Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ibrahim Sangaré over verloren basisplaats: ‘Juist daarom was ik boos’

Laatste update:

Ibrahim Sangaré keerde afgelopen zondag tegen Ajax (3-0 winst) terug in de basiself van PSV. Tijdens de zeges op NEC Nijmegen (2-4), Excelsior Rotterdam (4-0) en FC Volendam (2-3) moest de 25-jarige middenvelder genoegen nemen met een plek op de bank. In gesprek met het Algemeen Dagblad onthult Sangaré dat hij vooral boos was op zichzelf door zijn verloren basisplaats.

Sangaré leek dit seizoen een onbetwistbare kracht in het elftal van Ruud van Nistelrooij, al ziet hij zijn eigen plek niet als een zekerheid. De concurrentie is groot volgens de Ivoriaan. “Ik heb geweldige ploeggenoten, de lat ligt hoog. Kijk eens wat Érick Gutiérrez allemaal kan brengen, als speler op het veld en in de kleedkamer. Een geweldig mens en echt een superspeler om in je ploeg te hebben. Je kunt onder alle omstandigheden op hem rekenen.”

Van Nistelrooij sprak uitgebreid met Sangaré tijdens de afgelopen maand. “De trainer heeft met mij over de redenen van de reserveplek gesproken en dan moet je dat accepteren. Je mag je nooit op je ploeggenoten afreageren en moet dan zelf nog harder werken en laten zien dat je dolgraag wilt spelen.” Sangaré kijkt uit naar de bekerfinale tegen Ajax zondag. “We moeten net zo hongerig en gretig zijn om deze wedstrijd naar ons toe te trekken. Vastberaden, dat is het goede woord. Die sfeer heb ik de hele week geproefd.”

De honger waar Sangaré over spreekt, miste hij de laatste weken bij zichzelf. “Juist daarom was ik dus boos op mezelf, maar misschien zijn er wat redenen aan te wijzen. Ik denk dat het reizen naar de nationale ploeg soms een forse belasting is, hoewel ik dolgraag voor het team speel. De voetbalkalender zit gewoon heel erg vol en als je op vrijdag terugkomt na een interlandtrip, moet je soms een dag later weer een wedstrijd spelen. Soms kiest een trainer rond die weken voor iemand anders. Ik zeg overigens niet dat dit nu dé oorzaak is, maar ik denk wel dat het meespeelt. Bij Toulouse heb ik het ook weleens meegemaakt, maar nooit heel lang.”

Transfer
Sangaré genoot vorige zomer belangstelling van Chelsea, maar is momenteel niet bezig met een transfer. “Ik ben nu alleen maar bezig met de bekerfinale, daarna met het einde van de Eredivisie en dan is er even vakantie. Mijn zaakwaarnemer informeert me zodra er iets concreet wordt. Vorig jaar hadden meerdere ploegen al belangstelling, maar vond ik het allemaal te laat om nog een stap te maken. Ik wil graag een complete voorbereiding draaien bij het team waar ik voetbal. Het aanpassen aan de omgeving, misschien een andere speelstijl en een nieuw team kost altijd tijd. Die tijd moet je nemen. Dus na mijn vakantie kan er misschien iets gebeuren, maar ik ben hier ook gelukkig.” Bij PSV ligt Sangaré vast tot medio 2027.

Verwacht jij dat Sangaré vertrekt bij PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op basis van zijn kwaliteiten en vooral zijn mentaliteit wat duidelijk reflecteert (zelfreflectie) in dit interview denk ik dat hij vanzelf wel bij een internationale topclub zal belanden. Mentaal zit het namelijk goed bij hem.

Belangrijk is dat hij natuurlijk bij een club na PSV belandt waar hij ook aan spelen toekomt.



Mooie vent man Ibi. Dat postuur, die lach en bij vlagen die slome bewegingen waar hij iedereen mee op het verkeerde been zet. Maar soms ook zo tergend traag en laks….haha. Contract voor het leven man.

Lijkt ie ook niet een beetje op Sully, van Monsters Inc? ðÿ˜‰

Dat is niet veel voetballers gegeven, handen in eigen boezem steken in niet naar excuses zoeken. Ben benieuwd waar zijn plafond ligt, ik gun Sangaré alles behalve de beker en 2e plek.. 😁

29 april 2023 om 10:29

Daar zal die blij mee zijn maar het is te laat dit seizoen voor de eerste plek

29 april 2023 om 18:32

Haha achja, als de eerste plaats vergeven is. Dan moet je voor het best haalbare gaan daarna. 😉

Vraag mezelf alleen nog steeds af hoe deze man €35 miljoen moet kosten. Heeft de eerste twee jaar in Nederland geen pepernoot geraakt. Heeft een aardig seizoen gehad daarna en is vervolgens met zijn niveau meer daar tussenin beland.

29 april 2023 om 09:52

Aha, een Feyenoorder die wss bijna nooit naar PSV kijkt en vooral de opinie van de ‘analisten’ volgt.

Sangare is eigenlijk sinds vorig jaar het PSV niveau al ontgroeid. Soms wat laks, maar ben ervan overtuigd dat dit uit zijn spel gaat als hij op een hoger niveau speelt met meer weerstand (beetje zelfde wat van Dijk had).

29 april 2023 om 09:54

Erg kort door de bocht, want juist in het seizoen dat hij top draaide was zijn potentie duidelijk. Kijk naar bijvoorbeeld Timber, is echt een goede CV, maar als een ploeg niet draait of kwaliteit inlevert dan heeft dat ook effect op het individu. Sangare heeft een uitstekende mentaliteit, fysiek beresterk, een prima schot en kan met zijn lengte overal tussen komen. Maar het is duidelijk dat hij niet de kar trekt, prima, laat dan andere doen. Als hij het wat simpeler houdt, gaat hij zeker nog een stap maken.

29 april 2023 om 13:32

Geen pepernoot geraakt maar toch al 2 seizoenen een van de beste middenvelders van de Eredivisie.

Sangare zou bij mij hoe dan ook altijd basis staan, maar misschien komt dat ook omdat ik begin dit seizoen 2 uur lang in de rij stond bij de fanshop om een PSV Shirt te laten drukken met zijn naam erop.

Mijn favoriete PSV speler van de huidige selectie. Vorig jaar in de bekerfinale was deze man niet te stoppen! Hopelijk tikt hij dat niveau zondag weer aan. Een top verdedigende middenvelder.
Ik hoop dat Newcastle hem op pikt. Dat lijkt me een mooie stap in zijn carriere. Wel voor de juiste prijs natuurlijk😉

Verstandige jongen, zo te lezen. Zelfreflectie is al heel wat in de voetballerij, maar vind het ook slim dat hij bij een eventuele nieuwe club de voorbereiding mee wil draaien. Dan maak je het jezelf zoveel makkelijker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren