Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Iemand als Jans was ook geen garantie geweest voor succes bij PSV’

Laatste update:

Toen PSV Philip Cocu in de zomer van 2013 aanstelde als hoofdtrainer kwam dat de club op de nodige kritiek te staan. De kersverse oefenmeester had immers nog maar weinig meters gemaakt in het trainersvak en zijn aanstelling werd gezien als een behoorlijke gok. Inmiddels heeft Cocu zijn tweede landstitel op rij gewonnen als coach van de Eindhovenaren en durft technisch directeur Marcel Brands wel te stellen dat hij toen de juiste keuze heeft gemaakt.

/

“Wij hebben snel gezegd dat Cocu onze man is. Toen hij de ambitie uitsprak trainer te willen worden, wist ik: ‘hij wordt een goeie ook’”, vertelt de beleidsmaker in gesprek met Voetbal International. “Voor ons was er dus geen twijfel, natuurlijk heeft hij zijn beginnersfouten gemaakt, maar hij heeft er wel van geleerd. Je ziet nu een totaal andere persoonlijkheid. En kunnen jullie mij de garantie geven dat, met alle respect, mannen als Ron Jans, die nooit bij een topclub hebben gewerkt of in de absolute top hebben gespeeld, wél zullen slagen bij PSV?”

Brands geeft aan dat hij weleens getwijfeld heeft over de keuze voor Cocu, maar hij had zijn huiswerk goed gedaan: de bestuurder wilde de trainer ook al eerder naar AZ halen als assistent van Louis van Gaal. Hij is dus ook maar wat blij met de ontwikkeling die de trainer heeft doorgemaakt; de keuze had hem immers ook de kop kunnen kosten.

Denk je dat Philip Cocu nog jaren de coach van PSV blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee maar vooraf was ron jans wel een logischere keuze. Die heeft gewoon meer ervaring en was een betere keus. Dat het achteraf goed uitpakt, wil niet zeggen dat het vooraf een niet logische gok was.

11 mei 2016 om 14:56

Daarnaast doet iedereen het de hele tijd maar voorkomen alsof het zo geweldig is van een trainer om met Psv(of Ajax) kampioen te worden. Ron Jans had ook wel kampieon gworden in dezelfde periode met PSV Net als dat meer dan de helft van de andere trainers ook wel gelukt zou zijn.

11 mei 2016 om 15:29

@chyno: Waarbij Cocu weer het voordeel had dat hij (net als Frank de Boer) een kind van de club was en de organisatie en de cultuur dus al door en door kende. In die zin was Cocu dus weer een logische keuze. Het is maar net welke argumenten de beleidsbepalers het zwaarste laten wegen. Natuurlijk blijft het dan nog altijd een gok, maar het is wel een goede gok gebleken. Net zoals het klasse is dat ze in Cocu's moeilijke eerste jaar vertrouwen in hem bleven houden. Dat heeft Feyenoord dit jaar gelukkig ook gedaan met Van Bronckhorst. Ik vind het een mooie generatie trainers bij onze traditionele top 3: rustige, jonge gasten die een geweldige actieve carriere hebben gehad, alles al hebben meegemaakt en hart voor hun club hebben. Een recept voor succes, zo is in elk geval al bij Ajax en PSV gebleken.

Net als de Boer een goede trainer.

11 mei 2016 om 14:58

Ik vind beide ook goed, hoewel ze erg verschillen. Bij de Boer heb ik meer de indruk dat hij een echte trainer is, iemand die spelers beter maakt en daar ook de focus op legt. Cocu lijkt meer een tacticus, meer gericht op het resultaat en minder op de ontwikkeling van jonge gasten. Heeft natuurlijk ook te maken met het verschil in (aankoop)beleid van Overmars en Brands. Persoonlijk verwacht ik in de toekomst meer van Cocu dan van de Boer. Nog zo'n (Europees) succesvol seizoen en hij kan wel eens een mooie stap gaan maken.

11 mei 2016 om 15:50

Tja Frank de Boer laat veel jonge spelers debuteren ja. Maar hij heeft toch ook al een paar in de clinch gelegen met spelers. Is meer van de harde hand, terwijl Cocu het met bijv Locadia anders oplost. Maar goed dat is misschien ook het verschil tussen PSV en Ajax. Tactisch heeft Cocu zich inderdaad wel bewezen dit seizoen.

Jans zou ik nog wel eens willen zien bij een topclub alleen blijft me wel het beeld bij van die rode nek en de stress die hij uitstraalde bij Heerenveen toen er druk op hem stond om te moeten presteren. Bij PEC en destijds Groningen was er weinig druk om een bepaald doel te halen en kon hij vrij werken, dan is Jans op zijn best en is het een goeie trainer maar ik twijfel onder druk.

Luik zullen we maar even achterwegen laten want geen enkele trainer kan daar werken of presteren.

Ach. Het blijft toch vaak een beetje een gok. Het had ook mis kunnen lopen en wie weet was Ron Jans in zijn eerste jaar al meteen kampioen geworden.
Ik twijfelde ook een beetje aan Cocu in het begin. Niet om zijn capaciteiten, maar ik vond hem te lief en vriendelijk over komen en dat werkt lang niet altijd in het voetbal.
Maar ik ben erg blij dat Cocu de ballen had om alle gemopper te weerstaan en gewoon zijn eigen koers is blijven varen.
Prima kerel, prima coach.

Het kan met Jans twee kanten op denk ik. Of hij is de gezellige oom die iedereen motiveert en top laat presteren, zoals ranieri, of hij verkrampt helemaal en raakt gestresst en maakt geen enkele indruk op de spelers mede vanwege zijn niet zo denderende voetbalachtergrond.

Ik vind dat Cocu zeker dit seizoen bewezen heeft gewoon een uitstekend trainer te zijn. Zijn tactische plan is pakt vrijwel altijd goed uit. Ik vind Utrecht uit daar een goed voorbeeld van. Thuis voor de beker liep het niet, dus bedenkt hij voor de wedstrijd van een paar dagen later iets nieuws dat wel werkt.

Nu hopen dat Gio net als Cocu kan doorgroeien en het vertrouwen blijft krijgen. Dan kunnen we als Nederland een prachtige generatie trainers tegemoet zien.

Vind Cocu een goeie tot redelijke trainer maar vind zijn vriend Faber toch beter en oogt kalmer Faber moet ooit een Topclub krijgen.
Bij Cocu en Gio mis ik iets wat de boer wel uitstraaltm

Het is nu eenmaal een feit dat Cocu als speler een grote naam is. Zonder Cocu als trainer zou het goed kunnen dat de latino's niet bij psv zouden hebben gespeeld, aangezien Cocu ook nog een aardig woordje spaans kan spreken.

Juist in de CL is het feit dat Cocu wél in de top heeft gevoetbald belangrijk geweest.hij wist wat PSV bijvoorbeeld in Madrid stond te wachten, kende de wetten van het echte topvoetbal, de druk, het gedoe eromheen.

En hoewel altijd heel bescheiden, hij was een echte topper! Aanvoerder van Barca wordt je niet zomaar. Cocu is een naam die aanspreekt, respect inboezemt. Dat helpt bij het halen van spelers, zoals Fckorsou ook aanhaalt.

Ron Jans is een prima trainer, geen twijfel mogelijk. Maar juist bij een topclub is het meestal van nut dat een trainer ook zelf een topper is geweest. Natuurlijk zijn er de uitzonderingen, ook Nederlandse, zoals Hiddink, Beenhakker, niet toevallig excellente people managers. Maar veel goede trainers uit de top waren ook topspelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren