Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ideale versterking voor Slot? ‘Staat al heel lang op de radar bij Feyenoord’

Laatste update:

Jeroen Grueter ziet in Mees Hilgers een goede versterking voor Feyenoord, zo laat de journalist weten in de NOS Voetbalpodcast. De 22-jarige verdediger van FC Twente, die de Rotterdamse landskampioen zondag in De Grolsch Veste wist te verslaan (2-1), ligt in Enschede nog tot medio 2026 vast. Volgens Transfermarkt is Hilgers 4,5 miljoen euro waard. Grueter kijkt er niet van op als Feyenoord gaat investeren in de jeugdinternational uit Amersfoort.

Grueter heeft zondag genoten van het centrale duo van Twente. De Tukkers wisten, aan de hand van Hilgers en aanvoerder Robin Pröpper, Feyenoord-spits Santiago Gimenez van het scoren af te houden. Door zijn doelpuntendroogte staat de Mexicaan niet meer bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie, daar AZ-spits Vangelis Pavlidis wel trefzeker was tegen NEC Nijmegen (gestaakt bij 1-2).

Dat Hilgers het ook dit seizoen goed doet, is volgens Grueter geen verrassing. “Hilgers stond al heel lang op de radar bij Feyenoord en zal daar na zondag nog meer terecht zijn gekomen.” Hilgers wist zich in de afgelopen twee seizoenen te ontwikkelen tot basisspeler bij Twente. Inmiddels staan er 78 duels namens de Tukkers achter zijn naam. Afgelopen zomer verlengde de mandekker zijn aflopende verbintenis in Enschede.

Grueter denkt dat Feyenoord een speler als Hilgers, met de nodige doorgroeimogelijkheden, momenteel goed kan gebruiken. “Feyenoord zal zich zeker moeten gaan versterken gezien de blessuregevoeligheid van Gernot Trauner. Een van de eerste spelers die dan op het lijstje wordt gezet, lijkt mij, is Mees Hilgers.” Feyenoord heeft met Thomas Beelen (22) overigens al een ander rechtsbenig alternatief voor Trauner achter de hand.

Ook collega-journalist Philip Kooke denkt dat Hilgers toe is aan een stap hogerop, aangezien hij een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. “Ja, dat is al een tijdje aan de gang. Vorig seizoen draaide hij ook een geweldig seizoen onder Ron Jans. In het begin werd hij nog gecoacht door Pröpper en nu is het regelmatig andersom.”

Grueter weet meer over de achtergrond van Hilgers toe te voegen. “Hij is ook een bijzondere jongen, volgens mij is hij op zijn veertiende naar Enschede gegaan en daar zelfstandig geworden.” De journalist verwacht nog veel van de rechtspoot. “Hij sloot zich aan bij Twente en heeft zich daar ontwikkeld tot de voetballer die hij nu is. Hij is nog erg jong en een speler voor de toekomst, echt een speler op termijn voor het Nederlands Elftal.”

Feyenoord deed afgelopen zomer al zaken met Twente, toen Ramiz Zerrouki na een lange transfersoap overkwam van de subtopper. De Rotterdammers betaalden uiteindelijk ruim 7 miljoen euro voor de diensten van de Algerijns international, die steeds vaker op een basisplaats kan rekenen onder Arne Slot. Zerrouki is overigens goed bevriend met Hilgers, die in meerdere transferperiodes aan Feyenoord gelinkt is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat doe je met Beelen als je Hilgers haalt. Van de andere kant als Hilgers beter is dan is dat de wet van de topsport. Hilgers doet het bij Twente zeker heel goed. Of hij de stap naar Feyenoord (CL) kan maken durf ik echter zo niet te zeggen. Daarbij kun je je afvragen of Hilgers er goed aan doet. Ik verwacht wel dat Geertruida eind seizoen vertrekt, maar een vertrek van Trauner verwacht ik niet zo snel. Dan is het de vraag of je hem eruit speelt.
Daarbij heeft hij ook de leeftijd dat een stap direct naar het buitenland misschien ook wel goed voor hem is.

31 oktober 2023 om 11:17

Trauner lijkt de laatste tijd blessure gevoelig te wirden. Waarom zou je tobben als je een zeer goede verdediger voor dat bedrag kan halem

31 oktober 2023 om 11:27

ik neem aan dat ze Trauner volgend seizoen willen vervangen.. wie zegt dat Feyenoord (4e) volgend jaar championsleague speelt?

31 oktober 2023 om 11:40

Op basis van huidig seizoen en het voetbal dat er gespeeld wordt zijn PSV en Feyenoord titelkandidaat nummer 1 en 2. Gevolgd door AZ en Twente. Dus de kans is zeker reëel dat Feyenoord de CL weer gaat halen.

31 oktober 2023 om 11:40

@frietbakker

Ik neem aan dat ook jij ziet dat Feyenoord en PSV de sterkste selecties hebben? Dus het is best aannemelijk dat deze twee clubs 1 en 2 worden en warempel, dat is plaatsing voor Cl.

1x een wedstrijd minder goed spelen tegen een sterk Twente kan een keer gebeuren. Als we dit weekend niet van RKC winnen dan kun je spreken van een crisis zo niet mag je best opschrijven, Feyenoord en PSV worden 1 en 2.

31 oktober 2023 om 12:02

@frietbakker, de CL winnaar speelt toch sowieso CL?

31 oktober 2023 om 13:05

Hilgers maakt een uitstekende ontwikkeling door en is wel het type dat past bij de speelwijze van Slot. Wel heeft hij momenteel nog een defensieve leider naast zich nodig, maar dat is op die leeftijd ook niet gek. Maar goed, ik weet niet hoe goed Beelen is.

Mocht Hancko vertrekken kan dit een goede opvolger zijn. In Beelen zie ik ook een vaste waarde. Trauner raakt op leeftijd en Hancko is denk ik niet houdbaar. Dan zie ik in deze 2 een nieuw duo.

31 oktober 2023 om 13:26

Wel 2 rechtspoten als ik het goed heb. Verre van ideaal

31 oktober 2023 om 17:50

Beelen en ramon hendriks lijkt mij geen verkeerd duo. Als hendriks fit blijft en minuten maakt is hij van feyenoord kwaliteit, is een complete verdediger ook.

Volgens mij was er in de zomer van 2022 ook al interesse van Feyenoord voor hilgers. Toen tekende hij bij. Speelt heel goed en zou zeker zo meekunnen bij Feyenoord. L8jkt me ook een goede kop op zitten. Als je dat bijv. vergelijk met Wijdal die afgelopen weekeinde nog liet optekenen dat hij best goed had gespeeld bij Ajax.



Ik moet zeggen dat ik vorig jaar nog niet zo overtuigd was van Hilgers, maar dit weekend vond ik hem echt wel een sterke wedstrijd spelen. Is nog jong en kan echt nog wel een paar stappen zetten, is op dit moment denk ik ook wel verder dan Beelen.

Hilgers is in potentie enorm goed. Slot krijgt wel de opgave om de af en toe gemakzuchtige houding bij hem eruit te halen want voor grote wedstrijden kan hij zich perfect opladen, maar tegen de kleinere tegenstanders is het soms irritant laks. Afijn, zondag hebben we kunnen zien wat hij in zich heeft. Gimenez is de beste spits van NL en Hligers had hem in z'n broekzak.

Prima speler, die jongen deed het zondag fantastisch, maar ik zou graag Beelen meer in actie zien. Vind hem altijd sterk invallen. Bijkomend voordeel is dat Geert op RB kan blijven waardoor je niet hoeft te starten met Nieuwkoop. Als invaller prima, maar geen basisspeler. Daarnaast zal dit het laatste seizoen zijn waarin Beelen zich kan optrekken aan Hancko, dus zou hem graag meer minuten zien maken.

Hoe dan ook is de positie van Trauner momenteel een hoofdpijndossier. Hoeveel ik ook houd van onze kale kletser is hij té blessuregevoelig en in Europese wedstrijden niet al te betrouwbaar. Zou in dat kader eerder de huidige rollen omdraaien waarin Beelen de RCV wordt en Trauner de backup, anders komt er één op de bank te verpieteren indien je deze jongen haalt. De belasting voor Trauner neemt dan ook gestaag af en dat zal zijn blessuregevoeligheid ook doen afnemen.

Vind Beelen echt een talentvolle verdediger en het zou zonde zijn hem niet de kansen te geven die nodig zijn voor zijn ontwikkeling.

Ajax moet zich ook melden voor deze jongen. Nederlands, ik zie er potentie in en kan prima opbouwen. Gasten als Medic halen terwijl deze jongen rondloopt in de ED slaat nergens op. Dit gaat een nieuwe VD Ven worden denk ik die uiteindelijk flinke stappen kan zetten. Zerrouki had Ajax ook goed kunnen gebruiken nu maar Feyenoord was er goed bij met hem. Kudos voor hun transferbeleid momenteel, ook met een Stengs (al zag ik zijn succes zelf niet aankomen).

31 oktober 2023 om 11:43

@ajaxf1
Bedankt voor de complimenten, het gaat op dat gebied goed in Rotterdam. En ik denk dat ik namens heel veel Feyenoorders spreek als ik zeg dat Stengs ons allemaal positief verrast heeft..

Waarom zou het alleen een optie zijn voor Feyenoord en Ajax? Bij Feyenoord komt er alleen plek vrij als Geertruida vertrekt (kan is wel aanzienlijk). Maar bij PSV is er eigenlijk de grootste vacature vrij voor centrale verdedigers.

31 oktober 2023 om 12:23

Waarom alleen als Geertruida vertrekt? Waarom niet het centrum Hancko Hilgers en Gertruida op rechtsback? Heb je Trauner en Beelen als backup in het centrum, Lopez en Nieuwekoop als backup op de back posities. Of we halen er nog een rechtsback bij met een hoger niveau dan Nieuwkoop en je kan makkelijk rouleren met je rechtsback en rechter centrale verdediger

31 oktober 2023 om 12:36

Daar heb je zeker gelijk in. Ik weet niet wat voor talent er bij Feyenoord nog op de bank zit wat betreft de centrale verdedigers, maar wat je zegt klinkt logisch. Beleid maken is vooruitzien, dus de directie moet alvast voorsorteren op een goede selectie voor volgend seizoen.

31 oktober 2023 om 14:36

In de jeugd hebben we niet echt grote talenten in de verdediging, maar bij Dordrecht hebben we die Tsoungui die we deze zomer transfervrij van Brighton hebben overgenomen verhuurd. Dat schijnt een goed talent te zijn. En dan vergat ik nog Ramon Hendriks die nu aan Vitesse is verhuurd. Als die het niveau van 2 jaar geleden (voor zijn zware knieblessure) kan halen en zich van daar uit door ontwikkelt, heb je op z'n minst een goede backup van Hancko, zo niet de vervanger. En we hebben nu ook Beelen die er nu net achter zit en best wel potentie heeft. De enige plek waar ik echt een probleem zie is rechtsback als Geertruida zou vertrekken. Nieuwkoop doet het zeker niet slecht, maar je ziet gewoon dat het net even een nivueatje te hoog is voor hem.

Met Hilgers erbij heb je gewoon een extra kwalitatief goede oplossing, die in mijn ogen ook al verder is dan Trauner.

31 oktober 2023 om 13:07

PSV heeft met Boscagli al een speler met een soortgelijke speelstijl als Hilgers. PSV is niet gebaat bij een opbouwer, maar bij een defensieve kracht. Nou is Hilgers verdedigend niet slecht hoor, maar PSV is achterin gebaat bij een (figuurlijke) bijter.

31 oktober 2023 om 13:15

Klopt, type Moreno, Alex dat soort type verdedigers. Ramalho zijn contract loopt af (gelukkig) dus er zal hoe dan ook een rechtsbenige centrale verdediger bij moeten komen. Ik weet niet of Debast van Anderlecht een serieuze optie is? Er gaan in ieder geval geruchten dat PSV in de markt is voor de Amerikaanse Robinson deze wintertransfer periode. Mocht hij tegen vallen of niet goed genoeg zijn heeft PSV nog steeds baat bij een type Hilgers. Zorgt ook weer voor een afwisselende combinaties.

Liever die Nino die naar verluidt nog steeds op het lijstje staat.
Braziliaanse international en voor 5 miljoen op te halen deze winter.
Zeer goede verdediger.
Leuk voor Paixao ook, een landgenoot erbij

Hilgers is een goede verdediger, maar Beelen is natuurlijk ook met een bepaald idee gehaald. Ik zou eerder gaan kijken naar een linksbenige centrale verdediger aangezien Hancko de enige Linkbenige centrale is die we hebben. En we moeten er ook rekening mee houden dat Hancko na dit seizoen vertrekt. Als Hancko nu wegvalt wordt het daar een beetje puzzelen.

31 oktober 2023 om 12:29

Met Ramon Hendriks hebben we een redelijk getalenteerde linksbenige cv in de gelederen als backup/vervanging van Hancko. Ik volg hem niet wekelijks bij Vitesse, dus kan niet goed oordelen hoe hij zich nu ontwikkelt. Maar wat ik van hem bij Feyenoord heb gezien, zit er best wel potentie in.

Goed testen in de voorbereiding voor komend seizoen, mocht hij toch niet het gewenste niveau hebben, kun je altijd nog iemand halen.

Hilgers zou ik als Feyenoord zijnde alles op alles zetten om te halen. Ook al zou Geertruide blijven

Benieuwd naar de vraagprijs van Twente. Denk dat hij meer moet gaan kosten dan Zerrouki. Zeker nu ze in Rotterdam ook de CL miljoenen binnen zien vliegen.
Denk dat hij in de hele (traditionele) top 3 wel op de radar staat.

Ik ken nog een Nederlandse club waar deze jongen vanaf dag 1 basis zou zijn, omdat er al jaren op die plek niks fatsoenlijks heeft gestaan.

Met zn contractverlenging van deze zomer is hij er niet goedkoper op geworden, maar als je een snelle, sterke verdediger zoekt die veel duels wint en nog verbeterpunten in het opbouwende gedeelte heeft, is Mees je man

Nog een 3 jarig contract, traditionele top 3 heeft afgelopen jaar allen al op een manier interesse getoond, jong, ontwikkelt zich sterk. Word wel een prijzig kaartje wat Twente er, terecht, om gaat hangen. In de 1 op 1 vind ik hem heel sterk, hij is erg snel en is fysiek een bijtertje. Aan de bal best goed, maar zijn grootste ontwikkelpunt is toch wel om niet te laconiek te worden gedurende een wedstrijd, en het tempo aan de bal wat zeker omhoog moet als hij zo'n stap gaat maken. Net als bij Zerrouki, ben ik er van overtuigd dat hij bij alle 3 de clubs gaat groeien tot een gewaardeerde kracht, met een eventuele mooie vervolgstap. Heeft alles in zich om een goede speler te zijn en te worden, met als niet geheel onbelangrijke eigenschap dat hij flink zelfkritisch durft te zijn, en echt bezig is om te groeien. Dat laatste bewees hij wel, door uiteindelijk bij te tekenen bij Twente. Vraagprijs zou wel iets hoger liggen dan bij Zerrouki denk ik, of dat ze wat meer spelen met een eventuele doorverkoop percentage. Jammer dat hij nu net te oud is voor jong Oranje, zat er anders 100% zeker bij.

Nee joh, niet aan beginnen Feyenoord. Hilgers is maar een matige verdediger vol slordigheden en er zal vast veel te veel gevraagd worden door die Duitsers. En dat terwijl hij nog niets op een hoog niveau heeft laten zien!

Als er nu eens geluisterd wordt, zou dat weer een hele transfersoap gaan schelen :D

31 oktober 2023 om 14:08

Snap ook niet waarom Hilgers een stap terug zou doen naar de nr 4 als ie zo uitblinkt.

31 oktober 2023 om 14:20

Zo is dat Migi. Een transfer zou alleen maar verliezers opleveren :P

31 oktober 2023 om 16:06

Twente speelt op het zelfde niveau als Feyenoord. En bij Feyenoord eerst altijd zitten zeuren en trekken aan Twente spelers en als het dan niet doorgaat deugt de speler niet.
Dat was met Zerrouki ook zo en nu begint men weer over Mees Hilgers te zeiken.
F.C. Twente moet niemand aan Feyenoord verkopen.
Dat getrek van die club moet een keer stoppen. Weinig betalen en duur verkopen dat wil men in R'dam.

Misschien zijn ze in Amsterdam nu ook wakker na mislopen van Schouten, Stengs oa door die rare Duitser. Makkelijkste manier om NLse basis neer te zetten.

Wat dom van Feyenoord zeg, dit soort topics over interesse moet je juist voor de onderlinge confrontatie in de pers gooien. Nu ben je gewoon een speelronde te laat. Deze jongen zou een aardige roulatie speler kunnen zijn op dit moment. Maar ik neem aan dat Feyenoord door wil groeien naar een nog hoger niveau en daar heb ik toch minder vertrouwen in dat deze jongen dan nog iets gaat toevoegen.

Zou Derrick Luckassen als Back up voor de rechtsbackpositie in de winter halen.
Denk dat hij onder Slot een goede speler kan worden.
Atletisch, loopvermogen en techniek en snelheid heeft hij al maar als Slot zijn nonchalante spel eruit kan krijgen gaat Feyenoord er veel plezier van hebben.
Hij kan net als Geertruida rechts back als Rcv spelen dus ook multi functioneel.
Ben benieuwd of Slot naar mij luistert en anders moet hij maar met een beter alternatief komen. :-))
Want duidelijk is wel dat de rechtsback positie nog wel versterking nodig heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren