Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij kwam uit de jeugd zonder contract bij Jong Ajax en heeft alles overwonnen'

Laatste update:

Noussair Mazraoui verdiende dit seizoen een plaats in de basiself van Ajax. Het 21-jarige product uit de jeugdopleiding kreeg van trainer Erik ten Hag de voorkeur boven Rasmus Kristensen en Luis Orejuela, die inmiddels vertrokken is naar Cruzeiro. Edwin van der Sar laat zich in gesprek met de Volkskrant lovend uit over Mazraoui.

“Hij kwam uit onze jeugd zonder contract bij Jong Ajax en heeft alles overwonnen, tot hevige concurrentie toe. Hij verdient een contract, speelt de twee gekochte rechtsbacks uit het elftal en maakt twee goals in de Champions League. Als je goed bent, krijg je die kans. Dat is het mooie van sport”, vertelt de algemeen directeur van Ajax. De 21-jarige vleugelverdediger heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2021.

Ajax roerde zich afgelopen zomer behoorlijk op de transfermarkt en trok de portemonnee om Dusan Tadic en Daley Blind binnen te hengelen. “Critici zeggen: Waarom kopen jullie Dusan Tadic? Maar eerst verkochten we linksbuiten Justin Kluivert voor zeventien miljoen, een jongen met een Amsterdams profiel uit de opleiding die we niet kwijt wilden. We kochten daarna Tadic voor elf miljoen. Met zijn ervaring, rendement en doelpunten is hij een goede aankoop gebleken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mazraoui is nog veel beter als hij op het middenveld komt te spelen.
Ik zie dan ook graag dat Ajax in de zomer Fosu Mensah gaat terughalen als nieuwe rechtsback. En dat Mazraoui dan op zijn favoriete positie gaat spelen op het middenveld. Het vertrek van Justin heeft Ajax eigenlijk alleen maar goed gedaan want Tadic is een werelddeal gebleken.

9 februari 2019 om 12:20

Ik zou hem inderdaad ook graag op het middenveld zien acteren. Wellicht een optie voor volgend jaar, als Ten Hag dit aandurft en het elftal het toelaat.

Hij speelde de laatste bekerwedstrijd toch op het middenveld?

9 februari 2019 om 12:24

Dat klopt inderdaad. Ik was echt onder de indruk dat hij zo aanvallend en goed speelde op het middenveld totdat hij jammer genoeg er uit moest vanwege klachten. Maar zeker de moeite waard om te overwegen om hem volgend seizoen op het middenveld te gaan gebruiken. Als Matusiwa zich dan ook goed doorontwikkelt kan Ajax mogelijk een middenveld neerzetten met alleen zelf opgeleide talenten met Gravenbergh, Matusiwa en Mazraoui.
Met Gravenbergh heb je dan een type Pogba op het middenveld, met Matusiwa een type Kante en met Mazraoui heb je een prima middenvelder zowel op verdedigend gebied als op aanvallend gebied.

9 februari 2019 om 12:47

Tadic is toch gehaald als opvolger van Ziyech maar die bleef uiteindelijk.

9 februari 2019 om 12:52

Heb je fosu-mensah zien spelen als rechtsback bij Fulham? Leek nergens op

9 februari 2019 om 12:55

Zegt niet zoveel. Kan zomaar dat hij beter tot zijn recht komt bij Ajax dan bij Fulham.

9 februari 2019 om 13:32

Op basis waarvan denk jij dan dat hij beter tot zijn recht zal komen?

9 februari 2019 om 14:05

Hij is opgeleid bij Ajax dus zal zich moeiteloos aanpassen bij Ajax net zoals met Blind het geval was.

9 februari 2019 om 15:19

Castillon is ook opgeleid bij Ajax. Die zie ik niet 1 2 3 zich aanpassen bij Ajax. net als Ebecilio, Ozbilic, Andersen, Fischer, van Rhijn...

9 februari 2019 om 15:08

Fosu Mensa is een typisch product van te vroeg naar Engeland gaan. Rekik, Bruma e.a. kennen hetzelfde probleem. Tactisch zeer beperkt. Maken structureel juniorenfouten in positionering.. komt door nutteloze verhuurperioden waar niet goed getraind word en er geen moer gegeven word om de speler.

Mooi verhaal van van de Sar, maar als Veltman niet geblesseerd was geraakt, en de scouts wel goed hun werk hadden gedaan liep deze jongen nu ergens bij Almere City tegen een bal te trappen. En dan had niemand het erover , en was hij volgens Ajax gewoon niet goed genoeg.

9 februari 2019 om 12:26

Als telt niet. Zo kun je aan elk verhaal wel een twist geven

9 februari 2019 om 12:29

Hij kan echt wel goed voetballen,dan werd hij de beste speler bij Almere en zou hij worden gekocht door az.....als bestaat niet,die lopen zoals ze horen te lopen....

9 februari 2019 om 12:30

en wat wil je hier mee zeggen? Als Cilissen niet was verkocht en/of Krul sneller was hersteld was Onana ook niet goed genoeg geweest. Hij stond er toen het er om ging. Dat telt de rest is onbelangrijk

9 februari 2019 om 12:31

Dat denk ik niet. Speelde bij Jong Ajax gewoon ijzersterk op het middenveld en tegen heereveen in de beker speelde hij ook heel goed op het middenveld (beter dan Frenkie en Donny tot zijn blessure). Ik denk dat hij zonder de blessure van Veltman gewoon 4de optie op het middenveld was geweest nu. Misschien wel 3de boven Schone. Niet voor niks dat Keizer en Ten Hag hem vorig seizoen bij de selectie haalden en hem een paar keer lieten invallen op het middenveld. Die was zeker niet naar almere city gegaan als de scouting zijn werk had gedaan en Veltman fit was geweest afgelopen zomer.

9 februari 2019 om 12:35

Als messi 190 was dan zou hij nooit zo goed zijn geworden.

9 februari 2019 om 13:03

Geen enkele voetballer is zo zwaar of oud.

Maar als telt nooit, wie weet was hij dan een professioneel bokser geworden? Het hier en nu telt als enige. Messi is een geweldige voetballer geworden, zonder als.

9 februari 2019 om 15:38

Dat was dus ook mijn punt. Mazraoui doet het goed bij ajax klaar en niet als die niet geblesseerd was en die geen transfer had zou hij bij slmere city spelen.

9 februari 2019 om 12:38

En toch heeft baradona wel degelijk een punt.

Dat die jongen nou mag spelen is natuurlijk zijn verdienste maar ook degelijk heeft men bij Ajax gefaald. Als je twee aankopen doet voor die positie en beiden voldoen niet dan heeft men het bovenin niet goed gedaan.

Natuurlijk is Ajax mijn club en hoor ik graag succesverhalen zoals Tadic. Maar men moet ook kritisch blijven naar wat niet goed gaat.

Van der Sar is in ieder geval een goede autoverkoper en zit goed op zijn positie

9 februari 2019 om 13:27

Gefaald? Het was zijn positie niet. Het is goed uitgepakt, er kwam een kans, die heeft hij gekregen van de trainers en die heeft hij gepakt. Hoezo gefaald? Omdat iemand geblesseerd raakt en Ajax af en toe een breedteaankoop doet? Je snapt er weinig van.

9 februari 2019 om 13:49

@manodedios

Leuk dat jij je waarschijnlijk altijd je gelijk weet te halen in je dagelijks leventje door te stellen dat de ander er weinig van snapt. Maar sorry het maakt bij mij geen enkele indruk en vind dit zelfs juist zeer zwak. Heb het idee dat jij op een andere manier anders niet je punt weet te maken. Maar goed.. Helaas is niet iedereen communicatief sterk zal maar zeggen.

Als je twee breedteaankopen doet voor 1 positie komt dat raar over. Bijvoorbeeld voor Kristens is 5,5 miljoen uitgegeven en voor Orejuela is 3,65 miljoen uitgegeven. Dat is veel geld voor twee breedteaankopen.

Om een voorbeeld te geven van een dergelijke positie. Voor Tagliafico is 4,0 miljoen uitgegeven. Dat was zeker ook een breedteaankoop?

Maar goed ik zal er wel niks van begrijpen maar jij snapt wel alles. Dus jij hebt altijd gelijk

9 februari 2019 om 13:56

Stevenwest: Elke club doet aankopen en daar zitten altijd flops tussen, ook bij de absolute topclubs. Een speler kan een uitstekend scoutingrapport hebben en/of een torenhoog prijskaartje maar het toch niet waarmaken in zijn nieuwe stadion en nieuwe stad. Dat wil niet perse zeggen dat het scoutingapparaat of aankoopbeleid faalt.

Ik weet eerlijk gezegd niet hoe de scouting exact werkt, maar ik heb bijvoorbeeld nog nooit gelezen dat psychologische tests of assessments een onderdeel vormen in het proces om nieuwe spelers te contracteren. Best vreemd als je op het punt staat om miljoenen uit te geven aan een speler en er vanuit te gaan dat die speler met veranderingen, druk, verwachtingspatronen en/of een dik salaris om kan gaan. Een beetje bedrijf dekt zich daarmee zoveel mogelijk in tegen miskopen, al is het nooit een garantie op succes natuurlijk.

Maar misschien vergis ik me en maakt een psychologische test deel uit van de medische keuring.

9 februari 2019 om 14:10

@nick

Ben 1 van de eerste geweest die stelde dat elke club wel eens miskopen heeft. Dat is ook helemaal niet erg. Zolang de lijst met miskopen niet langer is dan de voltreffers.

Alleen in het verhaal van der Sar verkoopt hij graag alleen de succesverhalen. Op zich zeer begrijpelijk maar vind desondanks dat men intern toch kritisch moeten blijven.

Er is in mijn ogen altijd ruimte voor verbetering. Dat zou inderdaad kunnen door anders te scouten per positie. Of kritisch kijken naar de scoutingsprocedure. Misschien is alles wel goed geweest en is het in dit geval gewoon botte pech.

Het is ook niet verbazendwekkend dat een club als Ajax sneller een miskoop heeft dan een rijke club in het buitenland. Immers zij moeten toch in een andere vijver vissen.

Maar dat neemt nog steeds niet weg dat alles bij Ajax hosanna is. Er mag gewoon gezond kritisch ernaar gekeken worden zonder dat mensen zich gelijk aangevallen voelen zoals Manodedios. Dat gaat natuurlijk nergens over

9 februari 2019 om 14:34

@steven West

Quote: "als je twee breedteaankopen doet voor 1 positie komt dat raar over. Bijvoorbeeld voor Kristens is 5,5 miljoen uitgegeven en voor Orejuela is 3,65 miljoen uitgegeven. Dat is veel geld voor twee breedteaankopen".

Breedteaankopen bestaan niet en zijn een mythe. Geen enkele club gaat spelers aankopen met de bedoeling om ze op de bank te zetten. En gaat daar al helemaal geen 5 miljoen voor uitgeven, een bedrag dat ook voor een club als Ajax substantieel is. Breedteaankopen zijn nutteloos omdat je daarvoor ook spelers uit de eigen jeugd kunt neerzetten. Het maakt immers geen zier uit wie de bank warm houdt als de spelers die dat doen niet op speeltijd kunnen rekenen. Alle selectiespelers zijn gekocht met het doel om ze te kunnen inzetten als de situatie daarom vraagt en de speler die zich het beste laat zien op de training, maakt de meeste kans om uiteindelijk op het wedstrijdformulier te komen. Spelers aankopen is geen exacte wetenschap en dat een speler bij de ene club goed uit de verf komt, wil niet zeggen dat hij dat bij de andere club ook zal doen. Dat geldt in het kwadraat als de speler wordt gescout terwijl hij op een lager niveau speelt. De spelers die bij AZ uitblinker waren, door Ajax werden weg geplukt en het op een uitzondering na niet hebben gered zijn legio. De conclusie dat de scouting en TD bij elke aankoop die niet uit de verf blijkt te komen, zouden hebben gefaald, getuigt van een enorme kortzichtigheid en van een verwachtingspatroon dat ontbloot is van iedere realiteit. Al helemaal als het gaat om een jeugdspeler, waarvan je zelfs als hij overloopt van het talent nog maar moet afwachten of hij ook over voldoende andere noodzakelijke kwaliteiten beschikt om een meerwaarde voor de selectie te zijn. Bij een jeugdaankoop speelt de geluksfactor een meer dan gemiddelde rol en is de scheidslijn tussen miskoop en voltreffer flinterdun. En zowel Orejuela als Kristensen waren nog gewoon jeugdspelers toen ze door Ajax werden aangetrokken.

9 februari 2019 om 14:48

@sceptitus

Aangezien jouw verhaal op mij gericht is zal ik ook gewoon netjes reageren. Natuurlijk bestaan er ook gewoon breedteaankopen. Als je een speler heb die wanneer fit zonder twijfel een basisspeler is dan is het nooit verkeerd om daar iets achter de hand te hebben bij schorsingen en blessures.

Natuurlijk vist Ajax in een andere vijver dan de rijke clubs in het buitenland. Maar men hoeft ook slechts het merendeel te acteren in de NL competitie. Voor dergelijke bedragen mag je gewoon verwachten of iemand een jeugdspeler is of niet dat hij een dergelijke niveau mag aantikken. En anders is het gewoon weggegooid geld geweest.

Je zou je kunnen afvragen of het achteraf verstandig geweest is om twee jeugdige talenten aan te trekken voor 1 positie. Ik denk persoonlijk van wel. Bij dergelijke uitgegeven bedragen zal 1 van de twee toch wel voldoen?

Maar helaas zijn er gewoon twee tot nu toe mislukt voor 1 positie. Daar mag in mijn ogen nogmaals gewoon kritisch naar gekeken worden. En heeft men bij het aantrekken voor de rechtsbackpositie van spelers gewoon keihard gefaald! Of wilde jij het toch een succes noemen? Ben benieuwd?

9 februari 2019 om 23:30

"breedteaankopen bestaan niet en zijn een mythe. Geen enkele club gaat spelers aankopen met de bedoeling om ze op de bank te zetten."

Beetje rare opmerking. Uiteraard kan een club wel degelijk spelers kopen met het idee dat die spelers niet per definitie zijn gehaald om eerste keus te worden, maar juist om te zorgen dat zij de vervangers zijn als de eerste keuze voor die plek niet beschikbaar is.

Of hoe moeten we de aankopen van Behich en Sainsbury bij PSV dan kwalificeren? Als basisspelers? Welnee. Gewoon de backups van de verdedigers die nu al het gehele seizoen elke week gewoon in de basis staan. In die zin is ook Huntelaar met een duidelijk verhaal naar Ajax gehaald. Dolberg was en is de gewenste eerste keuze als centrumspits en Huntelaar is er voor de 'breedte'. En niet als eerste keuze en zelfs niet als concurrentie voor Dolberg met het idee dat ze het samen uit moesten gaan vechten wie eerste spits en wie reserve zou worden.

9 februari 2019 om 12:41

Of het echt zo is weet ik niet (gezien reacties ook hierboven), maar zo loopt het nu wel eenmaal in het voetbal. Er zijn er maar zo weinig die alles soepel doorlopen, terwijl er heel veel zijn die net dat beetje geluk nodig hebben om door te breken.

9 februari 2019 om 12:55

Als Ronaldo destijds niet door PSV voor de neus van Ajax werd weggekaapt, dan hadden we nooit van een ene Patrick Kluivert gehoord, als PSV een zeker Jari Litmanen wel goed genoeg had bevonden, dan hadden we in 95 de CL nooit gewonnen en zo kunnen we nog wel doorgaan. Met de als theorie kunnen we niet zoveel. Het is wat het is en dit soort toevaligheden gebeuren nu eenmaal.

9 februari 2019 om 13:25

@ryanbabel8

Quote: "als Ronaldo destijds niet door PSV voor de neus van Ajax werd weggekaapt, dan hadden we nooit van een ene Patrick Kluivert gehoord, als PSV een zeker Jari Litmanen wel goed genoeg had bevonden, dan hadden we in 95 de CL nooit gewonnen en zo kunnen we nog wel doorgaan. Met de als theorie kunnen we niet zoveel. Het is wat het is en dit soort toevaligheden gebeuren nu eenmaal".

Sublieme reactie met als toegevoegde waarde dat die nog hout snijdt ook. Als elke aankoop die Overmars doet een voltreffer zou zijn, had hij al lang niet meer bij Ajax gezeten, maar was hij al lang door een Real of Barca opgehaald. Nog waarschijnlijker was geweest dat hij dan professioneel loterijspeler zou zijn geworden en dat die loterijen nu failliet zouden zijn.

9 februari 2019 om 13:16

Baradona, volgens mij is dit hoe het leven werkt... Als ik een x aantal jaar geleden bitcoin had gekocht was ik nu miljonair. In het leven moet je geluk hebben, dat je op het juiste moment het juiste deurtje opent. Zure reactie overigens want Van der Sar zegt niks vreemds. Zijn complimenten tegenwoordig ook al niet meer goed..

9 februari 2019 om 13:38

Nou als je die bitcoin wel verkocht had dan.

9 februari 2019 om 14:59

@baradona

Quote: "mooi verhaal van van de Sar, maar als Veltman niet geblesseerd was geraakt, en de scouts wel goed hun werk hadden gedaan liep deze jongen nu ergens bij Almere City tegen een bal te trappen. En dan had niemand het erover , en was hij volgens Ajax gewoon niet goed genoeg".

Toen Bergkamp in 1993 naar Inter werd getransfereerd, was Dan Petersen (absolute uitblinker in de bekerfinale 93 tegen Heerenveen, uitslag 6 - 2) zijn beoogde opvolger. Die deed het in zijn eerste wedstrijden fantastisch, maar dat duurde maar heel kort omdat hij extreem blessuregevoelig was en een blessure ook dit keer roet in het eten gooide. Vervolgens kreeg en greep ene Jari Litmanen zijn kans en de rest is geschiedenis. Litmanen profiteerde net zo van de blessure van Dan Petersen als Mazraoui dat dit seizoen doet van die van Veldman en het falen van Orejuela. Maar dat doet natuurlijk niets af aan het feit dat ze beide de kans hebben gegrepen toen die zich aandiende, terwijl dat niet altijd vanzelfsprekend is. Dat is het moraal van het verhaal van Van der Sar. De Ligt maakte in het begin van zijn carriere fouten die het team punten hebben gekost. Dat was voor zijn trainers, die zijn potentie onderkenden, echter geen reden om hem van het wedstrijdformulier te halen. Nu staat hij op het punt om een overstap te maken naar een absolute topclub, maar niemand weet wat er was gebeurd als zijn trainers hem wel hadden laten vallen en hem na zijn fouten naar de reservebank hadden verwezen. De weg naar succes is geplaveid op toevalligheden en daarom begrijp ik je punt eerlijk gezegd d niet helemaal.

Zijn er critici die zich hebben afgevraagd wat Ajax met Dusan Tadic moet? Dat lijkt me toch wat sterk. Mazraoui vind ik wel enigszins gehyped. Ik twijfel niet aan het doorzettingsvermogen van die jongen en het is knap dat hij zich het eerste in heeft geknokt, maar ik zie niet bijzonder veel potentie in hem. Voor zijn eigenlijke positie, die van middenvelder, komt hij tactisch vernuft en overzicht te kort. Dat is niet erg, want andere voetballers bewijzen al jaren dat je dan een goede back kunt zijn. Mazraoui laat echter verdedigend zo veel steken vallen. Dekt verkeerd, stapt te vroeg in, let regelmatig totaal niet op. Ik vind het bij Ajax veruit de zwakste schakel. Niet dat Kristensen beter is, want die gooit al verkeerd in. Mazraoui kan leuk meevoetballen, soms zelfs scoren op een belangrijk moment, als het team goed draait. Als het minder loopt is hij de eerste die verzaakt en begaat hij grote defensieve fouten. Ajax heeft een fantastisch team, maar in mijn ogen geen echte rechtsback. Zonde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren