Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik ben altijd een amateurvoetballer geweest, die per ongeluk prof is geworden'

Laatste update:

Danny Koevermans zette in 2014 een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. Toch betekende dat niet dat de spits stopte met voetballen, want hij is nog altijd actief bij de amateurs van SV Brandevoort. De viervoudig international van Oranje geniet met volle teugen van het voetbal in de vierde klasse.

“Ik kan daar de hele week zó ontzettend naar uitkijken. Héérlijk man, een potje voetballen zonder druk. Waarom ik zo kan genieten van dat verenigingsleven? In feite ben ik altijd een amateurvoetballer geweest, eentje die per ongeluk ook nog prof is geworden”, zegt Koevermans in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Hij speelde gedurende zijn profcarrière voor onder meer AZ, PSV en FC Utrecht en scoorde voor Oranje.

Toch wil hij daar niet al te lang bij stilstaan. “Maar om het nou weer over dat verleden te hebben? Ik ben er uiteraard trots op, maar ik voel me nu een speler in de vijfde klasse. Hoewel, vorig seizoen zijn we natuurlijk gepromoveerd naar de vierde klasse”, stelt de oud-spits, die tegenwoordig als verdediger speelt. Hij geniet als amateurvoetballer vooral van de derde helft.

“Als we uit spelen, dan ga ik altijd eerst even de sfeer proeven in de kantine. Vaak denk ik dan: dat kan hier straks wel gezellig worden”, legt Koevermans uit. “Ik ga ermee door, totdat ik niet meer kan. Weet je dat ik nog steeds wedstrijdspanning voel? Ik vind het prachtig als er mensen langs de lijn staan bij Brandevoort. Te lachen, te mopperen, te juichen.”

Snap jij dat Danny Koevermans nog bij de amateurs aan de slag is gegaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Heerlijk toch. Als iedereen voetbal zo zou beleven was er een stuk minder gezeik op de amateurvelden. Heeft verder gewoon het maximale uit zijn carrière gehaald en geniet gelukkig nog steeds van het spelletje.

20 september 2017 om 14:03

Hij werd vorig seizoen afgewezen bij AVV Swift. Toch een maatje te groot voor em momenteel. Denk dat ze daar wel goed zitten in de toptalenten. Tenminste, 12 jaar geleden was het daar echt een scoutingparadijs. Wat hadden die een jeugdlichting zeg!

20 september 2017 om 14:23

Wat kwam daar uit de jeugd dan? Zie dat ze vanavond voor de beker spelen en kende deze club helemaal niet eigenlijk.

21 september 2017 om 03:20

Haha denk dat we Swift nu wel kennen.

Daar kijkt iedere amateur voetballer naar uit , de 3e helft , samen met je tegenpartij

20 september 2017 om 13:49

Ik kijk wel uit naar de 3e helft, maar niet specifiek met de tegenpartij. Ik moet zeggen dat het in de Randstad waar ik woon eigenlijk nooit gebeurt. Misschien dat er leden zijn die dit anders ervaren?

20 september 2017 om 13:56

Heb zelf zowel in regio Rotterdam en regio Breda gevoetbald en moet zeggen dat het onder de rivieren wel een stuk gezelliger is wat betreft onderlinge derde helften.

20 september 2017 om 14:49

Had je in Rotterdam derde helften met de tegenstander? WIj echt alleen als er bekenden (dus voornamelijk clubs uit dezelfde stad) bij de tegenstander zaten. Bij tennis - wat ik sinds een aantal jaren doe - is het een ongeschreven regel om met je tegenstander(s) wat te drinken na afloop.

20 september 2017 om 15:09

Dan denk ik dat ik in een asociaal team zat , want ik kan me echt geen 3e helft voor de geest halen met de tegenstander waar geen connectie mee was.

20 september 2017 om 16:32

Ligt eraan. Als we met ons dorpsteam tegen een ander dorpje in de Randstad spelen, hebben we regelmatig een gezamenlijke derde helft. In de steden (Amsterdam en Utrecht) eigenlijk nooit.

20 september 2017 om 20:40

Hier in het oosten komt het vaker voor maar niet altijd

20 september 2017 om 15:32

Vorig jaar nog samen het kampioensfeest gevierd met Brandevoort dat zegt wel wat!

Haha, aan die foto te zien was hij zelfs bij Utrecht nog amateurvoetballer ja. Wel iemand die bij vlagen verschrikkelijk goed kon voetballen en iemand die ik altijd graag zag spelen.

20 september 2017 om 12:40

Verschrikkelijk goed voetballen is maar net wat je verstaat onder goed voetballen. Maar het was wel een uitstekende afmaker.

20 september 2017 om 12:48

Daarom ook bij vlagen, want hij kon ook ver door de ondergrens zakken. Zijn top seizoen bij AZ was echter prachtig, hij schoot ze er vanaf elke hoek in. Ik heb nog ergens een seizoensdvd van de Eredivisie liggen en daarin is het bijna alleen maar Koevermans, Koevermans, Koevermans

20 september 2017 om 12:54

Hij heeft nooit verschrikkelijk goed kunnen voetballen. Maar door z'n inzet en scoringsdrift wel een waardevolle kracht. Hij heeft het maximale eruit geperst. Echt zo'n speler waar je sympathie voor krijgt, maar verschrikkelijk goed is iets heel anders...

20 september 2017 om 13:25

tim_vk

Zit toch niet zo te zeuren man. Iedere voetballer heeft wel eens een dag dat hij verschrikkelijk goed kan voetballen. Reds1965 geeft duidelijk aan dat het bij vlagen was, niet dat hij constant verschrikkelijk goed was. We hoeven jou dat verschil toch niet uit te leggen?

20 september 2017 om 13:32

Het kan wel eens mee zitten, maar dat maakt iemand nog niet verschrikkelijk goed. Ook niet bij vlagen.

20 september 2017 om 14:57

Het is dan ook ieders eigen perceptie. Klaas-Jan Huntelaar werd toen door velen gezien als de beste speler van de Eredivisie, maar moest voor de Gouden Schoen wel uiteindelijk Afonso Alves, Alex, Koevermans en ik geloof zelfs Nkufo aan zich voorbij laten gaan.

Afonso Alves had toen overigens op een haar na ook de Europese Gouden Schoen gewonnen.

Geen supervoetballer, maar wel een harde werker met een neusje voor de goal. Laatbloeier die het verder heeft geschopt dan hijzelf en waarschijnlijk al z'n jeugdtrainers hadden gedacht. Leuk dat ie nog zo kan genieten van de kelderklasse, dan moet je wel echt een liefhebber zijn.

Vorig jaar zouden we nacompetitie spelen tegen of Brandevoort of een andere club uit Brabant. Die hadden 125 doelpunten voor in de 5e klasse haha.

Geweldige vent!
Ik heb hem nog zien scoren in de kuip tegen luxemburg en 2 jaar geleden stond ik tegen hem te spelen op het veld! En inderdaad de 3e helft is zijn favoriet. Echt een aardige gast!
Overigens was hij naar mijn idee best handig als targetman in de laaste 20 minuten. Groot, sterk en kan goed koppen. Hij heeft trouwens ook best een redelijke techniek voor iemand van zijn lichaamsbouw.

20 september 2017 om 13:53

Alle profvoetballers hebben een op zijn minst een redelijke techniek. Op tv ziet het er misschien houterig uit, maar in het amateurvoetbal hebben ze dan ineens een fabelachtige techniek haha. Komt ook omdat ze veel meer tijd hebben om te handelen voordat ze onder druk.

Deze houd zo van het voetbal en alles erom heen. Prachtig man!!

Fantastische gozer. Ik speel bij zijn oude amateurclub, Excelsior '20 in Schiedam. Af en toe komt hij langs om naar het eerste team te kijken. Hij speelde vorig jaar nog een benefietwedstrijd voor een overleden vriend van hem die vroeger samen met hem in de jeugd speelde. Het zag er redelijk houterig uit maar dat was hij altijd al hoor. Hahaha

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren