Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij heeft alles wat een middenvelder moet hebben’

Laatste update:

Davy Pröpper brak jaren geleden al door bij Vitesse, maar kende vervolgens een terugval en had een tweede doorbraak nodig onder Peter Bosz om echt voor het voetlicht te treden in de Eredivisie. Vervolgens verdiende hij een transfer naar PSV en dat pakte goed uit, want Pröpper werd in zijn debuutseizoen in Eindhoven meteen kampioen en scoorde tien keer. Ook dit seizoen haalt hij wekelijks een voldoende in Brabant.

/

Oud-middenvelder Theo Janssen zegt altijd overtuigd te zijn geweest van Pröppers kwaliteiten. In De Telegraaf is Janssen erg enthousiast over de capaciteiten van de 25-jarige PSV’er. “Davy heeft eigenlijk alles wat een middenvelder moet hebben. Hij is technisch begaafd, heeft een goed overzicht, is rustig aan de bal, verdedigend sterk, wint veel tweede ballen en heeft ook nog eens een groot loopvermogen”, somt Janssen op.

“Hij is echt een complete middenvelder”, vindt de oud-Vitessenaar, die enige tijd met Pröpper samenspeelde in Arnhem. Hij denkt dat Pröpper ook in staat is om na zijn tijd in Eindhoven weer een nieuwe stap te maken. Ook bij Oranje houdt hij zich volgens Janssen namelijk prima staande. “Davy verricht veel meer defensief werk, wint veel meer duels en pakt veel meer tweede ballen dan middenvelders als Klaassen en Wijnaldum en ten opzichte van een middenvelder als Strootman heeft hij offensief veel meer te brengen.”

Denk je dat het sportieve plafond van Davy Pröpper hoger ligt dan PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Behalve een stevige body....

14 oktober 2016 om 07:31

Valt me op dat wij te veel zeuren over body. Met 11 Hulk's in het veld kom je ook niet ver. Pröpper is al goed genoeg en met meer body kan het dynamische eruit gaan.

14 oktober 2016 om 07:40

Dat valt best wel mee hoor. Hij is naast een geweldige speler een voorbeeld voor alle spelers in het praten met de pers. Komt rustig en beschaafd over en kijkt reporters zelfs aan. 90% zit maar simpel naar z'n eigen schoenen te kijken bij een interview. Komt er wel deze gast!

14 oktober 2016 om 08:06

Je hoeft geen stevige body te hebben, als je je body maar slim gebruikt in de duels. Iniesta en Xavi zijn ook geen kasten, maar moeten het van andere dingen hebben met name hun techniek en inzicht. Voor Pröpper geld hetzelfde, als is het op een ander niveau.

14 oktober 2016 om 08:16

Ik vind Propper de potentie van Oscar hebben, toevallig ook een ventje zobder body (maar wel vaste waarde bij Chelsea). Een beetje extra fitheid en kracht misstaat natuurlijk niemand hoor, alle ED-spelers worden wat sterker in het buitenland.

14 oktober 2016 om 08:25

Propper gaat na dit jaar een mooie transfer maken naar een tottenham of borussia, iets in die richting...

14 oktober 2016 om 08:51

Dit is dus echt een mythe. Kante was afgelopen jaar de beste speler van de PL met als rol verdedigende middenvelder nog wel. Die weegt nog 2 keer zo licht.

14 oktober 2016 om 08:54

Vind hem meer als Cocu ogen en spelen.

14 oktober 2016 om 09:12

Cocu, ook geen verkeerde vergelijking, maar zie Propper niet zomaar even linksback gaan staan als het moet (wat Cocu weleens deed, die heeft zo'n beetje overal in het veld gestaan)

14 oktober 2016 om 12:10

Zelfs als spits deed 'ie het een keer prima in Oranje. Propper is wel een niveautje minder. In het huidige Oranje kan Propper prima mee, maar voor eerder genoemde clubs moet hij nog wel een stap maken.

14 oktober 2016 om 11:27

Dat hebben iniesta, kroos, modric, xavi enz ook allemaal natuurlijk

14 oktober 2016 om 11:56

Kroos is vrij breed.

Was hij maar compleet , geen winnaar , geen fysiek, geen versnelling, weinig scorend vermogen, bijna alles in 1 tempo ....voor de Nederlandse competitie is het prima , over de grens is het pure middelmaat.

14 oktober 2016 om 07:34

18 goals en 13 assists in 56 wedstrijden is niets mis mee. Vooral niet voor iemand op zijn positie. En dan te bedenken dat hij voor dat aantal goals bij Vitesse bijna 3x zoveel wedstrijden nodig had.

14 oktober 2016 om 08:01

Over de grens is het pure middelmaat? Blinkt elke CL wedstrijd uit.

14 oktober 2016 om 08:52

Duidelijk dat je hem niet vaak ziet. Juist in de CL blinkt hij uit en hij scoort veel belangrijke doelpunten met die afstandschoten van hem. En dat gedram over fysiek en versnelling toont vooral aan dat je te veel Fifa hebt gespeelt.

14 oktober 2016 om 22:00

Bijna alles wat jij opnoemt is voor een aanvaller, niet voor een middenvelder. Middenvelders moeten vooral een goede passing hebben, dat heeft Pröpper. Scorend vermogen heeft ie zeker wel, gezien hij 18 goals heeft gescoord in 56 wedstrijden (zoals Nammak al zei).

Ik ben ook een grote fan van Propper. Voor elke Nederlandse topclub een geweldige speler. PSV heeft dan ook uitstekende zaken gedaan door hem te contracteren. Een betere middenvelder is haast onmogelijk en ik ben blij dat hij voor onze competitie behouden is gebleven. Hopelijk blijft hij nu nog een of twee seizoenen en kan hij daarna, net als Cocu en Van Bommel, op latere leeftijd nog een mooie Europese competitie ervaren bij een grote club.

Hij komt echt handelingssnelheid tekort. Jammer want ikzelf vind hem ook zeer compleet zowel aanvallend als verdedigend. Alleen zie ik hem niet slagen op een hoger niveau mede doordat hij alles in 1 tempo doet. Hoewel ik me graag laat verassen.

14 oktober 2016 om 08:08

Komt handelingssnelheid tekort haha? Je zag juist vorig jaar zeker in de Champions League heel duidelijk het verschil tussen Pröpper en v Ginkel. Waar v Ginkel tegen Atletico tegen viel door een gebrek aan techniek en snelheid in de kleine ruimtes hield Pröpper zich juist uitstekend staande.

14 oktober 2016 om 08:14

Tegen Frankrijk zag je juist dat hij grote moeite had met de snelheid en fysiek van de Fransen. Propper is een prima middenvelder voor de eredivisie en hij heeft idd een aantal wedstrijden goed gespeeld in de CL maar of hij echt goed genoeg zal worden voor de top?

14 oktober 2016 om 08:20

Hij speelde tegen Frankrijk gewoon niet goed. Maar hij stond ook niet op zijn positie. Hij leek op de tien wat te zwemmen en niet goed te weten waar hij moest lopen. In de tweede helft herstelde hij wat op zijn eigen positie.
Is bij PSV in de CL vaak 1 van de uitblinkers.

14 oktober 2016 om 08:23

Pröpper speelde zijn eerste interland als basisspeler, in een team dat totale chaos is en hij speelde ook nog een niet echt op zijn beste positie. Ik zal daar niet teveel conclusies aan verbinden. Kijk naar Promes, heeft ook 10 interlands nodig gehad om zijn draai te vinden. Sowieso vind in dag bij Oranje Blind middenvelders misbruikt en verkeerd neer zet, Wijnaldum is ook bij zijn club veel beter dan in Oranje.

14 oktober 2016 om 09:12

Raar he, in een nieuw team terechtkomen en het gaat wat minder. Waarom het NL elftal als graadmeter pakken en niet PSV? PSV traint deze jongen dagelijks met dezelfde groep om zich heen, zij halen het beste uit hem, maar jij gaat een wedstrijd tegen frankrijk pakken om het te beoordelen. Lekker logisch.

14 oktober 2016 om 08:21

Juist niet handelingssnelheid, hij denkt juist altijd al over zijn keuze voordat hij de bal uberhaupt heeft. Dat het technisch niet altijd door hem uit te voeren is omdat het soms lastige situaties zijn.. maar soms komen zijn kaatsjes ook wel aan hoor, daarin herken je een slimme voetballer

Nog steeds blij dat we niet in Gudelj zijn getrapt, maar deze, heerlijk, verfijnde speler voor een fijn prijsje hebben opgehaald bij Vitesse. Heeft zich razendsnel aangepast aan niveau toperedivisie en Champions League. Aan Propper gaat Oranje ook nog veel plezier beleven.

14 oktober 2016 om 07:44

Toch is Ajax sterker op het middenveld. Ziyech is de grootste man van de eredivisie. Propper is ook een fantastische speler alleen nog ververwijderd van Ziyech.

14 oktober 2016 om 07:58

Zowel bij Ajax als PSV heeft het middenveld nog niet helemaal zijn draai gevonden. Ajax heeft wel heel veel potentie, met name in Ziyech, Bazoer en Riedewald. Op dit moment vind ik het middenveld van Feyenoord het best. Die besparen het centrum veel werk en brengen ook aanvallende impulsen.

14 oktober 2016 om 07:46

Gudelje is juist wel een speler die ontzettend veel ballen veroverd. En ik denk ook dat Gudelje Hendrix uit de basis zou spelen bij Psv.

14 oktober 2016 om 07:55

Mag ik lachen? Hendrix is inmiddels international, ik mag hopen dat Gudelj dit nooit wordt. PSV investeerd volop in zijn talent en dat heeft resultaat.

14 oktober 2016 om 07:56

Lol gudelj is allang international. Blijkbaar zie jij hem als Nederlander of zo. Hahaha.

14 oktober 2016 om 07:59

Je hebt helemaal gelijk. Even wakker worden nog. Verder blijf ik wel bij mijn punt dat Hendix beter is.

14 oktober 2016 om 08:00

Hendrix probeerd altijd net zo de ballen af te pakken als Gudelje, alleen lukt hem dat zelden. Ik zeg alleen dat een speler als Gudelje een Hendrix wel uit de basis zou spelen bij Psv.

14 oktober 2016 om 08:00

Gudelj is international, maar niet voor Nederland, maar voor Servië..

14 oktober 2016 om 07:47

Psv bril op? Was tegen Frankrijk samen met Bruma en Wijnaldum de slechste van het veld in Oranje.

14 oktober 2016 om 07:53

Gudelj was bij Ajax elke week de slechtste man op het veld. Goed dat Bosz hem passeert. Verder neem ik mensen die iemand beoordelen op een wedstrijd niet serieus. Propper is in de Champions League geregeld de beste op het veld geweest.

14 oktober 2016 om 07:57

Propper heeft nooit in oranje overtuigd.... CL en ED zeker weten wel.

14 oktober 2016 om 08:02

In Oranje in het nou ook veel moeilijker te overtuigen als je in een team komt dat niet echt lekker draait. Tegen Frankrijk werd het hele middenveld overlopen. Blind heeft hem de eerste helft ook veel te aanvallend laten spelen, moest veel te diep staan.

14 oktober 2016 om 08:02

Ja tegen Wolfsburg, en een redelijk zwak Csk. Zonder dollen a.s week tegen Bayern word pas de echte testcase voor Propper. Als hij idd daar overtuigd dan kan hij zich meten met grote spelers.

14 oktober 2016 om 08:04

Dit was Pröpper's eerste basisplaats in Oranje. Wanneer had hij moeten overtuigen? Bovendien is het nogal moeilijk om uit de blinken in een team als Oranje. Verder stond Pröpper ook niet op zijn beste plek, kwam zeker in een eerste helft veel te dicht op de goal van de tegenstander te spelen. Als Blind zo wil spelen had hij Klaassen daar moeten neerzetten niet Pröpper.

14 oktober 2016 om 08:08

Propper kan schijnbaar alleen op zijn eigen positie spelen? Een echt goede speler kan op het middenveld overal wel van toegevoegde waarde zijn. Propper ophemelen is niks mis mee maar laten we wel allemaal realistisch zijn. Het is maar de eredivisie.

14 oktober 2016 om 08:11

Want Atletico, finalist van vorig jaar, is geen testcase? Ook in die wedstrijden speelde hij goed. Het is ook nooit goed in Nederland, spelers moeten het ook buiten Nederland laten zien. Maar als ze dat dan doen stelt de tegenstander weer niks voor. Als AZ verliest van Zenit, is het een fantastisch team en is de competitie van Rusland fantastisch, maar als PSV winst van de kampioen van Rusland stelt het allemaal niet zoveel voor.

14 oktober 2016 om 08:32

@ Est-1913

Pure napraterij dat Gudelj elke week de slechtste op het veld is bij Ajax. Gudelj heeft specifieke kwaliteiten, die minder opvallen. Hij zorgt geruisloos voor evenwicht op het middenveld, veroverd ballen, zet een tackle in als het nodig is, durft aan de noodrem te trekken en brengt de nodige ervaring tussen het jonge spul.

Natuurlijk is hij geen Zyech of Schöne en mist hij hun technische begaafdheid, oogt het met zijn fysiek minder gepolijst, zijn z'n corners en vrije trappen minder op maat, maar hij is een zeer nuttige speler op middenveld voor de balans van een team. Hij is niets voor niets al jaren gewaardeerd Servisch international.

Bosz kiest momenteel voor meer voetballend vermogen met andere accenten en opties, maar om te stellen dat Gudelj elke week de slechte speler is nogal nonsens, zelf al zit hij nu even in een mindere periode.

Ik durf te wedden, dat jij als PSV-er, die altijd loopt af te geven op de Amsterdamse club, ook niet elke week elke wedstrijd van Ajax negentig minuten volgt. Dat is denk ik moeilijk te behappen voor je, zeker als een wedstrijd al vroeg beklonken is in Ajax voordeel.

14 oktober 2016 om 08:45

Ik kijk Ajax bijna elke week 90 minuten. Als liefhebber van voetbal heeft Ajax veel spelers waavan ik kan genieten (Ziyech, Dolberg, Sanchez, noem maar op). Verder loop ik helemaal niet af te geven op Ajax. Ik kan best genieten van Ajax en Feyenoord. Gudelj is gewoon veel te matig voor Ajax en past al helemaal niet in het systeem van Bosz. Ken ook genoeg Ajacieden die schoongenoeg van hem hebben. Het liefst zie ik Riedewald op de meest verdedigende positie op het middenveld bij Ajax.

14 oktober 2016 om 09:07

Oké, dat is mooi, dan neem ik dat uiteraard terug Het valt me gewoon op, dat je hier vaker op VZ net iets scherpere kritiek uit als het Ajax betreft. Als Ajacied kijk ik ook zoveel als mogelijk de wedstrijden van PSV en Feyenoord als voetballiefhebber en geniet ik ook van spelers als Pröpper en vorig jaar Van Ginkel.

Net als jij zie ik ook liever meer voetballende spelers als Ziyech, Sánchez en Dolberg voetballen dan Gudelj. Dat streelt meer de ogen dam het recht toe recht asn voetbal van spelers die staan opgesteld om te bikkelen. Mannen als Wouters, Nigel de Jong en Gudelj heb je echter ook nodig om de Ziyechen en Sneijders het best te laten functioneren.

Op termijn hoop ik net als jij dat Riedewald de controlerende man op het veld gaat worden, die brengt net wat extra's op basis van zijn voetballende vermogen en heeft ook de flair van een patron. Op termijn zal dat hem ook wel worden.

14 oktober 2016 om 09:33

Je vergeet Klaassen, en Strootman. Bakten er ook niks van. Propper heeft zich de 2e helft herpakt. De rest niet.

Hij liep anders tegen Frankrijk als een zombi op het veld, was dramatisch slecht. Prima speler voor PSV maar denk dat hij net als luuk de jong in het buitenland weinig te zoeken heeft

Laat ik beginnen dat ik een groot fan ben van Pröpper. Vind het één van de beste middenvelders in de Eredivisie en hij is, mits in vorm, erg belangrijk voor Psv.

Echter komen de laatste weken ook wat tekortkomingen van Pröpper aan het licht. Het is nog steeds maar een spillebeen, daarmee mist hij toch duelkracht op topniveau. Verder is Pröpper ook zeker niet de snelste. Aan kracht kan hij winnen, maar dan zal hij daar wel zelf aan moeten werken.

Het talent om te slagen in de top heeft hij wel, maar dat lichaam moet sterker worden. Op deze manier kun je niet mee in Engeland of Duitsland. Dan word je uitgelachen.

Ik heb net de reacties eens zitten bekijken en het valt me op dat mensen hem gelijk afschrijven na 1 mindere interland tegen Frankrijk... En ze vergeten dan dat hij elke CL wedstrijd 1 van de betere is ofzo... Pröpper kan geweldig voetballen en heeft een loopvermogen waar de gemiddelde eredivisie speler jaloers op is. Qua kracht kan hij idd nog iets beter maar verder heeft hij bijna alles om te slagen in een top competitie.

Zijn talent was bij ons in Arnhem al onmiskenbaar, alleen toen was hij nog veel te bleu.

In ons laatste jaar heeft hij echt 3 stappen voorwaarts gezet. Dat was de basis om bij een topclub te gaan slagen. Vorig seizoen heeft hij in zijn debuutjaar bij PSv geweldig gepresteerd. En dit seizoen is hij de uitblinker en gangmaker bij Psv.

Zijn debuut bij oranje gemaakt, dus het is een kwestie van tijd voordat hij door topclubs opgepikt gaat worden.

Je kunt Ajax een hoop verwijten qua aankoopbeleid maar jaren geleden hebben ze al geprobeerd hem naar Amsterdam te halen. Zoals vaker weigerde Vitesse echter zaken te doen met Ajax. Helaas.

14 oktober 2016 om 09:36

In 2010 was dat, toen boden ze heel weinig, en was Propper er nog niet klaar voor. Hele andere situatie als met van Ginkel. Propper wilde ook niet, omdat hij wilde spelen, en zeker niet goed.genoeg voor Ajax was op dat moment.

Propper vind ik geweldig. Hard werken, fijne techniek, en weinig klagen. Heeft een enorme gun factor.
Ik geniet van deze speler. Ben blij dat PSV hem heeft gehaald.

Naast hem heeft Nederland ook gewoon een Klaassen en een Strootman, Wijnaldum en ook Vilhena waarmee ze enorm veel "moderne" middenvelders hebben. Allemaal spelers die hard werken kunnen koppelen aan techniek.loopvermogen en niet te beroerd om waar dan ook op het veld op te duitken ipv gebonden aan een specifieke zone.

Ik zie de toekomst van het nederlandse voetbal ook niet zo zwartgallig tegemoet

Propper is wat mij betreft een van de best. Middenvelders van Nederland. Hoort zeker in oranje thuis.
Ondanks niet de fysiek sterkste staat hij echt zijn mannetje. Weet dit te compenseren met veel techniek, inzet, overzicht en schotkracht. Zal zeker na nog een seizoen PSV hoger op kunnen. Trots op her kind van Vitesse. Schat hem hoger in dan van ginkel .

In de erediviisie kan iedere technische middenvelder meekomen als hij op één snelheid speelt. Davy is daar net even beter in dan de meeste anderen.
Bij Vitesse heeft hij aan duelkracht gewonnen en bij PSV is hij verder gegaan op het niveau dat hij zijn laatste 1,5 jaar in Arnhem haalde. Bij PSV is hij grotere wedstrijden gaan spelen op CL niveau. Ook daarin kan hij mee. Sterker nog, daarin is hij dragende speler voor zijn club.
Bij oranje heeft Davy nog niet veel bijzonders laten zien. Dat geldt voor de hele ploeg trouwens. Dat zijn gewoon 11 tranentrekkers met een zeer zwakke coach. Om daar te overtuigen moet Davy het niveau van Sneijder of Robben gaan krijgen. Daarvoor moet hij eerst bij een europeese subtopper gaan spelen. Dortmund zou een geweldige keus voor Davy zijn. Die snelheid die ze daar hanteren is werelds. Maar ook een club als Leverkusen, Liverpool, een club vlak onder de spaanse top twee of een Franse topploeg kan het laatste ontbrekende toevoegen aan het spel van Pröpper.
Ik heb hem van jongs af aan telkens weer die stap zien maken. Ook in zijn mindere tijd bleef zijn techniek en spelinzicht geweldig. Dat is zijn basis. Een goede vevolgstap zal nu de truc doen. Eind van dit seizoen zal dat moeten gebeuren, anders blijft hij op een cruciale fase in zijn carrière in zijn ontwikkeling stilstaan..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren