Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ibrahimovic blikt terug op rentree in ArenA: 'Ik was nerveus, niet normaal'

Laatste update:
/

Zlatan Ibrahimovic is niet weg te denken uit de Champions League, maar ook voor de Zweed was er ooit een 'eerste keer'. In zijn geval was dat de thuiswedstrijd met Ajax tegen Olympique Lyon, op 17 september 2002. Nog altijd bewaart de Zweed zoete herinneringen aan dat duel. Hij tekende met twee treffers namelijk hoogstpersoonlijk voor de 2-1 overwinning.

Op de website van de UEFA haalt de inmiddels tot superster uitgegroeide spits herinneringen op. "We speelden tegen Olympique Lyon en wonnen met 2-0", aldus Ibrahimovic, die de uitslag niet helemaal meer helder voor de geest kan halen. "Ik scoorde meteen twee keer. Dat was een heel belangrijk moment in mijn carrière. Ik voelde me meteen thuis in de Champions League en dat is altijd zo gebleven."

Na een succesvolle periode in Amsterdam stapte Ibrahimovic in 2004 over naar Juventus, waarmee hij in zijn eerste jaar meteen op bezoek mocht bij zijn ex-club. Een memorabele ervaring, vindt hij. "Ik was nerveus, niet normaal. Het was ook gek om met een andere ploeg dan Ajax in Amsterdam te spelen. Tegelijkertijd was ik trots. Juventus is natuurlijk een stapje hoger dan Ajax. Ik kon aan het publiek laten zien wat ik die drie jaar allemaal had geleerd."

Zlatan Ibrahimovic behoort tot de beste drie spitsen die Ajax ooit heeft gehad

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In zijn tijd dat hij bij Ajax speelde behoort hij niet tot de 3, als je nu achteraf ziet hoe goed hij is geworden, waar die heeft gespeeld en hoeveel hij gewonnen heeft, hoort hij wel in de top 3 denk ik.

22 november 2014 om 14:35

Top 3 wat ? Spelers, spitsen, bakkers ?

22 november 2014 om 14:39

Spitsen, zoals ook in de poll staat.

22 november 2014 om 15:17

Nee natuurlijk niet. Kluivert, van Basten en Bergkamp waren al betere spitsen. Bergkamp was misschien meer een valse spits. Dan heb ik nog jari litmanen in de aanbieding. Dus nee.

22 november 2014 om 15:29

Hear, hear. Bovendien was Cruijff ook geen onaardige puntspeler...

22 november 2014 om 15:30

Jari en Bergkamp waren geen centrum spitsen. En ik weet niet of zij beter waren. Kluivert is ook nog niet zeker. De enige die ik echt beter vond is V Basten. Alleen het fysiek van Zlatan is natuurlijk veel beter dan dat van V Basten

22 november 2014 om 15:32

Aanvulling. De pol heeft het over spitsen en niet over centrum spitsen. In dat geval....moeilijk. Laten we zeggen top 5-6.

22 november 2014 om 16:02

Klopt de poll heeft het over spitsen maar een schaduwspits kan je niet echt een spits noemen. En Jari was meer een 10. Dus dan houden we over Van Basten, Kluivert en Ibra. Al moeten we niet Suarez vergeten natuurlijk maar die zit nog geen top 3

22 november 2014 om 14:42

Nee, natuurlijk niet. Dat kan ook helemaal niet, dat zo'n jong ventje, hoe goed ook, bij de beste 3 hoort.

22 november 2014 om 14:45

Klopt, maar de poll doet vermoeden alsof ze op Ibrahimovic in zijn Ajax-jaren bedoelen.

Ibrahimovic, Van Basten , Kluivert

In willekeurige volgorde

22 november 2014 om 14:21

Uhm Sigthorsson ?

22 november 2014 om 14:25

Hoe kon ik hem vergeten. Vergeleken met hem zijn deze 3 koekenbakkers natuurlijk

22 november 2014 om 15:05

Suarez word ook vergeten, denk dat hij in zijn ajax periode beter was dan zlatan in zijn ajax periode suarez speelde ook nog is in een slechter team dan zlatan

22 november 2014 om 21:01

Onze siggi klasses beter

22 november 2014 om 14:48

Volgens mij vergeet je de allergrootste.

22 november 2014 om 14:58

Denk dat hij nog jong is. Want hij vergeet hun eigen voetbal god!

22 november 2014 om 15:02

Ibra eruit en Cruijff erin dan klopt je lijstje.

22 november 2014 om 15:14

Cruyff was toch geen spits of ben ik nou gek?

22 november 2014 om 15:44

Ja daarom. Ik heb het over de 3 beste SPITSEN en niet voetballers

22 november 2014 om 18:36

Denk dat iedereen kjh ook zomaar ff vergeet.
Voor mij is ibra de beste voetballer ter wereld ietsje beter dan Ronaldo en zeker beter dan Messi maar wederom ben ik het er mee eens dat het moeilijk te vergelijken is

Vind kolbein toch wel een stuk beter

Zal ik de enige zijn die dacht dat hij met die uitspraak doelde op de wedstrijd met PSG in september in de Arena? In ieder geval: toen oogde hij ook niet bepaald scherp. Misschien was hij toen ook nerveus.

En hij hoort wat mij betreft niet thuis in de top 3 van beste Ajax-spitsen, omdat hij pas na zijn Ajax-tijd uitgroeide tot een wereldspits. Ik denk eerder aan Van Basten, Kluivert en Geels.

22 november 2014 om 14:39

Nee, dat dacht ik ook.

Beste drie ooit?

Nou... Maar hij hikt wel tegen Cruijff, van Basten e.d. aan.

22 november 2014 om 14:43

Zlatan is mijn favoriete speler van het moment, maar Cruijff, van Basten, Bergkamp... Dat haalt ie toch net niet. Kluivert pakt ie misschien net.

22 november 2014 om 21:22

Ik bedoelde eigenlijk meer op alle drie hun hoogtepunt, bij Ajax was Zlatan eigenlijk een beetje een matige spits, pas op het einde begon hij eindelijk goed te voetballen en meteen daarna was hij weg.

Ik hoopte destijds dat vd Vaart en Zlatan vrede konden sluiten en ze gezamenlijk het jaar daarop ver zouden kunnen komen in de CL. Toen ik hoorde dat Juventus er met hem van door ging had ik verwacht dat iedereen spijt zou krijgen, zowel Ajax dat ze hem verkochten, zowel Juventus dat ze hem kochten en zowel Zlatan die het eindelijk goed begon te voetballen bij Ajax en weer van 0 af aan mocht beginnen.

Gelukkig had ik me vergist.

Ik vind van niet puur omdat ik hem in zijn Ajax tijd helemaal niet zo geweldig vond en toen hij eindelijk zijn klasse op het veld (niet het trainingsveld) liet zien was hij zo weer weg.
Na Ajax groeide hij naar mijn mening uit tot een fenomeen.

Ik hoop hem ooit nog @ Ajax te zien, maar zal vast niet gebeuren.

Die pol.. tuurlijk.. Hij behoord tot de 10 beste spelers ooit.. Zijn goals.. Kracht.. Techniek.. Voor z'n lang iemand.. Geweldig.. Gisteren speelde hij slecht toch 2 assist.. Als lavezzi van z'n bal afbleef had ie 1 assist. En 1 goal..

22 november 2014 om 14:47

Zlatan beste 10 ooit, niet moeilijk om 10 betere te noemen, Messi, Ronaldo, Zidane, Ronaldinho, C.ronaldo, van Basten, Pele, Maradonna, Beckenbauer, Maldini.

22 november 2014 om 14:50

De beste 10 ooit en dan Cruijff niet noemen?

22 november 2014 om 15:04

Heel raar dat die de allerbeste niet opnoemt inderdaad

22 november 2014 om 15:24

Ik had Cruijff er in eerste instantie wel, maar die was dan nummer 11, niet nodig, dit zijn ook niet de 10 beste spelers ooit, dat heb ik nergens gezegd, noemde alleen 10 die beter zijn dan Ibra.

Petersson en bergkamp ook heerlijke spelers!

Top 3 waren in mijn ogen toch wel Cruijff, Van Basten en Pettersson.

22 november 2014 om 15:53

Stefan Pettersson is een van de meest sympatieke ajacieden ooit, verzaakte nooit, maakte regelmatig belangrijke goals en paste zeer goed in het spelletje wat Ajax speelde, met Bergkamp net achter hem. Maar ik vind het wel ver gaan om hem qua kwaliteit in het rijtje Kluivert, Zlatan, Suarez en van Basten te noemen.

22 november 2014 om 18:10

Hoezo niet?voor de goede orde, ik heb het alleen over de indruk die ze bij Ajax hebben achter gelaten en niet voor de rest van Europa want dan scoren die anderen een veel hoger gemiddelde. Pettersson was een geweldige spits die ook oog had voor zijn medespelers waardoor die weer uitblonken, scoorde vaak mooie doelpunten. Alleen jammer dat hij vaak geblesseerd was anders was het een wereldspits geworden en had hij misschien de status die Kluivert, Zlatan, Suarez had/hebben overtroffen.

Van de spelers die ik bewust heb meegemaakt hoort Zlatan zeker in de top 3 Ajax spitsen met Suarez en Huntelaar samen. Bergkamp en Kluivert heb ik ook nooit in een Ajax shirt zien spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren