Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

HSV lijkt promotie naar Bundesliga te kunnen vergeten na pijnlijke oorwassing

Laatste update:

VfB Stuttgart heeft een belangrijke stap gezet richting lijfsbehoud in de Bundesliga. In het heenduel van de dubbele ontmoeting in de finale van de play-offs werd Hamburger SV met 3-0 verslagen. De return, die komende maandag afgewerkt wordt, lijkt door het resultaat slechts een formaliteit. Konstantinos Mavropanos, Serhou Guirassy en Josha Vagnoman verzorgden de doelpuntenproductie.

HSV liep afgelopen zondag op een haar na promotie mis en werd veroordeeld tot het spelen van play-offs. De ploeg van trainer Tim Walter won op de slotdag met 0-1 op bezoek bij degradant SV Sandhausen en leek daar voldoende aan te hebben voor plek twee, totdat concurrent 1. FC Heidenheim in minuut 98 een 2-3 zege veiligstelde tegen Regensburg. HSV eindigde daardoor als nummer drie en werd gekoppeld aan de nummer zestien van de 1. Bundesliga, Stuttgart.

Al in de eerste speelminuut ging het mis voor HSV. Stuttgart wist zeer snel na de aftrap een corner te forceren. Borna Sosa bezorgde de bal vanuit de hoekschop op het hoofd bij Mavropanos, die hoog boven de vijandige defensie uittorende en binnenknikte: 1-0. Halverwege de eerste helft kroop het team van Walter door het oog van de naald. Arbiter Tobias Welz kende een strafschop toe aan Stuttgart na een overtreding van Ludovit Reis, waarna Guirassy aanlegde voor de buitenkans van elf meter. Doelman Daniel Heuer Fernandes reageerde alert en bracht redding op de inzet.

In het tweede bedrijf liep de schade wél verder op. Zes minuten na rust had Enzo Millot een uitstekende pass in huis op Vagnoman, die geen fout maakte en van dichtbij afrondde: 2-0. Nog geen drie minuten later liep de achterstand nog verder op door toedoen van Guirassy, die met het hoofd scoorde uit een nieuwe, succesvolle hoekschop van Sosa: 3-0. Het had nog erger kunnen aflopen voor HSV, daar Anssi Suhonen na een harde overtreding met een directe rode kaart van het veld gestuurd werd. Met tien man voorkwam HSV dat Stuttgart nog verder wegliep.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een prachtige clubs dit man. Fantastische fans weer in de iconische Mercedes-Benz Arena. Mooie pyros van de harde kern, en in het algemeen prachtig om te zien dat vrijwel het voltallige VFB publiek een shirtje van VFB Stuttgart aan had. Horen natuurlijk beide gewoon topclubs te zijn, maar je moet dat verdienen. VFB verdient gewonnen natuurlijk, waren heer en meester. Sowieso onbegrijpelijk dat ze hier zijn beland, hebben veel individuele klasse. Hopen dat ze dat volgend jaar weer gaan laten zien in de Bundesliga. En HSV samen met Kaiserslautern/Nürnberg(onwaarschijnlijk op dit moment maar het is voetbal) rechtstreeks promoveert. Als er maandag natuurlijk geen wonder gebeurd in het Volksparkstadion..

1 juni 2023 om 22:52

Lijkt me ook gewoon complete decompressie bij HSV na wat ze vorige week meemaakten. De ploeg uit hamburg maakt ook niet echt een onuitwisbare indruk op me... Wat zou dat dan in de BL geven

Bizar hoe HSV iedere keer net naast promotie weet te grijpen.

1 juni 2023 om 22:56

Net? Ze werden helemaal dronken gespeeld door Stuttgart. Komen gewoon zwaar tekort en hebben niks te zoeken in de Bundesliga. HSV is een prachtige club maar bakken er al heel lang niks meer van.

1 juni 2023 om 23:01

Hij doelt op de twee doelpunten van Heidenheim in de blessuretijd. Anders waren ze direct gepromoveerd.

1 juni 2023 om 23:02

Door een goal in de 98e minuut van Heidenheim niet gepromoveerd. Dat noem ik ook wel net ja

1 juni 2023 om 23:07

Niet alleen dit jaar. Dit is het 5e jaar op het 2e niveau en volgens mij hebben ze ieder jaar bij de beste 2 gestaan en zijn ze ieder seizoen in het slot van de competitie ingezakt. Echt bizar en het begint een beetje bij HSV te passen hoe het ook dit seizoen weer misloopt.

1 juni 2023 om 23:17

En daarvoor was het jarenlang andersom. En bleven ze op de meest bizarre wijzes steeds in de 1. Bundesliga. Vrije trap van Marcelo Diaz staat nog op me netvlies (119de minuut), Rafael wist niet wat hem overkwam.

1 juni 2023 om 23:17

Dan kan je stellen dat Heidenheim ternauwernood promotie veilig wist te stellen. Maar het feit dat HSV daar afhankelijk van is zegt voldoende. Vandaag kregen ze ook alle hoeken van het veld te zien door Stuttgart. HSV zou in de Bundesliga kansloos laatste eindigen dus prima dat een Stuttgart er dan in blijft.

1 juni 2023 om 23:17

Klopt, de eerste 3 jaar telkens 4e met een minimale achterstand op plek 3 en de laatste 2 jaar op plek 3. Na een halfjaar lijkt HSV terug te vallen. Ze beginnen altijd voortvarend aan het seizoen.

1 juni 2023 om 23:23

@allez

Het was nog ontzettend spannend op de laatste speeldag, wat betreft de plekken 1, 2 en 3.
Nummer één Darmstadt had 67 punten en een doelsaldo van +21. Nummer 2 Heidenheim had 64 punten en een doelsaldo van +30 en nummer 3 HSV 63 punten en een doelsado van +24 punten.

1 juni 2023 om 23:43

@allezparis, en dus liepen ze net promotie mis. Ook gezien voorgaande seizoenen klopt de uitspraak van Dabor gewoon.

1 juni 2023 om 23:48

SilverFront, Er zit een kern van waarheid in. Maar aan de andere kant werden ze vandaag afgemaakt en hebben ze bewezen niks te zoeken te hebben in de Bundesliga. Na vandaag is het niet 'net niet genoeg' maar 'overduidelijk niet genoeg'.

2 juni 2023 om 00:24

Nee het klopt dus niet want t is pas de 2e x in 5 jaar dat ze de play offs hebben gehaald door 3e te worden. Daarvoor 3x 4e en dat is dus helemaal niks….

2 juni 2023 om 01:41

En als ze 4e worden zitten ze er dus ver vanaf? In 18/19 werden ze 4e op 1 punt van directe promotie (nr 2). Ze verloren punten in 7 van de laatste 8 (!!) wedstrijden.
En in 19/20 werden ze 4e op 1 punt van kwalificatie play off (nr 3). Ze haalden maar 1 punt uit de laatste 3 wedstrijden.

Het is gewoon een feit dat HSV het in de laatste speelrondes heel vaak weggooit, dus ja ze lopen promotie vaak net mis.

Het blijft toch een net niet verhaal voor HSV. Benieuwd wanneer het ze dan eindelijk eens een keer gaat lukken

Zonde dat ze het weg hebben gegeven op de laatste speeldag. Natuurlijk ook Stuttgart, maar HSV hoort echt op het hoogste niveau uit te komen. Ze zijn nu al zo'n 4 jaar lang steeds zo dichtbij maar net een doelpunt of puntje te kort. Zonde.

1 juni 2023 om 22:55

Wie heeft het op de laatste speeldag weggegeven dan?

1 juni 2023 om 23:00

Ze wonnen zelf op de laatste speeldag. Het resultaat van Heidenheim hebben ze geen invloed op

2 juni 2023 om 00:34

Excuses jullie hebben gelijk. Ik dacht dat hun laatste wedstrijd een gelijkspel was.

Nie mehr 1e liga HSV🎶🎶🎶

1 juni 2023 om 23:06

Dat zou anders weer 6 punten zijn voor Bayern en een 6/7/8-0 thuisoverwinning

1 juni 2023 om 23:11

Je bedoelt 9-2 met onder andere een doelpunt van Bruma.

1 juni 2023 om 23:14

Zie ze al te graag terug komen, maar het leedvermaak is wel zo mooi. Als Bayern supporter zie ik liever seizoenen als dit, dan die oersaaie seizoenen waar HSV onderdeel van was.

1 juni 2023 om 23:28

Wij zijn niet bang want Bruma is erbij, Bruma is erbij, Bruma is erbij!

Tja, dat wordt nog een jaartje 2.liga voor der Dinosaurier. Toch ongelooflijk hoe het HSV jaar in jaar uit niet lukt om terug te keren....

2 juni 2023 om 01:45

Dat zit hem toch telkens in die 2e seizoenshelft. Heel vaak staan ze rond de winterstop gewoon bovenaan of 2e, om het vervolgens helemaal weg te geven na de winterstop.

Hsv en de strijd om promotie..
Wel ongekend zonde van zo’n grote club.

Als je dit nou met een Utrecht - Sparta vergelijkt, ligt het tempo zoveel hoger bij deze promotie wedstrijd. Er word over het hele veld druk gezet en er is amper tijd om rustig te kunnen combineren. Ik vond dat Hsv wel minstens 1 goal had verdiend maar na de rode kaart zakte ze wel wat in, wat geen schande is.

Heerlijke pot was dit. Zoveel beter dan de EL finale van gisteren. Geen geklaag, genoeg zuivere speeltijd, hoog tempo, vol stadion met enorme sfeer. En daarom houd ik van Duits voetbal. Het maakt me geen ruk uit of ik naar HSV, Bremen, Stuttgart, Schalke, Nurnberg of Kaiserslautern kijk. Het kijkt ook gewoon allemaal lekker weg met die grote en sfeervolle stadions. Sturtgart overifens terecht gewonnen. Hebben teveel kwaliteiten om van dit HSV te verliezen.

2 juni 2023 om 00:51

Wel veel slechter voetbal. Roma zou dit Stuttgart afslachten

2 juni 2023 om 01:41

Roma zou met 1-0 winnen van Stuttgart.

2 juni 2023 om 07:59

Roma slacht geen enkele ploeg af met hun speelstijl

Lekker Schwaben! Had wel 7-1 kunnen zijn vanavond, wat een kansen.
En nu maandag afmaken aub!

Hebben ze daar ook de uitgoal-regel afgeschaft? Denk het wel toch?

Even wachten op het programma, maar dan kan de reis naar Hamburg geboekt worden!

1 juni 2023 om 23:23

Blij dat jullie die reis mogen maken!

2 juni 2023 om 08:28

Zou het vooral niet te hard schreeuwen

1 juni 2023 om 23:38

Ik denk dat ik er nooit aan kan wennen dat je een Schalke en HSV een divisie lager hebt. Laat staan samen...

Je begint ook op je 28ste echt oud te worden dat je nog een HSV-NEC bewust hebt meegekregen met Olic en Petric als spitsenduo xd

En bij Schalke Raul, Huntelaar, Draxler, Leroy Sane en dan kan ik er nog wel meer bedenken...

1 juni 2023 om 23:41

Lekker man! Ook alvast de reis naar het mooie Elversberg geboekt?

2 juni 2023 om 08:29

Oja, zeker, het altijd bruisende Elversberg. Wie kent het niet.

Heel jammer. Dit is gespeeld .. weer net niet voor die grote mooie club. Te lang geleden. HSV hoort met zo n achterban en dat grote mooie stadion en natuurlijk de geschiedenis gewoon op het hoogste niveau. Jammer dat ze afgelopen weekend in min 98 werden geklopt

Ik heb wel te doen met HSV want vorige week dachten ze gepromoveerd te zijn tot op het laatste moment Heidenheim in blessuretijd nog 2 goals maakte waardoor hun promoveerden en nu deze nederlaag er ook nog bij waardoor de kans op promotie nu geslonken is naar zo'n 10 procent... Zonde ook want een ploeg als HSV hoort gezien de geschiedenis zeker in de 1. Bundesliga thuis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren