Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik geniet echt, het voetbal in Nederland is heel anders dan in Engeland’

Laatste update:

Vitesse heeft dit seizoen de beschikking over Chelsea-huurling Lewis Baker en daar is niet alleen trainer Peter Bosz blij mee. Ook de twintigjarige middenvelder zelf is te spreken over zijn beslissing om tijdelijk naar de Eredivisie te komen; in Arnhem heeft Baker een basisplaats.

/

Dat was voor de belofte ook de voornaamste reden om te vertrekken bij Chelsea, waar hij nog niet in aanmerking kwam voor een plek in de hoofdmacht. “Ik geniet echt”, kijkt de jeugdinternational op de officiële website van de Engelse voetbalbond terug op zijn eerste maanden bij Vitesse. “Het voetbal in Nederland is heel anders dan ik gewend was in Engeland”, maakt de middenvelder duidelijk.

“Techniek en tactiek zijn belangrijker. En het fysieke aspect speelt mee als we het tegen topclubs opnemen. Ik heb nu al veel geleerd bij Vitesse, hopelijk kan ik mezelf blijven ontwikkelen. Dan zou ik na dit seizoen bij Chelsea kunnen terugkeren als een betere speler. De Eredivisie is voor mij een goede competitie en een goede leerschool. Het is bovendien goed om andere culturen mee te maken”, benadrukt Baker.

Denk je dat Lewis Baker na dit seizoen terugkeert bij Chelsea?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als we in Nederland iets meer op fysiek vlak groeien zit er ontzettend veel potentie in onze competitie. Kijk naar topwedstrijden: tegencity, Madrid etc. leg je het vooral af op fysiek vlak. Voetbaltechnisch doen we vaak niet onder.maar het is nu doorgeslagen. Het Ajax van de jaren 90 had ook een paar fysiek sterke gasten die van duels hielden. Kanu, Rijkaard, Davids. Feyenoord had in de Uefa cup technici als Ono, van Persie en Van Hooijdonk, maar ook Brett Emerton,en Bosvelt. PSV had in de CL Alex en van Bommel. Er moet balans zijn, maar die is nu een beetje zoek. Dat is zonde, want dat maakt het verschil tussen europese middenmoot en europese subtop.

12 oktober 2015 om 10:26

In mijn optiek ziet men dit bij ajax in, kijk naar Tete, Riedewald, Bazoer en El Ghazi, mankeert fysiek niks aan, zelfs sterk voor hun leeftijd.

12 oktober 2015 om 10:32

Dat valt ook nog wel mee, vooral in het geval van El Ghazi. Bovendien als je ziet hoe Riedewald soms aan de kant wordt gezet alsof hij er niet staat dan betwijfel ik zijn kracht ook wel. Over Bazoer en Tete ben ik het wel met je eens. Maar dat is nog wel te weinig vind ik, er moet meer aandacht voor komen!

12 oktober 2015 om 10:33

Daar kun je toch niet op bouwen? allemaal veel te jong. Bovendien valt er nog weinig over die gasten te zeggen. Met alle respect, maar Tete heeft 1 keer een goede buitenspeler tegenover zich gehad tegen Psv. Verder alleen middelmaat. En die Pereiro stond overal behalve linksbuiten. Ik vind het een groot talent hoor, maar nog niks bewezen. Ook Riedewald had het lastig tegen een betere tegenstander. El Ghazi is wisselvallig en komt erg houterig over. Van Bazoer ben ik wel overtuigd. Die heeft het op een hoger niveau al kunnen bolwerken. Wat Ajax nodig heeft zijn spelers die niet meer naief zijn. Door de wol geverfde spelers, maar op het veld zijn Veltman, Gudelj en Cillessen zowat de meest ervaren spelers. Die hebben ook nog nooit iets anders gezien dan de Eredivisie. Investeren en een speler van een jaar of 28 halen die echt iets toevoegt en in Spanje of Engeland heeft gespeeld. Dat hebben ze echt nodig.

12 oktober 2015 om 10:38

erieus? Riedewald en El Ghazi worden opzij gezet alsof ze er niet staan. Vergelijk dat eens met die beren uit bv Frankrijk.

Depay is een uitzondering samen met Bazoer en van Beek...de rest is fysiek niet sterk genoeg. Kongolo bv ook niet

12 oktober 2015 om 10:44

@jackieboy10

Het is toch logisch dat Riedewald zo nu en dan opzij wordt gezet? Het is nog een opgeschoten puber, net als Tete , Bazoer en El Ghazi. Je laten wegzetten in niet alleen pure kracht, maar ook ervaring om op het juiste moment je kracht in te zetten als schouderduw of dergelijk.
Die jongens zijn fysiek gewoon sterk ontwikkeld voor hun leeftijd en dat wordt alleen maar meer als ze naar volwassenheid doorgroeien de komende jaren. Aandacht is er met vele uren arbeid in het krachthonk sowieso al bij Ajax.

12 oktober 2015 om 10:51

@sverige4u

In Nederland ligt het zwaartepunt van de jeugdopleiding vooral bij de tactische en technische ontwikkeling van de jeugdspeler. De fysieke ontwikkeling komt grotendeels vanzelf met de juiste begeleiding op een wat later moment.
Hoelang zijn El Ghazi, Riedewald en Kongolo pas overgeheveld naar de senioren. Het zijn nog junioren, die grote mannen voetbal spelen en fysiek relatief sterk zijn. Daley Blind is een mooi voorbeeld van hoe de fysieke ontwikkeling van de Nederlandse jeugdvoetballer verloopt.

12 oktober 2015 om 11:00

@buitenspelval
In het buitenland, waardoor we in de NL competitie geen slagen kunnen slaan op Europees gebied. Ik ben bij Feyenoord blij met Karsdorp en van Beek die dat fysieke wel in hun spel leggen. In Nederland ga je dan te ver, maar in Europa is dat de norm.

12 oktober 2015 om 11:27

@feye88

Je reactie op mij is me niet helemaal duidelijk. Bedoel je nou dat de meeste spelers op fysiek vlak tekort komen om in Europa te kunnen slagen. Of bedoel je dat in Nederland te opzichte van de Europese norm het fysieke spel gelijk en te snel wordt afgefloten?

12 oktober 2015 om 14:02

@ afcanats

Dat zou volgens het beleid wel een belangrijk punt moeten zijn, maar nog steeds is het samen met het "kunnen verdedigen" nog een ondergeschoven kindje. Dat we nu een paar jonge spelers hebben die fysiek sterk zijn en het fysieke werk niet schuwen is eerder een toevalligheid dan dat het met het beleid te maken heeft.

12 oktober 2015 om 10:45

Helemaal mee eens. Maar daarnaast moet het tempo ook behoorlijk worden opgeschroefd....ballen sneller en harder in spelen. Als je soms kijkt op wat een slakken tempo de bal rond gaat, zou ik dat nog wel moeten kunnen verdedigen.

Doet het prima, goede traptechniek, zeker niet minder op geworden na het vertrek van Vejinovic.

12 oktober 2015 om 11:51

Alleen was Vejinovic eigen bezit en is Baker dat niet. Oftewel, je hebt qua waarde selectie wel ingeleverd.
Wel een goede speler, Vitesse heeft wel weer de beschikking over vijf hele leuke spelers Chelsea-spelers die wel een meerwaarde zijn..

Het is natuurlijk ook het niveau...
Hij denkt toch niet dat er hier op premier league niveau verdedigd wordt.
Hier dwergjes en daar reuzen van bikkels.

En wij als supporters genieten mee. Baker is een sterke middenvelder met een goede traptechniek en instelling. Via Vitesse gaat hij een kans maken om bij de beste 18 van Chelsea te horen.

Ondanks het vertrek van de sterkhouders, zijn we er niet echt zwakker op geworden. Voorheen kwamen er allerlei huurlingen van Chelsea. Nu zit er meer structuur in, er wordt meer gekeken, wat Vitesse nodig heeft. En met Baker, Solanke en Brown zijn we heel blij. Échte aanwinsten voor de Eredivisie !

Zo werkt dat, een jaartje eredivisie en dan nog een jaartje verhuren bij een club die in een nog sterkere competitie speelt en dan pas krijgt hij de beoordeling of hij wel of niet naar Chelsea gaat.

Brown? Die heeft tot dusver nog helemaal niet overtuigd. Nathan doet t daarentegen net zoals Solanke en Baker prima.

Leuk dat baker zo reageert. Geniet van hem als voetballer. Technisch zeer begaafd. Zowel links als rechtsbenig. Hoop dat hij nog een seizoen blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren