Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hij droomt van Ajax en zelfs van Chelsea, maar hij is veel te dik’

Laatste update:

Ayanda Patosi hoeft niet te rekenen op een transfer naar Ajax of Chelsea. Dat stelt Willy Reynders, sportief directeur van Lokeren. Dat is de huidige club van de 21-jarige international van Zuid-Afrika. Reynders noemt de jongeling ‘een probleemkind’ en volgens de sportbestuurder is de middenvelder annex aanvaller te dik.

/

“Ayanda zoekt altijd de weg van de minste weerstand, maar ik vraag me af of dat de juiste manier is voor hem”, tekent Sport op. “De manier waarop zijn zaakwaarnemer praat is ook niet goed. Patosi is een gigantisch talent, maar hij heeft een probleem met zijn houding. Het feit dat hij op de reservebank zit heeft niets te maken met de coach, het heeft te maken met zijn gedrag.”

“Hij droomt van Ajax en zelfs van Chelsea, maar als ze bij een medische keuring zien dat zijn vetpercentage zeventien procent is dan gaat hij nergens heen”, gaat Reynders verder. “Of hij bij deze club wel toekomst heeft? Dat valt nog te bezien en het ligt hoe dan ook aan zijn houding.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je hebt meer dan alleen talent nodig om de absolute top te behalen.. Dat blijkt hier maar weer eens uit!

13 mei 2014 om 14:06

Als jij de ballen als spits zijnde uit alle hoeken erin schiet ken je zo dik zijn als het maar ken wezen. Dus het is niet helemaal waar wat je zegt.

13 mei 2014 om 14:10

Er bestaat geen één spits die zoveel talent had dat zijn gewicht er niet toe deed. Adriano was een geweldige spits maar met zijn 20 kilo overgewicht en enorme talent komt hij gewoon niet meer in scoringspositie omdat hij een halve minuut te laat is.
Een dikke speler is gewoon zo makkelijk te verdedigen dat hij geen enkele kans meer zal krijgen waarschijnlijk.

13 mei 2014 om 14:30

Haha ik lag echt stuk bij jouw reactie terwijl het gewoon waar is.!

Percies adriano ws vaak te dik maar heeft toch naam gemaakt

13 mei 2014 om 14:38

Die bestaat wel, hij speelt ook nog eens in de eredivisie: Genero Zeefuik natuurlijk
Die jongen heeft zoveel talent dat zijn gewicht er gewoon niet toe doet.
Hij is de Lord Bendtner van de eredivisie.

13 mei 2014 om 14:47

Maurootje,
Toen Adriano naam maakte was hij gezien zijn verdere loopbaan juist enorm dicht bij, zo niet op, zijn streefgewicht. Daarna (mede door privé omstandigheden) ging het steeds minder en dit liep vreemd genoeg ongeveer parallel met de toename van de kilo's. De laatste jaren teerde hij inderdaad nog op zijn naam maar met zijn overgewicht voor een topsporter kon hij geen naam meer maken.

Zie je overigens veel bij Zuid Amerikaanse spelers na terugkomst van vakantie alleen de meeste krijgen het er nog wel vanaf.

13 mei 2014 om 15:03

Ailton !

13 mei 2014 om 16:13

Ik moest lachen totdat ik erachter kwam dat ik een SCC heb van Groningen. Lord Bendtner speelt gewoon bij ons natuurlijk .

13 mei 2014 om 16:49

Bedankt

13 mei 2014 om 17:03

Feit is ook dat er geen speler ter wereld is die dik beter presteert dan afgetraind. Dat een speler met overgewicht naar behoren presteert maakt het nog niet goed. Spelers als Adriano waren een aanfluiting voor het voetbal. Zoveel talent en er dan toch niet alles uithalen.

Inter, AS Roma, Corinthians, Flamengo en nog wat clubs hebben Adriano miljoenen betaald. Voetballers hebben al een heel relax leven en hoeven betrekkelijk weinig voor al die miljoenen te doen. Maar dan zelfs een van de weinige dingen die ze moeten doen (fit zijn) is dan al teveel gevraagd.

Daarbij vraag ik me altijd af wat dit soort gasten allemaal in hun vrije tijd doen om overgewicht te hebben. Als prof zijnde train je toch gewoon 8/9/10 uur in de week? Dan moet je wel hele rare dingen doen wil je dan nog overgewicht hebben.

13 mei 2014 om 22:24

Ronaldo uit brazilie

14 mei 2014 om 09:12

Ook die gleed af toen de kilo's begonnen toe te nemen. In zijn topjaren was hij namelijk gewoon op niveau.

13 mei 2014 om 14:12

Met alleen talent kan je het ook wel halen, maar dan moet het echt uitzonderlijk talent zijn. Zie Ronaldo, die met een waarneembare buikje nog op het hoogste niveau heeft gespeeld in Brazilie. Dit soort jongens moeten het hebben van werklust, motivatie en de echte wil tot succes.

13 mei 2014 om 14:33

In Brazilie ja, niveau is niet al te hoog. Maar zoals hierboven beschreven staat zal hij met alleen talent niet naar een absolute topclub gaan waar hij over droomt, zelfs niet eens naar Ajax wat helaas geen absolute topclub meer is.

Dat is precies wat hij bedoeld en daar heeft hij natuurlijk volkomen gelijk in! Met alleen talent red je het niet in de top, wellicht wel in een mindere competitie maar dan moet je erg veel geluk hebben of al in topcompetities hebben gespeeld.

Ik ken deze speler niet, maar als ik hem was zou ik mijn strategie snel aanpassen. Als je echt zoveel talent heb is het zonde om dit zomaar weg te gooien. Of stop met dromen en ga gewoon aan de slag in het bedrijfsleven, of op straat ;-))

13 mei 2014 om 15:44

Het hoogste niveau in Brazilië ligt toch echt een eind onder het niveau van een topfitte Ronaldo. Het is simpel zat: bij sport moet je bewegen en hoe dikker je bent, hoe moeilijker dat gaat

13 mei 2014 om 22:22

Ronaldo de Lima was ook zeker niet de dunste hoor?

Hij heeft ook wel wat weg van Zeefuik. Miss hem eens op dieet zetten, het is maar een idee hoor.

13 mei 2014 om 14:02

Denk je niet dat ze dat idee bij Lokeren zelf al hadden bedacht? Zo'n speler moet dat dieet dan ook wel volgen natuurlijk. Je kan er geen 24u per dag naast blijven staan...

13 mei 2014 om 14:07

Dat bedoel ik ook dus ook, doe er wat aan als club. Te dik, dan ga je toch lekker in het zomeravond/Bbq-team spelen.

13 mei 2014 om 14:12

Wat kan Lokeren meer doen dan nu? Hij staat op dieet, maar veegt er zelf zijn voeten aan. Ok, dan zit hij op de bank, al maanden ondertussen. Als de speler het dan zelf nog niet doorheeft, tja...

13 mei 2014 om 14:19

Sancties treffen, dit kan je als club zijnde toch niet accepteren. Als hij aantoonbaar te zwaar is dan doet hij zijn werk niet goed aangezien fit zijn tot zijn takenpakket behoort. Nogmaals, te dik? Bedankt en tot ziens dikke zweter!

13 mei 2014 om 14:27

takenpakket? Waar heb je het over? Een speler moet alles van zich geven als hij wekelijks wilt spelen en contractverlening/transfer wilt afdwingen. Als deze jongen het zo goed vindt, kan hij lekker zijn contract uitdienen en daarna in de Burger King werken.

13 mei 2014 om 14:35

Het is zijn werk. Om zijn werk fatsoenlijk te kunnen uitoefenen behoort hij fit te zijn. Als de club er alles aan gedaan heeft maar hij werkt niet mee dan doet hij zijn werk toch niet? Niet zo heel moeilijk te begrijpen toch?

13 mei 2014 om 15:25

Ik denk dat jij degene bent die hier de plank behoorlijk mis slaat. Zijn werk is om te voetballen. Dat hij niet het uiterste uit zijn talent en lichaam haalt, betekent niet dat hij niet zijn werk doet. Hij weigert tenslotte toch niet om te spelen? Hij weigert alleen om op dieet te gaan. Ik weet niet hoe duidelijker ik het voor je moet opschrijven om hier het verschil in te zien.

13 mei 2014 om 14:08

Zeefuik op dieet zetten had geen enkele zin. Die viel gewoon niet af en bleef hetzelfde. Prima voetballer maar kwam/komt daardoor voor de eredivisie gewoon te kort (of juist niet...). Als dit talent wel af kan vallen dan is er misschien wel iets mogelijk maar indien hij hetzelfde probleem heeft als Zeefuik zal het erg lastig worden voor hem om de top te halen.
Aan de woorden hierboven is trouwens wel te merken dat hij er gewoon te weinig voor doet.

13 mei 2014 om 20:45

Ja bij zijn club at hij gezond, maar na de pot wanneer je lichaam op is ging hij naar de mcdonalds.
Bij andere weet je gewoon dat het een bonk spier is zoals bij Bony, maar bij Zeefuik is het gewoon puur bigmac vet.(wel een lekkere burger overigens)

13 mei 2014 om 14:14

Schijnt dat die jongen wat mentaliteitsproblemen heeft. Loopt vaak te dwalen in de plaatselijke supermar, en is zeer introvert. Schijnt zelfs dat ie weigert zijn deur te gebruiken en liever via het raam buiten gaat Het feit dat ie naast de ploeg gezet wordt ten voordele van Vanaken heeft echt een negatieve weerslag.

17% is voor een voetballer aardig wat, de meeste zitten tussen de 8 en 12%, 5% is echter wel in 6/7 weken eraf te krijgen als je het goed doet.

13 mei 2014 om 14:25

Dat is voor elk mens redelijk wat hoor, ik heb 13%, en zo'n sportief iemand ben ik niet + ik eet echt enorm veel. Maar in 6/7 krijg je er echt geen 5% af, dat is zo'n 4 kilo eraf. Dat is voor mensen met obese te doen, maar als je zelf topsporter bent moet je aankomen (in spier) en dan is het lastig om tegelijkertijd af te vallen.

13 mei 2014 om 14:46

de ene persoon heeft wel meer aanleg hoor. Ik heb een enorm dikke pa en blijkbaar wat genen van hem overgenomen. Ik ben een (redelijk extreme) duursporter maar mager en licht zal ik echt nooit worden. Aan de andere kant heb ik ook familie die wekelijks bij de Macdo zit te schransen, nooit sport en nooit 1 gram vet aankomt.
Maar een dikke zwemband hoort natuurlijk niet als je topsport beoefend. Met een gezond dieet en genoeg beweging moet het in de perken kunnen blijven.

13 mei 2014 om 14:52

Ja dat is zeker waar hoor, maar als je elke dag zo met sport bezig bent en je ook als een prof leeft (weinig drank/vet voedsel) hoor je het vetpercentage wel rond de 10% te kunnen leggen. Ronaldo heeft 3-6% dacht ik, dat is natuurlijk wel heel erg weinig.

13 mei 2014 om 15:07

Je kan wel aanleg hebben om sneller dikker te worden dan een ander, maar dat wil niet zeggen dat je niet mager en licht kan zijn, iemand die snel dikker word (endomorph) moet inderdaad meer zijn best doen dan iemand die mager is van nature en niet gauw wat aan komt (ectomorph). Maar met een juiste sportschema en dieët kan iedereen dun of wat dan ook worden. Dus nooit mager en licht worden klopt niet.

13 mei 2014 om 15:36

Ronaldo heeft rond de 9 procent. 3-6 procent is gewoon ongezond. Dit hebben de droogste bodybuilders die er zijn.

13 mei 2014 om 18:15

wielrenners hebben ook 3 tot 6%, dus niet alleen bodybuilders.

rond de 10-15% vind ik altijd wel mooi maar daaronder vind ik het al gauw niet echt mooi meer.

13 mei 2014 om 20:48

Ligt er inderdaad aan wat voor sport je beoefend, zelf ben ik een normale burger die de hele werkdag staat en loopt.
Heb BMI van 15% wat vrij gemiddeld is.

Zo'n jongen moet gewoon eens met mij mee gaan naar een festival zoals Decibel.
Was zelf 3 kilo kwijt geraakt tijdens een weekendje feesten.
Normaal eten en minstens 3 liter water per dag drinken.

Een prof die een overgewicht heeft met een gezond lichaam mag nooit een contract krijgen in mijn ogen.. een prof hoort gezond te leven, gezond te eten en letten op zijn lichaam, en geen overgewicht hebben. Niet alleen sporters maar ook een normaal mens die gewoon gezond zijn mag geen overgewicht hebben.

Ik doe zelf aan bodybuilding fitness, ik let op mijn voeding ik tel en weeg mijn voeding, en het is allemaal simpel. Maar sommige topsporters die worden betaald als profs, die worden behandeld als profs maar die profs doen er nooit zelf iets terug voor..

Voel een breuk aankomen, zal denk ik niet gelukkig zijn als je sportief directeur dit soort opmerkingen maakt in de media.

Vind dat je dit niet via de media moet spelen, denk ook niet dat je hem daardoor prikkelt, eerder andersom. Maak zoiets intern duidelijk en als hij er niks mee doet neem dan maatregelen maar dit veroorzaakt alleen maar onrust.

Wel raar dat zijn eigen sportief directeur hem zo afbrandt in de pers, pure kapitaalvernietiging lijkt mij. Als je niet tevreden bent dan eem ik aandat je hem binnenkort wegdoet maar dat zal minder snel gaan na deze mededeling.

Ik denk dat hij wel ergens heen gaat, naar de Mcdonalds

Ailton was ook niet de slankste maar schoot er ook genoeg in.

17% voor een topsporter is onacceptabel. Voor iemand die aan een interval- en contactsport doet is een BFP van 10-12 ideaal. Ik ben benieuwd hoe deze soap gaat aflopen. Ik vind het namelijk niet erg verstandig van een bestuurslid om een speler van zijn eigen club dusdanig door het slijk te halen. Je reinste kapitaalvernietiging denk ik zo.

13 mei 2014 om 20:51

Had vroeger (na ja paar jaar geleden) een percentage van 16,5 tijdens mijn Amo(die ik overigens niet heb afgemaakt vanwege geen baangarantie) wat gewoon prima kon, je kan namelijk prima een combinatie van spierweefsel, conditie en vet hebben.
Maar voor een voetballer is alles hoger dan 14% overgwicht imo.

Een verdediger met een beetje vet kan geen kwaad vind ik(niet a'la Zeefuik natuurlijk)

14 mei 2014 om 20:53

Nee, maar de fysieke kwalificaties voor een militair zijn wel iets anders dan die van een voetballer. Boksen is een ook een contactsport met interval-elementen, maar daar is een vetpercentage van 10 bij de zwaargewichten al gauw te laag en mikken ze liever op wat meer massa. Dit betekend niet dat deze mannen uit vorm zijn of een gebrek aan conditie hebben.
Ik vind 14% ook wat aan de hoge kant hoor, maar 17 is sowieso onacceptabel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren