Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hijack completed’: Romano bevestigt vertrek Kerkez naar de Premier League

Laatste update:

Milos Kerkez kiest definitief voor een vervolg bij Bournemouth, zo brengt Fabrizio Romano maandag naar buiten. De negentienjarige linksback bereikte zondag al een akkoord met de Premier League-club en the Cherries zijn er nu ook uit met zijn werkgever AZ. De medische keuring staat voor later deze week op de planning. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid. Lazio leek Kerkez al bijna binnen te hebben, maar het is dus Bournemouth dat aan het langste eind trekt.

De situatie rondom de gewilde Kerkez was vorige week nog heel anders. De vleugelverdediger was tot een persoonlijk akkoord gekomen met Lazio en niets leek een transfer naar de Serie A nog in de weg te staan. Enkele dagen later had Bournemouth opeens de beste papieren om de Hongaar aan de selectie toe te voegen. Na enkele gesprekken bereikten beide partijen een akkoord en naar nu blijkt is het een kwestie van tijd voordat de handtekeningen worden gezet.

Mocht Bournemouth inderdaad tussen de 15 en 20 miljoen euro neerleggen voor Kerkez, dan strijkt AZ een veelvoud op van wat het in januari 2022 overmaakte aan AC Milan. Kerkez kwam destijds voor ruim één miljoen euro over van i Rossoneri. De linksback groeide in anderhalf jaar tijd uit tot een van de beste spelers in de Eredivisie en die ontwikkeling wordt beloond met een transfer richting de Premier League. Kerkez krijgt bij Bournemouth onder meer te maken met Justin Kluivert en de nieuwe manager Andoni Iraola.

Kerkez speelde in totaal 57 wedstrijden voor de Alkmaarders. Daarin maakte hij vijf doelpunten en gaf hij acht assists. Hij was afgelopen seizoen een belangrijke spil in het team van trainer Pascal Jansen, zowel in competitie- als beker- en Europees verband. In de Conference League, waar AZ uiteindelijk in de halve finale strandde, wekte Kerkez de interesse van Lazio en Bournemouth. AZ heeft met David Møller Wolfe al een vervanger in huis gehaald.

Verstandige keuze van Milos Kerkez?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo verliest de Nederlandse top even allemaal een van hun beste spelers. Jammer maar niets nieuws

17 juli 2023 om 19:11

Gaat een leuk seizoen worden voor een verassing. Jammer dat een Twente ook moet herbouwen. Misschien kan een Utrecht eens gek doen. Zie de ploeg die na de transferperiode meest intact blijft (incl trainer) de grootste kans op kampioenschap hebben. Dat zullen nu Feyenoord en AZ zijn.

17 juli 2023 om 19:51

Az? Dis missen nu al 2 belangrijke spelers, dragende krachten. En wellicht nog Karlson weg. Nee az max derde

Kerkez is lijkt me meer waard dan Reijnders. Toch bijzonder dat hij maar 20 miljoen euro oplevert en Reijnders evenveel. Je zou denken dat wanneer er een Engelse club komt er voor een speler belangrijker dan Reijnders dat er dan ook een hoger bedrag uitkomt dan dat van Reijnders.

17 juli 2023 om 18:16

Zoals je zelf al aangeeft, Kerkez lijkt jou meer waard en belangrijker. Blijkbaar denken clubs daar anders over. Zijn meerdere factoren die de hoogte van een transfersom de hoogte bepalen.

17 juli 2023 om 19:12

Toch wel opmerkelijk dat hij meer opleverd dan malacia

17 juli 2023 om 21:15

@dogman

Kijkend naar de leeftijd van Kerkez en het feit dat hij nog een 3-jarig contract heeft tov het 2-jarige contract van Malacia, maakt dat het niet heel raar is dat hij voor ‘maar max 5 miljoen’ extra de deur uit gaat.

17 juli 2023 om 18:28

Waaruit concludeer jij dat Kerkez belangrijker was dan Reijnders? Daarnaast zijn backs ook gewoon goedkoper dan middenvelders

17 juli 2023 om 18:33

Meer waard op het gebied van leeftijd en kwaliteit. Qua teamwaarde en belangrijkheid zijn ze best gelijk denk ik, alhoewel je Reijnders makkelijker kan vervangen dan Kerkez in mijn opinie

17 juli 2023 om 19:13

Denk dat je dat gaat verassen. Reijnders deed echt veel restverdediging, vuile meters etc. Kerkez was een tijdje ook uit vorm, toen ging het ook prima bij AZ.

18 juli 2023 om 00:45

Kerkez heeft de intensiteit van de PL maar de techniek van rechterrijtje Eredivisie. Dus een exact kopie gaat lastig zijn idd maar ik ben er vrij zeker van dat Wolfe beter bij AZ past dan Kerkez

17 juli 2023 om 18:34

De bedragen die voor Kerkez en Reijnders betaald zijn zijn sowieso idioot hoog.

17 juli 2023 om 18:49

Valt wel mee toch? Hebben een heel goed jaar gehad zowel nationaal als Europees en zijn nog jong. Mocht eens tijd worden dat AZ een marktconforme transfersom ontvangt.

17 juli 2023 om 18:59

AZ krijgt altijd prima bedragen voor hun spelers hoor! Denk aan bijv. Jansen en Jahanbakhsh in de afgelopen jaren.AZ voert gewoon heel goed beleid naar mijn mening. Goedkope talentvolle jongens binnenhalen, en daar flink op cashen.

17 juli 2023 om 19:39

Op het moment dat AZ de speler verkocht heeft zijn dit de verhalen. Maar op het moment dat AZ spelers aan het verkopen is, stroomt dit forum vol met figuren die beweren dat je bij AZ niet weg komt en dat AZ altijd teveel geld vraagt.

17 juli 2023 om 18:38

Maar 20 miljoen? Ik vind het bizar veel geld voor een back uit de Eredivisie. AZ doet het weer goed.

17 juli 2023 om 19:11

Vind het nogal weinig eerlijk gezegd voor Kerkez

17 juli 2023 om 22:22

Ik vind Kerkez toch wel wat speciaals hebben. En die jongen is nog piepjong en toch al redelijk constant op een hoog niveau.

Oei slechte keus. Had hem liever bij Lazio gezien.

17 juli 2023 om 18:57

vertel

Zo AZ gaat zo makkelijk tussen de 50 en 60 mil weer ophalen.
Knap beleid

17 juli 2023 om 18:16

En of! Goed beleid voeren ze in Alkmaar! Toch heb ik het idee dat ze niet echt veel geld uit hebben gegeven afgelopen jaren, maar wel voor veel hebben verkocht. Hebben ze daadwerkelijk veel geld in kas of heb ik hier een verkeerd beeld bij?

17 juli 2023 om 18:23

Er stond ongeveer 60 miljoen op de bank.
Nu dus iets meer.
Er mag van mij ook wel geïnvesteerd worden in vooral de breedte van de selectie, want dat heeft afgelopen seizoen zeker een handvol punten gekost.
Zeker nu weer met Odgaard in dd lappenmand kun je wel wat gebuiken.

17 juli 2023 om 18:58

@Tinus jullie pakken al jaren goed geld met jullie jeugdscouting en opleiding. Toch geeft AZ amper geld uit aan transfers, en heeft het alles behalve een brede selectie. Sterker nog, ik kan me vorige zomer herinneren dat er duidelijk gezegd werd dat er weinig geld voor transfers waren, ondanks alle fransfers. Hoe komt dit?

17 juli 2023 om 19:12

Het geintje met het dak kosten geloof ik zo'n 8 a 10 miljoen. Ze hebben er toen meteen voor gekozen om de erg winderige hoeken dicht te maken en zo'n 2 duizend stoelen extra te generen. Hiernaast investeren ze veelal een groot bedrag in de jeugdopleiding en de accomodatie.

Ook hebben ze vorig met Odgaard en michajlovic zo'n beide 5 a 6 miljoen euro betaald. Het is nog steeds niet erg veel, maar paar jaar geleden was de max nog maar zo'n 3 euro. Zoals spelers als pavlidis, idrissi en karlsson ongeveer kostte. Langzamerhand worden de binnenkomende transfers steeds een beetje duurder, maar wel met mate en beleid.

Bizar joh, 20 miljoen. De kascommissie in Almaar viert weer feest. Prima beleid

17 juli 2023 om 18:22

Is dat niet inclusief bonussen? Las dat ergens maar als ik het hier lees lijkt het 20 mil vast.

In ieder geval prima werk geleverd door AZ hulde.

17 juli 2023 om 21:21

Klopt! In Alkmaar zijn we goed bezig.
Een voorbeeld voor veel andere clubs

Wauw een club als Bournemouth die gewoon de nummer 2 van vorig seizoen Lazio aftroeft. Zegt genoeg hoe financieel sterk de Premier League clubs zijn. Ook weer een enorm bedrag voor AZ erbij. Die verdienen 40 miljoen weer aan twee spelers. Puik werk daar in Alkmaar.

17 juli 2023 om 18:31

Mwah, kan ook gewoon maar net zijn waar je voorkeur ligt. Persoonlijk zou ik ook veel liever in Engeland wonen dan in Italië. Premier league staat ook nog eens hoger aangeschreven.

17 juli 2023 om 18:33

Ik denk dat je toch echt 1 van de weinige bent die Bournemouth boven Rome zou verkiezen hoor.

17 juli 2023 om 19:53

Bournemouth ligt in het zuidelijkste punt van Engeland dus dat is nog best goed vertoeven qua weer. Verder is Premier League toch wel de ultieme competitie voor de meeste voetballers. Ook kleine dingen zoals Britse humor, de taal en altijd tot de nok gevulde stadions zullen meespelen. Al met al zou ik ook best hard twijfelen tussen Lazio of Bournemouth.

17 juli 2023 om 20:21

Al eens in Rome geweest?

17 juli 2023 om 22:03

Ja, prachtige stad natuurlijk, maar het totaalplaatje laat mij toch iets meer neigen naar Bournemouth.

18 juli 2023 om 09:09

@liers1997

Dat geloof ik ook. Ik vind Italië een prachtig land, ga er graag naar op vakantie, maar ik hoef er niet te wonen. Qua mensen pas ik beter in Engeland.

17 juli 2023 om 18:41

Ik kan me goed voorstellen dat je liever in de PL voetbalt dan in de Serie A. Misschien was dat ook wel zijn eigen voorkeur.

17 juli 2023 om 19:23

Perfecte back voor Andoni Iraola. Lijkt qua speelstijl echt veel op Fran Garcia, die zo succesvol is geweest onder Iraola.

De kogel is door de Kerkez

17 juli 2023 om 18:12

Je hebt hier lang op gewacht he?

Niet verwacht maar toch een mooie vervolgstap voor hem deze club.
Toch weer een aardig centje voor gevangen en zoals gewoonlijk staan er alweer opvolgers klaar, dus hoeft Az niet per definitie de markt op.

Bijzondere keuze. De jongen zou veel beter renderen in een aanvallend team in de subtop. Voor Bournemouth in ieder geval een geweldige transfer!

17 juli 2023 om 18:15

Misschien wel, maar Ake heeft een redelijk vergelijkbaar profiel en is via Bournemouth ook doorgegroeid. Dus op zich kan het wel en is de stap niet onlogisch.

17 juli 2023 om 18:28

Ik zie toch wat verschillen met Ake hoor. Dat is eigenlijk een centrale verdediger. Maar eens dat Bournemouth een prima eerste stap is

17 juli 2023 om 19:17

Waarom is hij vergelijkbaar met Ake? Qua positie totaal niet namelijk. Ake heeft de Nederlandse route overgeslagen door in de jeugd over te stappen naar Chelsea. Wat is dan het vergelijkbare profiel met Kerkez?

17 juli 2023 om 19:34

@arsenal890 Dan volg je de Premier League nog niet zo lang. Aké heeft zeker in het begin van zijn carriã¨re vooral linksback gespeeld. Of denk je dat Kerkez een rechtsback is? Daarnaast heeft Aké dan wel de Nederlandse route overgeslagen, maar was ouder toen hij bij Bournemouth ging spelen dan Kerkez nu is. Beide aanvallend ingesteld, beide jong, beide linksback. Ik zie genoeg overeenkomsten.

En de bedragen lopen al op richting de 60 miljoen Euro. Zonder dat er noemenswaardige aankopen nodig zijn aangezien er al vooraf geparticipeerd is op de transfers. Echt subliem werk wordt er weer afgeleverd door Huiberts. Bij AZ klaagt men graag, maar ik geen TD is zo succesvol als Max voor AZ. Gewoon 2x je begroting verkopen. En niet voor het eerst dat er zo succesvol wordt verkocht.

20 miljoen voor Kerkez.. minstens 20 miljoen voor Reijnders.. petje af voor AZ! Top beleid al jaren daar. En vaak komen er nog hele leuke spelers voor terug ook! Kan mijn club een voorbeeld aan nemen.. man man

20 miljoen, dat doet AZ toch heel netjes. En ook Reijnders ging voor een groot bedrag weg, AZ heeft een geweldig beleid. Vrees alleen wel dat beide spelers net als veel voorgangers het niet gaan redden.

Deze jongen was niet te houden. 20 miljoen is een prachtig bedrag, maar nu is het zaak om je selectie even goed te versterken. Nieuwe CV, nieuwe CM en een extra aanvaller moeten gehaald worden. Kijken of Max net zo goed is in kopen als in verkopen.

17 juli 2023 om 18:27

Cv(Wouter Goes/ Maxim Dekker)
Cm(Mihailovic/Mijnans) Kitolano mag komen van mij.
Extra aanvaller(Poku/VBrederode/Lahdo) mag nog wel een scorende aanvaller bij.

17 juli 2023 om 18:44

Maxim Dekker is nog te licht. Zie het niet zo in hem zitten. Je hebt meer kwaliteit CV’s nodig.

20 miljoen voor Reinders en ook voor Kerkez... Vergelijk dan wat mijn club ving voor aanvoerder Kokcu en dan denk ik dat we er wel heel wat meer uit hadden kunnen halen...

17 juli 2023 om 18:33

De financiële situatie is heel anders, waarbij er met Kokcu ook nog eens afspraken zijn gemaakt. We gaan nu alleen nog maar meer krijgen voor onze spelers, waaronder bijvoorbeeld Bijlow (mogelijk richting 20) en Geertruida(minimaal 30/35).

Nou dat Moneyball beleid met gebruik van data heeft ze geen windeieren gelegd. Spendeert weinig, presteert prima en vervolgens spelers duur verkopen.

Jammer, was voor AZ waarschijnlijk toch onhoudbaar maar denk niet dat hij met zijn speelstijl tot zijn recht gaat komen in het degradatievoetbal wat Bournemouth speelt. Had hem veel liever bij Lazio gezien.

voor az maakt het geen barst uit natuurlijk, waar die heen gaat. als ze maar een flinke bak aan geld krijgen.
ik vind een bournemouth toch een beetje een rare keuze van hem. nou niet echt een club waar je als jongeling ff lekker in kan komen en jezelf laten zien.

9 van de 10 wedstrijden sta je met je kont op je eigen helft... en ik vind daar niet de kracht van kerkez liggen. maar goed, voor Az is het natuurlijk mooit dat er naast lazio dus een bournemouth op de loer lag om deze jongen te halen... die gooien er met gemak dit bedrag tegenaan.

Een koopje, wat een heerlijke back. Echt onvermoeibaar. Heeft Wijndal kunnen vergeten (en die gewoon onderdeel van de beste linkerkant van Europa). Ben benieuwd of ie de PL aankan, zeker op die leeftijd.

Denk dat Lazio een veel betere keuze was. In een aanvallende ploeg spelen om de bovenste 6 plekken. Dit seizoen ervaring opdoen in de cl en dan als je ontwikkeld kan je naar de top van de Premier league. Nu moet hij tegen degradatie gaan spelen en alle ballen naar voren maaien. Als je degradeert moet je maar zien waar je je carrière voort kan zetten. Maar dat is hoe het tegenwoordig is. Het grote geld uit de Premier league regeert. En spelers lijken alleen nog maar daar te willen spelen.

En dan ga je naar Bournemouth, zo een transfer snap ik dus echt niet. Zonde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren