Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Hoeveel klagende Atlético-fans zouden zelf veel hoger loon afwijzen?’

Maandag, 14 mei 2018 om 16:15Robin Bruggeman • Laatste update: 16:43

Antoine Griezmann wordt al geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar Barcelona en onder meer Luis Suárez en voorzitter Josep Maria Bartomeu lieten al weten de Fransman met open armen te zullen verwelkomen in het Camp Nou. Deze gang van zaken heeft weer tot protesten geleid van de kant van Atlético Madrid, maar Diego Forlán vindt dat zijn oude club zich niet moet laten kennen.

“Ik begrijp dit soort situaties, aangezien ik ze zelf ook heb meegemaakt. Toen ik Uruguay verliet om in het buitenland te gaan spelen, was het om meer geld te verdienen, eerst in Argentinië en daarna in Engeland. Zo gaat dat als je als speler beter wordt. Hetzelfde geldt nu voor Griezmann: als we zeggen dat de mensen boos op hem zijn, vergeten we het moment waarop wij hem van Real Sociedad hebben gekocht. Dat is hetzelfde als wat Barcelona nu wil doen”, legt de oud-spits van los Colchoneros uit bij Onda Cero.

“Als je zelf zulke dingen doet, mag je niet klagen als iemand anders het bij jou probeert. Als een speler wil vertrekken, zal hij vertrekken. We moeten respecteren dat hij een profvoetballer is. Ik vraag me af hoeveel fans die nu klagen over Griezmann, zelf een aanbieding om veel meer te gaan verdienen zouden afwijzen”, gaat Forlán, die zeker weet dat Atlético een vertrek van Griezmann op weet te vangen, verder.

“Ik heb de verklaring van Miguel Ángel Gil (directeur van Atlético, red.) met de kritiek op Barça gezien en ik kan niet veel zeggen over de manier waarop de zaken aangepakt worden, aangezien ik niet dicht op het vuur zit. Griezmann gaat veel geld opbrengen, daar moeten we duidelijk over zijn. Griezmann vertrekt en er komt misschien wel een betere speler voor hem in de plaats. Zo is het voetbal. Radamel Falcao vertrok en Griezmann kwam. Nu gaat Griezmann misschien weg, maar Atlético blijft groeien en zal alleen maar beter worden. Deze club is groter dan elke speler.”


Poll

Ben jij het eens met Diego Forlán?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Er is ook wel een “meme” over Atleti. My ex said: you cant replace me. Me: if Atletico can replace Evert steiler they had, I coups do IT to. Van Forlan naar Torres, Aguero costa en Griezmann. Ze werden allemaal vervangen. Ik verwacht dat Griezmann echt opgevangen wordt , hoe goed hij ook wel niet is.

14 mei 2018 om 16:28

Precies dit! Niemand is onvervangbaar Rn ook griezie is geen uitzondering. Ik zie enkel maar twee uitzonderingen die lastig te vervangen zijn momenteel.

14 mei 2018 om 18:08

Messi en Ronaldo zijn echt wel onvervangbaar. Maar dat is offtopic.

Atletico moet die 120 miljoen zien te vangen en dan gewoon voor Icardi gaan. Dan maak je mijn Internazionale ook blij en dan kopen wij wel Belotti en dan is iedereen blij

14 mei 2018 om 16:37

Het was alleen van Torres naar Forlan, Aguero, Falcao naar Diego Costa

14 mei 2018 om 17:39

Het was ook niet Mn bedoeling om ze allemaal in chronologische volgorde te zetten.... Was eigenlijk willekeurig.

Er is ook wel een “meme” over Atleti. My ex said: you cant replace me. Me: if Atletico can replace Evert steiler they had, I coups do IT to. Van Forlan naar Torres, Aguero costa en Griezmann. Ze werden allemaal vervangen. Ik verwacht dat Griezmann echt opgevangen wordt , hoe goed hij ook wel niet is.

10 stemmen die samen voor 100 procent zorgen, ongekend!

Wat Forlan zegt is de absolute waarheid. Zo werkt het eenmaal, we hebben het maar te accepteren.

Het is niet alleen voor het geld, Barcelona is gewoon een mooiere club vind ik zelf.

14 mei 2018 om 16:38

compleet subjectief en kun je dus niet als reden aanhalen. We weten immers niet hoe Griezmann erover denkt. Wel kun je stellen dat het een grotere, meer succesvolle club is en Griezmann dus meer kans gaat maken op prijzen.

14 mei 2018 om 17:25

Daarom zeg ik toch ook vind ik zelf?

14 mei 2018 om 17:42

Ja maar (het eerste deel van) je reactie doet wel vermoeden dat Griezmann dat ook vindt.

14 mei 2018 om 20:31

Wat alkatorian zei, zo begreep ik het ook

Van krap 2000 euro per maand naar 4000 is natuurlijk precies hetzelfde als van 220.000 per week naar een half miljoen.

14 mei 2018 om 20:23

Zeker niet precies het zelfde maar beide opties zou ik met beide handen aanpakken hoor haha!

Diego ‘open deur’ Forlan

Diego heeft volkomen gelijk. Het is ontzettend hypocriet wanneer supporters het spelers gaan verwijten dat ze kiezen voor een hoger salaris. Een enkeling zou misschien ervoor kiezen om te blijven en een clublegende te worden bij Atlético. Vrijwel niemand zou het grote geld kunnen weerstaan.

14 mei 2018 om 16:28

Hij heeft al het grote geld! Die man hoeft zich nooit meer zorgen te maken net zoals 3/4 generaties na hem. Ik begrijp de frustratie heel goed van de fans.

14 mei 2018 om 16:30

Ik denk niet dat het in de menselijke aard zit om verzadigd te raken van veel geld, wanneer er meer op de loer ligt.

14 mei 2018 om 17:17

Het zou inderdaad hypocriet zijn van de supporters, tot op een zekere hoogte, om het Griezmann kwalijk te nemen als hij zou kiezen voor het grote geld. In de praktijk is het echter zo dat Griezmann bij Atletico niet minder kan gaan verdienen dan in Barcelona.

Laatste bronnen schrijven zelfs dat Griezmann meer salaris kan gaan verdienen door bij te tekenen, dan door naar Barcelona te verkassen.

14 mei 2018 om 17:34

Het is niet alleen het 'grote geld'. Hij maakt bij Barca ook gewoon meer kans op prijzen, zo simpel is het.

Ze zijn de afgelopen 20 jaar 1x landskampioen geworden, en Barca 11x.

En dat is waar je voor speelt als voetballer, om iets tastbaars te winnen.

14 mei 2018 om 18:17

Hij maakt bij Barcelona inderdaad meer kans op prijzen, wat niet wil zeggen dat hij bij Atletico geen kans maakt op prijzen maar bij Barcelona maak je inderdaad wat meer kans.

Dat punt heeft echter totaal geen betrekking op mijn reactie, ik reageer puur op het artikel en de daaruit volgende stelling dat het logisch is van Griezmann om voor het grote geld te kiezen. Ik heb nergens prijzen genoemd, of gezegd dat het belachelijk is van Griezmann mocht hij voor Barcelona kiezen. Ik heb enkel gezegd dat er momenteel een contract voor Griezmann klaar ligt wat er voor zorgt dat hij meer zou kunnen verdienen bij Atleti dan bij Barcelona, en dat de factor 'voor het grote geld kiezen' dus geen rol van betekenis speelt.

Ik snap dus niet helemaal wat je probeert te zeggen met betrekking op mijn reactie? Daarnaast is het geen gegeven dat je als voetballer speelt om iets tastbaars te winnen, zo als jij schrijft. Waar je voor speelt als voetballer, verschilt per voetballer. Sommigen kiezen inderdaad voor tastbare prijzen, anderen kiezen puur financieel en een enkeling kiest voor clubgevoel en trouwheid.

Geen juiste vergelijking. Als een persoon bijvoorbeeld een inkomen heeft van €2500 per maand en salarisverhoging krijg is dat hooguit 20% ofzo, dat wilt iedereen. Voetballers als Griezmann verdienen 10/20 miljoen per jaar en willen dan nog meer geld hebben, dan vind ik het vrij associaal ja.

14 mei 2018 om 16:31

Gaat dan niet enkel meer om geld, maar om de geldelijke waardering. Waarom moet Suarez zo veel meer verdienen dan Griezmann zal hij wellicht denken. Dat is m.i. Een terechte gedachte. Uiteraard los van het feit dat meneer al meer dan genoeg heeft en krijgt.

14 mei 2018 om 16:47

Hoezo is dat geen juiste vergelijking? Dat is zo'n egocentrische opvatting. Het is geen juiste vergelijking want wat jij en ik verdienen is weinig. Tenminste dat vind jij. Wat zegt een arme Brazilliaan die rondkomt met 250 euro in de maand dan over ons?

Alsof 2000 euro weinig is? Met 4000 euro per maand kan je een mooiere auto kopen, de nieuwste iphone, een groter huis en kun je wellicht je kinderen voorzien van een betere opleiding, hoewel dat laatste in de Benelux nauwelijks van toepassing is aangezien onderwijs hier al spotgoedkoop is in vergelijking met andere landen.

Je kunt dus stellen dat je perfect gelukkig en relatief luxueus kunt leven met 2000 euro per maand mits je de juiste keuzes maakt. Echter is het heel normaal voor jou en mij om meer te willen verdienen, dat lijk jij ook meteen te accepteren. Wat is dan het verschil met Griezmann? Ja hij verdient sowieso al veel meer. Maar jij en ik verdienen ook veel meer dan die arme Brazilliaan van net... Is het dan oke en normaal als die man ons uitmaakt voor geldwolven maar zelf maar al te graag het dubbele wil verdienen? Zo ja, vanaf welk bedrag is dat dan niet meer oke of 'normaal'?

Wie ben jij om te bepalen vanaf welk bedrag het niet meer normaal of oke is om meer te willen verdienen? Lekker makkelijk om dat bij jezelf goed te vinden maar bij iemand die meer verdient niet, dat duidt nou eens op een gigantisch tekort aan empathie en inlevingsvermogen.

Ik geef je op een briefje dat wanneer jij 10 miljoen per jaar verdient ipv 50.000 euro en daar aan gewend bent dat ook jij niet twijfelt wanneer je aanzienlijk meer kan verdienen. Dan gaat het niet om een iets mooiere auto, groter huis of nieuwe iphone, dan gaat het om een tweede vakantiehuis, een derde lamborghini enzovoort. En toch is het eigenlijk precies hetzelfde, meer luxe die we eigenlijk niet nodig hebben om comfortabel te leven. Dat ontkennen is je menselijkheid ontkennen.

Chronisch gebrek aan empathie, een beetje hypocrisie en een gezonde dosis menselijke jaloezie. Dat zijn de redenen die reacties als de jouwe verklaren. Heel normaal, maar ik hoop dat je inziet dat je een enorm zwak punt maakt.

14 mei 2018 om 17:44

Ik weet het exacte bedrag even niet meer, maar na onderzoek is gebleken dat geluk grens ligt op een inkomen van rond de 65.000 euro. Verdien je meer, wordt je er niet gelukkiger van. Als we dat even onthouden.

Jij geeft aan dat iemand leeft naar zijn inkomen, wat klopt. Verdien je miljoenen, dan heb je (vaak) geen huis van 2 ton, is je auto iets duurder dan de gemiddelde ~30k nieuwprijs, ga je vaker en op duurdere vakanties etc. Maar je geluk is niet méér dan van iemand met 65k inkomen, die wél in een 2 ton huis woont, in een auto van 30k rijd en ''maar'' 2 keer op een goede vakantie gaat.

Wat overblijft is dus hebzucht. Het alleen maar meer willen hebben. Niemand heeft tientallen miljoenen nodig om te overleven. Sterker nog, het is enorm egoïstisch handelen van het individu. Want hoe meer jij verdient, hoe minder je collega's (kunnen) verdienen, en bij producten en goederen, hoe meer de eindgebruiker moet neerleggen.

Ik besef dat de wereld eenmaal zo in elkaar zit. Ik geef je alleen op een briefje dat de mens op deze manier gaat uitsterven. Als wij als individuen blijven denken en niet als 1 organisme, gaat hebzucht uiteindelijk de bron zijn van de downfall van de mens.

15 mei 2018 om 11:25

Jij vergelijkt dus een Braziliaan van €250 met "ons" van €2500. Die marge is nog beduidend minder dan €5miljoen naar €10miljoen! Die bedragen zijn ronduit schandalig.

15 mei 2018 om 11:26

Helemaal mee eens JordyB, elke letter in dit bericht.
Geld zal uiteindelijk de mens doen laten uitsterven.

15 mei 2018 om 11:38

Nogmaals, wie ben jij in hemelsnaam om die grens te trekken?

Als jij een collega, die exact hetzelfde werk doet, veel meer ziet verdienen, ben je morgen weg. Geef m groot gelijk!

Als jij een collega, die exact hetzelfde werk doet, veel meer ziet verdienen, ben je morgen weg. Geef m groot gelijk!

Laat spelers doen wat ze zelf willen. Niemand wil een ongelukkige speler opstellen. Griezzman heeft veel gedaan voor Atleti dus geef hem zijn goesting nu. En om eerlijk te zijn maak die een mooie stap in zijn carriere als die naar Barca gaat. Die man verdien dat, hij heeft altijd alles gegeven voor Atleti..

Er is enigszins waarheid terug te vinden in de opmerking van Forlan betreffende Sociedad. Het is inderdaad waar dat Atleti hem daar heeft weggekocht en Barca dat nu ook bij Atleti probeert te bewerkstelligen.

Echter ziet Forlan een aantal cruciale punten over het hoofd:

Allereerst is het de manier van zakendoen die voor veel woede en irritaties onder Atleti fans zorgt. Barca en Atletico pretenderen namelijk al maanden een gentlemans agreement te hebben over het feit dat Barca geen voorbarig contact met Griezmann zal leggen, maar dat ze dan wel de eerste willen zijn die ingelicht worden door de directie van Los Rojiblancos als Griezmann een transferverzoek indient. Nu blijkt dat er dood leuk gedurende het gehele seizoen contact is geweest tussen de Catalaanse directie en Griezmann. Dit vind ik onacceptabel in het licht van de gentlemans agreement.

Daarnaast is Atletico Madrid vrijwel heel dit seizoen de nummer 2 in de Spaanse competitie geweest, en dus de grootste uitdager van Barca. In tegenstelling tot de relatie Sociedad/atleti ten tijden van die transfer, was de relatie Barca/atleti absoluut een competitieve en strijdvaardige op sportief gebied. Als je dan gaat zitten wringen in het hoofd van de superster van je grootste uitdager vind ik dit toch wel kwalijk.

Ten derde, het is helemaal niet zo dat Griezmann meer geld kan gaan verdienen bij Barcelona. Het is zelfs zo dat de meeste Spaanse kranten momenteel schrijven dat Griezmann een bod van meer dan de oorspronkelijke 20mio per jaar heeft gekregen bij Atleti. En dat hij door bij te tekenen meer kan gaan verdienen dan voor hem mogelijk is in Barcelona.

Dit alles is geschreven vanuit mij eigen standpunt als Atleti supporter en gaat dus over wat Forlan zegt over klagende supporters.
Ik wil door dit bericht niet zeggen dat Barcelona totaal verkeerd bezig is, want vanuit Catalaans oogpunt bekeken begrijp ik dat je er alles aan doet om de concurrentie te verzwakken en jezelf te versterken.

Kromme vergelijking. Er is een groot verschil tussen de salarisverhoging voor een Atletico fan die waarschijnlijk geen miljonair is en een paar honderd Euro meer kan krijgen en een Griezmann die miljoenen per jaar binnenharkt en dus meer miljoenen wil en daarom maar de club achter zich laat.

Waarom zou het zo vanzelfsprekend moeten zijn om al miljonair te zijn en maar elke club achter je te laten als voetballer omdat er ergens anders meer miljoenen zijn (gaat nu niet specifiek over Griezmann)? Die voetballers zijn zo gewend om rijk te zijn dat ze denken dat iedereen het nu is o.id. Hun miljoenen salarissen worden wel grotendeels betaald door hun fans. Maar wie zijn fans tegenwoordig? Die moeten gewoon hun muil houden, want "wie zegt er nou nee tegen meer geld?".

En diezelfde mensen die hier in de comments zeggen dat voor meer geld iedereen wel weg zou gaan gaan dan in een ander topic janken over rijke sheiks en clubliefde...

Ik twijfel er niet aan dat Atletico een middelmotor spits/aanvaller ipv Griezmann haalt en binnen 2 seizoenen tot een geweldige aanvaller transformeert. Ze hebben al geweldige spelers daar opgeleid. Forlan, Torres, Costa, Aguero, Griezmann etc.

Als er een coach is die wel raad weet met zijn beschikbare materiaal dan is dat Simeone wel.

Ik blijf het echt freaking zonde vinden dat Simeone niet de bondscoach van Argentinië is geworden ipv Sampaoli. Hij zal naar mijn weten echt wel raad weten met de selectie en geweldige formatie bedenken.

Barcelona moet misschien Paco Alcacer in de deal proberen te betrekken en wellicht weet Simeone daar wel raad mee.

Misschien dat Lacazette alsnig de overstap kan maken? Ik weet niet of Arsenal daar welomwillend trgenover staat..maar het is een idee.

Toen ik het stukje las wist ik dat hier ook een hele hoop hypocriete mensen zitten de internet moraalridders. Eerlijkheid en gerechtigheid is een illusie. Wie staan er nou in de economie echt aan de top? Er zijn mensen die nooit werken het geld komt ergens vandaan diegene die het bezitten zien we niet net als diens hele generatie. Maar wanneer een voetballer naar zijn collega kijkt die veel meer verdient en ook graag hetzelfde wilt plus een prijs aan het eind van het jaar dan gaan we klagen. Ik weet niet hoe jullie erover denken maar niemand is verplicht om clubliefde te hebben. Sowieso liefde is ook zo begrip waar niets zeker over is, er zijn zat mensen die vreemdgaan dus uiteindelijk waar wil je je aan vasthouden in het leven?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Atlético Madrid

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Girona3816
4.Barcelona3113
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. RaihaniAanvaller
A. GriezmannAanvaller139
Álvaro MorataAanvaller127
Adrián NiñoAanvaller00
J. OblakKeeper130
César AzpilicuetaVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Atlético Madrid.

183 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Atlético Madrid 13 9 3 0
2022/2023 Atlético Madrid 38 15 2 0
2021/2022 Atlético Madrid 26 3 3 0
2021/2022 Barcelona 3 0 0 0
2020/2021 Barcelona 36 13 4 0
Laatste voetbalnieuws

Öztürk geniet van Feyenoorder: ‘Het schijnt dat Griezmann hem heeft gekocht’

Süleyman Öztürk heeft dinsdagavond genoten van een actie van Feyenoord-talent Antoni Milambo, zo laat hij blijken in een livestream van Voetbal International. De journalist was zaterdag na afloop van de loting...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren