Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hiddink maakt zich zorgen: 'We worden internationaal afgetroefd'

Laatste update:

Ajax werd donderdag uitgeschakeld door Dnipro Dnipropetrovsk en dus zijn er geen Nederlandse ploegen meer actief in de Champions League of Europa League. Guus Hiddink maakt zich zorgen over de positie van het Nederlandse clubvoetbal in Europa en hoopt dat er snel verbetering komt.

/

Hiddink zei vrijdag op zijn persconferentie dat hij 'niet optimistisch' is over de prestaties van de Nederlandse clubs in Europa. "We worden internationaal afgetroefd. Dat is geen goede ontwikkeling", stelde de bondscoach volgens De Telegraaf.

Hiddink was vooral erg kritisch op PSV, dat werd uitgeschakeld door Zenit Sint-Petersburg. "Dat was zwaar onvoldoende. Ik vind dat PSV meer weerstand had kunnen bieden, maar ook de andere clubs vechten te weinig en geven buitenlandse clubs een relatief makkelijke avond", vond Hiddink, die overigens wel zes PSV'ers selecteerde voor de interlands tegen Turkije en Spanje. "Ik hoop dat de jongens uit het buitenland het niveau bij Oranje naar een hoger niveau kunnen brengen."

We moeten ons zorgen maken om het Nederlandse voetbal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met andere woorden dit Nederlands elftal wordt afgetroefd? Gezien zijn laatste zin?

20 maart 2015 om 19:27

Inderdaad. 'Hiddink was vooral kritisch op PSV' staat in de tekst. Dus roept ie maar vooral PSV'ers op. Lekker logisch verhaal ook.

oranje zal het uithangbord blijven
op clubniveau is het einde oefening

Ik denk dat het verschil vooral komt omdat er tegenwoordig Nederlandse "top" spelers meestal in het buitenland hun carrière afsluiten. Terwijl vroeger spelers en/of langer in Nederland bleven/ terug kwamen om hier af te sluiten

20 maart 2015 om 19:11

En je vergeet dat vroeger spelers als Romario en Ronaldo. eerst een tussenstap maakten in de Eredivisie voordat ze naar de absolute top gingen. Nu maken ze die stap niet meer en gaan ze direct naar de grote topclubs. Ook hier in Nederland zie je dat spelers die bij Vitesse, Heerenveen enz. spelen direct naar het buitenland vertrekken ipv een tussenstap naar Ajax of Psv. Het is daarom te hopen dat een speler als Sinkgraven het voorbeeld zal zijn voor andere jonge spelers om eerst nog een tussenstap in Nederland te maken ipv direct naar het buitenland te gaan.

Wat ga je er aan doen Hiddink?

Ach meneer Hiddink u dekt u zelf alweer in.
Handig dat het wat langzamer gaat kunt u het beter volgen, handig ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Klopt als.een bus wat Hiddink zegt,maar dat is gewoon de schuld van de knvb. Neem alleen al de play-offs, de nummer 11 mag nog hopen op Europees voetbal. Je kan 4e worden met 20 punten voorsprong op de nummer 8, maar 1 klote wedstrijd kan je al het seizoen kosten. Dat kan een onterechte rode kaart, penalty of noem maar op zijn. Je hebt gewoon het hele seizoen voor noppes gespeeld. Gewoon de beste ploegen europa in, dus 1tm4 en bekerwinnaar. Waarom moet Nederland het altijd zo achterlijk doen, het blijkt wel dst we onszelf in de vingers snijden.

20 maart 2015 om 17:22

Juist m

20 maart 2015 om 17:29

Is zo toch, waarom xe het doen is mij een raadsel. Of het nou Twente, Groningen,Vitesse of AZ is , de stadions zitten toch niet vol. De seizoenkaarten tellen niet mee voor deze wedstrijden dus kan je zelf je kaartje gaan betalen. De mensen hebben daar helemaal geen trek in.

20 maart 2015 om 17:35

Met alle respect maar de clubs Psv, Feyenoord en Ajax zaten alle 3 in Europa. Zijn kritiek is vooral gericht op PSV en Ajax die zich gewoon te makkelijk eruit laten slaan. Jouw verhaal heeft hier weinig mee te maken.

Al ben ik het wel met je eens dat het onzin is om nog playoffs te spelen op het eind. Dat hoeft van mij ook allemaal niet.

Ja.knvb maakt er echt een zooitje van.

Na Robben zijn de mooie voetbal tijden voorbij en worden we een soort Finland. Als je ziet hoe fysiek er gespeeld wordt in heel Europa en dan schakel je zaterdag avond naar de kunstgras potjes en dan weet je genoeg.

20 maart 2015 om 17:35

Haha inderdaad, kijk bv naar de first division en de wedstrijden zijn daar al veel intenser en sneller. Komt omdat er daar lekker doorgevoetbald wordt en niet voor alle dingen wordt gefloten

21 maart 2015 om 08:02

Ach ja Spurs... We hadden even veel clubs die mee streden tot t einde net als alle andere Engelse clubs.

Daar krijgen ze miljarden en geen club die de kwartfinale haalt. Nederlandse competitie is zeker afgezwakt, maar dat overschatte "rugbyvoetbal" is ook niet meer wat t is. Leuke competitie hoor PL, maar eenmaal over de grens, zijn ze nergens, met hun zogenaamde Topspelers!!!

Clubs als Feyenoord Psv en Ajax werken met hele kleine budgetten vergeleken met clubs uit Oekraiene, Rusland Frankrijk Italie etc... Dus is t niet zo gek, maar wij zijn goed om mekaar naar beneden te praten en aan te geven waar t fout ging, ipv mekaar aan te moedigen, motiveren en stimuleren.

We moeten ook durven onNederlands te spelen. Altijd maar beter willen zijn met 433, nee dat gaat niet meer lukken. Af en toe heb je een succesje, maar dat blijkt niet structureel te zijn.

We moeten af van t imago: meedoen is belangrijker dan winnen!!!
Je moet er alles aan doen om te overleven, maar we zijn bang om een bus te parkeren en lelijk te winnen.

We hebben t geld en de spelers er niet voor om clubs van dit kaliber te verslaan.
Atletico Madrid heeft hiermee de CL gehaald en Chelsea heeft de CL er mee gewonnen. Betonvoetbal en counteren maar, atletico weliswaar meer voetbal maar alle linies tegen elkaar aan.

Over een a twee jaar zijn we de vaste Champions League plaats kwijt voor de kampioen. Op basis van de prestaties van de afgelopen drie jaar staan we 15e van alle landen (de lijst gaat over de laatste vijf jaar we staan nu 9e). Je moet top 10 staan voor een CL-plek voor de kampioen. Dus of volgend jaar een heel goed jaar draaien, of we gaan flink zakken. En ik zie ons eerlijk gezegd geen goed Europees jaar draaien.

20 maart 2015 om 18:44

Je hebt gelijk maar volgens mij krijgen de nrs. 8 t/m 13 allemaal 1 CL ticket en 1 voorronde ticket. Het verschil is vooral eerder instromen in EL kwalificatie.

Maar dat weet ik niet zeker..

20 maart 2015 om 18:59

Ja dat is toch ook een wassen neus regel de kampioen hoort in de cl niet de 234 van een competitie laat de FIFA maar schuiven tis een grote boeven bende

Wordt moe van dat zorgen maken over ons voetbal. Dat wij wonnen van Sevilla hoor je nooit, dat ajax won van barca hoor je nooit etc. Het valt echt wel mee, psv en feyenoord hadden gewoon erg zwaar geloot. Ajax won vrij eenvoudig van legia en dnjepr is gewoon gelijkwaardig, staan in de top van Oekrainië. Kon beide kanten op, jammergenoeg de verkeerde kant.

20 maart 2015 om 20:04

Die voorbeelden die je boven noemt zijn helaas incidenten. Ik ben het met je eens dat veel mensen het leuk vinden gigantisch negatief te doen, maar onze prestaties buiten de grenzen zijn niet om over naar huis te schrijven, en dat waren zeker niet altijd sterkere tegenstanders.

Hetgeen wat mij het meeste zorgen baart is dat we vrijwel altijd op geslepenheid of fysieke duels worden afgetroefd. Keer op keer weer zijn de (niet eens zoveel sterkere) oostblok-teams gewoon veel slimmer, onze clubs missen kwaliteit maar compenseren dat niet met andere aspecten. Vaak worden we ook gewoon puur op strijd afgetroefd, Feyenoord is daar de enige positieve uitzondering op daar zal het nooit ontbreken aan strijd, want hoe zij Sevilla bestreden, en Ajax dat tegen Barcelona deed. Ja zo kun je resultaten boeken. Maar tegen de minder bekende teams wil het niet lukken.. lijkt dan toch een gebrek aan motivatie.

Conclusie, onze teams kunnen met heel veel strijd en passie (en hopelijk ook gewoon voortaan wat slimmer en geslepen) wel degelijk resultaat boeken, maar het gebeurt gewoon te weinig.

20 maart 2015 om 21:06

Zeker waar, maar ik vind dat we daar juist dit jaar stappen in hebben gemaakt. Bij de traditionele topclubs zie je veel meer in mix ontstaan tussen ervaren spelers en talenten. In tegenstelling tot de vorige jaren toen de teams hier zowat alleen maar uit talenten bestonden. Volgend jaar denk ik dat we Europees best goed voor de dag gaan komen. Er wordt meer gevoetbald op het resultaat dan alleen maar mooi positiespel willen hebben.

20 maart 2015 om 21:19

Ik hoop met je mee, ik denk dat we allemaal hunkeren naar Europees succes. Echter wordt onze competitie kwalitatief elk jaar minder. Kan jij je bijvoorbeeld nog herinneren dat er tijden waren dat Ajax en PSV in de CL doorbekerde, AZ het ene na het andere team wegspeelde in de Uefa cup, Heerenveen door de groepsfase kwam en zelfs FC Groningen in de voorronde Fiorentina dwong tot strafschoppen.. pff wat een tijden.

Van Feyenoord heb ik verder geen successen meegemaakt zolang ik voetbal volg, maar ik ben jullie zeker niet vergeten hoor, jullie zijn tenslotte de laatste Nederlandse ploeg die ons land trots maakte (2002) echter heb ik dat zelf niet bewust meegemaakt, 7 jaar en nog compleet bezig met andere dingen

21 maart 2015 om 08:11

Het ligt niet aan de motivatie, want die is er wel degelijk, maar ik denk dat t een kwaliteit is die hier in Nederland ontbreekt.

Kazim is t voorbeeld van een vechter, kan t niet voetballend dan maar strijdend ten onder gaan. Maar we gaan niet zomaar verliezen....

T lijkt soms wel alsof in Nederland t allemaal wel komt aanwaaien en zijn we veels te soft. Veel op techniek en balbezit spelen iedereen moet kunnen voetballen zelfs de keeper mag geen bal meer blind de tribune inrammen.

Ja we houden t allemaal zelf in stand en hebben geen jongens die de mouwen opstropen en zich gekrenkt voelen in hun trots en zeggen tot hier en niet verder: generatie zit mn haar maar goed en ik wil aardig gevonden worden.

Het is allemaal veels te lief in Nederland.

Feyenoord vocht toch aardig Europees , uitgeschakeld door roma is geen schande maar had niet eens nodig geweest! Ajax is te bleu, t voetbal van hun oogt aardig maar stelt weinig voor! PSV teert teveel op depay dat pakt de ene keer goed uit de andere keer is depay niet thuis !
Maar het is inderdaad een Trend van de drie met hun ultra jonge selecties! En verstandig ook! Als van elke lichting 3 boven getalenteerder doorstromen is het Nederlands elftal verzekerd van goede teams en wat ik zie bij Ajax , ook al ben ik absoluut niet. Pro Ajax is dat ze goed bezig zijn! Feyenoord idem dito en ik wil toch ook is Utrecht noemen want die spelen ook met 74% eigen jeugd
Wat de Britse Spaanse en Russische en zelfs turkse clubs kunnen heeft niks met visie te maken! Dat us gewoon grof geld betalen voor alles wat VAN naam en faam is! Nederland is het nieuwe Brazilië ... Een grote chocywockydooda talenten fabriek! Nu zorgen dat we deze jonge gasten aan boord houden...

20 maart 2015 om 18:46

Ik denk dat deze zomer de Eredivisie half leeggekocht wordt door de Championsship deelnemers (dankzij TV deal). Transfers tot €5 miljoen.

Komt goed. Ajax heeft al een hoop geld op de bank staan en dit wordt alleen maar meer, wat houd dit in? In het verleden werden talenten eigenlijk noodgedwongen verkocht, dit hoeft dan niet meer. Je behoud je eigen talenten, vult het aan met zeer behoorlijke aangekochte spelers en je hebt een fantastisch team.
Feyenoord is hier ook mee bezig, alleen komen zij van een grote achterstand. Maar ook zij zullen op een punt komen dat talenten niet hoeven te vertrekken en zij aardige spelers kunnen aantrekken.
Psv heeft flink ingekocht maar zal hier ook flink uit cashen, ook zij kunnen dit realiseren.
Dus als je straks 3 clubs hebt met 100+ miljoen op de bank kan je een leuke competitie creeren, althans bovenin. Dan krijg je een beetje hetzelfde als in spanje en duitsland, 2/3 toplubs en de rest doet mee voor plaats 4 tm 18.
De knvn laat schuld simpelweg gewoon niet toe, dus zal er eerst een flinke bank moeten worden gecreerd voordat we mee kunnen gaan tellen in europa, daar zijn ze gelukkig nu mee bezig. En als je al kijkt dat feyenoord van sevilla wint en zich tegen roma tekort doet. Psv verliest onterecht van dynamo en speelde jammer genoeg matig tegen zenit terwijl ze beter kunnen. Ajax wint van barca (ja oke niet het beste barca maar toch), wint van man u etc, kan je nagaan als deze clubs niet elke keer worden leeggeroofd en ze zichzelf met degelijke spelers kunnen versterken..

Wist Hiddink dat Engeland ook geen deelnemer meer heeft in Europa?

Feyenoord, Ajax, Twente en ook in voorgaande jaren AZ deden het Europees toch heel aardig. PSV (in mijn optiek) minder.

20 maart 2015 om 21:07

Daarom al dat negatieve gelul word je moe van.

Guus dit wiste we toch al jaren of niet dan. Dit jaar hebben we weer een stap(je) omhoog gezet. 3 ploegen van de 3 overwintert vind ik al een mooie stap kijkend naar andere jaren. Natuurlijk had met name PSV meer kunnen en moeten laten zien. Ajax ging gister met wat pech eruit, maar talent hebben we nog altijd. Nu gewoon spelers als Guardado binnen proberen te halen.

buitenlandse clubs spelen graag tegen nederlandse clubs omdat ze zo dom en slappe instelling hebben ,als trainer moet je steeds vertellen wat ze moeten doen geloof dat ze hersensdood zijn op veld .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren