig scoort. Bij Werder Bremen heeft hij vorig seizoen, waar hij wel weer beter is gaan spelen, in 23 wedstrijden 4 keer gescoord en maar 3 assists gegeven, dat is te weinig voor een vleugelspeler die in het Nederlands elftal wil komen. Toch is Elia een voetballer die de wedstrijd kan openbreken met zijn snelheid en acties, er is geen verdediger die graag tegenover hem wil staan. Nu het einde van Kuyt definitief ten einde lijkt te zijn bij het Nederlands elftal, zou ik deze jongen er weer bij halen.

Word nu pas een "grote jongen"

vind hem maar niets middelmaat we hebben nu betere spelers dan Elia

Als hij nu goed gaat spelen is het eigenlijk al te laat, Depay haal je niet zo maar meer in in de pikorde

15 augustus 2014 om 15:03

Nieuwe bondscoach, nieuwe kansen.
Voor hetzelfde geld krijgt Depay een zware blessure.
En als Elia zijn vorm van weleer terug weet te vinden sluit ik het niet uit.

15 augustus 2014 om 15:14

Precies, of Depay gaat te vroeg naar een andere club, of pas volgend jaar en beland met pech toch op de bank en krijgt geen speelminuten. Niemand uitsluiten 2 jaar voor een EK.

Als je mentaliteit anders was had het misschien gekund. Men vraagt zich af waarom Ajax hem heeft laten gaan. Misschien hddn ze al snel door dat hij zich zich niet zou kunnen focussen en te snel afgeleid zou zijn. Twee jaartjes goed gespeeld. Bekend geworden en toen begonnen de ster allures. Maar toch altijd weer de slachtoffer rol hebben. Als je niet voor carrière wil gaan kan je alleen maar nar je zelf kijken. 2 goede jaartjes en de rest bagger. Dan ben je gewoon bagger. Weet amper nog hoe hij speelde: vergane glorie!! Ik mis hem absoluut niet. Zelfs de need for speed acties (die bij hem wel vaak fout gaan) niet.

15 augustus 2014 om 16:07

Elia heeft nooit bij Ajax gespeelt. Hij speelde bij Twente, en daar speelde ie goed.

15 augustus 2014 om 16:19

Elia heeft van 2000 tot 2002 in de jeugd gespeeld bij Ajax.
Daarna ging hij naar den haag.

15 augustus 2014 om 16:25

Tussen 2000 en 2002 gespeeld in de jeugd bij Ajax, eerst feiten checken dan pas gaan roeptoeteren aub.

15 augustus 2014 om 17:45

Het lijkt in dit verhaal alsof het aan de bondscoach(es) heeft gelegen. Deze jongen heeft op een fantastische wijze zijn eigen ramen ingegooid. Wat een loser. Hoe hij met zijn mogelijkheden is omgesprongen. Heel erg jammer. Of het ooit een grote had kunnen worden weet ik niet. Maar het lijkt mij te laat voor hem of hij moet ongelooflijk gaan knallen dit seizoen. Krantenkoppen halen met voetbal, niet met dit soort persoonlijke meningen en zelfmedelijden.

In zijn tijd bij FC Twente was het een fantastisch talent en heb ik enorm van zijn acties genoten. Jammer dat hij, mede door het maken van verkeerde keuzes, zijn talent jarenlang zo heeft verkwanseld. De verhalen die rondom in het verleden de ronde hebben gedaan liegen er namelijk niet om. Ik hoop echt voor hem, maar ook voor Oranje, dat hij het licht heeft gezien en alsnog weer zijn beste vorm gaat benaderen. Want een Eljero Elia die in vorm is, hoort absoluut in de Oranje-selectie thuis.

Ik denk dat Elia geen uitnodiging voor Oranje hoeft te verwachten. Depay zal de aankomende jaren de onbetwiste nummer 1 zijn en er staat genoeg talent klaar. Elia mag ook wel zelf in de spiegel kijken want hij heeft niet gepresteerd, is vaak negatief in het nieuws gekomen en heeft dat toch echt aan zichzelf te danken. Bij twente liet hij zien hoe goed hij kan voetballen, in het buitenland in aanraking gekomen met meer salaris en daarna toch wel lichtelijk ontspoord....jammer maar geld heeft hij genoeg.

15 augustus 2014 om 15:03

1 verkeerde stap van Depay en kan dezelfde weg bewandelen als Elia...
Niks is zeker natuurlijk

15 augustus 2014 om 15:08

dat is natuurlijk zo maar Depay straalt een bepaalde doelgerichtheid uit. Wil iets bereiken en na het Wk weet hij natuurlijk hoe bijzonder het grote werk is. Elia is altijd meer een frivole speler geweest. Depay combineert talent met hard werken en is aantoonbaar beter geworden. Depay is pa 20, die staat over 2 jaar links buiten te ballen bij een topploeg

Het hoeft niet alleen aan Elia te liggen. Misschien ligt/lag het niveau in de Eredivisie gewoon zo laag dat sommige buitenspelers die te vroeg vertrekken het gewoon niet halen in het buitenland. Kijk bijvoorbeeld inderdaad naar Elia en Ola John de laatste paar seizoenen.

15 augustus 2014 om 15:08

Vergeet je even dat Elia het wel gemaakt heeft bij Hsv. Daar was hij 1 van de betere spelers. Mede door blessures en een verkeerde club is het bergafwaarts gegaan.

15 augustus 2014 om 16:43

Ik vind niet dat hij het gemaakt heeft bij Hsv. Hij begon inderdaad erg sterk, maar was in zijn 2e seizoen al in onmin geraakt met de club en in zijn 3e seizoen speelde hij nauwelijks waardoor hij daarna de overstap maakte naar Juventus en ook daar dus bijna niks speelde. Volgens mij heeft HSV ook geen winst op hem gemaakt bij verkoop.

Goede foto. Flappie maakt weer eens duidelijk wat hij ervan vindt

15 augustus 2014 om 15:04

Haha geniaal.

Ik heb ook genoten van Elia, destijds. Ook wel in een periode dat hij nog wel speelde voor Oranje, hij heeft een goede snelheid en een fraaie techniek. Helaas niet constant genoeg en verloor zijn goede vorm. Dat is heel jammer.

Elia kan gewoon zomaar basis staan op het volgende ek hij heeft een redelijk seizoen achter de rug en als Depay volgend seizoen voor een topclub kies kan hij zomaar op de bank belanden dan is zijn grootste concurrent Lens en eventueel Boetuis ook Ola John moet je nog niet afschrijven.

In potentie nog steeds 1 van de betere, alleen niet alles eruitgehaald. Zou misschien goed voor hem zijn om weer naar NL te komen om te spelen voor de top 4. Alleen zal hij dan niet zoveel verdienen als in het buitenland

Mocht Depay vertrekken en Bakkali niet bijtekenen, dan wellicht een optie voor PSV?

Elia kan Nederland denk ik wel halen, speelde vorig jaar wel aardig, als die dit jaar nog beter gaat spelen, komt ie misschien wel weer in beeld.

Lekker ergens anders gaan spelen en frisse start maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren