Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik garandeer je dat het goed gaat met Depay, ik zweer het op mijn gezondheid’

Laatste update:

Memphis Depay kan het EK halen, zo stelt de orthopedisch chirurg die twee maanden geleden de knie van de aanvaller opereerde. Medio december scheurde Depay de voorste kruisband van zijn linkerknie af: een blessure waar normaliter een absentie van zes tot negen maanden voor staat. Het herstel van de international verloopt echter voorspoedig.

Chirurg Pier Paolo Mariani verzekert aan de NOS dat het voor Depay fysiek mogelijk is om het EK te halen. Hij gelooft niet dat het herstel van de spits van Olympique Lyon té snel verloopt. "Ik garandeer je dat het goed gaat. Ik zweer het op mijn gezondheid", zegt Mariani, die menig topvoetballer onder handen heeft gehad. Zo behandelde hij Francesco Totti en Arek Milik, die na vergelijkbare blessures binnen vier maanden weer op het veld stonden.

Onderdeel van zijn methode is dat Mariani voetballers vrijlaat om na hun operatie te doen waartoe ze lichamelijk in staat zijn. Depay plaatst geregeld video's op Instagram waarop blijkt dat hij de nodige trainingsoefeningen en fysieke inspanningen aankan. Twee weken na de ingreep toonde hij beelden van zichzelf op de loopband en met verschillende apparaten; sindsdien is hij op de video's meestal op het trainingsveld met de bal te zien.

"Bij zijn eerste bezoek vroeg Memphis: kan ik het EK halen?", vervolgt de Italiaanse kniechirurg. "Toen zei ik: ik ga het proberen, jij gaat het proberen. Dan gaan we duimen en zien we het wel." Oranje begint op 14 juni aan de groepsfase met een wedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA. Mariani denkt dat de sleutel voor Depay bij zijn club Olympique Lyon kan liggen, daar hij wedstrijdritme nodig heeft om te kunnen schitteren op het EK. "Ik heb er alles aan gedaan. Memphis is er keihard voor aan het werk. Als alle sterren goed staan, waarom niet?"

Denk je dat Memphis Depay het EK gaat halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beetje dramatiseren. Maar hoe kan die man zweren. Foute beweging en Depay is nog verder van huis. Laten we hopen dat het goed blijft gaan.

20 februari 2020 om 18:25

Hoezo moeten wij als niet-kenners deze casus oordelen? Die chirurgheeft al tientallen jaren ervaring in de medische wereld. Ga jij nou met een paar kliks op je toetsenbord twijfelen aan zijn kennis? Ik vind dat als Depay zo goed wordt gemonitord (door verschillende specialisten op het gebied van knieen) wij hem prima moeten geloven. Laten we het afwachten. Kijken wat er de komende maanden gebeurd, tot misschien na april ofzo voor we gaan twijfelen aan zijn kennis.

20 februari 2020 om 18:34

@mara huh ik oordeel toch niet? maybe njet goed verwoord. Bedoel je kan wel zwerven, maar foute beweging heeft die chirurg niet in de hand. Daarom staat op einde ik hoop... Je klinkt geirriteerd, spanning te veel??!! hahha bij mij wel. Tijd gaat nu langzaam en Boskamp met zijn hunnie kwaliteit is wel geinig

20 februari 2020 om 18:48

Hij zweert alleen dat het herstel nu goed gaat en dat depay niet te snel gaat. Dat kan hij ook lekker zweren op zijn gezondheid hahah maar goed hij heeft er verstand van en er zijn spelers die het eerder hebben gedaan.

20 februari 2020 om 18:49

@maradungatjeeen chirurg die garandeert dat het goed zal gaan zou ik maar met een hele grote korrel zout nemen. Niks wat die man doet geeft ook maar enige garantie dat het allemaal goed zal gaan. Depay neemt een enorm risico!

20 februari 2020 om 18:57

Beoordelen we hier niet elke dag dingen als niet-kenners? Wanneer ben je volgens jou een kenner als ik vragen mag? Ik heb m'n kruisbanden 2 maal afgescheurd, ben ik dan een beginner? Of moet ik gewoon m'n mond houden? Je moet eens bedenken dat er ook andere mensen zijn die deze blessures zelf hebben opgelopen en niet alleen top voetballers, en chirurgen die schijnbaar 30 jaar ervaring moeten hebben om wat te zeggen. Alles aan wat Mrkrillin hier zegt klopt. Een foute beweging is ook fataal, hoe goed je je knie ook traint. Als je je een beetje verdiept in een gescheurde kruisband zou je moeten weten hoe riskant deze blessure is. Na een maand heb je namelijk al het gevoel dat je alles aan kan en 4 maand later is alles afgescheurd.dat er nu dingen komen als dat hij betere begeleiding krijgt zal allemaal wel en is ook prima. Maar ga niet net doen alsof we overal experts in moeten zijn om een mening te geven.

20 februari 2020 om 19:49

MrKrillin, hij zweert dat hij het ek "KAN" halen. Dat er alsnog iets mis kan gaan staat niet ter discussie, maar hij zweert dus dat het zou moeten kunnen. Lees eerst even goed wat er staat voordat je meteen voor de eerste post gaat

Dit gaat ook gewoon goed komen, Memphis is de baas over zijn eigen lichaam en kan samen met het medische team om zich heen zelf wel bepalen of hij wil spelen of niet. Al dat gelul over dat Lyon zijn salaris moet betalen is onzin, wanneer hij geen bepalende speler zou zijn voor Lyon werd hij nu bij het grof vuil gezet door diezelfde club. Lekker je eigen weg volgen Memphis, Lyon mag blij zijn dat jij voor die club bent gaan voetballen.

20 februari 2020 om 18:35

Denk dat Depay zijn onderhandelingsposiitie ook wel gaat inzetten. Lyon wilt zijn contract graag verlengen, denk dat Depay alleen instemt met een nieuw contract, wanneer Lyon niet moeilijk gaat doen over een eventuele EK deelname

20 februari 2020 om 18:38

Lyon is zijn werkgever en natuurlijk zullen zij liever niet willen dat hij geforceerd klaar wordt gestoomd voor het EK. Als je hem nu zo ziet trainen, dan is de kans op een terugslag gewoon groot en dan zijn zij hem ook voor komend seizoen lange tijd kwijt. Dat is een scenario die je echt niet wil hebben met je aanvoerder. En vind ik het vreemd dat je zo denigrerend doet over Lyon. ''lyon mag blij zijn dat jij voor die club bent gaan voetballen''. Je kan het ook vanuit de andere kant bekijken. Memphis mag blij zijn dat er een Europese subtop club interesse had, want bij Man U heeft hij gewoon keihard gefaald.

20 februari 2020 om 18:48

Memphis had genoeg opties na zijn avontuur in Manchester dus dat is onzin. ''als je hem nu zo ziet trainen, dan is de kans op een terugslag gewoon groot'' Hoe weet jij dit, ben jij een expert op dit gebied? Ik heb (net als Memphis) vertrouwen in het medische team vol met experts. Jij kan daar pessimistisch naar kijken maar dat is helemaal nergens op gebaseerd.

20 februari 2020 om 18:51

Memphis is de baas over zijn eigen lichaam... netals tegen Estland toen hij gewoon wilde spelen en ook te snel gebracht werd. Memphis is gewoon wel iemand die geremd moet worden

Goed nieuws! En dan lekker de vingers in de oren als hij blijkt fit te zijn op het EK als verwijzing naar de criticasters!

20 februari 2020 om 18:52

Ja prachtig ben benieuwd wat hij doet als blijkt dat hij toch veel te veel risico blijkt te hebben genomen en met een kapotte knie op de bank zit thuis.

Het zou wel fantastisch zijn wanneer hij het haald, want het is een geweldige spits. Ik denk dat hij mentaal ook zo sterk is dat zijn lichaam sneller geneest dan bij de gemiddelde mens.

Als die zich zo blijft ontwikkelen kan je hem natuurlijk altijd gewoon meenemen. We zitten voorin echt krap qua fatsoenlijke aanvallers, dan kan je hem gewoon meenemen ipv nummer 6 in de rij die toch te slecht is om minuten te laten maken. In de groepfase kunnen wij het ook wel zonder hem, dus heb je weer 2 weken extra om hem klaar te stomen voor de 8ste finale.

Hij gaat dit gewoon halen. Is in de kracht van zijn leven. Heeft de juiste begeleiding en een geweldig doorzettingsvermogen. Ikzelf heb ook mijn voorste kruisband en aanhechting afgescheurd gehad. Binnen 6 maanden was ik ook wedstrijd fit. Dus go Memphis doe je ding.

Het ziet er inderdaad goed uit. Je kan goed en snel herstellen, maar uit ervaring kan ik alleen maar zeggen dat je toch moet wachten tot die nieuwe band biologisch gegroeid is als een nieuwe kruisband. Dat duurt 6-8 maanden. Maar goed, hij is een profvoetballer en die krijgen de beste behandelingen. We zullen het moeten afwachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren