Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ben voor Seedorf naar Milaan gekomen, hij is een geweldige man’

Laatste update:

Michael Essien is de eerste aanwinst van Clarence Seedorf bij AC Milan. De middenvelder maakt transfervrij de overstap van Chelsea naar San Siro en in de Italiaanse media zegt de Ghanees zijn nieuwe trainer graag te willen helpen. “Ik ben voor Seedorf naar Milaan gekomen. Hij is een geweldige man en ik hoop dat hij ook een geweldige trainer wordt.”

/

De Ghanees landde vrijdagavond op het vliegveld in Noord-Italië en hoeft alleen nog de medische keuring te doorstaan. Er ligt een contract voor anderhalf jaar klaar voor de 31-jarige Essien. “Ik ben blij om bij Milan te zijn, een geweldige club. Ik wil Roman Abramovich, het team en José Mourinho bedanken, want zij hebben mij de kans gegeven om naar Milan te gaan. Ik kan niet wachten om in actie te komen.” Essien speelde sinds 2005 meer dan 250 wedstrijden voor Chelsea.

The Bison gaat de rest van dit seizoen anderhalf miljoen euro verdienen en volgend seizoen strijkt hij drie miljoen op. Milan zat al ‘een paar maanden’ achter Essien aan, zo vertelt vicevoorzitter Adriano Galliani aan Milan Channel. “Hij kan de rol van verdedigende middenvelder perfect invullen. Hij kan ook in de Champions League spelen. Riccardo Montolivo is voor twee Champions League-duels geschorst en Sulley Muntari voor één wedstrijd, dus we hadden een middenvelder nodig.” Milan treft in de achtste finale Atlético Madrid.

Denk jij dat AC Milan de kwartfinale van de Champions League bereikt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onnodige aankoop helaas. Wel fijn als back-up voor de back positites al vind ik hem daar een stuk minder. De Sciglio en Abate hebben namelijk nog al vaak last van blessures en dan kan Essien die plaats prima opvullen. In de zomer moeten ze wel echt gaan kijken voor een degelijke linksback en cv in plaats van Zapata (die wel steeds beter wordt).

25 januari 2014 om 11:17

Ik denk dat essien de concurrentie aan moet gaan met muntari. Die een van de mindere is als ik de reacties op andere topics mag geloven

25 januari 2014 om 11:27

Muntari staat tegenwoordig nooit meer basis en ik denk dat Essien boven Muntari wordt verkozen inderdaad.

25 januari 2014 om 11:23

Met De Jong als controleur, Essien als box-to-box speler en Montolivo als passer heeft Milan nu een redelijk middenveld. Muntari komt veel te kort voor een topclub en Essien is wanneer die fit is een topspeler.

25 januari 2014 om 11:28

Ze spelen een 4-2-3-1 formatie. Dat wil zeggen dat ze als 'verdedigende' middenvelders Montolivo en De Jong hebben. Essien moet de concurrentie met die 2 dus aangaan, aanvallend staan namelijk Honda, Kaka, Robinho/el Sharaawy (als die fit is). Het lijkt mij dus dat er geen plaats meer is voor Essien, zeker niet omdat hij maar geleend is.

25 januari 2014 om 12:17

Robinho kan er niks meer van. Denk dat essien naast nigel gaat spelen en montolivo naar rechts kaka vanaf links en honda centraal. Dat zou een sterk middenveld zijn met backs die eroverheen komen via de flanken. Probleem blijft volgens mij de keeper en het centrale duo. Waar juve wel telkens de goede afdankertjes neemt is milan daar toch beduidend minder in. Barzagli was op een zijspoor bij wolfsburg maar opgebloeid bij juve. Mexes was top bij roma maar geen schim meer van die speler van toen.

25 januari 2014 om 12:45

Vergeet niet dat hij ook op de backs kan spelen en mss zelfs CV

25 januari 2014 om 11:35

Hij is transfervrij en voor dat salaris heb je in mijn ogen een betere speler dan Muntari en De Jong.

25 januari 2014 om 16:38

Sowieso niet beter dan de Jong.

Lijkt me niet dat ze het van Atletico gaan halen in de CL, hoewel Atletico de laatste weken minder sterk oogt, dus misschien kan het nog.

25 januari 2014 om 11:15

En als Milan een beetje in-vorm raakt. Ze hebben in ieder geval al meer motivatie op het veld. Owja en denk eraan. Spaanse clubs hebben altijd veel moeite met de Italiaanse clubs, ookal is er een behoorlijk kwaliteitsverschil. Maar ik zou mijn geld ook op Atletico inzetten hoor haha.

'Hij kan de rol van verdedigende middenvelder perfect invullen'??? Is Galliani vergeten dat we ene Nigel de Jong ook hebben rondlopen? Essien is leuk voor als back up, maar minder dan De Jong in mijn ogen. Ze hadden beter een goede verdediger kunnen aantrekken.

25 januari 2014 om 11:47

Ja, een goede CB is inderdaad hard nodig voor naast Rami. De verdediging van Milan is echt zorgwekkend. Essien is natuurlijk wel goed voor de breedte. Kan hij concurreren met De Jong en Montolivo.

Goede aankoop van Milan. In de wedstrijden die hij dit seizoen voor Chelsea speelde was hij echt zo slecht nog niet. Qua inzicht en voetballende kwaliteiten is hij beter dan Ramires. Echter is Essien wel heel veel snelheid verloren maar juist dat is in Italie minder cruciaal dan in Engeland. Essien was in zijn betere jaren misschien wel de beste defensieve middenvelder ter wereld. Hij was eigenlijk Mikel en Ramires in een speler en had daarnaast ook nog eens een vreselijk goed schot.

Ik weet het nog precies toen hij zijn kruisband afscheurde en meteen bij zijn rentree tegen Juventus scoorde in de Champions League. Daarna is hij weer geblesseerd geweest aan zijn knie en maakte hij zijn rentree tegen Sunderland op Stamford Bridge waarbij ik aanwezig was.

Essien is altijd een van mijn favoriete spelers geweest en het is ook nog eens een enorm sympathieke speler. Toch niet verkeerd om je leven door te brengen in steden als Lyon, Madrid, Londen en nu weer Milaan

Na na na na na na na na na na na, Michael Essien, Essien, Michael Essien!

Forza Milan!!

Marchetti of krul en een verdediger dan kunnen we van Atletico winnen zeker als Diego Costa (en Koke) weg gaa(n) dan helemaal!

Juist een hele mooie aankoop, echt een aanjager voor op het middenveld. Hoop toch een centraal middenveld te zien met de jong, montelivo em essien. Daarvoor kaka en honda, met in de punt balo. De jong en essien moeten de verdediging steunen die in mijn ogen mag bestaan uit de siglio, silvestre en rami, emanuelson. Op de goal toch maar gabriel tot de nieuwe doelman arriveert.

25 januari 2014 om 11:51

SES? je mag hem anders naar Chelsea sturen voor 15 mil?

25 januari 2014 om 14:13

Nou ses speelt niet denderend de laatste tijd en is vaak.geblesseerd. Zodra hij weer fit is zou je essien kunnen opofferen en monti een linie terug. Als k.chelsea was zou ik is wat minder gaan kopen en proberen ook de eigen jeugd de kans te geven. Nu ook al salah gekocht, plus intresse in gaitain. Kom op.zeg.

25 januari 2014 om 14:20

Chelsea heeft interesse gehad in de volgende spelers:

Neymar
Robinho
Neymar
Sahin
Isco
Ozil
Messi
Ronaldo
Pato
Benzema
Alonso
Modric
Balotelli
Dzeko
Aguero
Zlatan
Sneijder
Rooney
Lewandowski
Cardozo
Lucas Moura
Hulk
Falcao
Gregory van de Wiel
Blind

En van welke spelen nu bij Chelsea??

Verder speelt SES niet denderd omdat nietsnut Balotelli in de punt speelt. Of ben je vergeten hoe goed SES was voordat Balotelli daar kwam te spelen? Zet SES in de punt en Balo maar op de bank, ga je zien hoe snel die weer in vorm komt.

Nu nocerino weg is en hopenlijk muntari ook weg gaat denk ik dat essien een goede aankoop is. Mrt monti - de jong als vast duo kan je met essien, poli en cristante afwisselen.

Prima aankoop van Seedorf! Essien heeft jarenlang op absoluut topniveau gespeeld en kan de nodige ervaring meebrengen. Ook kan hij de kwetsbare defensie uitstekend ondersteunen

25 januari 2014 om 12:36

"essien heeft jarenlang op absoluut topniveau gespeeld en kan de nodige ervaring meebrengen."

Ik zie er eerlijk gezegd de nut er niet zo van in om Essien over te nemen. Ja, voor de bank is hij prima, maar is hij daar ook voor gehaald? Ik bedoel, die ervaring waar jij overspreekt? Heeft ACM geen ervaring? Abbiati: 391 wed. Mexés: 351 wed. Rami: 182 wed. Abate: 248 wed. Montolivo: 291 wed. Kaká: 347 wed. De Jong: 296 wed. Balotelli: 142 wed. Zo maar een paar spelers, met het aantal wedstrijden voor de clubs die zij gespeeld hebben. Daarbij zijn alle spelers die ik zojuist heb genoemd internationals, hebben zij bij grote clubs gespeeld en in grote competities.

De defensie is zoals je noemt erg kwetsbaar. Maar ACM speelt 4-2-3-1 en Essien is een C(v)m. Hoe wil Seedorf gaan spelen dan? Met; Montolivo - De Jong? Montolivo - Essien? Montolivo zou sowieso een basisplaats hebben, en ik denk Nigel De Jong ook. Dan komt Essien toch op de bank terecht? Prima speler voor de bank, maar ACM had beter een goede verdediger kunnen halen. Een goede CV die naast Rami kan staan...

Mag hij nu wel of niet in de CL spelen?

Goed transferbeleid van Milan. Honda, Rami en Essien aangetrokken voor bijna niks.

Ja hij mag in de Champions League spelen. Alleen AC Milan moet nu wel war aan de opstelling veranderen nu Abate er ook weer is. Je moet gewoon weer een 4-3-3 formatie spelen

keeperbbiati
Verdediginge sciglio-Rami-Mexes-Abate
Middenveld:Montolivo-Essien-Honda
Aanval-Kaka-Balotelli-Robinho

Later komt ook nog EL Shaarawy terug Die kan je op de positie van Kaka zetten en dan Kaka in plaats van Robinho.

Je moet wel nog een linksback kopen een hele goede, ik denk aan Fabio Coentrao.

Inderdaad goed trasferbeleid alleen van de zomer moet je wel een keer een echte Topaankoop doen zoals Vidic ofzo weet je wel

25 januari 2014 om 12:39

Ik ben het met je eens dat ze een verdediger moeten halen, maar alsjeblieft een wat jongere verdediger. Ervaring heeft ACM zat, alleen het mag allemaal wel wat frisser!

Goede aankoop snap niet de commotie niet een speler die op het hoogste niveau heeft gespeeld is altijd welkom en speler bij Milan kunnen altijd langer mee door het Milan lab. Denk dat deze opstelling de beste is met Balotteli en en shaarawy die als linker en rechter spits naar binnen kunnen en dat Kaka dan terug zakt dan speel je als het ware met Shaarawy en Ballotelli in de spits Kaka en Honda daarachter voor de creativiteit en Essien en De Jong als Box to box en stofzuiger mooie opstelling zo lijkt me. Enige slachtoffer in deze opstelling is Montolivo die het niet heel slecht doet maar absoluut niet de nieuwe Pirlo genoemd mag worden.

Hoop wel nog dat ze een centrale verdediger halen en eventueel een linksback en een keeper. (bruno Martins Indi, Astori zijn al genoemd maar Misschien is Vidic ook wel een optie ook al is hij best oud als keeper lijkt me Krul of Diego Lopes me wel wat die mogelijk zijn contract niet gaat verlengen voor een Linksback moeten ze wel goed kijken die zijn schaars misschien een Ashley Cole maar ze moeten ook weer niet teveel oude spelers halen hij zal er wel direct staan denk ik.

Edit : in de opstelling moet zapate rechts Rami zijn.

Abbiati
Abate
Zapate
Zapate
Sciglio
Essien
De Jong
Shaarawy
Honda
Balotelli
Kaka

was altijd een prachtige speler, vooral in zijn topjaren voor Chelsea één van de beste middenvelders met als hoogtepunt dat heerlijke doelpunt tegen Barca in de halve finale Cl

Hopen voor Milan dat Essien zijn oude vorm terug kan vinden en dan is het zeker één van de besten op die positie

zeer bruikbaar dus !

Goede aankoop van Milan. Seedorf gaat met de punt naar achter spelen, met twee verdedigende middenvelders, waardoor kaka een vrij rol krijgt. Dus aan muntari en de jong heb je niet genoeg!

Beter dat die champions league eerder begint ik kan er niet meer op wachten

Ik betwijfel of Essien 31 is. Ik vind hem al sinds een jaar of twee zichtbaar minder goed. Of hij werkt niet hard, of zijn leeftijd klopt niet. Of ik praat onzin. Dat kan ook.

weg met balo

El Shaarawy sins hij bij milan is
is El Shaarawy naar klote

heb toch liever El Shaarawy

balo verkopen aan chelsea voor 25mil

koop

perin 10 mil
astori 10 mil
5 mil haal uit brazil iemand voor

perin
Abate
Rami
zapata
De Sciglio
Essien
de jong
Montolivo
Honda
kaka
El Shaarawy

prima aankoop, hopelijk zet Seedorf hem CV want daar hebben we versterking nodig en kan hij ook wel spelen en anders de Jong en Essien op de Jongs plek. Met deze opstelling pakken we sowieso de scudetto volgend seizoen. Je hebt dan nog Gabriel, Abate, Poli, Cristante, Zapata, Emanuelson, Robinho, Paletta?op de bank en dan heb je het in de breedte ook aardig voor elkaar
Forza Milan!!!!

Marchetti
de Sciglio
de Jong
Rami
Siqueira
Esssien
Montolivo
Honda
Kaka
el Shaarawy
Balotelli
25 januari 2014 om 14:08

Is Essien niet te klein voor de CV positie? Hij oogt bij mij tenminste niet bepaald groot, zeg maar net 1.80. Kan het mis hebben he! Is hij over de 1.85 kan je hem daar prima neerzetten inderdaad. Kan een leuke pass geven en is ijzersterk, geen verkeerde gedachte dan idd. Ik snap de aankoop Essien wel. Kan de concurrentie aan met de Jong en Montolivo, kan ook fungeren als back.

25 januari 2014 om 14:19

ik weet ook niet precies hoe lang hij is maar ik denk ook dat hij 1 meter 80 is of iets erboven. Prima lengte voor een back als hij maar ijzersterk is en dat is Essien. Hij is voetballend en opbouwend goed en heeft idd een goeie pass en is multifunctioneel zoals je al zei. Hij kan ook CV, LB, RB spelen als de nood aan de man is. Kortom, prima versterking. Dat mag Milan wel vaker doen...

25 januari 2014 om 14:28

Heb ff gegoogeld. Als je lengte Essien intypt zie je met enige regelmaat 1.77. Imo wat aan de kleine kant voor CV. De spitsen zijn wel wat forser dan 1.77 en aangezien hij zn tekort aan lengte niet kan compenseren met sprongkracht zal ik t er toch niet op wagen.

Essien is een persoonlijke vriend van Seedorf en kan een versterking worden.
Tegen Atletico (als die het elftal bijeenhoud) is Milan kansloos.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren