Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik creëerde kansen en was bepalend in het spel van Ajax’

Laatste update:

Ajax verloor in de Champions League met 0-2 van Barcelona, maar met name in de eerste helft maakten de talenten uit Amsterdam een uitstekende indruk. Voor talentvolle spelers als Joël Veltman en Lucas Andersen zijn het heerlijke wedstrijden om te spelen. Een wedstrijd in de Champions League vraagt net iets meer dan een wedstrijd in de Eredivisie.

/

Veltman heeft het in gesprek met De Telegraaf over ‘een test voor jezelf’. “Je zag bij de A1 dat de opleiding van Ajax gelijk is aan die van Barcelona, of misschien wel beter. Alleen koopt Barcelona op een gegeven moment de beste spelers. Maar wij kunnen tevreden zijn.” Volgens Veltman heeft Ajax misschien ook wel het geld om spelers te kopen, maar is het die weg niet ingeslagen.

Volgens Andersen is een wedstrijd als die tegen Barcelona ‘heel belangrijk’ in de ontwikkeling van een jonge speler. “In de eerste helft speelde ik mijn beste 45 minuten tot dusver bij Ajax. Ik creëerde kansen en was bepalend in ons spel”, glundert de Deen, die dat vanaf nu altijd wil laten zien. Hij wil het vertrouwen van coach Frank de Boer terugbetalen.

Denk jij dat Lucas Andersen in de rest van het seizoen gaat uitblinken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Andersen komt er echt wel! Deze jongen is zo goed.het gemak waarmee hij spelers,zelfs die van barca, passeer is ongekend. Nu nog oefenen op het maken van goede beslissingen na zo een passeer beweging en dan wordt hij onze Eriksen 2.0.

Nee, ik ben niet iemand die elk talent ophemelt. Maar voor Andersen maak ik een uitzondering

7 november 2014 om 11:11

Als hij een goed schot krijgt dan is het gewoon Eriksen 2.0 inderdaad.

Groot talent met veel potentie!

7 november 2014 om 11:18

Het lijkt er ook op dat die talenten allemaal nu in een goede fase zitten.
Andersen blinkt inderdaad uit, Veltman speelt heel betrouwbaar, El Ghazi is fantastisch, Milik is heel goed en oogt zeker.
Alleen Kishna is hier een uitzondering op, ik vrees dat hij zodra Fischer weer terug is weer minuten kan gaan maken in de Jupiler League.

7 november 2014 om 13:37

Andersen is talentvol en hij maakt zijn gebrek aan fysiek goed met zijn lichtvoetigheid. Hij heeft alleen wel het schot van een F-je. Daar moet hij echt op trainen. Serrero heeft hier ook last van.

7 november 2014 om 16:03

Totaal niet waar. Kijk maar eens naar de goals die Andersen in Jong gemaakt heeft. Hij heeft een goed schot in beide benen.

Hij begint eindelijk het vertrouwen van de Boer terug te betalen.
Zeer goede speler, als die zijn ontwikkeling doorzet heeft hij een mooie toekomst

7 november 2014 om 10:32

Dat komt natuurlijk ook omdat hij eindelijk op het middenveld staat te spelen.

7 november 2014 om 11:02

Klopt, Eriksen zou op linksbuiten ook niet heel goed spelen. Hopen dat Andersen blijft doorgroeien.

7 november 2014 om 11:57

Eriksen is ook als links buiten begonnen. Wat nu gebeurt met Andersen was ook het uiteindelijke plan met Fischer. Nu is het maar afwachten hoe Fischer er voor staat als hij terug komt.

7 november 2014 om 12:17

Ik zie ook in Fischer geen linksbuiten. Andersen en Fischer missen de dribbel en snelheid om uit stilstand een verdediger moeilijk te maken.ze proberen te geforceerd hun actie te maken omdat dat hun rol is, dat mislukt dan 1,2 keer en vervolgens missen ze de rest van de wedstrijd zelfvertrouwen in hun spel. Fischer liep er al een half seizoen tegen aan en Andersen begin dit seizoen ook.

Op het middenveld hebben ze veel meer vrijheid en komen ze beide denk ik beter tot hun recht.

7 november 2014 om 14:38

Ze missen de dribbel niet, alleen de snelheid.
Andersen heeft wel weer een versnelling maar verliest zo'n duel dan met zijn fysiek.
Fischer kan het fysiek wel winnen, maar wil dan vaak 3 of 4 man voorbij...

7 november 2014 om 10:44

Znathan. Dat niet alleen, uit deze woorden blijkt dat hij zelf ook eindelijk een zelfvertrouwen begint te krijgen. Volgens mij was dat tot aan dit seizoen steeds als hij bij Ajax 1 mocht meedoen ook nogal een probleem.

7 november 2014 om 10:47

Frank de Boer werkt elke dag met deze talenten en als hij iets in deze speler ziet dan geeft hij hem vertrouwen. Ik kan me herinneren dat Ronald de boer eerst een jaar bij twente speelde, omdat het er niet uit kwam tijdens de wedstrijden. Andersen is een speler die er zeker wel komt.

7 november 2014 om 11:18

Ik snap de link met Ronald de boer niet?

7 november 2014 om 11:27

Hij probeert te zeggen dat je iemand die in het begin niet helemaal uit de verf komt, niet gelijk moet afschrijven.

7 november 2014 om 11:57

Ik ben het volledig met je eens dat de Boer het beste beeld heeft van zijn spelers. Maar als het er alleen maar op de training (of jong Ajax) uit komt (zoals lang bij Andersen is geweest) heb je er niets aan.
De boer ziet ook veel in Sigi, maar tijdens de wedstrijden komt dat er ook niet helemaal uit.
De boer is ook een mens en kan fouten maken.

7 november 2014 om 11:37

Idd, wat heb ik me de afgelopen maanden zitten ergeren aan andersen, maar hy speelde dan ook op de flank waar hij niet hoort, ik begreep echt niet waarom die jongen zelfs ook maar bij de selectie zat, maar sinds hij op het middenveld staat heeft ie mij zeker overtuigd, ben absoluut fan van hem aan het worden.

En toch verwacht ik meer van die jongen, omdat je ziet dat hij talent heeft. Hij oogt alleen zo nonchalant vaak

7 november 2014 om 10:43

Dat had Eriksen ook altijd. Het zijn gewoon geen jongens die hard een duel ingaan. Ze passeren alleen vrij makkelijk de tegenstander en Eriksen had dan nog een hele goede steekbal daarbij, die moet Andersen nog ontwikkelen. Het passeren en de versnelling laat hij wel steeds meer zien.

"Ik was bepalend".. heb ik iets gemist?

7 november 2014 om 10:44

De eerste helft misschien?

Andersen was absoluut een meerwaarde deze wedstrijd en het gemak waarmee deze jongen voetbalt is echt opvallend. Dat korte wegdraaien, de slepende manier van zijn directe tegenstander passeren... echt top!

7 november 2014 om 10:45

Als je citeert, citeer dan wel de hele zin. "ik creëerde kansen en was bepalend in ons spel”, wat overigens gewoon klopt. Hij speelde in de eerste helft erg goed, was veel aanspeelbaar, was dreigend etc. Dus je kan wel zeggen dat hij bepalend in het spel was.

7 november 2014 om 10:52

Maar je hebt 2-0 verloren. Dan heb je misschien een leuke pot gespeeld, maar bepalend zie ik als iemand die de eindstand bepaald door een doelpunt, (voor)assist. Ik vindt Andersen een goede speler en ja hij speelde goed Woensdag. Maar bepalend, nee.

7 november 2014 om 11:04

bepalend in het spel van Ajax zegt hij. Nog niet dat hij bepalend is geweest voor het eindresultaat.

7 november 2014 om 11:41

Begrijpend lezen?? Bepalend in het spel van Ajax zegt ie toch? Al verliezen ze 5-0, hy was idd bepalend in het spel van Ajax daar doet een uitslag niets aan af.

7 november 2014 om 13:32

Citeer dan minimaal correct "ik was bepalend ... " dat betekent namelijk dat er nog een stuk in de zin zit die jij niet relevant acht. Geeft ook gelijk aan dat we jouw mening niet als volledig hoeven te zien. Andersen was bepalend voor het spel wat Ajax Barcelona oplegde, Andersen moet de volgende stap nog maken, namelijk zorgen dat er een positief eindresultaat is en hij daar bepalend in is.

7 november 2014 om 13:28

Ja je hebt de rest van het stuk gemist. Hij heeft het over de eerste 45 minuten. Maar ja, waarschijnlijk is azijn lekkerder dan goed lezen...

Nu nog een paar spierballen en Ajax heeft eindelijk weer een speler die boven het maaiveld kan uitsteken.

7 november 2014 om 10:43

Hij is inmiddels al 20, op die leeftijd mag je toch al wel een beetje meer body krijgen. Als hij daar nou wat op focust kan hij best goed worden. Maar een echte topper als Eriksen, dat denk ik niet.

7 november 2014 om 10:46

Eriksen had ook totaal geen body. Had alleen wel al meer laten zien op deze leeftijd. Heeft volgens mij ook met vertrouwen te maken, heb het gevoel dat Andersen nu pas met een beetje zelfvertrouwen bij ajax 1 begint te spelen. Als je soms zag wat hij bij jong ajax deed dan vroeg je je af waarom hij nog niet was doorgebroken.

7 november 2014 om 10:52

@svg5

'hij is inmiddels al 20', Het lijkt me meer gepast om te zeggen dat hij PAS 20 is.

Niet elke speler heeft een body nodig, zeker niet iemand met een speelstijl als Andersen. Sterker nog, hij zou zomaar die flair en beweeglijkheid kunnen verliezen als hij breder wordt.

Hij moet meer Lef tonen ik geloof dat dat een groter probleem. David Silva, Eriksen, messi Etc zijn ook relatief 'slappelingen'.

7 november 2014 om 11:42

@svg5 ik ben het op zich met je eens hoor, qua body.
Maar kijk naar huntelaar...die kreeg pas body toen hij naar t buitenland ging.

Dat snap ik echt niet. Voetballers trainen maar zo weinig, dan ga je elke dag toch ff t fitnesshonk in om te zorgen dat je een ideaal voetballichaam krijgt. Of tenminste in de buurt komt.

Ik zou het als trainer ook gewoon verplichten trouwens.

7 november 2014 om 11:49

Ik weet dat bij onze club daar juist veel focus op ligt, om de jonge jongens sterker te maken. Je kunt gewoon zien dat ze daar profijt van hebben.

Alleen nog even het krachthonk in. Maar het is goed dat hij nu op jet middenveld staat. Daar speelt hij zoveel beter.

Deze jongen komt er wel!

7 november 2014 om 11:06

Krachthonk kan er ook voor zorgen dat hij snelheid verliest. En dat is juist een wapen. Iets meer body mag wel, maar daar moeten ze wel voorzichtig mee zijn. Fijne speler. Begint nu echt goed te worden. Iets waar ik in het begin van het jaar nog mijn twijfels over had. Hij functioneert op het middenveld in ieder geval beter dan op de linkerflank. Daar word hij toch beperkt.

7 november 2014 om 11:44

hij hoeft geen bodybuilder te worden, maar mag toch hopen dat ze bij ajax de kennis in huis hebben hoe je een ideaal voetballichaam kunt creëren in de sportschool.

Maar goed...als je de spelers ziet in nederland, dan vraag je je echt af waarom ze zo weinig fitness doen naast die paar uurtjes gewone training in de week.

7 november 2014 om 13:45

Cristiano Ronaldo is ook een beest qua spieren, en die rent iedereen dr vierkant uit. Zolang je goed trained en er niet zo bij loopt als Hulk, kan je prima snel én breed zijn.

Wat betreft de opleiding van Nederlandse clubs is het zo jammer dat de competitie zo zwak en klein is. Het verschil is dat clubs als Barcelona zijn beste spelers kan behouden en dit aanvult met ervaring, gearriveerde en sterke spelers. Ajax raakt altijd zijn beste spelers kwijt en moeten dan hopen dat er of een talent doorkomt of dat ze een speler kunnen kopen die boven verwachting gaat presteren.

Het is een cirkel waar Nederlandse clubs amper uit kunnen komen door het grote verschil in geld en uitstraling van de clubs en competitie. Als je al ziet dat clubs als West Ham United of Southampton kunnen betalen aan salarissen en die spelen niet eens Europees voetbal.

Het is te hopen dat clubs als Psv, Ajax, Feyenoord en Twente of wie dan ook op een moment een goede selectie wat langer kunnen behouden en daarmee gewoon fatsoenlijk gaan presteren in Europa. Daarmee langzaam aan weer punten sprokkelen en hopelijk een extra plek kunnen afdwingen voor bijv. CL of EL. Een Vitesse of AZ of Groningen zou ook de groepsfase van de EL moeten halen en overleven. Maar uitgeschakeld worden door Differdange, Otelul of Krasnodar is echt dodelijk voor de Nederlandse competitie.

Hopelijk kunnen Feyenoord, PSV en Ajax dit jaar in de EL nog een paar rondes overleven. De selecties zijn best aardig bij de clubs.

vinden jullie ook niet dat Andersen een enorm hoofd heeft? \
Maar dat terzijde.

je kon zien wat een talentvolle speler het is en begint eindelijk frank de boer terug te betalen en vertrouwen te kweken, want er was een tijd dat hij op het punt stond om te vertrekken.

De talenten van Ajax gaan het eindelijk goed doen. Dat is natuurlijk mooi om te zien!

Off-topic: weet iemand misschien hoe lang het nog duurt voor dat Fischer weer blessure vrij is?

Andersen begint steeds beter te spelen, het vertrouwen dat de Boer in hem heeft begint hij langzaam uit te betalen. Heeft het hier moeilijk gehad, last van heimwee en heeft lange tijd genoegen moeten nemen met een plek bij Jong Ajax. Ik vind het een sierlijke speler die heel makkelijk zijn tegenstanders passeert. Als hij wat doelgerichter word dan zal hij uitgroeien tot een topper!

Mooi om te zien hoe deze jongen groeit. Zo'n wendbare en slimme speler. Deed totaal niet onder voor de middenvelders van Barca de eerste helft. Vind 't nog leuker om naar hem dan naar Eriksen, die toch sneller voor de veilige oplossing koos. Andersen lijkt dan dynamischer en zal alleen maar beter worden. Zal na dit seizoen nog niet vertrekken, maar als hij deze lijn doorzet dit gehele seizoen en dan volgend jaar ook nog doorgroeit heb je een topper in huis.

Hij moet wel wat aan zijn fysiek doen hoor. Technisch zit het wel goed bij hem, maar om de top te halen moet hij echt fysiek sterker worden.

Hij werd wel heel snel afgeschreven in het begin, terwijl iedereen die hem in de jeugd bij Ajax heeft gevolgd weet dat hij echt goed kan voetballen en op het middenveld het beste tot zijn recht komt (niet als vleugelspeler), daarnaast had hij last van plankenkoorts wat niet geholpen werd door het feit dat hij nooit langer dan 1 wedstrijd/helft achter elkaar mocht spelen. Gelukkig gaat het de goede kant op.
Ik zou een tandem Boilesen/andersen/fischer wel willen zien op links. Zit in ieder geval genoeg voetbal in.

7 november 2014 om 12:14

Speelde woensdag uitstekend, mn eerste helft.

@tubes, ik denk dat mensen het al snel niet in hem zagen zitten omdat hij op de verkeerde plek stond.

Het is duidelijk dat Andersen tekort komt als voorhoede speler, daarvoor mist hij explosiviteit, dat zag je bijvoorbeeld toen hij inviel tegen PSV thuis en naliet om de ruimte achter de PSV rechtsback te benutten.

Maar als middenvelder ontwikkelt hij zich erg goed. Dat doet me deugd want voor aanvang van het seizoen baarde het me zorgen dat we weinig creativiteit op het middenveld hadden, toen ervan uitgaande dat Klaassen en Serero de twee aanvallende middenvelders werden (en Blind Cvm). Er was sprake van een erfenis van Eriksen en dat was mede de reden voor de interesse in Sinkgraven, denk ik.

Maar Andersen vullt het prima in als creatieve middenvelder.

7 november 2014 om 12:25

Ik vind dat iedereen wat meer geduld moet hebben me jonge spelers. Ik denk ook dat Ajax er verstandig aan doet om kwa talenten alle posities dubbel bezet te hebben. Zodat je een talent bij een terugval even uit de wind kan houden en een ander de kans te geven.

Helemaal mee eens deze jongen loopt heel makkelijk/simpel door verdedigingen heen.
Mensen praten alleen maar over el ghazi terwijl hij juist vrij weinig toevoegde. El ghazi was meer aan het rennen en dingen forceren terwijl deze jongen dingen simpel houd zoals het hoort. Verder kwam el ghazi ook vaak niet uit met z'n passen en Andersen bijna altijd.
Ajax heeft een mooie toekomst als ze dit elftal kunnen houden en toevoegingen kunnen halen.
Speelde Nederland maar zoals Ajax .
Overdrijf natuurlijk wel een beetje aangezien Ajax niet meer constant een hoog niveau haalt. Maar het is iig aantrekkelijk en mooi verzorgd voetbal.

Was toch vanaf minuut een duidelijk dat hij op linksbuiten verkeerd stond?. Kijkende naar waar hij bij de jeugd speelde en excelleerde was duidelijk dat het een begaafde middenvelder is. Zou als ik hem was na de training nog focussen op zn afstand schoten en zn body. Iets taaier worden . Dan is t weer een topper in spe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren