Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mees Hilgers hoort opvallend milde straf na keiharde charge op Lozano

Laatste update:

Mees Hilgers moet de volgende twee competitieduels van FC Twente aan zich voorbij laten gaan. De aanklager betaald voetbal legt de centrumverdediger drie duels schorsing op, waarvan één voorwaardelijk. Het lijkt een milde straf.

FC Twente heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd. Hilgers moet door zijn schorsing de competitieduels met Go Ahead Eagles en Excelsior missen.

Hilgers kwam in de wedstrijd tegen PSV (0-3) met een vliegende tackle hard in op Hirving Lozano. Scheidsrechter Allard Lindhout bestrafte de verdediger eerst nog met een gele kaart.

Na een VAR-ingreep werd de kleur van de kaart echter terecht veranderd in een rode. De Mexicaan kon gelukkig de wedstrijd vervolgen.

Twente, dat driekwart van de wedstrijd met tien man op het veld stond, kon geen stand meer houden tegen PSV. Uiteindelijk scoorden de Eindhovenaren driemaal.

'Denk even na, man'
Kenneth Perez liet bij Dit was het Weekend weten het geheel eens te zijn met de kaart. Bij de Deense analyticus steeg het ongeloof bij het bekijken van de beelden. "Ai, ai, ai... Mees Hilgers, man, denk even na!"

Volgens Karim El Ahmadi had Hilgers het geluk dat het Lozano was die hij torpedeerde met zijn onbesuisde sliding. "Lozano is het gewend om dit soort tackles te ontwijken. Ik denk dat als het een andere speler was, dat hij gewoon echt zijn been had gebroken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op moment van contact is z'n been niet gestrekt. Dat zal toch een paar potjes schelen denk ik.

27 november 2023 om 13:36

Denk het ook, maar had een wedstrijdje of twee meer ook begrepen. Dit zijn echt benenbrekers.

Los van het feit dat ik het ontzettend domme overtredingen vind altijd.
De bal te ver voor je uit spelen en vervolgens lomp te corrigeren.

27 november 2023 om 13:44

Mag van mij ook wel, al zou het wel vergeleken met mauro zijn overtreding zijn. Al was die wel zwaarder dan die van hilgers. Maar mag idd wel 5 wedstrijden schorsing zijn. Zulke overtredingen horen niet op het veld.

27 november 2023 om 13:47

Het is ook niet des Hilgers. Een hele onbesuisde actie, daar waar hij normaliter juist erg calculerend is.

27 november 2023 om 13:50

Vooral als je die tackles van Mauro en Hilgers vergelijkt met zo’n ongelukkige van Van Ginkel.

27 november 2023 om 16:52

Inderdaad, Ruiz. Deze jongen was gewoon te laat en dat resulteerde in een zeer ongelukkige sliding.

27 november 2023 om 18:30

Precies, denk ook dat meeweegt dat Mees Hilgers eigenlijk hier helemaal het figuur niet voor is. Probeerde zijn foute aanname te herstellen, maar kwam hierdoor veel te laat.

27 november 2023 om 20:08

Met z'n been omhoog, dat is iets anders dan een sliding over de grond in te zetten om je fout proberen te herstellen. Dit is gewoon minimaal 3 of 4 wedstrijden. Lozano had echt een hele zware blessure kunnen overhouden aan deze roekeloze ingreep.

27 november 2023 om 22:16

Ruiz, dat je dit serieus nog recht durft te praten. Als Lozano z'n noppen in het gras had gehad waren de gevolgen niet te overzien. Zelden zo'n achterlijke actie gezien, zeker gezien de duur vd aanloop. En ik kijk heel veel engels voetbal, dus ben best wat gewend

28 november 2023 om 10:19

Ten eerste praat ik niets recht. Ik zeg alleen dat het een paar potjes scheelt in schorsing. Ten tweede denk ik dat het wel meevalt wat jij zegt. Zijn been is duidelijk ingetrokken, wanneer Lozano niet opspringt doet het even pijn maar doordat het been niet gestrekt is breekt hij dan ook heus niet alles. Rood is uiteraard wel terecht want hij is veel te laat en het is op de enkel.

2 wedstrijden, daar hoef je niet om te klagen. 5 was ook terecht geweest.

27 november 2023 om 13:11

Komt erg hard in, maar op het eind trekt hij iets z'n been terug. Denk als hij dat niet deed dat 5 terecht was.

27 november 2023 om 13:18

Bizar, 5 had het gewoon minimaal moeten zijn, je ziet dat hij die bal never nooit meer kan halen en alsnog zet hij die zotte tackle in, tevens bizar dat lindthout niet direct rood trekt. Lozano kan hier gewoon makkelijk zijn scheenbeen breken, 10 wedstrijden zou ik eerder op zijn plaats vinden voor deze aanslag.

27 november 2023 om 13:23

Scheidsrechters wordt het van de ene kant erg gemakkelijk gemaakt tegenwoordig. Als ze verkeerd gepositioneerd staan en er vinden dit soort tackels plaats, dan kan de VAR nog altijd ingrijpen. Maargoed.. je kunt natuurlijk keer iets over het hoofd zien. Goed dat hij na het zien van de beelden gewoon overgaat tot rood

27 november 2023 om 13:22

Daar was ik idd ook bang voor. Voor ons gelukkig dat het meevalt qua schorsing, en voor Lozano gelukkig dat een blessure gespaard is gebleven.

27 november 2023 om 15:23

Als je dan kijkt naar de komende 2 potjes van Twente is deze straf vooral persoonlijk vervelend, maar ik verwacht niet dat Twente hem zal missen tegen GAE en Excelsior. Beide potjes moeten qua kwaliteit in het team toch voor Twente zijn.

27 november 2023 om 15:32

Nou vooral Eagles uit is zeker niet zomaar gewonnen, die zijn thuis ijzersterk.

Mauro van PSV kreeg vorig seizoen ook maar 2 wedstrijden schorsing na smerige overtreding tegen PSV waardoor speler van Emmen rest van seizoen moest missen dus dan snap ik deze straf wel.

27 november 2023 om 13:22

En daar was toen, terecht, heel veel kritiek op.
De aanslag van Mauro en ook deze van Hilgers zijn dermate onbesuisd, dat 2+1 eigenlijk belachelijk is.

27 november 2023 om 13:36

Eens. Dit is echt minimaal vier wedstrijden. Als Lozano zijn voet niet had opgetild had 'ie gegarandeerd zijn been gebroken.

27 november 2023 om 14:01

En ALS Lozano 10 centimeter naar rechts stond dan had Hilgers hem minder hard geraakt. ALS geldt niet in dit verhaal, het is wat het is.

27 november 2023 om 14:04

Natuurlijk geldt als wel, het gaat om de intentie van de tackle en niet of het slachtoffer al dan niet opspringt om erger te voorkomen.

27 november 2023 om 14:16

Jij kunt geen intentie lezen van een speler, want wij kunnen nou eenmaal niet in het hoofd van een speler kijken. Dus als iemand niet wordt geraakt, omdat hij opspringt, is de straf even zwaar als wanneer hij vol op z'n scheen wordt geraakt?

27 november 2023 om 14:23

Precies Redisthecolour.
En waarom ook niet eigenlijk? Je hoort bestraft te worden voor je eigen daad, en niet voor hoe een tegenstander daarmee omgaat. Je moet juist ook de gevallen waarin het goed afloopt hard straffen, omdat het anders wachten is tot het een keer alsnog flink mis gaat.
Plus dat je bij lichtere straffen bij ontwijking, kans hebt dat de tegenstander (onbewust) minder probeert te ontwijken, met alle gevolgen van dien.

Nee, je moet gewoon iemand straffen voor de actie die die in zet, en daarbij rekening houden met de mogelijke reacties van de tegenstander. Anders zou je bij precies dezelfde actie en een wat langzamere tegenstander opeens al 2x zoveel straf krijgen, terwijl je precies hetzelfde doet.

27 november 2023 om 15:21

Dan komen er nog heel veel gekke gele en rode kaarten aan. Hoe kun je nu iemand van het veld sturen als hij de tegenstander niet eens raakt? Elke situatie is weer anders, de reactie van de tegenstander heeft hier zeker invloed op. Ergens heeft Hilgers dan geluk dat Lozano opspringt, maar hoe vaak wordt er wel niet een tegenstander ontweken, zodat iemand toch z'n actie door kan zetten? De impact van een tackle is niet hetzelfde als de tegenstander niet wordt geraakt, dus kun je ook niet beoordelen alsof hij wel werd geraakt.

27 november 2023 om 15:38

Ja en als Hilgers gewoon die bal fatsoenlijk aanneemt maakt hij deze overtreding niet. Als geldt dus niet.

27 november 2023 om 22:20

Red, dus als ik met een revolver op je schiet. Maar ik raak je niet dan is t aanzienlijk minder erg. Lul toch niet zo dom joh... Dit was een idiote kamikaze actie van de bovenste plank

27 november 2023 om 22:52

Je kunt ook normaal reageren in plaats van zo op de man. Ik zeg nergens dat het geen harde overtreding was. Ik zeg alleen dat de het wel degelijk een verschil moet zijn in welke mate de tegenstander geraakt wordt.

27 november 2023 om 23:18

Als je op iemand reageert is t al snel op de man he...

27 november 2023 om 23:20

En het is toch ook gewoon grote onzin dat het verschil moet maken in welke mate iemand geraakt word. Ik raad je aan de beelden nog een paar x terug te kijken. Als Lozano z'n noppen in t gras heeft is ie klaar met voetballen

27 november 2023 om 13:23

Vanuit het oogpunt van consistentie wel, maar zulke overtredingen moet je gewoon veel zwaarder bestraffen. Je kan er echt iemands carrière mee beëindigen. Bij een hogere straf zal men ook een paar x vaker nadenken voor ze zo'n actie inzetten.

Ik vond het toch een schandalige actie waar je eigenlijk veel meer voor zou moeten brommen dan slechts twee wedstrijdjes. Lozano had met deze snelheid de rest van het seizoen in de lappenmand kunnen liggen met deze onbesuisde tackle. Kon de bal nooit meer halen, hoge snelheid en een been dat te hoog is. 2 is lachwekkend maar in de lijn van de Knvb.

27 november 2023 om 13:46

Mee eens. Twee wedstrijden klopt in de lijn van de KNVB , en daar zit de fout. De laatste jaren is de trend dat je wat meer op het randje mag verdedigen, en soms er ietsje overheen. We waren voorheen ook wel heel mierenneukerig in Nederland. Maar harder voetbal kun je alleen waarborgen als dit soort benenbrekers wel adequaat worden bestraft. Hilgers had de noppen ook nog eens naar voren, om jouw opsomming / optelsom aan te vullen. Als een sliding zo gevaarlijk, maar ook zo ultiem incorrect ingezet wordt, moet de straf veel afschrikwekkender zijn. En die strafmaat moet niet afhankelijk zijn van de schade bij het slachtoffer, dat speelt hier ook denk ik.

27 november 2023 om 14:08

Maar hij trekt ook z'n been een beetje in. Kijk maar eens terug in slowmotion.

27 november 2023 om 14:39

Been iets in trekken heeft er niks mee te maken als Lozano niet iets opspringt of vast staat breekt hij gewoon zn been

27 november 2023 om 15:03

Desondanks raakt hij hem met volle snelheid, met de noppen vooruit én met het been te hoog. Dat hij zijn been een beetje intrekt is dan vooral fijn voor Lozano maar nog steeds een schandalige overtreding.

Heel triest vieze tackle chucky is alleen niet geblesseerd omdat hij op spong

Geen slechte beslissing vind ik, maar Hilgers komt wel heel goed weg hier. Vier of vijf wedstrijden schorsing was ook geen slechte beslissing geweest.

27 november 2023 om 14:31

Dus eigenlijk was alles wel best ? 2, 3, 4 of 5 wedstrijden.
Ik vond 3 wedstrijden + 1 voorwaardelijk hier op zijn plaats. Mede omdat het geen recidivist is. Dat weegt bij mij wel mee. Maar het was natuurlijk een zeer zware (lompe) overtreding.

27 november 2023 om 14:54

Ja ik denk dat alles tussen de 2-5 redelijke straffen zijn voor deze.

Dat Lozano de wedstrijd kon vervolgen speelt hierbij een grote rol, denk ik.

Lozano heeft mazzel dat hij nog kan lopen.
Hilgers heeft mazzel dat hij dit kalenderjaar nog mag voetballen.

27 november 2023 om 13:52

Niet echt. Mauro schopte iemand het seizoen uit en kreeg dezelfde straf. Van Ginkel gaat per ongeluk op een been staan en krijgt dezelfde straf. Daar mag de KNVB wel naar gaan kijken want het klopt niet.

Ik snapte niet dat de scheidsrechter hem niet gelijk rood gaf. Iedereen kon dit toch zien? Behalve de man die betaald wordt om het te zien. Ik vind het ook een milde straf, voor hetzelfde geld was Lozano's seizoen voorbij geweest.
Twente moet in beroep gaan

27 november 2023 om 13:46

@cas1 - FC Twente moet helemaal niet in beroep gaan. Twee wedstrijden is nog best mild, dus gewoon de straf accepteren en door. Wedstrijden in mindering ga je natuurlijk niet krijgen. Als Lozano z'n been had laten staan, was 4 wedstrijden nog weinig geweest.

27 november 2023 om 14:05

Mijn kinderen hebben misschien toch gelijk, mijn grappen zijn niet leuk. Alleen ik vind ze leuk.
Twente is beroep en dan wordt die straf 4 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk

27 november 2023 om 15:17

Het is niet eens een grap ...

27 november 2023 om 14:06

Waarom moet Twente in beroep gaan? Soms moet je gewoon zeggen: deze straf is terecht, dus accepteren we die. Komt bij dat de KNVB niet zo houdt van clubs die in beroep gaan en er dan vaak voor de lol nog een wedstrijdje bovenop doet.

27 november 2023 om 14:13

Het was sarcastisch bedoeld. Zie verder mijn reactie aan Sirius

Sorry hoor maar mild is echt nog zacht uitgesproken. Ik vind het werkelijk echt schandalig dat zo'n overtreding maar 2 wedstrijdjes brommen is. Het zou ook niet moeten uitmaken dat die op het laatst zijn been niet helemaal gestrekt heeft of dat Lozano de wedstrijd uitspeelt.
Doe als KNVB zijnde nou eens echt iets om je uit te spreken en te laten horen/voelen. Dit is gewoon een minimale straf van 5 wedstrijden in mijn ogen.

De zachte kopstootjes en opstootjes worden nog veel zwaarder gestraft dan dit soort aanslagen.

27 november 2023 om 13:49

Had de overtreding gezien in het stadion en snapte ook wel dat het rood was. Net even de samenvatting gekeken omdat ik schrok, als je één en ander zo leest moet het namelijk een verschrikkelijke moordaanslag geweest zijn. Viel mee, het was precies zoals ik me herinnerde een verschrikkelijk lompe en onbesuisde actie. Rood en een paar wedstrijdjes schorsing.

27 november 2023 om 13:56

Clubvoorkeur verblind een hoop, zo lees je maar weer. verschrikkelijk lomp en onbesuisd vind ik nog zacht uitgesproken. De bal is van je voet gesprongen en al 3 meter verder en wat doe je? Er zo keihard en achteloos een tackle maken boven enkel hoogte op volle snelheid. Sorry maar dan ben je echt niet goed bij je hoofd. Wanneer Lozano daadwerkelijk z'n hele been breekt (wat al knap is dat het niet is gebeurt) is het dus daadwerkelijk een moordaanslag.

27 november 2023 om 14:07

Wat is toch een verschrikkelijk makkelijke reactie, hieronder beticht iemand me ook al iemand van vooringenomenheid vanwege clubvoorkeur. Los van mijn clubvoorkeur kan ik echt wel een overtreding beoordelen, daarbij ben ik ook niet zo'n Mees Hilgers fan met zijn lakse maniertjes.

Het is gewoon onkunde, onbenulligheid. Rood volledig terecht met ook nog eens een schorsing. Maar maak het verder niet zo groot. Als je moordaanslagen wil zien google je maar even op Bouaouzan vs. Kokmeijer.

27 november 2023 om 14:42



Had gewoon hetzelfde afloop als Kokmeijer kunnen zijn dus lul niet zo dom..als Lozano niet opspringt of vast staat in de grond breekt hij gewoon zijn been en misschien op meerdere plaatsen ook..misschien iets minder door de roze Twente bril kijken.

27 november 2023 om 15:10

@nikos_
Gewoon normaal blijven praten, heb je niets aan van dat idioot taalgebruik. Zegt de term "gestrekt been" je iets? Misschien iets minder emotioneel reageren.

27 november 2023 om 20:53

Gestrekt been of geen gestrekt been..kun je nog steeds je been breken..

28 november 2023 om 09:22

Ja, en als je op straat loopt kun je ook je been breken. Wat probeer je nu te zeggen?

27 november 2023 om 14:03

Het maakt niet uit dat hij zn been niet helemaal gestrekt heeft? Op basis waarvan mag je hem dan wel schorsen? Bij letterlijk elke tackle op het voetbalveld wordt meegerekend of het een gestrekt been is of niet.

27 november 2023 om 14:07

Tuurlijk maakt het wel uit dat het been niet gestrekt is. Bij een gestrekt been is die voet een hamer die overal dwars doorheen knalt. Bij niet gestrekt zal de voet een beetje terug veren. Rood is terecht en ja het had ook 3 of 4 potjes kunnen zijn want hij was veel te laat, maar een moordaanslag was het niet.

27 november 2023 om 21:52

Het is gewoon al jaren duidelijk welke clubs er door de KNVB gespaard blijven.
Ik weet zeker dat als een speler van bv Heracles deze overtreding had gemaakt was het 5 wedstrijden met 1 voorwaardelijk.

Die macht hebben ze en gebruiken ze.
Ben geen psv supporter maar ben wel blij voor Lozano dat hij de wedstrijd kon hervatten.

Kortom een belachelijke lichte straf.

Maar goed dat is mijn mening.

27 november 2023 om 22:50

Klopt, PSV is gespaard door de KNVB.

Laten we nu niet doorslaan, "opvallend" milde straf....ja het is rood, ja 2 wedstrijden schorsing zijn op zijn plek. Precies in lijn met de straffen eerder gegeven voor dit soort vergrijpen. Het is ook wel janken over alles en iedereen tegenwoordig he.

27 november 2023 om 13:51

Iemand uit Oldenzaal die zegt dat het meevalt haha. Je clubvoorkeur speelt vast niet mee?

27 november 2023 om 14:00

@ryangarcia
Waar zeg ik dat het wel meevalt? Ik geef aan dat ik het een passende straf vind in lijn met eerdere straffen.

Of ik objectief ben? Geen idee. Echter vind ik over de breedte van de gehele sport al langer dat op elke slak wel 200x zout gelegd wordt. Het is voetbal, geen ballet.

30 november 2023 om 01:25

Raulduke, je heb helemaal gelijk.
Het is een passende straf.
Waarom, denken anderen dat het te licht is of te zwaar?
omdat ieder zijn eigen mening mag hebben.

Echter blijkt maar eens dat de knvb de regels aan hun laars

En dan krijgt Verschueren een veel zwaardere straf. KNVB op best

Dat geloof ik ook wel dat twente het voorstel accepteert haha. Komt hij heel goed mee weg

Belachelijk lage straf. Als ik fit doe in het amateur voetbal ga ik er vokr meer wedstrijden af. Ik heb gister de documantaire kokmeijer gezien. Tis dat lozano opspringt. Anders was dit misschien wel een 2de geweest. Dus wedstrijdje of 6/7 is minstens op zijn plaats.

Maar twente mag dus niet klagen

27 november 2023 om 15:28

Gelukkig zijn er mensen met verstand van zaken bij de KNVB die het verschil tussen de 2 vertredingen prima weten te duiden.

Waar zijn ze mee bezig bij de knvb, dit slaat toch nergens op. 2 wedstrijden is om te lachen. Alle clubs in de eredivisie moeten hier over in beklag gaan

Ik vind het lastig in de discussie of een blessure moet bepalen hoe hoog de schorsing uitvalt. Enerzijds vind ik een lange schorsing terecht als het slachtoffer zijn been breekt (mits de intentie was om de speler te raken). Maar anderzijds vind ik niet dat een schorsing minder moet zijn doordat het slachtoffer niet geblesseerd is geraakt. Nu is Hilgers denk ik wel gespaard omdat Lozano kon doorspelen.

Op het laatste maakt hij net geen gestrekt been meer. Lozano komt zo goed weg hier. Het is aan de lage kant in mijn optiek maar zijn historie is volgens mij ook nog niet heftig?

Belachelijk lage straf. Je moet zoiets in perspectief zien van andere straffen. Er wordt ook twee wedstrijden schorsing gegeven voor ongelukkige botsingen, deze overtreding was toch echt een graadje erger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren