Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huntelaar vier jaar langer bij Ajax: club geeft duidelijkheid over takenpakket

Laatste update:

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Klaas-Jan Huntelaar over de verlenging van zijn aflopende contract, zo maakt de club donderdagochtend bekend. Met het nieuwe contract ligt de oud-spits ook de komende vier jaar vast in Amsterdam. Huntelaar is technisch manager bij Ajax en rapporteert aan directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Hij gaat zich vooral richten op de doorstroom van jeugdspelers naar Jong Ajax en Ajax 1.

Huntelaar is blij met de contractverlenging. “In deze rol sta ik voor een groot deel op eigen benen", zo laat de voormalig profvoetballer weten in een eerste reactie. "Maar ik ga ook veel samenwerken, bijvoorbeeld met de scouting en natuurlijk met Sven. Het totale plaatje is belangrijk voor mijn ontwikkeling. Daarover hebben we intern goede gesprekken gevoerd voordat we de beslissing namen om te verlengen.”

Ook technisch directeur Sven Mislintat is blij met het aanblijven van Huntelaar. “We zijn blij dat Klaas Jan zijn contract verlengd heeft", zo stelt de Duitser. "Met zijn rol als technisch manager in algemene zin en met name bij Jong Ajax kan hij zich verder ontwikkelen en van waarde zijn voor Ajax. Ik kijk uit naar een lange en goede samenwerking met hem.”

Huntelaar maakt sinds maart 2022 onderdeel uit van het technisch management van Ajax. Waar hij dat eerder deed als rechterhand van de inmiddels vertrokken Gerry Hamstra, komt hij vanaf nu dus meer op eigen benen te staan. Huntelaar gaat zich vooral richten op de doorstroom van jeugdspelers naar Jong Ajax en het eerste en de daarbij behorende compositie en contracten van spelers van het beloftenteam en de jeugdopleiding.

Ben jij blij met het aanblijven van Huntelaar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben oprecht benieuwd, zijn jullie Ajacieden hier blij mee?

1 juni 2023 om 10:41

Ik wel. Heb het idee dat hij op de achtergrond al goed bezig was met de contractverlenging van Van Axel-Dongen en Charlie Setford.

1 juni 2023 om 11:08

Daarnaast schijnt Godts door hem gescout/gecontracteerd te zijn.

1 juni 2023 om 11:59

Ik denk dat zelfs een blinde Godts wel had kunnen scouten.

1 juni 2023 om 11:59

Je moet de speler dan alsnog overtuigen naar Ajax te komen

1 juni 2023 om 10:43

Ik denk dat in de rol die Huntelaar nu heeft hij prima ervaring op kan doen en stappen kan maken. Voor een functie als TD was hij nog niet klaar. Of hij zich ontwikkeld om uiteindelijk een stap te zetten geen idee maar heb hier wel vrede mee.

1 juni 2023 om 12:06

Edit, voor een rol als TD zal die nooit klaar zijn, dat heeft die dit seizoen wel laten zien. Nu Heitinga nog assistent trainer maken en dan heeft Ajax de volgende faalhaas weten vast te houden in een andere positie. Wat een beleid.

1 juni 2023 om 17:30

EL Fenomeno heeft de alles voordienende bril op. Kun je ff de toto nummertjes van de komende 10 trekkingen doorgeven? Jij weet net zo min als ons wat Huntelaar zijn inbreng dit seizoen was. Daarnaast heb jij geen enkel idee of hij zich kan ontwikkelen. Mijn voorstel: ben vooral gelukkig met het zeldzame, 16e, kampioenschap. Ben benieuwd of je volgend jaar nog zo veel praatjes hebt. Het verleden heeft nl wel aangetoond dat 2 achter elkaar voor jullie vrijwel onmogelijk is.

1 juni 2023 om 10:44

Ik ben hier persoonlijk wel blij mee. Het is natuurlijk lastig inschatten als buitenstaander hoe iemand op de achtergrond functioneert. Afgelopen transferperiodes zijn niet de meest succesvolle geweest maar de vraag die je moet stellen is, wat was de rol van Klaas-Jan hierbij? Persoonlijk vind ik Klaas-jan altijd heel verstandig en nuchter verkomen. Maakt op mij een intelligente indruk. Dat in combinatie met zijn voetbalinzicht, ervaring op het allerhoogste niveau en ervaring bij Ajax maakt hem natuurlijk een hele goede match.

1 juni 2023 om 11:42

Ik ben er ook blij mee voor zover ik het kan beoordelen. Hij kan zo onder de vleugels van Mislintat er helemaal in komen en wellicht kan hij dan later het TD-schap overnemen.

1 juni 2023 om 10:45

Nu krijg je niet de vraag welke ervaring hij heeft, het is waarschijnlijk dat stukje krediet die hij tijdens zijn carrière heeft opgebouwd dan kunnen ze daar doorheen kijken. Zelfs na zo’n transferzomer waarin hij betrokken was bij het aanstellen van Schreuder (speelde onder zijn leiding). Was betrokken bij het aantrekken van spelers samen met Hamstra.

Blijf het interessant vinden hoe bepaalde (oud) spelers wanneer het Ajax betreft een streepje voor hebben en anderen niet.

1 juni 2023 om 11:37

Beetje kort door de bocht om te stellen dat hij op basis van zijn naam een contractverlenging krijgt. Betrokken betekent niet dat hij volledig (mede) verantwoordelijkheden gehouden hoeft te worden voor afgelopen seizoen. Het was toch voornamelijk de bedoeling mee te lopen, te ondersteunen en zich te ontwikkelen. Blijkbaar voldoende draagvlak en potentie om hem te behouden. Daarnaast een ajax achtergrond, relatief jong, mbitieus en een goede mentaliteit. Voor mij dikke prima.

1 juni 2023 om 10:47

Eigenlijk wel. Als ik de geluiden mag geloven zijn ze binnen Ajax heel enthousiast over zijn leergierigheid en ontwikkeling. Ik ben ook blij dat hij nu op de achtergrond zich meer kan ontwikkelen, zich meer bezig houdt met de jeugd en veel kan leren van onze Duitse vriend. De verantwoordelijkheid die hij droeg afgelopen seizoen was te groot en kwam veel te vroeg. Voelde ook meer vanuit noodzaak en als inschattingsfout van van der Sar. Daar was hij nog duidelijk niet klaar voor. Denk een mooie stap voor hem en ook voor Ajax

1 juni 2023 om 10:47

sangoale

Ja! Goede gast om erbij te hebben. Kan nu rustig leren (je zag dit seizoen dat te snel ging en er niet klaar voor is).

Bij Ajax onder Overmars werd jeugd weleens verwaarloosd qua contracten. Focus was te veel op het eerste. Daarom kwam later Hamstra als assistent vooral met focus op jeugd. Maar die man mist te veel uitstraling.

Jeugd kijkt nog op tegen Huntelaar en hopelijk zijn we nu meer op tijd met verlengen. En ook goede doorstroom vanuit jeugd weer.

1 juni 2023 om 11:46

Tuurlijk verdiend Huntelaar een nieuwe kans na een dramatische zomer, waar ook hij onderdeel van was. Maar hoe wordt er eigenlijk gekeken naar de duur van het contract? Aan 1 kant kan je zeggen goed voor de continuïteit en spreekt vertrouwen uit. Aan de andere kant is het best wel een lang contract voor iemand die zich nog moet bewijzen en revancheren op afgelopen zomer.

1 juni 2023 om 13:38

Dank voor alle reacties! Niet verwacht. Vind Huntelaar zelf ook als een nuchtere slimme man overkomen en heeft natuurlijk een grote status binnen Ajax. Goed om hem erbij te houden, aangezien je van de sar ook net al kwijt bent.

1 juni 2023 om 10:54

Grootste 'winst' hier lijkt me dat er een duidelijker beeld en takenpakket is.
H2 was in ieder geval mij toch een beetje een duo waarbij het compleet onduidelijk was wie welke verantwoordelijkheden had en beslissingen nam. Bijvoorbeeld qua aankopen is het mij nooit duidelijk geworden of KJH daar wat over te zeggen had of niet. Nu heeft hij een meer specifieke rol en een duidelijke leidinggevende.

1 juni 2023 om 11:00

Zeker. De jeugd behoort de levensader van de club te zijn en naar mijn mening werd die de taatste tijd verwaarloosd waardoor spelers niet langer kozen voor Ajax maar voor andere clubs en talenten vertrokken naar het buitenland, bijvoorbeeld Rijkhoff. Dat ga je natuurlijk niet altijd tegen kunnen houden maar het is wel fijn dat een ervaren speler dit op zich gaat nemen en gaat bewaken. Jeugd kijkt toch op naar een Huntelaar. Nu nog proberen Frank de Boer en John van het Schip te contracteren om die jeugdopleiding weer op te bouwen zodat in de toekomst weer eigen opgeleide spelers op alle posities doorstromen die er ook echt staan.

1 juni 2023 om 11:03

Ja, absoluut. Huntelaar wordt vaak afgerekend op het matige transferbeleid van Ajax het afgelopen jaar, maar dat vind ik niet geheel terecht. Natuurlijk had hij zijn aandeel erin, maar het gros van de verwijten mag wat mij betreft richting Van der Sar en Hamstra. En dan ook in die volgorde, Sar, Hamstra, Huntelaar, want Van der Sar is verantwoordelijk voor het feit dat de club meer dan een jaar zonder TD heeft gezeten.

Deze nieuwe rol past wat meer bij zijn ervaring (of gebrek daaraan) en geeft hem de kans om wat Ajax wat meer in de luwte te dienen.

1 juni 2023 om 11:51

Van der Sar is helemaal niet verantwoordelijk dat er geen TD was. In het organogram van Ajax staat de algemeen directeur op gelijke voet. De raad van commissarissen en het bestuur stellen deze aan.

1 juni 2023 om 11:06

Natuurlijk. Dit is een prima rol om zichzelf te ontwikkelen.

1 juni 2023 om 11:15

Jazeker, ben ik blij mee. Oud-spelers in staf functies zijn uitstekend. Hij valt gewoon onder de TD dus prima nieuws.

1 juni 2023 om 11:31

Wordt een tweede van der Sar. Een icoon op het veld maar verder te licht. Zie hem wel tot zijn recht komen als elftalmanager bij Jong Ajax of de oudste jeugd om de betere spelers binnen boord te houden.

1 juni 2023 om 17:06

En waar is dit op gebaseerd? VD Sar is 11 jaar bezig, daar had je wel iets meer van mogen verwachten. Huntelaar is nu net 1,5 jaar bezig en heeft nog niet echt begeleiding gehad. Voor hij goed en wel was begonnen vertrok Overmars. Over die Mislintat ben ik tot nu toe tevreden, dus laat hem Huntelaar nou maar begeleiden en dan kijken we over 2 jaar wel of Huntelaar een (qua verdiensten voor de club) Overmars of VD Sar wordt.

1 juni 2023 om 11:40



Het is een rol waart hij weinig kwaad kan. Hij is natuurlijk ook mede verantwoordelijk voor de desastreuze aankopen afgelopen zomer en ziet mijn inziens teveel in kracht terwijl bij Ajax techniek en tactiek belangrijker zou moeten zijn. Niet dat er geen kracht moet zijn, maar je ziet dit jaar met Bassey, Brobbey, Bergwijn, Sanchez dat er enkel op kracht werd geselecteerd terwijl je ook nog Alvarez in je team hebt. Ineens moest Klaassen de technische man worden, nouja dan weet je het wel. KJ is wel inteligent genoeg om te kunnen leren lijkt me, dus met in ieder geval wat continuã¯teit ben ik wel blij op het moment.

Niet de spits die ik had gehoopt, maar als die nog zo scherp is als in z'n jongere jaren zeer welkom.

1 juni 2023 om 11:15

Als je behalve de kop ook het artikel leest dan begrijp je dat het niet om een functie als voetballer gaat en zelfs aan de hand van de kop kan wel duidelijk worden dat hij niet voor vier jaar tekent als voetballer.

Leuk grapje Lekiam, ik heb deze geliked.

Huntelaar had eigenlijk na Schalke nog een jaartje Ajax moeten doen, jammer jammer, jammer.

1 juni 2023 om 11:36

Schalken is zijn 2e voetballiefde die het moeilijk had en dat was de rede waarom hij die overstap maakte.

1 juni 2023 om 11:48

Of jij begrijpt zijn sarcasme niet of ik de jouwe niet. Als jouw reactie sarcastisch was, vind ik het een mooie zet

1 juni 2023 om 11:38

Met goede aanvoer wordt hij alsnog topscoorder in de Eredivisie

On topic: Goed om een grote naam binnen boord te houden. Nu goed door ontwikkelen, bezig houden met de jeugd. En goed leren van een ervaren TD. Wellicht heb je de vervanger dan al in huis voor over een paar jaar.

Mooi. Hoop dat Huntelaar zich in de luwte wat verder door kan ontwikkelen

Fijn. Wij moeten niet de club zijn die clubiconen na een moeizaam jaar door de achterdeur laten vertrekken. Ook in zulke functies moeten wij die opleidingsclub zijn.

1 juni 2023 om 10:50

Myvision. Maar je moet ook niet geforceerd clubiconen in gaan passen binnen de organisatie. Geen idee of Huntelaar het potentieel in de vingers heeft, maar als er intern zou worden getwijfeld aan zijn kwaliteiten dan zou je als club wel actie moeten ondernemen. Blijkbaar is er binnen Ajax vertrouwen in Huntelaar en is het aan hem om dit terug te betalen. Maar je moet als club geen baantjes gaan uitdelen aan mensen omdat zij bij Ajax hebben gevoetbald. Kwaliteit moet altijd leidend zijn. Je moet er voor gaan waken dat het geen doel opzich gaat worden om mensen op belangrijke posities te plaatsen omdat zij een aardig balletje konden trappen in een Ajaxshirt

1 juni 2023 om 11:09

Precies dat, maar je kan pas zien of ze geschikt zijn als ze ook een tijdje hun werk hebben kunnen doen. Met een Heitinga vind ik het wel geforceerd hoe mensen hem er maar bij willen houden om hem later door te schuiven, terwijl we nu al een paar jaar kunnen zien bij jong en nu Ajax 1 dat hij niet geschikt is als hoofdcoach. Bij Huntelaar weten we nog niet of hij echt geschikt is en wij zien dat ook minder in die rol. Deze rol voor Huntelaar is prima om zich door te ontwikkelen en wie weet.

1 juni 2023 om 11:15

Je moet juist wel plaatsen reserveren (baantjes uitdelen) voor oud voetballers binnen een organisatie als Ajax. Eerst mee laten looen, dan een zelfstandige baan en de persoon in kwestie hetzelfde beoordelen als je dat bij andere zou doen en dan doorstromen naar een belangrijke functie.

Probleem was dat Huntelaar amper had meegelopen en voor hij beoordeeld kon worden meteen de stap naar een belangrijke functie zette afgelopen jaar. Voor die scenario’s moet je waken.

1 juni 2023 om 12:22

Scummyman. Je moet er vooral voor zorgen dat er kwaliteit rond loopt. Is dit een oude voetballer van de club is dat een mooie extra, maar het moet geen speeltuin worden. Wat heeft het voor zin om iemand mee te laten lopen waar je al snel aan ziet dat die het niet heeft? Dat is toch zonde van je tijd.

1 juni 2023 om 14:02

Ducktaildo als je snel ziet dat iemand er niets van kan dan moet er afscheid genomen worden maar denk dat ervaring als voetballer (bij Ajax) ook een enorme meerwaarde binnen de organisatie is.

1 juni 2023 om 12:03

Ook niet als ze bewezen hebben er totaal niks van te kunnen? Ik heb nog nooit zo'n slecht aankoop beleid gezien als onder Huntelaar met Hamstra. Huntelaar heeft laten blijken dat die totaal geen profielen kan maken, kwaliteiten ziet en kan inschatten of speler kan voldoen of niet. En dan gaat die zich nu ineens meer richten op de jeugd. Je doet alles fout, dus geven we je nu een andere functie. Topsportklimaat, niet dus.

Nou eventjes wachten op de reacties waarin gesteld wordt dat Huntelaar zwaar gefaald heeft.

Ik denk zelf dat Huntelaar er veel aan heeft om met een Mislintat mee te kunnen kijken en leren. En Huntelaar veel invloed heeft op spelers en hij daarvoor nuttig ingezet kan worden.

1 juni 2023 om 10:41

Zulke mensen zijn voor mij niet serieus te nemen. We hebben gezien hoe andere topclubs met z'n clubiconen omgaat, dat stadium moeten wij wel voorbij zijn.

1 juni 2023 om 11:00

Volgens mij is Overmars weg gestuurd omdat hij dickpicks stuurde en werd Van der Sar uitgefloten bij zijn laatste speech. Ook clubiconene moeten presteren als ze bij Ajax werken. Hamstra en Huntelaar hebben als technisch directeuren echt een van de slechtste transferzomers qua inkopen achter hun naam staan. Hamstra is dan ook weg gestuurd. Er rommelde wel meer maar tot nog toe is de enige transferzomer waar Huntelaar als eindverantwoordelijke bij betrokken is niet goed verlopen. Alle overpositieve reacties hier omdat hij een goede spits was en een degelijke uitstraling heeft vind ik nog niet echt gefundeerd. Ik hoop dat hij het tegengdeel laat zien.

1 juni 2023 om 11:42

Huntelaar bemoeide zich als manager niet met het aan en verkoopbeleid, hij zat er bij de contractbesprekingen. Hamstra daartegen was al de directe assistent van Overmars en is op zijn stoel gaan zitten toe deze vertrok. Hij was het die zich wel bemoeide met de aankopen en dat deed hij samen met Schreuder maar zette de scouts op een zijspoor. Nu weten we meteen waarom de RvC ingreep, het ging helemaal mis.

Goede stap in de juiste richting . Twee Duits georiënteerde vakmensen gaan samenwerken. Daar moet iets moois uit voortkomen. Succes mannen!

Goed om een beetje Ajax-DNA in de organisatie te laten vloeien. Klaas-Jan Huntelaar (technisch Manager), John Heitinga/winston Bogarde (assistent-trainer) en hopelijk een AD als Seedorf of Jordi Cruijff dan is het niet zo erg als de TD en trainer buitenlands zijn

1 juni 2023 om 10:50

Hou is op over Seedorf en Cruijff die worden beide echt geen AD hoor wat hebben zij bewezen in dat wel te kunnen .

1 juni 2023 om 11:00

@sloep: Cruijff is natuurlijk wel meerdere jaren TD geweest in Cyprus en Israel en Sportief Directeur bij Barca. Of dat voldoende is, mag je zelf bepalen maar het is niet dat die puur op naam en zonder bestuurlijke ervaring wordt genoemd.

1 juni 2023 om 10:50

Waarom Heitinga als assistent? Lijkt wel alsof hij opeens status van een heilige heeft....

Dat gaat toch niet werken. Laat die man lekker naar een kleine club gaan en het vak op de achtergrond leren.
Kijk een Maduro die lekker in luwte aan het ontwikkelen is. Niet met de dagelijkse media aandacht.

Klaas-Jan behouden binnen bij ajax is heel gunstig en goed. iemand die heel veel weet over de club, spelers kijken tegen hem op en hebben respect voor zo een iemand. ook kan huntelaar natuurlijk een belangrijke rol spelen al heb je het over gunfactor... stel je voor dat Mislintat in gesprek gaat met een speler en hij haalt even Huntelaar erbij... nou dat komt wel over bij een speler. erg goed dat KJH een eigen functie krijgt !!

Geen idee of hier blij mee te zijn. De transfers waren niet best. Maar of dit uit hand van Huntelaar kwam?

Nu zal iedereen wel vallen over hetgeen wat ik nu ga typen. Maar geef hem de kans, hij moet nog veel leren en dat kan hij goed bij een club als Ajax. Sommige zaken leer je gewoon niet bij bijvoorbeeld Sparta, Heerenveen of RKC die wel nodig zijn bij Ajax. Laat hem met de juiste begeleiding maar fouten maken om vervolges er van te leren.

‘(….) je in je leven verschillende fouten moet maken, om later ze niet meer te maken’.

Aldus Johan Cruijff.

Ben wel benieuwd naar zijn ambities. Zou hij ooit trainer willen worden?

1 juni 2023 om 10:46

Dat denk ik niet, dan had hij wel een andere route gekozen lijkt me.

1 juni 2023 om 10:51

Denk eerder ambitie een TD worden

Zie ook wel veel potentie in hem.

Typte laatst ook dat ik zoiets ook zie in een Robben.

Nu nog het bericht dat Bosz voor 5 jaar tekend

Als buitenstaander kan ik dit niet helemaal beoordelen, maar waar hij vorig seizoen nog over transfers ging gaat hij nu over de instroom van jeugdspelers naar hogere elftallen? Dat is wel een stapje omlaag lijkt me. Is toch logischer om met Mislintat mee te lopen/te ondersteunen of zie ik dit verkeerd?

rustig! Dit is prima, gaat zich met de jeugd bezig houden, Sven doet het eerste elftal. En hij moet het ook melden aan Sven, prima zo!

Dit is meer een rol die bij hem past. Hij kreeg een taak in zijn schoot geworpen waar hij absoluut nog niet klaar voor was in combinatie met een persoon die daar ook nog niet klaar voor was. Dit is meer in de luwte en kan hij met jonge gasten aan de slag om de doorstroming te bevorderen.

Nice, The Hunter is legendarisch!

Goede zet van zowel Ajax als Hunterlaar. In deze functie kan hij zich goed ontwikkelen en op de langere termijn misschien de rol van Mislintat overnemen.
Nu kan hij rustig in de luwte ontwikkelen. Ook kunnen ze op deze manier iemand verantwoordelijk maken voor de scouting in het buitenland, en Mislintat die de taken voor zich neemt die voor Hunterlaar en Hamstra vorig seizoen eigenlijk niet geschikt waren.

Ik ben erg blij en positief verrast dat Ajax nu langzaam aan de poppetjes op de juiste positie zet. Verstandige keuzes worden nu (Zo lijkt het) gemaakt en er wordt zorgvuldig gezocht naar opvolgers van de reeds vertrokken sterkhouders binnen de organisatie. Nu hoop ik stiekem dat Hunterlaar ook af en toe Brobbey nog wat bijleert over het afmaken van kansen.

48 uur is toch al voorbij, is er al wat bekend met heitinga?

In het rijtje van grote Nederlandse spelers uit de periode 2010-2020 zullen over 20 jaar Robben, Sneijder, Van Persie, Kuyt, Van der Vaart, N. de Jong en Van Bommel genoemd worden, maar vrees dat Huntelaar vooral in Amsterdam en Gelsenkirchen de komende 50jaar een grootheid is, maar daar buiten hij wel vergeten wordt. Wat mij betreft onterecht, want het is echt een enorm goede spits. Ongelukkig in zijn keuze voor Spanje, misbruikt in Italië, te lang blijven hangen in Duitsland

Heeft hij het dan zo goed gegaan???
Hadden ze beter even kunnen wachten op de nieuwe algemeen directeur?

1 juni 2023 om 12:41

Hij was en is manager en hield zich voornamelijk bezig met contractbesprekingen waar hij ook goed in is. Hamstra daartegen was assistent van Overmars en is op diens stoel gaan zitten toen deze vertrok. Dat maakt Hamstra maar ook Schreuder verantwoordelijk voor het aankoopbeleid dat buiten de scouts om plaatsvond. Nu word ook duidelijk waarom de RvC tot 2x aan toe ingreep.

Goede zaak. Hopelijk kan hij de komende jaren het vak leren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren