Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hoofdsponsor van het Nederlands elftal weigert mee te gaan naar het WK

Laatste update:

ING reist niet met het Nederlands elftal mee naar het WK in Qatar. Een woordvoerder van de hoofdsponsor van Oranje bevestigt tegenover De Telegraaf dat er vanwege de mensenrechtensituatie in het land is besloten om geen geen gebruik te maken van de mogelijkheid om kaarten te krijgen voor personeel en klanten. ING is niet de enige sponsor die niet mee zal gaan naar Qatar.

Ook Albert Heijn, KPN, de Nederlandse Loterij en Bitvavo maken geen gebruik van de contractuele mogelijkheid om als sponsor kaarten - overigens maar 'een aantal tickets' - voor de wedstrijden van Oranje op het WK te krijgen. “De mensenrechtensituatie in Qatar is de reden waarom wij bij dit toernooi niets doen”, zegt een woordvoerder van ING in gesprek met De Telegraaf. De bank heeft tevens besloten om geen campagne te zullen voeren rond het WK in Qatar.

“We richten ons op het EK Vrouwen in Engeland”, laat de zegsman weten. De Oranje Leeuwinnen nemen komende zomer deel aan het WK in Engeland, waarop in de groepsfase Zweden en Zwitserland de tegenstanders zijn. Ook Rusland zat in de poule met Nederland, maar de Russen zijn vanwege de inval in Oekraïne door de UEFA en FIFA geschorst. De naam van ING zal in Qatar nog wel op het trainingsshirt van Oranje te zien zijn.

Amnesty International is ondertussen met een nieuw rapport gekomen - They think we're machines - en schrijft daarin op basis van 34 werknemers van 8 beveiligingsbedrijven dat er nog altijd sprake is van dwangarbeid in Qatar. De beveiligers moeten volgens het rapport van de mensenrechtenorganisatie zeven dagen per week werken en krijgen maanden of zelfs jaren geen enkele dag vrij.

Als de werknemers toch een dag vrij namen, werden ze gestraft met minder loon. Bovendien moeten bewakers onder extreme hitte werken en worden ze financieel gestraft voor ‘wangedrag’, zoals het niet correct dragen van hun uniform of het verlaten van hun post om naar het toilet te gaan. Er is tevens sprake van racisme: arbeiders uit Afrikaanse landen als Kenia en Oeganda worden vaak ingezet onder de zwaarste omstandigheden en krijgen lagere salarissen dan beveiligers uit andere landen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hahaha ing bank. Als er 1 bank slecht scoort op themas zoals mensenrechten, wapenhandel (waar belegd een bank haar geld in) dan is het ing wel! En nu goedkoop scoren haha echt waar.
De Nederlandse loterij, ook zo'n duistere organisatie waarvan je niet wil weten waar het geld naar toe gaat, wat ridderlijk van ze dat ze ook mee doen voor de mensenrechten in Qatar (kots).
Laten we voor de volgende multinatinal, onze meest geldtrekkende supermarkt de appie maar even lief zijn en niets zeggen, de kassieres zijn daar meestal wel aardig.

7 april 2022 om 07:18

Laten we inderdaad niet een keer van het positieve van de mens uit gaan, maar zelfs als ze een logische mooie keuze maken, ze afzeiken. Goeiemorgen kerel.

7 april 2022 om 07:26

Goedemorgen Messibazoer, een kinderhand is snel gevuld.

7 april 2022 om 07:30

Ze doen zelf (in)direct zaken met Qatar. Beheren het geld van het koningshuis (Shell) en onze overheid. Zij houden de geldstromen met Qatar wel in stand. Maar wel hypocriet doen als het om een voetbaltoernooitje gaat.

7 april 2022 om 07:37

Goh, wat een goede bewijslast leg je op tafel. Natuurlijk beheert de ING geld van onze overheid, het is een Nederlands bedrijf!! En wat heeft ons Koningshuis met Qatar te maken? Jij noemt ING hypocriet maar kom even met harde feiten en cijfers. Dan praten we verder want dit is een bullshit in het luchtledige gooien om een punt te maken die misschien helemaal niet eens bestaat.

7 april 2022 om 07:47

@myvision, het is gewoon bekend dat de ING het slechtste scoort van alle Nederlandse banken als het gaat om duurzaamheid hoor. Dat is nog niet heel lang geleden in het nieuws geweest. Ik geloof dat ze alleen voldoende scoren als het gaat om corruptie. Voor de rest scoren ze onvoldoende op zaken als klimaat en ook mensenrechten.

7 april 2022 om 08:19

Tsja wat is je alternatief? We willen allemaal hoge rente en hoe ze die vergaren zou ons een rotzorg zijn. ABN Ambro belegde (cijfers 2019) 102,2 miljoen in wapenbedrijven die wapens leveren aan landen die mensenrechten schenden en in conflict zijn. ING 510 miljoen en Van Lanschot 31,5 miljoen (eerlijke geldwijzer). In 2009 zaten ING samen met Rabobank nog voor bijna een miljard in kernwapens trouwens. Die zie ik er niet meer in staan.

Kijk je verder naar de website van milieudefensie, dan zie je dat ABN Ambro, Rabobank en ING flink zitten in de palmolie (ofwel verwoesting van het regenwoud).

Dat zijn wel allemaal de grootste banken die we in Nederland hebben. Kleinere banken (met vaak lagere rentes), die trekken ook vrijwel geen klanten. Met andere woorden: geld stinkt and we dont care.

7 april 2022 om 08:33

@westend, je hebt helemaal gelijk. Probleem is alleen dat het grootste deel van de mensen geen idee heeft van waar deze banken hun geld in investeren. En de ING houdt dat in stand door zich bij zo een groot evenement als het WK opeens wel uit te spreken.. Als alle banken deze investeringen niet zouden doen, dan hadden mensen ook geen keus en dan maar allemaal lagere rentes. Maja dan komt je aan de portemonnee van (oa.) de ING dus dat doen ze niet.

7 april 2022 om 08:36

Geld is belangrijker dan mensenrechten. Zo rolt kapitalisme nou eenmaal. Stem VVD!

7 april 2022 om 08:48

Geen idee of geen interesse 'as ik maar knaken kan verdienen'. Als banken gaan investeren in duurzame wereldverbeterende projecten, gaat de rente omlaag en lopen de klanten weg. Wil je compleet transparant, dan moet je zelf gaan investeren om het in de hand te houden. Face it, zelfs als mensen het allemaal weten (we weten het gewoon liever niet, want we zijn zelf ook hypocriet), kiezen we alsnog voor de bank met de hoogste rente. Of de hypotheek met de laagste.

De wereld is niet prachtig roze gekleurd met mensen die hand in hand bomen planten voor de onbaatzuchtige opbouw van een mooie toekomst. Banken doen soms gewoon wat tegenstrijdige dingen. Aan de ene kant houden ze dingen in stand, en aan de andere kant nemen ze er afstand van. So be it. Ik vind het op zich prima dat ING als personeel afstand neemt hoor. En ik snap ook dat je het Nederlands elftal wel blijft sponsoren. Het Nederlands Elftal (mannen en vrouwen) is natuurlijk groter dan slechts 1 toernooi

7 april 2022 om 10:17

@westend

Wat is dit nou voor een bizar betoog. We willen allemaal hoge rente? Wie krijgt er tegenwoordig nog rente op zijn spaargeld. Daarnaast zijn er bizar veel alternatieven voor het beleggen van geld buiten wapenhandel en zaken die slecht zijn voor het milieu.

Laten we niet doen alsof het een kwestie is van geld beleggen in wapenhandel of geen rendement kunnen draaien. Er zijn vtal van alternatieven, ook met ontzettend hoog rendement.

7 april 2022 om 12:35

@futureboss, mooie spijker op de kop om deze discussie te sluiten.

7 april 2022 om 13:51

Bizar betoog? het zijn de feiten. Ik sta niet aan het roer bij al die banken he... Het is een gegeven dat ze daarop beleggen en het is een gegeven dat die banken de grootste zijn in Nederland (maw: veel klanten). De manier waarop ze beleggen, dat mag toch wel jaar en dag bekend zijn. Daar is genoeg over geschreven. Als je dat niet weet, mag je zelf als consument wel wat meer je kop uit het zand trekken. Maar aan het einde van de rit kijken wij allemaal maar naar 1 ding: wat levert het ons op? Hoeveel mensen kopen (bijvoorbeeld) nou bio? Zeker nu zie je de meerderheid nog steeds voor kiloknallers gaan hoor.

Ik krijg bij de rabobank trouwens nog gewoon rente op mn spaargeld hoor. En ik heb speciaal een hypotheek bij een bank die mij persoonlijk het minste kost.

7 april 2022 om 13:59

Leuke generalisatie ook. Persoonlijk zit ik liever bij een bank die ik vertrouw, en ik ken voldoende mensen die bij een bank zitten omdat ze geloven in de zaken waar die bank voor staat. Zo is een ASN volgens mij relatief milieubewust bezig.

Dat jij voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten betekent niet dat heel Nederland dat wil...

7 april 2022 om 07:19

Is natuurlijk voor de bühne, slap statement. Zeker bedrijven als de loterij staan niet bekend als hele transparante organisaties. Staat niet in contrast wat in Qatar gebeurd, maar ook zij verdienen hun geld over de rug van (zwakke) mensen. En het klopt dat deze er zelf voor kiezen, echter word je soms d.m.v. slinkse trucjes gebonden. En dan heb ik het nog niet over al dat tig nutteloos en ongevraagde post dat je van hen ontvangt, slecht voor het milieu. Ben geen lid, tig keer afgemeld. Toch ontvang ik het nog. Ook dat van de oude bewoners blijf ik ontvangen, dat stuur ik steevast retour afzender, met opmerking dat zij er niet meer wonen. Als ze dan ook hun naam van de shirtjes afhalen en niet in de rust voorbij komen met reclamespotjes slaat de boycot nog enigszins ergens op.

7 april 2022 om 08:26

Ik ben allergisch voor de ja maar hunnie dan argumenten, maar ING heeft wel een beetje boter op het hoofd ja. Die hebben zat schimmige bedrijven gefinancierd. Waarom je kots zegt bij mensenrechten in Qatar snap ik dan weer niet. Jij wil graag dat de misstanden doorgaan of wat? Als je ING veroordeelt zou ik het logischer vinden dat je het in Qatar ook afkeurt.

7 april 2022 om 08:45

Ja natuurlijk, dat was ook sarcastisch bedoeld. Ik kots vanwege de hypocriete en slappe houding.

7 april 2022 om 10:37

Ah okok dan eens.

Nou ja, als ze dan ook geen zichtbaarheid geven aan ING (geen reclame in beeld, langs het veld etc) dan vind ik t in ieder geval een serieuzer statement.

7 april 2022 om 07:18

Ga eens onderzoeken waar deze bank haar geld in belegd. Laat ze dat maar eens veranderen ipv mooie praatjes en zogenaamde acties/ keuzes zoals deze voor de buhne. Lachwekkend.

7 april 2022 om 07:34

Nee, Toss, doe zelf eerst onderzoek voordat je de ING aan de schandpaal nagelt. Ik wil onjuiste geldstromen zien naar en van Qatar die de schending van mensenrechten in stand houdt en het liefste voor 10.00u of je neemt je voorbarige shit terug en maakt er alsnog een fijne dag van voor iedereen.

7 april 2022 om 08:00

Eh. Nee. Ik reageer voor nu gewoon even op wat ik lees en zou t dus ook gewoon een goed statement vinden als ING en hun werknemers dus behalve de reis aan zich voorbij laten gaan, ook elke vorm van reclame maken rondom dat wk dan skippen. Jij mag dat diepte-onderzoek zelf doen om je frustratie te rechtvaardigen.

7 april 2022 om 08:03

@myvision Als je nou heel even de tijd nam om op internet te kijken in plaats van hier tegen iemand ingaan die gewoon gelijk heeft. Zoek maar op: artikel uit het NRC september 2021. ING investeert 3,9 miljard euro tussen 2018 en 2021 in bedrijven die betrokken zijn bij de illegale bezetting van Palestina. Amnesty obv onderzoek van eerlijke Bankwijzer; ING investeerde tussen 2013 en 2017 miljarden in mijnbouw, olie- en gasbedrijven die betrokken zijn bij ernstige mensenrechtenschendingen.

7 april 2022 om 08:04

Zonder hier het fijne van te weten maar hoezo alleen Qatar? Dat ze hier iets goed doen betekend toch niet dat ze direct alles goed doen? Ik heb geen beeld bij hetgeen Toss roept maar als een moordenaar iemand zijn leven redt maakt dat een dubbele moord een dag later niet minder erg natuurlijk.

7 april 2022 om 08:16

DR.Mario, het gaat mij persoonlijk om de hypocrisie hier. Aan de reacties hier is al duidelijk te zien dat de meesten niet op de hoogte zijn van de vuile investeringen van de ING en dat zullen ze zich daar ook wel beseffen. Nu gaan ze met zo een relatief kleine actie, op het grootste evenement ter wereld, zieltjes winnen alsof ze super begaan zijn met mensenrechten. Als ze echt zo graag een verschil willen maken, stop dan met die investeringen in louche bedrijven. Maar dat zal ze wel teveel geld kosten dus dat doen ze niet. Vieze spelletjes. En je hebt helemaal gelijk, hoezo dan alleen Qatar. Gaat om de mensenrechten in het algemeen.

7 april 2022 om 08:26



skes14. Ze hebben mijn zieltje niet gewonnen. Dit is gewoon de grote mensen wereld. Hoe pijnlijk ook. Ik zit helaas gewoon naar dat verdoemde wk te kijken. Dat getuigt ook niet echt van een statement maken. Ik geef mijn centjes ook gewoon weer aan allerlei bedrijven die meeliften op dit evenement. Maar ik begrijp dat jij straks met het wk demonstratief de tv uitzet en lekker een wandeling gaat maken in de duinen met biologische geitenmelk in je duurzame beker, ipv voetbal kijken met je vrienden, terwijl je de onder oranje korting gekochte chips en biertjes lekker links laat liggen. Hartstikke goed toch.

7 april 2022 om 08:41

Goeie vergelijking man, ik die wel het wk ga kijken met ‘onder oranje korting gekochte chips en bier’ (want bier en chips is niet al wekelijks in de aanbieding) drinkend uit m’n zogenaamd niet duurzame glas? (Want voor mijn glas zijn velen gestorven toch. Ofzo??). Tegenover een bedrijf dat vele vele miljarden investeert in bedrijven die wapens leveren aan conflictgebieden, mensenrechten ernstig schenden en nog veel meer louche zaken doen.

7 april 2022 om 08:47



Mijn motto in deze, als je verschil wil maken, begin bij jezelf. Jij kunt ook geen miljarden uitgeven. Dat kunnen al die bedrijven wel, omdat jij ze de centjes toeschuift. Rest my case skes. Jij geeft je geld, hoe minimaal dat ook is, ook uit voor je eigen gewin. Terwijl het toch zo’n kleine stap lijkt om dat niet te doen. Ik verwijt je niks hoor. Maar zoals gezegd, welkom bij de grote mensenwereld.

7 april 2022 om 08:49

@skes14
Maar dan hou jij met jouw eigen gedrag toch evengoed bepaalde misstanden in stand?

7 april 2022 om 08:51

Haha myvision wat ben je toch een simpele ziel. Het gaat niet alleen om de misstanden in Qatar maar overal ter wereld.
Typ maar in duurzame bank 2022 dan kun je een tabel vinden waarin iedere bank scoort op themas zoals mensenrechten, wapenhandel, corruptie, etc.
Dat onderzoek hoef ik dus niet te doen. Dit wordt jaarlijks al lang gedaan. En jaar in jaar uit verbeterd ing niet in deze score om nu voor de buhne met zo'n slap statement te komen. Lachwekkend en om van te janken.

Dus voorbarig? Blaat vooral door. Daarnaast heeft mijn reactie invloed op of jij een fijne dag hebt?? Rot voor je maar mijn reactie is netjes en ik hoef niet te zorgen dat jij een fijne dag hebt, je regelt je eigen shit maar. Neem verantwoordelijkheid voor jezelf. Ik zorg er wel voor dat ik een fijne dag heb 😄

7 april 2022 om 08:52

Ach Toss en Skes. Waar zitten jullie zelf met de bank? Of heb jeje geld onder je matras verstopt? Het is misschien ook wel hypocriet om hier moord en brand te schreeuwen, en zelf te profiteren van louche rentes?

7 april 2022 om 09:03

Yoda, daar geef ik je helemaal gelijk in. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.
Zoals je al hebt gelezen hoef ik geen diepte onderzoek meer te doen, die is al gedaan in onze grote mensenwereld.
Deze grote mensenwereld waar we in leven kan overigens veranderen, als wij dat willen. Niet alles is ok en moet zijn zoals het nu is.
Laten we vooral bewust worden, kennis is macht en zorgt er ook voor dat je zelf juiste keuzes kan maken.
Laat je niet misleiden door iets wat mooi lijkt en benoem iets zoals het is. Neem zelf verantwoordelijkheid maar ga ook het gesprek aan, vooral met onze grote multinationals die veel invloed hebben en hun zaakjes niet op orde hebben. De tijd om hiervoor de ogen te sluiten is voorbij. Kritiek is welkom want dat hoort ook in de grote mensenwereld thuis.

7 april 2022 om 09:08

@Yoda, nog steeds slaat je vergelijking nergens op. Mij afzetten tegen een miljardenbedrijf onder het mom van een betere wereld begint bij jezelf (wat op zich klopt). Ik doe genoeg voor een betere wereld. Je zegt rest my case, maar je hebt helemaal geen case. Je punt is dat bedrijven miljarden hebben omdat ik ze centjes toeschuif. Dus? Dat is hoe de economie werkt ja. Dat betekent niet dat ze die miljarden in dit soort louche bedrijven moeten investeren. En als ze dat wel doen en dan met een goedkoop statement komen, wat volledig indruist tegen waar ze mee bezig zijn, dan heb ik daar een mening over. En het zal best dat dat ‘de grote mensenwereld’ is. Laten we dan maar gewoon met z’n allen wegkijken van alles toch?

7 april 2022 om 09:10

@westend, ik profiteer van geen enkele rente kan ik je vertellen. Bovendien moet dat niet uitmaken. Men draait de rollen om. Als ik jou een mes geef betekent dat ook niet dat je er iemand mee neer hoeft te steken.

7 april 2022 om 09:13

Toss, ik kan het zelf bijna niet mooiere verwoorden, het is een tegeltje waard 😀

7 april 2022 om 09:17

Vooral de opmerking: Yoda daar geef ik je helemaal gelijk in. 😉

7 april 2022 om 09:20

Rest my case, in de zin van: wat heb jij dan gedaan of wat ga jij doen om dit wk de rug toe te keren? Er zijn meer bedrijven dan alleen ing die ervoor zorgen dat dit wk er toch komt. En door het te gaan kijken, levert dat hun ook weer centjes en exposure op, toch? Maar goed. En zoals ik al zei; ik keur het wk af, maar ga ook heel eerlijk zeggen dat ik nul komma nul actie heb genomen en ga nemen om een statement of whatever te maken. Nee, ik ga dit wk gewoon kijken, en dan zou ik het heel gemakkelijk vinden om iets te vinden van de actie van de ING (zoals die wordt omschreven in dit artikel, dus niet groter dan dat) te gaan veroordelen vanachter mijn laptopje.snapte? Skes. Ik was overigens misschien wat plastisch in mijn bewoording, t was hooguit bedoeld als metafoor, niet om bijdehand te klinken of jou mening te devalueren. Ik vind het verder een oké discussie.

7 april 2022 om 09:21

Haha, hoe kun je Yoda nou geen gelijk geven hè. Die is super wijs.

7 april 2022 om 09:23

Haha westend, klopt. Echter wie profiteert er nog van een rente tegenwoordig? Vroeger in 1960 misschien.
Ik zat bij de rabobank, ook zo'n bank die er met de pet naar gooit. Toen ik een tijdje geleden bewust werd van de rol van rabo heb ik er alles aan gedaan om over te stappen naar de volksbank (sns). Dit was ontzettend moeilijk, want als je een hypotheek hebt dan zit je best gebonden aan een bank, zo pakken ze je in.

7 april 2022 om 09:46

Ik denk dat we uiteindelijk best op 1 lijn zitten hoor Yoda. Ik heb in een ander artikel al een keer aangegeven ‘ik ben tegen het wk in Qatar, maar ik ga toch kijken. Want zo hypocriet ben ik.’ Uiteindelijk zijn we (bijna) allemaal wel een beetje hypocriet met bepaalde dingen. Wanneer we puur kijken naar het statement dat ING nu maakt en de rest even vergeten is het natuurlijk goed wat ze doen. Ik zet enkel mijn vraagtekens bij de oprechtheid van zo een statement. En al ben ik soms ook hypocriet, oprecht ben ik wel.

7 april 2022 om 10:20

@myvision

Wat een belachelijk onbeschofte opmerking en ook ontzettend tekenend voor de huidige samenleving.

Het lef hebben om iets van iemand te eisen, die overigens gewoon gelijk heeft, en wat ook vrij algemeen bekend is. Maar ook zelf te lui zijn om het even op te zoeken. In de tijd dat je je reactie schreef had je het antwoord al kunnen vinden, maar je loopt liever de boel op te stoken dan dat je zelf onderzoek doet.

7 april 2022 om 10:20

Skes, Toss, dat is niet waar natuurlijk. Een bedrijf heeft geen bestaansrecht zonder consumenten. Niet andersom. Zelfde als de torenhoge bedragen voor zaakwaarnemers, wat Yoda zegt over het kijken van het WK en hetzelfde als hier met die banken. Jij bent niet verplicht om eraan mee te doen. Als niemand het WK kijk, niemand zijn geld bij de ING wegzet en geen enkele voetballer akkoord gaat met premies van zaakwaarnemers: vallen die dingen gewoon om.

7 april 2022 om 11:03

Het probleem daarvan is alleen dat je dat collectief met doen, met miljoenen tegelijk. En we weten allemaal dat dat onmogelijk is. Terwijl andersom de oplossing bij een aantal mensen ligt, namelijk de mensen bij de ING de bellen waarin geïnvesteerd wordt en de mensen die bepalen waar een WK gehouden wordt. Wanneer deze mensen niet hun verantwoording nemen mag daar dus best kritiek op zijn.

7 april 2022 om 11:14

Hup, allemaal overstappen naar Triodos of ASN.

7 april 2022 om 11:54

Westend, je verwoord het hierboven al een aantal keer netjes, met duidelijk meer kennis dan ik heb, maar dat van het consumeren is wat ik eigenlijk het meest wilde highlighten inderdaad. Vanaf mijn bankje is het zo makkelijk oordelen, maar ik doe gewoon mee. Thanks voor de uiteenzetting. Ik kan toss en skes ook wel begrijpen, maar vind gewoon dat ik ing niet kan wegzetten als criminelen als ik zelf ook behoorlijk bewust aan het consumeren ben zodra het wk begint.

Dit is allemaal leuk voor de bühne maar ondertussen vast wel beleggen in allemaal duistere zaken om zelf er beter van te worden. Maar nu goedkoop scoren omdat het goed ligt bij het publiek. Wel erg zielig dit soort dingen maar goed als ze er bij de ING een goed gevoel van krijgen.

Maar wel doorgaan met sponsoren… lekker principieel hoor.

7 april 2022 om 08:02

Tsja wat dat betreft sponseren ze het Nederlands elftal en niet het WK. Dan had je ook de stekker uit de kwalificatie moeten halen. ING zelf 'wint' er niks mee om de sponsoring af te laten hangen van 1 toernooi. Je kan niet zomaar even je contracten cancellen. Wat dat betreft 'boeit' het de mensen ook weer niet genoeg. Dat ze niet gaan feesten op de tribune is op zich een prima uitspraak. Daar merkt het publiek vrij weinig van

7 april 2022 om 08:06

Blijft altijd een moeilijke kwestie. Dit wk had daar nooit naar toe mogen gaan in mij ogen. Maar nu heter wel naar toe gaat, ga ik gewoon zitten kijken met een bak chips en bier in de buurt. Als ik dan echt een statement wil maken zou ik dat ook moeten laten vind ik. Maar dat doe ik niet. Een bedrijf dat tegen die wantoestanden is, maar wel het Nederlands elftal wil sponsoren kan in mijn ogen ook beide doen, dus steunen en een standpunt kiezen. 100 statement maken zou zijn om de stekker uit de samenwerking te trekken inderdaad. Een tussenvorm is dat niet te doen, maar bv wel alles te cancellen ofvterugvte trekken rondom dat wk. Maar zoals gezegd, lastige kwestie.

Zou je ook wel balen als medewerker, tenminste dat zou als ik wel zijn als mijn werkgever kaarten weigert.

Heerlijk zo'n deugend bedrijf. Zal gelijk al mijn geld aan ze geven. Wat een prachtig initiatief, zouden meer mensen lekker hypocriet moeten doen voor een beetje reclame.

7 april 2022 om 08:59

Haha, en jij belegd je geld zelf en houdt het in de tussentijd onder je matras?

7 april 2022 om 13:33

Ik ben niet hypocriet en doe mijzelf niet beter voor dan ik ben. Banken hebben wij zeker nodig om geld veilig weg te leggen. Maar ze moeten niet gaan doen alsof ze deugen. Want die investeren ook in allerlei fouten dingen zoals wapenhandel en dat soort zaken.
Zo in het nieuws komen is puur reclame maken voor jezelf.

Jeetje zeg, wat een reacties van sommige hier, ‘boter op hun kop’ – ‘duistere organisaties’– ‘hypocriet’ enz..
Eerst wordt er door zo’n 98% van de bezoekers hier (en in Nederland) geroepen dat Niemand maar dan ook niemand van of rondom Oranje naar Qatar moest gaan. KNVB & Oranje komen uiteindelijk alsnog een niets zeggende statement waardoor de 98% weer op hun achterste benen staan EN dan nu zeggen de sponsoren van Oranje dat zij niet naar Qatar gaan, zij zich rondom de WK minder zullen laten zien en zich dit jaar gaan richten op de Oranje Leeuwinnen. Hoe super is dat...
Mensen moeten ook altijd wat te zeiken hebben, dat de ING ‘schimmige’ deals en beleggingen hebben/doen is niets raars, dat hebben en doen alle banken, banken zijn niet meer alleen maar een gebouw waar de bevolking hun spaargeld opslaan.

Maar ach, sommige hier klagen alleen maar, maar zo gauw zij de kans zouden krijgen om dankzij een actie van 1 vd sponsoren naar een wedstrijd van Oranje, Rode Duivels (voor de Belgische leden) of name it te gaan, zetten zij alle princiepes opzij en stappen ze gewoon in het vliegtuig. (niet liegen! Want je gaat en je weet het)

7 april 2022 om 09:14

Haha zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Praat vooral voor jezelf joh, want nee ik ga niet. Ik ga niet eens kijken. Ik reageer vooral nog op voetbalartikelen waarin ethische kwesties terug komen en die draaien om bewustzijn. Dat vind ik interessant.
Ja via deze forums krijg ik vaak nog mee wat er qua voetbal gebeurd en anders niet.

Bizar hoe makkelijk jij weg wuift dat alle banken (wat overigens niet klopt) schimmige deals maken en (indirect) betrokken zijn bij wapendeals, corruptie en mensenrechten die niet nageleefd worden. Vind jij de oorlog in oekraine ook prima? Want ja oorlog is ook niets nieuws, dat doen alle overheden nou eenmaal. Man man man wat een reactie.

Tijd dat machthebbenden, elite, multinationals en wij zelf gaan stoppen met creeren van zo'n liefdeloze wereld. Dit begint met een (collectief) bewustzijn. Ik heb het beste voor met deze hele wereld en al haar inwoners. Ja daarom reageer ik zoals ik doe waarin ik vervolgens ook zelf handel naar verkregen inzichten.

7 april 2022 om 09:19

Dat doen alle banken?! Gelukkig niet! Er zijn meer banken dan alleen ING, ABN en Rabo... Misschien tijd om je eens te verdiepen in wat jouw banksaldo voor de wereld doet/aanricht? Kijk vooral eens op de Eerlijke Bankenwijzer...

7 april 2022 om 10:24

De volksbank is wat dat betreft natuurlijk wel de beste. En de rentes die ze geven zijn niet eens zo verkeerd. Het kan dus wel.

Een seconde dacht ik: krijg nou wat, zelfs ING, Albert Heijn en De Nederlandse Loterij hebben een morele ondergrens?! Maar welbeschouwd is dit natuurlijk ingecalculeerd de beste optie als je beseft tegen wat voor publicitaire shitstorm (imagoschade) ze aanlopen als ze daar in Qatar vrolijk hun oranje mutsen opzetten. Ik zie hier weinig oprechte motieven in, maar vooral angst voor reputatieschade en consumentenboycots. Cynisch wereldje.

7 april 2022 om 09:27

Goed gezien. Jij neemt 3 punten mee naar huis 👍

We richten ons de vrouwen die naar england gaan. Het land wat gezamenlijk met de vs met illegaal bewijs kwam om irak kapot de bombarderen en uit te moorden voor wat olie.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren