Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huilende Nordin Amrabat kust broer op voorhoofd: ‘Laatste vier! Halve finale!’

Laatste update:

Marokko staat in de halve finale van het WK en dat zorgt na afloop voor de nodige emoties bij Sofyan Amrabat. De controlerende middenvelder was tot tranen geroerd tijdens het interview met de NOS. Nordin Amrabat was in het stadion getuige van de 1-0 overwinning op Portugal en de voormalig international had in de mixed zone mooie woorden voor zijn uitblinkende broer.

"Ik was zo emotioneel, ik wilde bijna gaan huilen", vertelt de emotionele Nordin Amrabat in gesprek met verslaggever Joep Schreuder. "Ongelooflijk. Ik was met mijn ouders, die waren bijna aan het huilen. Met al die mensen om ons heen. Wat moet ik zeggen? Laatste vier van de wereld, laatste vier! Halve finale! Ongelooflijk, Mashallah (Wat God heeft gewild, red.)." De speler van AEK Athene geeft daarna een kus op het voorhoofd van zijn broer.

Schreuder vraagt daarna aan Sofyan Amrabat hoe hij aankijkt tegen dit voor Marokko enorm succesvolle WK, met onder meer zeges op België en Spanje. "Ik weet niet of we dit hebben durven dromen, het is ongelooflijk. Als je ons vandaag ook weer ziet spelen. Misschien niet eens het beste voetbal, maar gewoon de teamspirit." Schreuder wil meer weten over die teamspirit, maar hij wordt kort onderbroken door Nordin Amrabat, die twee keer hardop zegt: 'Denken dat je het kunt'. Zijn broer rept over een 'dikverdiende' overwinning op Portugal in de kwartfinale.

"We moeten van heel diep komen. Want zij hebben het in de vorige wedstrijd (6-1 overwinning op Zwitserland, red.) makkelijk gehad. En ik moet eerlijk bekennen dat mijn benen al zwaar waren toen de wedstrijd begon", zo erkent Sofyan Amrabat. "Het was echt een slagveld en ik heb letterlijk overal pijn. Niet normaal, ik kan amper vooruit." Schreuder brengt naar voren dat de spelers van Marokko afgelopen week een vitamineshot hebben gehad in het ziekenhuis. "We hebben 120 minuten als gekken gerend, vijftien kilometer (tegen Spanje, red.). Het hele toernooi is ontzettend zwaar, je speelt om de drie dagen. Mensen onderschatten dat misschien. En het is een zwaar seizoen, want ik zit al op dertig wedstrijden", benadrukt de controleur van Fiorentina.

Groot contrast bij Marokko: een 3 en een 10 na spektakelstuk tegen Portugal

De rapportcijfers van Voetbalzone voor de spelers van MarokkoLees artikel

Schreuder ziet ondertussen dat Nordin Amrabat nog steeds tegen de tranen vecht. "Ja, ik ben sprakeloos. Ik heb kippenvel. Het is ongelooflijk dat je dit als broer van dichtbij kan meemaken. Het is echt een onvergetelijk moment." Sofyan Amrabat eindigt met een dankwoord richting zijn broer. "Mijn hele carrière helpt hij mij. Hij verdient het ook, het is voor hem ook een overwinning. Hij is mijn grote voorbeeld, ja." Marokko speelt woensdag tegen de winnaar van het duel tussen Engeland en Frankrijk, die zaterdagavond in actie komen in de kwartfinale.

Zie jij Marokko wereldkampioen worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Oei, dat wordt een nachtje cel.

10 december 2022 om 20:00

Mooiste statement hebben de landen die hier “achter” stonden gemaakt door lekker naar huis te gaan. Nou alleen nog de Engelsen en dan hebben we alleen nog teams die zich bezighielden met voetbal

10 december 2022 om 20:05

Precies dat

10 december 2022 om 20:05

Ja zo'n statement van 3 seconden zorgt voor behoorlijk wat afleiding binnen een groep ja. Dan ben je echt heel lang niet met voetbal bezig.

10 december 2022 om 20:12

De feiten spreken voor zich zullen we maar zeggen.

10 december 2022 om 20:22

Welke feiten? Dat jij een onnozel verband tussen een statement en uitschakeling ziet, maken het geen feiten, druif.

10 december 2022 om 20:55

Ik heb anders gehoord dat de Duitse spelers niet achter de actie stonden. Zo onstaat dus alleen maar gedoe. Denemarken ging ook tever door en speelden toen erg ruk alsof ze er geen zin in hadden..

10 december 2022 om 21:35

Denk je nu echt dat spelers tijdens een wedstrijd aan bijzaken denken? Die willen stuk voor stuk winnen. Maakt niks uit waar ze spelen of daa raarr naar gekeken wordt. Wel gaat het om de intentie om te winnen. Een paar landen hadden dat niet (mijn "land" van de keer ook niet ) maar inzet maakt heel veel goed tegenover kwaliteit.

10 december 2022 om 23:02

Dat is niet 3 seconde, je bent daar gewoon erg veel mee bezig aangezien het er veel over gaat.

10 december 2022 om 20:03

Middenveldje met Sofyan Amrabat - Modric - Valverde ? Ik had het wel geweten als Perez zijnde. Amrabat die stofzuigt achter Modric zodat Modric minder meters hoeft te maken en het spel kan verdelen. Perez sla je slag rond 40 a 50 miljoen heb je 1 van de beste stofzuigers van de planeet.

10 december 2022 om 20:15

Schei eens uit zeg. Hij doet het goed omdat de linies bij Marokko absurd dicht op elkaar staan. Bij een ploeg die het spel moet maken en waar de ruimtes groter worden, heeft hij niets te zoeken... prima speler met een heel goed wk tot nu toe, maar we moeten ophouden met doorslaan.

10 december 2022 om 21:20

En Tchouameni en Camavinga dan? Zijn nog wel een niveautje beter.

10 december 2022 om 21:30

Nou nou ik denk dat je beter wat kan dimmen. Real heeft jarenlang met Casemiro gevoetbald, daarvoor met Khedira, en in de succesperiode daarvoor stond er ene Makelele voor de verdediging. Allemaal geen Maradona’s, maar super waardevol. Of het met Amrabat bij Real zou werken weet ik niet, maar het argument dat je voert dat hij niet bij Real zou passen klopt dus totaal niet.

10 december 2022 om 21:53

Lol geloof dat iemand hier niet helemaal weet wie Makele was haha 1 van de beste aller tijden in zijn positie by far

10 december 2022 om 22:10

Sterker nog, toen Makelele verkocht werd aan Chelsea was Real een aantal jaren beduidend minder. Deze Amrabat is in mijn ogen niet ver verwijderd van niveau Kante zo niet gelijkwaardig.
Ik gun het hem van harte die toptransfer

11 december 2022 om 04:44

Klopt, jullie hebben frenkie de jong, de man die twee jaar lang op VZ werd opgehemeld als de beste middenvelder ooit.

Broederliefde op een ander niveau. Mooi, die emotie en band tussen hun.

10 december 2022 om 19:55

Dit WK trouwens geen enkele wedstrijd van Marokko live gekeken vanwege prive en drukke agenda penalties tegen Spanje uitgezonderd maar in 2018 wel en toen was de oudere Amrabat de absolute uitblinker en nu zijn broertje mooi man! Iedereen dacht Ziyech zou de show stelen in 2018 maar Amrabat dacht daar anders over! 😱

10 december 2022 om 20:11

Ik vind het zonde om Ziyech op rechts te zien. Hij heeft de snelheid en dynamiek niet. Met zijn passing moet hij in de as.

10 december 2022 om 20:29

Dat vindt k dus ook. Dan kan je daar een Abouklahl zetten of zelfs Hakimi en dan een Mazraoui (mits fit) op de rb positie.

10 december 2022 om 20:45

Klopt hij is een valse winger en zijn beste statistieken behaalde hij als klassieke nr10 midfield architect daarom past hij ook niet bij Chelsea aangezien hij geen natuurlijke winger is, winters hebben snelheid en passeer acties als sterkste punten terwijl Ziyech juist andere kwaliteiten heeft creativiteit geniale passes etc is zo traag als een gehandicapte schildpad! Wordt stiekem best misbruikt bij Chelsea is niet zijn favoriete positie zelfs bij Ajax op papier laatste 2 seizoenen pas als winger maar in praktijk middenveld dirigent aangezien ""nr 10""" Donny zelden op het middenveld te vinden was maar liever de spits indook

Heerlijk dat ze gewonnen hebben van Portugal. Maar dit komt vooral omdat ik het de Portugezen nog het minste gun.

Geweldig moment en erg aandoenlijk om de emoties te zien bij de grote broer.

Vandaag is een speciale dag. Iedere Nederland voelt zich stiekem - hoewel ze het beslist niet zullen toegeven - eventjes Marokkaan. Hier in het Den Haag gaat het al ruim twee uur helemaal los. Lekker blijven doorfeesten en succes in de halve finale!

Wat een leuke interview, wat een leuke mensen en emoties… heerlijk dit. Nogmaals gefeliciteerd Marokkaanse broeders en zusters.

10 december 2022 om 19:55

Thanks abim, net zo'n mooi verhaal als jullie in 2002!

10 december 2022 om 20:06

Mn verloren broer 💔🤣

10 december 2022 om 23:33

Ik hoop op nog mooier goya ❤️… Hopelijk halen jullie de finale en winnen jullie hem ook. Wij verloren toen van de wereld Kampioen in de halve finale. Maar jullie gaan door 💪🏽…

10 december 2022 om 20:06

1 ding heeft me enorm heerlijk gevoel gegeven. Alle Turken die voor Marokko zijn en net met mij buiten staan te juichen met Marokkaanse vlaggen echt geweldig van onze Turkse broeders. Zelfs de Turken uit Turkije zie ik overal terug op social media pagina's met hun steun voor Marokko. Insh'allah Turkiye 2026 een zelfde soort WK en veel geluk en gezondheid voor onze Turkse broeders. Geweldige mensen en voor mij voelen ze aan als familie! 🇲🇦🇹🇷

10 december 2022 om 20:10

Ik zie op TikTok zelfs agenten mee feesten die zag effe niet aankomen lol 😵‍💫

10 december 2022 om 23:36

Klopt… zie ook om me heen ook dat alle Turken voor de Marokanen zijn. Zowel in Turkije als in Nederland. Het is jullie gegund ❤️.
InsaAllah gaat dat lukken maar helaas hebben we nog een lange weg te gaan. Niet echt veel vertrouwen in de huidige lichting van ons.

Super sympathische familie. Vooral Sofyan. Puur voor hem gun ik het Marokko

Mooi interview. Deze jongens voetballen en praten ook nog eens beter dan sommige met een oranje shirt. Het is ze gegund. Op naar de finale.

10 december 2022 om 21:22

Omdat er 1 speler is die geen Nederlands kan. Bij Marokko kan ook niet iedereen in dezelfde taal met elkaar communiceren.

Feyenoord heeft zich helaas toch wel een beetje verkeken in Amrabat. Hij was toen in de Champions League al vaak een van de weinige die uitblonk, maar het is er daarna helaas niet uitgekomen. Ik denk dat hij wel een stap kan maken naar een topclub als Liverpool.

10 december 2022 om 21:12

Het is natuurlijk maar de vraag hoe hij rendeert in een ploeg altijd de bal wil hebben. In Italie past ie daardoor misschien gewoon het beste.

Gun het ze van harte. Wat zou het fantastisch zijn als Marokko wereld kampioen wordt. Strijden als leeuwen!

Ongekend! Wat een warrior. Kippenvel! 👏

Voetbalt nordin niet meer? Was toch ook wel een hele goede aanvaller..

Trots op deze kanjer! Wat haalde hij veel ballen weg zeg niet normaal.
Ben bang dat vermoeidheid nu echt een ding gaat worden.
Beide CV'S uitgeschakeld, mazraoui en ziyech ook. Gaat dan lastig worden tegen een fit Frankrijk.
Als iedereen bij Marokko fit was zou ik ze een kans geven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren