Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij kiest niet voor de beste spelers en wil Ziyech rustig brengen’

Laatste update:

Ajax leek het begin volgend jaar een aantal weken zonder Hakim Ziyech te moeten stellen. Marokko neemt dan deel aan de Afrika Cup en de spelmaker ging ervan uit van de partij te zijn in Gabon. Bondscoach Hervé Renard besloot echter anders en nam de Ajacied niet op in zijn voorselectie voor het toernooi.

/

Dit kwam de Fransman op veel kritiek te staan, maar oud-Ajacied Tarik Oulida snapt de keuze van de oefenmeester wel: “Enerzijds snap ik het wel, anderzijds niet. Het is toch een belangrijke speler op de nummer 10-positie. Hij zei al dat hij niet de beste spelers, maar het beste team ging uitkiezen. Ik denk dat het een voorbereidend iets is. Renard geeft Ziyech de tijd om de acclimatiseren bij Ajax. Hij wil hem rustig brengen”, vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Oulida denkt verder dat het type spel dat gespeeld wordt op de Afrika Cup weleens van invloed kan zijn op de keuze van Renard. Volgens de voormalig middenvelder is het zaak daar heel fit en scherp te aan de aftrap te verschijnen en de bal snel rond te laten gaan. Anders bestaat de kans dat het middenveld totaal overlopen wordt.

Vind jij dat Hervé Renard voor Hakim Ziyech had moeten kiezen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Domme verklaring. Als die hem rustig wilt had hij hem op z'n minst wel meegenomen.

30 december 2016 om 20:18

Dit is klinklare onzin. Ik heb van een oud maroc international, die veel bezig is met het marokaans elftal iets anders gehoord.

Renard irriteerde zich heel erg aan het feit dat ziyech zich een keer met een blessure had afgemeld en het uitblijven van een blessurerapport. ( kennelijk is het gewoonlijk dat er dan een rapport word uitgewisseld).

Verder is renard zeer slecht geinformeerd door zijn staf over de laatste paar wedstrijden waarin bosz aardig aan t rouleren was.
Dat hebben we gemerkt toen renard aangaf dat ziyech de laatste tijd weinig heeft gespeeld. Als hij en zn assistenten zich iets meer had verdiept in die wedstrijden dan zagen ze dat veel basisspelers rust kregen.

Renard is een amateur en ongeloofwaardig. Want kort na zijn aanstelling gaf hij te kennen dat hij spelers die kiezen voor een carriere in het midden-oosten het nationaal elftal moesten vergeten. En dan roep je boussoufa op.

Laat me niet lachen aub. Dit toont maar eens aan dat de marokaanse bond nog ver achterloopt en zich alleen maar verdiept in de franse competitie. Aangezien hij eerder naar de 2e divisie daar kijkt dan de eredivisie.
Gelukkig zijn de criticasters in marokko wakker geschud. Als hij de afrika cup niet binnen haalt kan hij vrijwel zeker zn biezen pakken.


30 december 2016 om 21:24

Renard heeft verstand van het Afrikaanse voetbal. En weet wat hij aan ziyech heeft

Wat een onzin van Tarik Oulida. Als Renard Ziyech daadwerkelijk rustig wilde brengen dan hij dat ook zo naar hem toe gecommuniceerd.
De werkelijke reden weten we nog niet. Maar Renard kennende is t wel iemand die geen mondige spelers dult. En Laat Ziyech nou net wel een mondje hebben. Maak Ajax dan maar kampioen met de EL

Wat een onzin, echt ongelofelijk. Maar gelukkig word dit nu ook besproken in Nederland en Europa. Dit moest eens gebeuren! Marokkaanse bond is een en al amateurisme en dat is al altijd zo geweest! Hoe kun je spelers als El Arabi, Boussoufa wel oproepen? En Ziyech niet? Boussoufa en El Arabi spelen notbane in het Midden Oosten, terwijl Ziyech wekelijks schittert in een Europese competitie en bij een topploeg? Dit is echt klinklare onzin wat Tarik Oulida hier verkondigt. Ik hoop echt dat heel de Marokkaanse bond verdwijnt en er Europese (nederlanders) het gaan overnemen. Ik heb meer vertrouwen in mensen uit Europa dan mensen uit Marokko. Corrupte Arabieren! Dit is echt schandalig, Marokko heeft echt goede spelers, maar het word nooit wat op deze manier. Ze investeren vooral in stadions (altijd met een piste, begrijpen wie begrijpen kan), goede facaliteiten. Ziyech brengt echt wat teweeg, en daarom (zoals ik vaak zei) dat Ziyech echt een grote voetballer word (dat is ie natuurlijk al). Is zo kalm en je hoort hem nooit klagen in de media, respect.

31 december 2016 om 08:14

"Ik heb meer vertrouwen in mensen uit Europa dan die corupte Arabieren"
Ooh kijk mij eens de PVV aanhang likken!
Lees even een geschiedenisboek over Europeanen en Afrika en kom me dan vertellen over vertrouwen! Lees een boek over FIFA, Blatter &Co, en kom me vertellen over corruptie!
Je hebt alleen verstand van roeptoeteren verder niks jij! De voorzitter van de Marokkaanse bond komt uit dezelfde gemeente als Ziyech!! Taforalt/Berkane! Hij is van dezelfde stam: Beni Snassen!
Dus als er één iemand zich sterk heeft gemaakt voor de komst van Ziyech, dan is het de bond wel! Maar juist omdat de bond eerlijk en transparant probeert te zijn, respecteert het de autoriteit van de bondscoach en geeft hem voorlopig het vertrouwen!
Ja het klopt dat de bond jaren lang corrupt was en er hoogstwaarschijnlijk nog rare snuiters rondlopen die hun moeder zelfs zouden verkopen voor geld, maar de grote schoonmaak is al gaande en het begint met de nieuwe voorzitter al de goede kant op te gaan.
Ik vind t ook heel erg jammer dat Ziyech niet meegaat, desnoods als reserve. Waarom Boufal wel, die minder wedstrijden heeft gespeeld dan Ziyech ! Maar schijnbaar is de chemie tussen de trainer en Ziyech niet goed. Ziyech is goed, maar hij is niet "El Salvador" . De coach heeft meer bewezen als trainer dan Ziyech als voetballer. Het is jammer, maar geef de coach een kans, bakt hij er niks van, dan zal hij snel weg zijn, Ziyech is nog jong en krijgt nog genoeg kansen bij Marokko.

Natuurlijk slaat dit bericht nergens op. Je selecteert in alle gevallen je beste spelers. Marokko is geen Braziliã«â« dat ze keuzes kunnen maken tussen een groot aantal goede spelers. Het is duidelijk dat er wat is voorgevallen tussen Ziyech en deze trainer. De Marokkaanse bond zou eens moeten afstappen van het aanstellen van al die Franse trainers. Een land moet naar mijn mening altijd vertegenwoordigt worden door een trainer die over dezelfde nationaliteit beschikt.

Verder blijf ik Ziyech de keuze voor Marokko nog altijd apart vinden. Hij spreekt geen Arabisch en is de Franse taal ook niet machtig. Qua communicatie zal het dan ook niet al te best gaan. Dit valt niet mee in een nationaal elftal. Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Als Renard geen goede resultaten gaat halen, zal hij ook wel na dit toernooi eruit worden gegooid.

Ziyech speelde al amper in de kwalificatie. Het spel van Kaapverdiã« was al te fysiek voor hem volgens deze bondscoach. Als dat van Kaapverdiã« al te fysiek is, dan komt hij al helemaal niet aan spelen toe als hij tegen (lompe) beren uit Senegal en Burkina Faso en dergelijke moet spelen. Daarnaast is de communicatie met Ziyech ook moeilijk. Hij kan geen arabisch, darija, berbers en volgens mij ook geen Frans.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren