Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij heeft niet het maximale uit zijn carrière gehaald’

Laatste update:

De carrière van Francesco Totti loopt op z’n eind. Twee maanden geleden werd de Italiaanse aanvaller 38 jaar en in de zomer van 2016 loopt zijn contract bij AS Roma af. Of hij die verbintenis tot het einde toe eerbiedigt is echter nog niet zeker. Wat volgens Dino Zoff wél zeker is, is dat Il Bimbo d’Oro niet het maximale uit zijn loopbaan heeft gehaald.

/

Totti kreeg maandag tijdens een speciaal gala de Bello del Calcio uitgereikt voor zijn buitengewone bijdrage aan het voetbal in Italië. Eerder wonnen onder meer Javier Zanetti, Gianfranco Zola en Cesare Prandelli die grote prijs. Totti debuteerde begin jaren negentig al bij Roma en werd in zijn lange loopbaan al vijfmaal uitgeroepen tot Italiaans Voetballer van het Jaar. Hij won nog veel meer individuele prijzen en legde in 2006 met Italië beslag op de wereldtitel, maar in clubverband bleef zijn prijzenkast akelig leeg.

De aanvoerder van i Giallorossi pakte eenmaal de landstitel, twee keer de Coppa Italia en twee keer de Supercoppa. “We hebben het hier over een waanzinnige voetballer, die meer dan 230 doelpunten heeft gemaakt in de Serie A. Maar zowel in Europees verband met Roma als bij het nationale team had hij meer kunnen bereiken. In 2000 vond ik hem op z’n allerbest, tijdens het EK”, weet Zoff nog. “In 2006 was hij niet eens top, toen kon hij door een blessure niet alles geven. Er kleven wel een paar dingen aan hem. Met zijn potentieel had hij meer kunnen doen op het internationale vlak.”

Totti zelf denkt er overigens anders over. “Ik ben blij dat ik zo veel heb mogen bereiken met Roma, dat was van kinds af aan mijn droom. Ik heb nog steeds plezier in wat ik doe, ik wil nog steeds graag spelen. Zo lang de passie er nog is, ga ik door. Winnen is het mooiste wat er is. Niet alleen voor een speler, maar ook voor een stad. Als speler is winnen je voornaamste doel, maar ik heb het voorrecht gehad in slechts één shirt te winnen. Iemand wilde me ooit weghalen uit Rome, maar ik zeg niet wie.”

Francesco Totti had eerder in zijn loopbaan weg moeten gaan bij Roma

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Grote speler. Had overal heen gekund, maar bleef uit liefde voor de club.. Il Capitano, wat een baas!

17 november 2014 om 18:32

En heeft in mijn ogen zeker wel het maximale uit zijn carriere gehaald.
Meneer Zoff ziet het maximale als zo veel mogelijk prijzen en zo veel mogelijk clubs.
Totti heeft in mijn ogen echter het maximale uit zijn carriere gehaald door Roma trouw te blijven en daar als superster uit te groeien tot absolute held en symbool van de club.

17 november 2014 om 18:48

We kunnen toch niet ontkennen dat hij zowel in teamverband als individueel een meervoud van zijn huidige prijzen had kunnen pakken? Ik vind zijn gekozen carrière-pad prachtig en wat mij betreft doen meer clubs dat op deze manier. Maar als je er objectief tegen aan kijkt heeft hij zeker niet het maximale uit gehaald.

17 november 2014 om 18:55

Ilpadrino. Het is waar je je prioriteiten legt. Hij had een veelvoud aan prijzen en misschien ook individuele prijzen kunnen winnen bij een andere club, maar was daarmee wel 1 van de zovele spelers geworden. Door altijd bij Roma te blijven is hij wel een echte levende voor die club geworden en een naam die iedereen (in ieder geval bij roma) veel langer bijblijft dan de doorsnee speler met veel prijzen.

17 november 2014 om 18:55

Genoeg voetballers hebben grote prijzen gepakt, maar de Maldini,s, Giggs,s, Totti,s, Gerrard,s, blijven iedereen bij.

Verleiding van het grote geld weerstaan om bij hun club het maximale eruit te halen, hulde en respect hiervoor!!

Liefst zie je deze man nog 20 jaar op het veld, jammer genoeg gebeurt dat niet als voetballer.. Dan maar als trainer van AS Roma!

17 november 2014 om 19:03

Ilpadrino

Totti heeft de harten van alle Romanisti veroverd, zet dat maar eens in je prijzenkast! Legend.

18 november 2014 om 00:06

Alsof die bij Roma op een houten stokje moet bijten.

Buiten rome had die zeker meer kunnen bereiken maar hij heeft toch een prachtige carrière gehad en is de absolute held van rome ik heb altijd een zwak voor dit soort spelers gehad met zo'n clubliefde

Natuurlijk, als hij bij Roma was vertrokken wel. Maar dan was hij niet zo'n iconische speler geweest als nu. Een speler als Totti word nog jaren onthouden, terwijl spelers die een seizoen belangrijk zijn voor een club en een prijs pakken vergeten worden.

17 november 2014 om 18:14

Wat je zegt. Een keuze om voor een club te spelen en een legende te worden, of vergankelijk zijn bij andere clubs. Prachtig dat hij het in zich heeft om zijn hele carriere voor Roma te spelen.

Best bijzonder dat Zoff op zo een dag een dergelijke opmerking maakt. Tegelijkertijd wel een terechte opmerking. Wellicht zijn er mensen die het niet met mij eens zijn, maar ik deel de mening van Zoff in deze. Totti (met een iets andere mentaliteit) had een veel betere carrière gehad. Het is absoluut heel mooi dat hij altijd het kind van Rome is gebleven. We zullen nimmer weten wat zijn werkelijke potentieel zou zijn. Hij heeft immers moeten concurreren met ongekende spelers op de internationale velden.

17 november 2014 om 17:22

Ben het roerend met je eens.. Trapatoni beweert (en met hem meer trainers) dat Totti de beste speler is waarmee hij gewerkt heeft..

Real wilde hem niet voor niets halen in de jaren ´90.. (begin jaren ´00). Zelfde periode dat Stam en Chivu ook serieuze opties waren... En Shevshenko..

17 november 2014 om 20:40

Real wilden hem ook nog een keer halen in het galatico tijdperk.

18 november 2014 om 10:27

Kan jij wel lezen..? dat zeg ik toch? Heb jij de jaartallen wel gezien?

Misschien niet het maximale, maar wel hetgeen waarbij hij het warmste gevoel kreegt, en dat telt.

Typetje Blind, kon ook naar andere clubs maar heeft niet voor het grote geld gekozen maar voor de liefde van zijn club, prachtig zo een speler en jammer dat die haast niet meer bestaan.

Talloze aanbiedingen gehad waar hij veel meer uit zijn carrière kon halen. Blijft een legende doordat hij al zolang is been een club. Geweldig die clubliefde. Waren er maar meer spelers zoals hij!

Maar wel een ware legende. Grootheid!

Dit is echt een 'als' verhaal...

Ik vind dat hij en bijvoorbeeld ook Gerrard, Zanetti en in het verleden Batistuta helemaal wel het maximale eruit hebben gehaald... Ja, ze hadden naar Madrid gekund, maar je weet nooit hoe het dan gegaan was.. en dan zullen ze misschien wel helemaal niet hun huidige status behaald hebben.

Misschien had Kaka wel zijn hele leven in Milaan moeten blijven?? Of misschien had Litmanen wel altijd bij Ajax moeten blijven... You never know!

Wat Zoff zegt is in principe waar. Maar ik heb meer respect voor spelers die hun hele carrière bij dezelfde club blijven omdat ze van de club houden.

Er is meer dan prijzen, roem en wereldwijde erkenning. Als hij naar Real Madrid was gegaan, had hij nu dezelfde reputatie gehad als Zidane, daar ben ik van overtuigd en ook eenzelfde prijzenkast.

Maar sommige dingen zijn meer waard dan al dat alles. Rome is zijn thuis, al zijn vrienden zijn er, zijn familie en zelf is hij ook een Romein door en door. En wat hij ervoor heeft teruggekregen, moet ook tellen: voor ons romanisti is hij vrijwel God op aarde, geen woorden kunnen beschrijven hoe veel hij voor ons betekent.

De dag dat hij stopt, is de dag dat een deel van Roma vaarwel zegt en de Tiber gevuld wordt met tranen. Dus laten we vooral genieten van alles wat hij ons heeft gegeven en ons nog aan het geven is, want ik kan mij geen Roma voorstellen zonder hem als leider.

17 november 2014 om 17:42

Ook in dit stukje tekst zie je weer terug waarom jouw Ce's altijd zo goed zijn! Ik ben ook een gigantisch fan van dit soort spelers, bij mijn favoriete Engelse club dan Scholes en Giggs die ongeveer eenzelfde status hebben.

Dat ligt alleen nog wel iets anders, aangezien zij wel gigantisch veel prijzen hebben gewonnen, dus dat geeft minder reden om weg te gaan. Des te meer respect voor deze rasvoetballer.

17 november 2014 om 18:10

Ben inderdaad benieuwd hoe Roma verder gaat zonder Totti. Misschien blijft hij wel in de staff, samen met andere Roma-grootheden. En De Rossi speelt natuurlijk ook nog altijd zijn wedstrijden, wat een held is dat toch ook. Mooie club Roma, hopelijk pakken ze dit seizoen weer eens prijzen.

17 november 2014 om 19:53

Real had hem moeten halen ipv cassano, zou echt een geweldig team zijn. Maar jah liefde he

Tja, wat is t maximale? Is dat de zekerheid dat ie elders wel CL-winnaar was geworden of winnaar van een EK als die niet geblesseerd was geweest? Of is t maximale dat je als icoon wordt gezien, Keizer Totti wordt genoemd en dat je een soort levende legende bent die onlosmakelijk verbonden is aan de, voor mij, mooiste club van Rome?

Deze man is dankbaar dat ie bij AS Roma speelt en hoefde niet zo nodig weg. Dat is voor hem dus het maximale...

Alsof het iets slecht is om je gehele carriere bij een prachtige club als Roma te spelen, Romein zijnde. In mijn optiek heeft hij van de mooiste carrières mogelijk.

Deze man zal de rest van zijn leven en daarna een held blijven in die stad. Is daar ook geboren en zal daar ook dood gaan. Misschien had hij in andere competities ook goed gepresteerd maar dat tegenover een legende zijn in Rome. Ik denk dat dat hij het wel prima vind zo.

Ik vind dat hij wel het maximale uit zijn carrière heeft gehaald, door een legende te worden bij een club. Dat is denk ik een grotere prestatie dan een van de sterren zijn bij bijvoorbeeld een Real Madrid, tenzij hij daar de allergrootste ster geweest zou zijn.

17 november 2014 om 19:06

Amen. De harten van de Romanisti heeft hij gewonnen, mooiste prijs voor een voetballer.

17 november 2014 om 19:15

Nog mooier zou zijn om een legende te zijn EN prijzen te winnen, maar dat zat er voor hem helaas niet in. Hij zou bij een Real niet de absolute ster geweest zijn, waardoor hij de juiste keuze heeft gemaakt door te blijven. Alleen als hij de grootste legende zou worden bij een andere club en daar de CL zou winnen, zou ik weggegaan zijn als ik hem was.

Misschien niet het uiterste maar denk wel een van de gelukkigste! Als je op je plek zit en je goed voelt dan moet je gewoon blijven. Op dit forum is het makkelijk roepen ga naar real of inter of waar dan ook. Maar als je daar zit weet je het het best!

Hij is natuurlijk een legende in Rome maar hij had gewoon met zijn kwaliteiten minimaal 2/3 maal de CL moeten winnen , maar dat maakte hij ondergeschikt aan de clubliefde voor AS Roma ik vind dat wel mooi maar aan de andere kant denk ik als voetballer wil je het hoogste . Paolo Maldini is ook zo'n speler maar die had de mazzel dat hij bij AC Milaan zat en wel 3/4 maal de CL won .

17 november 2014 om 19:12

Eens, prijzen staan op 1 bij mij, maar Totti's keuze is ook begrijpelijk en hij heeft wel het maximale gehaald in zijn carrière.

Mooie voetballer las laatst een uitspraak van hem : ik ben met al mn vriendinnen vreemd gegaan maar nooit met Roma

Wat een held, een icoon en een eindbaas is het toch! Mijn ode ooit in een CE beschreven:
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=191926

No totti, no Party!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren