Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huntelaar zich van geen kwaad bewust: ‘Dit heb je twintig keer per wedstrijd'

Laatste update:

Klaas-Jan Huntelaar deelde in de vierde minuut van het treffen tussen PEC Zwolle en Ajax een elleboog uit aan Bram van Polen. Er ontstond vervolgens de nodige discussie of de spits van de Amsterdammers voor deze actie van het veld gestuurd had moeten worden. In gesprek met de NOS is Huntelaar zich van geen kwaad bewust.

“Ik was eigenlijk vóór hem in een duel. Ik probeer hem van me af te houden, om door te kunnen lopen, want hij houdt me vast en uiteindelijk raak ik hem daarbij. Ik voel dat ik word vastgehouden en probeer hem van me af te schudden, zodat ik de bal binnen kan koppen”, zegt Huntelaar, die de elleboog niet vond lijken op die van Hirving Lozano. De Mexicaan van PSV kreeg zaterdagavond een rode kaart na een elleboog. “Hij werd niet vastgehouden. Ik heb het wel gezien.”

“Ik word vastgehouden en probeer me los te rukken. Hij houdt me vast en dan moet ik hem wel wegduwen, anders ben ik niet vrij. Dit soort situaties heb je denk ik wel twintig keer in de wedstrijd”, vervolgt de spits tegenover FOX Sports, die later in het duel voor de enige treffer zorgde en Ajax zodoende een 0-1 overwinning schonk.

“Het veld was, het laatste stukje in de zestien, ijzig en super hard. Het was niet echt best, maar het was goed voor ons dat wij daar de tweede helft speelden. Wij stonden voor en dus was het voor hun extra moeilijk om tot een kans te komen. Diederik Boer en ook André Onana gleden ook een paar keer uit”, besluit Huntelaar over de omstandigheden in het MAC3PARK Stadion.

Vind jij dat Klaas-Jan Huntelaar een rode kaart had moeten krijgen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als PSV supporter zeg ik ook gewoon eerlijk dat hier niets aan de hand was. Niet te vergelijken met de terechte rode kaart van Lozano.

18 februari 2018 om 20:22

Vind dat lozano geen terechte kaart heeft gekregen.
Maar snap het bij hem meer dan huntelaar.
Maar het is gewoon pech.

18 februari 2018 om 20:22

Vind dat lozano geen terechte kaart heeft gekregen.
Maar snap het bij hem meer dan huntelaar.
Maar het is gewoon pech.

18 februari 2018 om 20:27

Vind ze beiden geen rode kaart en overigens vond ik die van Huntelaar erger.

18 februari 2018 om 20:41

Vond ik niet. Huntelaar en van polen waren beide aan het duwen en trekken en van polen gaf zelfs toe dat hij begon. Daarnaast zijn ze even lang dus dan zit je al gauw op die hoogte met je arm. Itt Huntelaar was lozano al los en is hij een kop kleiner dan woudenberg, dus heb je de arm al minder gauw op die hoogte. Als je het gezicht van woudenberg en van polen vergelijkt na de wedstrijd dan neig ik te zeggen dat lozano's tik harder was, dus die van lozano was erger.

18 februari 2018 om 20:41

Je kan ook zeggen dat Ajax een penalty had moeten krijgen wegens vasthouden.

18 februari 2018 om 20:42

Dat dus ook. Woudenberg had een dikke lip en gaf aan dat het een overtreding was. Van Polen zei meteen dat hij was begonnen en dat hij het een normaal duel vond.

18 februari 2018 om 20:42

Kyle66 Nu je het zegt. Onze van polen zei zelf dat hij begon. 1ste overtreding hoor je te bestraffen, dus eigenlijk is Ajax zwaar benadeeld .

18 februari 2018 om 20:51

Dit gaat toch nergens over wat je zegt. Dus omdat er niet eerst een penalty wordt gegeven had Huntelaar ook even een kopstoot mogen uitdelen. Een situatie die niet bestraft wordt geeft een speler geen vrijbrief om daarna een overtreding te begaan.

18 februari 2018 om 21:24

Giodinho waar zeg ik dat.......? Als hij een kopstoot had gegeven of had gebeten, eens. Hier gebeurde alleen niet mega veel.

18 februari 2018 om 22:55

Dan had het ook nog penal en rood kunnen zijn of er nu al gefloten is of niet, elleboog is dan alsnog rood.

Het word alleen maar uitvergroot omdat lozano wel rood kreeg.
Wat een onzin dit.

18 februari 2018 om 20:28

2 soortgelijke situatie van de grootste concurrenten. Niets meer dan logisch dat dit wordt uitvergroot. Denk zelfs Tuchtcommissie waardig.

18 februari 2018 om 20:38

Inderdaad, elke vergelijkbare overtreding moet ook zo bestraft worden. En dat gebeurd nu dus niet.

18 februari 2018 om 20:55

Dat gebeurt zelden, een videoscheids zou dit kunnen oplossen. Maar dat willen we niet

18 februari 2018 om 20:55

En wanneer gebeurt dat wel? Als je letterlijk elke overtreding hetzelfde beoordeeld wilt hebben dan kunnen we beter stoppen met voetbal. Leg pak hem beet roda-pec en heereveen-twente naast mekaar en vergelijk elke overtreding en alle kaarten. Dan zul je zien dat er tientallen situaties anders geïnterpreteerd worden door de scheids en dat zul je simpelweg altijd blijven houden. Zelfs met videoref.

18 februari 2018 om 21:02

Dat gaat nooit gebeuren.

18 februari 2018 om 22:21

Wve al had dit kramer geweest had feyenoord hem zelf moeten schorsen.

Lozani en Huntelaar verdienen allebei gewoon rood. Ze maken allebei een slaande beweging en ze raken allebei de man . Dat is dan rood ongeacht of je word beetgehouden of niet. De aktie maakt hem rood.

Huntelaar neemt altijd zoveel risico in zijn spel met zijn handen dat het er een keer van komt dat hij rood gaat pakken.

En kijk ik met een gekleurde bril nee het heeft voor mijnheer meerwaarde dat deze spelers gechorst worden . De aktie is gewoon rood en je kan veel verhalen verzinnen maar maken beide een slaande beweging

19 februari 2018 om 08:04

Vind ik niet.
Maar zo denken schaeidsrechters ook en die bepalen het. En niet iedereen is hetzelfde.

Dit is ook onzin van Huntelaar. Het waren echt wel vergelijkbare situaties. Wat mij betreft hadden ze allebei geel verdiend maar we zien nu eenmaal week in week uit scheidsrechters vergelijkbare situaties anders beoordelen.. Netjes van Van Polen dat hij ook zei dat het ook allemaal niet zo veel voorstelde. Hunter moet wel uit kijken want hij heeft er vaker een handje van om mensen vrij wild van hem af te werken. Al met al een zeer verdiende overwinning van Ajax, speelden best een goede pot vandaag (voor de verandering), ze hadden wel een goal of 3/4 meer mogen maken!

18 februari 2018 om 20:37

Dat van Polen dit verklaard zal ook wel een beetje komen omdat van Polen van jongs af aan Ajax fan is en vorig jaar nog verklaarde dat hij hoopte dat Ajax kampioen zou worden.

18 februari 2018 om 20:51

Van Polen is een professional en speelt voor PEC, hou toch eens op met die complottheorieën joh..

18 februari 2018 om 21:16

@sanderkoevoets. Van Polen heeft in een interview verklaard dat hij hoopt dat Ajax kampioen wordt.

En maar ontkennen dat hij niet voor Ajax is.
Hij zal er niet minder om spelen, maar het verklaart wel z'n uitspraak over de actie van Huntelaar.

18 februari 2018 om 21:49

Hij ontkent helemaal niet dat van Polen een Ajax fan is. SanderKoevoets geeft alleen aan dat van Polen een prof is en bij PEC speelt. Van Polen heeft dat vorig jaar idd een x gezegd, maar geloof je nou echt dat hij Huntelaar hier in bescherming neemt, of zou het zo zijn, zoals van Polen wel vaker in interviews is, hier gewoon eerlijk en oprecht is!!

18 februari 2018 om 22:12

Van Polen is gewoon iemand die van een beetje aanpoten houdt. Die neemt ook geen blad voor de mond in interviews.

18 februari 2018 om 22:55

Ja heel leuk dat Van Polen dat wel eens gezegd heeft. Zo heeft iedere Nederlander die in de ED speelt wel een persoonlijke favoriet voor de titel he? Misschien is Van Peppen wel voor Feyenoord en is Rienstra voor PSV. Betekent dit dan gelijk dat zij alles zeggen/doen om die clubs te bevoordelen? Nee, het zijn namelijk zelf profvoetballers die nota bene bij een competitiegenoot onder contract staan. Bram van Polen is een nuchtere gast, die zegt gewoon wat hij vindt in een interview, niets meer niets minder. Jij maakt er zelf een hele poppenkast van door te doen alsof Van Polen wekelijks met een fakkel en vlag in zijn handen op de F-Side staat ofzo.. Hij heeft een voorkeur voor Ajax, prima. Dit betekent niet dat hij een die hard supporter is ofzo he?

19 februari 2018 om 07:34

Van polen zegt zelfs dat Ajax het mooiste voetbal speelt. De klap was toch harder dan verwacht.😂😂😂

Nou, Huntelaar lijkt het meer bewust te doen dan Lozano gisteren....
Naar mijn mening dient dit ook gewoon bestraft te worden met rood. Klaar!

18 februari 2018 om 20:32

Ja? Vind het juist andersom. Krijg het gevoel dat Huntelaar zn arm eerder over Van Polen zn hoofd probeerde te bewegen. Daarnaast worstelde Van Polen vrolijk mee. Lozano was al los en sloeg echt hard naar achter. Veel minder natuurlijk. Wat de straffen voor beiden zijn daargelaten

18 februari 2018 om 21:20

Hij probeert hem over z’n hoofd heen te bewegen? Jij maakt het helemaal een mooi verhaal. Sorry hoor, maar als Lozano rood krijg voor een hand/arm die naar achter gaat terwijl hij niet kijkt en Huntelaar hier niet terwijl hij z’n arm naar achter zwaait op hoofd hoogte, dan ben je gewoon zielig als je het goed gaat zitten praten. Het is ook niet dat dit de eerste keer rood voor Huntelaar zou zijn door zo’n actie, dus het voordeel van de twijfel kan je hem ook niet geven. Dat hij dan als ervaren man ook nog zo glaszuiver onzin kan lullen voor de camera, vind ik helemaal schandalig.

Dan nog was het eerder een penalty voor vasthouden. Lijkt me helemaal niks dit, als de overtreding ervoor op Huntelaar ook niet bestraft wordt.

Nu ik het filmpje 23x terug zie vind ik het geen rood.
van Polen heeft hem niet een beetje vast maar pakt zijn kraag zo stevig vast dat je je wel moet logrukken door met je armen te zwaaien.
Eigenlijk moet Blom hier penalty geven.dat was zijn fout.

18 februari 2018 om 20:30

Heb je geturfd? Zowel geen penalty als geen rode kaart. Net zoals die van Lozano.

18 februari 2018 om 20:41

Lozano was ook niet in het strafschopgebied😉. Hij heeft hier gewoon gelijk dit had of een penalty moeten zijn of geel voor Huntelaar niet meer, niet minder. Lozano's geval is imo goed bestraft.

Die acties van Lozano en Klaas Jan dienen gewoon gelijkwaardig te worden beoordeeld. Of je er dan geel, rood of slechts een vrije trap voor geeft dat is dan aan de scheidsrechters die de spelregels moeten handhaven.

18 februari 2018 om 20:45

En zo is het ook!

Ik ga er alvast popcorn en een biertje bij pakken. Dit gaat een geweldige topic worden😊.

18 februari 2018 om 20:47

Inderdaad, ik snap dan ook niet dat er zoveel willekeur onder de fans leeft omtrent deze situaties. Ik zie dingen voorbij komen als er werd bij de één vastgehouden en bij de ander niet of het was met de voorarm en bij de ander met de elleboog. Het is allebei een zwaaiende beweging naar achter waarbij de tegenstander geraakt wordt. Het is allebei rood, geel of helemaal niks.

18 februari 2018 om 20:59

Het is grappig, ik reageerde gisteren in een topic dat objjectiviteit onder supporters niet bestaat. Ik stelde: Als iets dergelijks bij een Ajax speler zou gebeuren, zouden de grootste pleitbezorgers van rood voor Lozano het zo draaien dat het voor de eigen speler niet zou gelden (en vice versa, want geen enkele supportersgroep is beter dan een andere).

En je ziet het inderdaad vandaag gebeuren. Alsof Huntelaar dacht we gaan het eens uittesten. Moet wel zeggen dat er over en weer wel standvastige reaguurders zijn die consequent zijn.

18 februari 2018 om 21:10

Ik vond de actie van Lozano gisteren geen rode kaart en was daar vrij verbolgen over. Vandaag gebeurd dan inderdaad bijna exact hetzelfde en had Blom dan een rode kaart getrokken, had ik er nog mee kunnen leven en gedacht er zit tenminste een soort consequente lijn in. Maar dan krijg je dit, dat de één het niet krijgt en de andere wel. Dat bevestigd voor mij alleen maar meer het gevoel dat de kaart van Lozano dus onterecht was en PSV in die situatie benadeeld is.

Wat heb ik me zitten opvreten aan die gemiste kansen van Klaas Jan. T stomme is , op t moment als ik tegen een vriend of hier op forum zeg dat ie eruit mag van mij, scoort ie en is hij dus weer belangrijk. Hij maakt er tot dusver 10 dit seizoen . Maar een Huntelaar in zn betere periode had er nu al minstens 18/20 in liggen. De scherpte zoals t was is t niet meer. Desondanks belangrijk. Maar zou toch graag zien dat Cassiera wat meer kans krijgt. Geef m es wat minuten!

18 februari 2018 om 20:59

Tja dat is toch altijd de meerwaarde van Huntelaar geweest. Qua voetbal voegt hij nooit zo veel toe.

18 februari 2018 om 21:03

Nee idd. Tis/was een pure goaltjesdief .. nu stukken minder helaas. Maar toch belangrijk met de goal zoals vorige week.

Het is net als de overtreding van Lozano een slaande beweging tegen het gezicht toe. Zowel Lozano als Hunterlaar werden voor ze de overtreding begaan vastgehouden. Maar dan kan het niet zo zijn dat de ene speler een rode kaart krijgt en de ander helemaal niks.

KJH rukt zich los, dat betekend dat hij wordt vastgehouden in de 16, dus moet het een pingel zijn voor Ajax. Moeilijker is het niet. Je moet het probleem aanpakken, zolang je vasthouden niet bestraft blijven spelers zich los rukken

18 februari 2018 om 21:21

Dat eerste wat je zegt kan waar zijn. Maar KJH doet wel iets meer dan losrukken heh.

19 februari 2018 om 09:31

Zo werk het systeem gelukkig niet Jaap. Wanneer iemand een overtreding op jou maakt, geeft dat niet een vrijbrief om los te gaan op je tegenstander. Van Polen houdt inderdaad vast, maar wat Huntelaar doet om hem af te schudden zou met rood bestraft moeten worden.

19 februari 2018 om 11:04

Ja en dat vasthouden zou een pingel moeten zijn. En niet een vrije trap tegen

19 februari 2018 om 11:37

Klopt, het vasthouden zou bestraft moeten worden met een penaltie. Alleen kan je niet op basis van TV beelden achteraf een penaltie toekennen, maar wel een speler alsnog schorsen.

19 februari 2018 om 13:08

Dat kan ook niet, want Blom heeft een vrije trap gegeven, dus beoordeeld

19 februari 2018 om 14:11

Inderdaad, dat blijkt nu. Ik dacht dat de Knvb alsnog een onderzoek mocht doen wanneer het verkeerd beoordeeld was. Dus wanneer bijvoorbeeld de scheids zou fluiten voor een vrije trap omdat er getrokken werd, en daarbij de elleboog over het hoofd zag. Blijkbaar is dit niet het geval geweest, of Blom vind tegenwoordig dat je een elleboog mag uitdelen.

Helaas door de scheidsrechter niet waargenomen echter hoort hij alsnog gestraft te worden. Was de minuten ervoor ook al bezig. Dit was pure frustratie en zeer laag. Dat een van Polen hem beschermd is collegiaal. Alleen dit was een hele minne van Huntelaar.

18 februari 2018 om 21:38

Heeft Blom gezegd dan dat hij het niet heeft waargenomen? Kan ook zijn dat hij het wel heeft waargenomen maar dit niks vond, of dat hij dacht, het gaat van 2 kanten op. Dan had hij in de 3e minuut rood voor KJH en een penalty voor Ajax moeten geven.

van polen houdt stevig vast, huntelaar zwaait stevig met zijn armen en een arm beland in het gezicht van van polen.

het is geen rood want volgens mij is de intentie van huntelaar zich los te rukken, en niet om een elleboog te geven. als huntelaar kwaadwillend was geweest had hij als een stervende zwaan naar de grond moeten gaan. gelukkig zit hij zo niet in elkaar.

ik ben een liefhebber, dus psv heb ik niet gekeken. daarom kan ik de situatie van lozano niet beoordelen of vergelijken met deze.

18 februari 2018 om 21:50

Haha, die laatste zin.... gaf mij een glimlach, klasse

19 februari 2018 om 09:34

Het gaat niet om de intentie, het gaat om het risico dat je neemt om je tegenstander te blesseren. Als je met gestrekt been in komt om een bal te veroveren, heb je niet (altijd) de intentie om iemand z'n scheenbeen in 2en te schoppen. Echter neem je wel het risico dat dit gebeurt, dus krijg je een rode kaart.

In dit geval is de intentie van Huntelaar om van Polen (?) van zich af te schudden, maar doet dit met een zwaaiende elleboog die in het gezicht van van Polen komt. Hij neemt bewust het risico om met zijn elleboog te zwaaien en raakt daarmee zijn tegenstander vol in het gezicht. Dit zou dus gewoon een rode kaart moeten zijn.

2 exact dezelfde overtredingen waarbij Lozano rood krijgt en Huntelaar vrijuit gaat , typisch dat deze gevallen altijd in het voordeel van Ajax uitvallen . Recent nog toen Veldman een speler onderuit haalde waar hij dieprood voor had moeten krijgen en zonder een kaart te krijgen vrijuit ging , en het kadootje van het versieren van een penalty vorige week , dit alles ten voordelen van Ajax . Wie kan nog herinnerd worden van de bekerwedstrijd van Ajax tegen Utrecht waarbij een een meters buitenspel doelount goed gekeurd werd ten voordelen van Ajax , en zo gaat het ieder seizoen jaar in jaar uit !!!

19 februari 2018 om 10:59

Och toch, Ajax wordt altijd voorgetrokken toch? Waarom speelden twente, Az, Ado,,utrecht, Psv dan niet voor rust al met 10 man tegen Ajax?
Waarom keurt Nijhuis tegen Groningen een goal goed terwijl Onana onderuit gehaald wordt en weigert ie 2 pingels te geven? (vorig seizoen). Waarom wordt een Utrecht goal goedgekeurd terwijl het buitenspel is? Waarom geeft Blom een vrije trap tegen Kjh, terwijl hij het vasthouden kan bestraffen met een pingel, en later nog een pingel moet geven?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren