Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het zou mooi zijn mocht Jan terug naar Ajax kunnen gaan’

Laatste update:

Jan Vertonghen staat momenteel op het punt om recordinternational van België te worden. De verdediger verruilde Beerschot in 2003 voor de jeugdopleiding van Ajax. In Amsterdam brak hij door in het eerste elftal en Ria Mattheeuws, de moeder van Vertonghen, hoopt stiekem dat hij op een dag terug zal keren bij Ajax.

“Het zou mooi zijn mocht hij terug naar Ajax kunnen gaan, maar als je niet meer meekunt bij Tottenham, waarom zou het dan nog bij Ajax lukken?”, zegt Mattheeuws in gesprek met Het Laatste Nieuws. Ze moest in Amsterdam een keer de tribune verlaten vanwege de spanning. “Ze moesten een punt halen tegen PSV om voor het eerst sinds lange tijd kampioen te worden. Ik zat met vrienden in de ArenA. Ik heb de tribune moeten verlaten omdat ik de spanning niet meer aankon.”

“Voor tv heb ik dat niet zo. Ik kan zelfs moeilijk twee uur naar een match kijken, dan los ik ondertussen een sudoku op. Als Jan speelt, volg ik hem wel. Op tv zie je het soms beter dan in het stadion, daar heb je geen herhalingen en hoor je geen commentaar”, vervolgt de moeder van Vertonghen. “Als ik even voor mezelf mag spreken, Jan zal daar geen punt van maken, vind ik dat hij met de meeste caps de aanvoerdersband verdient.”

“Jan heeft ook zo zijn uitstraling. En in wedstrijden waarin hij aanvoerder is, kan hij toch altijd iets meer. Dat is mijn mening, hé”, stelt Mattheeuws. Vertonghen staat op het punt om Jan Ceulemans te evenaren als recordinternational. “Ik vergelijk niet zo graag met Ceulemans. Hij is toch een icoon. Ik zou het nog mooier vinden mocht mijn Jan honderd interlands halen. Dat vind ik specialer dan het getal nu.”

Zie jij Jan Vertonghen ooit terugkeren bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

haha, een interview met een trotse moeder. Niet al te veel waarde aan hechten en serieus op in gaan

5 oktober 2017 om 12:44

Dit is toch geweldig!
Zou voor Nederland mooi zijn als zijn moeder hem dat laatste setje kan geven om ooit in de eredivisie terug te keren.

Volgens mij is hij ook wel iemand die er oren naar zou hebben. Volgens mij is hij nog steeds verknocht aan Amsterdam, dus wie weet hebben we in Nederland ooit de mazzel dat zulke grote spelers terug keren.
We hebben in het buitenland met Robben, Zlatan, Suarez, Eriksen, Vertonghen, Alderweireld, Blind, Milik, Mertens etc. genoeg spelers die het niveau hier wel weer op kunnen krikken.

Maja, wie dat daadwerkelijk zal gaan doen...?

5 oktober 2017 om 15:13

Cruijff, Kuijt, Huntelaar, van Persie, Matavs, Heitinga, Cocu, en nog veel meer...

Er zijn er genoeg die terug komen/kwamen. Jammer alleen dat de meeste toppers te lang gewacht hebben tot ze terug kwamen. Nog triester is het dat de talentjes tegenwoordig veel te jong vertrekken waardoor ze niet het niveau bereiken wat ze zouden kunnen bereiken. Op de bank ga je niet echt vooruit. Ook niet op de bank van Real of Barcelona.

5 oktober 2017 om 13:07

Leg is uit..
Juist wanneer je trots bent en je weet als moeder waar het "echt" begonnen is/door iz gebroken. En daardoor waarschijnlijk dus hoopt dat je eigen zoon daar dan nog een keer komt te spelen, zou je er juist waarde aan moeten hechten toch?
Snap je zelf wel eigenlijk wat je zegt?

Geef deze Ria a.u.b. een lintje! Mooi stukje om te lezen en Jan is altijd welkom bij Ajax

Lintje zit al bij Jantje om het armpje

5 oktober 2017 om 09:24

Normaal gezien bij Kompany of reserve captain Eden

Een punt halen tegen psv om kampioen te worden? Bedoelt zij niet winnen van Twente? Vertonghen mag zeker wel terugkeren.

Nou, er zit wel een verschil tussen Spurs en Ajax op dit moment. Dat bewees de transfer van Sanchez ook nog maar eens. Zodra Vertonghen op de bank dreigt te geraken zou ik als Ajax zijnde een belletje wagen, hij is absoluut een versterking en spreekt ook de taal, is een leider achterin

Nou ik denk dat wanneer hij niet meer bij Tottenham meekan hij nog wel bij Ajax zou meekunnen hoor. Het wekelijkse niveau wat je zou moeten halen in Engeland of de Eredivisie is wel een groot verschil.
Maar Verthongen mag altijd terug komen (net zoals Alderweireld) wat een goede verdedigers waren dat zeg.

5 oktober 2017 om 09:28

zijn* want ze zijn nog steeds uitzonderlijk. Beste duo in de PL sinds een lange tijd en sowieso ook in de top 5 duo’s op het moment. Je ziet ook echt dat ze elkaar nodig hebben, want Vertonghen had echt niet dit niveau zonder Toby en Toby zat meestal op de bank bij Atletico. Maar sinds ze weer samen zijn is het gewoon genieten, als Vertonghen niet geblesseerd was geraakt vorig jaar dan kon Spurs kampioen worden.

5 oktober 2017 om 19:19

En met Sanchez erbij is het al helemaal een geweldige verdediging. Hij is de rots in de branding zodat Vertonghen en Alderweireld kunnen opkomen en hun aanvallende kwaliteiten optimaal kunnen benutten. Ik vind het als supporter van Ajax en Spurs echt prachtig hoe goed onze ex-Ajax verdediging is (en Eriksen ook!). Maakt me een stuk minder verdrietig dat desbetreffende spelers Ajax verlaten hebben.

Jan is van harte welkom!!!

"als je niet meer meekunt bij Tottenham, waarom zou het dan nog bij Ajax lukken"

Nou, mama van Verthongen. Daar zijn wel wat redenen voor te verzinnen hoor.

5 oktober 2017 om 13:56

Ben het op zich wel met haar eens Michiel.

Meestal zijn degene die daar niet goed genoeg meer zijn dat ook niet bij een club als Ajax.
Een Ajax in normale doen schurkt tegen de europese subtop aan, zoals ze ook vorig jaar lieten zien als Europa Cup finalist en in CL campagnes tegen ploegen als City, Barca, Milan etc waarvan gewonnen werd en volgens mij waren ze toen ook goed tegen later dat jaar CL finalist Dortmund in Duitsland, evenals ik dacht gelijk spelen tegen PSG en zo zullen ze recent nog wel meer topprestaties geleverd hebben denk ik.

Daarom zeg ik, als alles dalijk weer genormaliseerd is en men de zinnen volledig bij het voetbal kan krijgen, zullen zij heus wel weer naar hun normale niveau groeien. En voor Nederland te hopen daar zelfs weer voorbij. Dat is goed voor psv, az, utrecht, vitesse, mijn cluppie wie dank ook.

Dus ik denk eerlijk gezegd dat je hun (en daarmee ook ons) iets te kort doet eerlijk gezegd.

Ajax pakt het echt goed aan met oud spelers op dit moment, er is een periode geweest dat spelers met ruzie vertrokken en dat is mijn inziens ook mede de reden dat Ibrahimovic, Maxwell, van der Vaart, Sneijder niet terugkeren. Nu zie je Siem de Jong al graag terugkomen, mjin inziens zijn ze netjes omgegaan met Eriksen, Suarez, Verthonghen, Aldereweirld, Blind, Milik, Sanchez, Klaassen, die moeten straks terugkomen om hun ervaring te delen en het niveau omhoog te halen.

5 oktober 2017 om 10:09

Persoonlijk zie ik Sanchez en Milik niet meer terugkeren bij Ajax. Zij hebben het goed gedaan, maar ik heb bij deze spelers niet het gevoel dat zij veel voelde voor de club Ajax. Dit had ik wel bij Suarez, Vertonghen, Alderweireld, Blind en Klaassen (eriksen ben ik nog niet over uit). Suarez heeft zelfs al meerdere keren duidelijk gemaakt dat hij graag nog eens voor Ajax zou willen spelen en Daley Blind zal denk ik ook nog wel terugkeren.

En Sneijder weg bij Ajax met ruzie? Dat was volgens mij helemaal niet het geval. Hij ging wel weg op een vervelend moment (einde van de transfermarkt), maar dat is denk ik meer de schuld van Van Geel toendertijd dan Sneijder.

5 oktober 2017 om 11:01

Sanchez en Milik is afwachten, maar wellicht zullen ze in hun carrier erkennen dat Ajax erg belangrijk voor ze was en toch de stap maken.

Niet iedereen ging met ruzie weg, misschien Sneijder niet, maar ik bedoel te zeggen dat Ajax nu beter voor hun oud spelers zorgt en ze spelers de kans geven als die zich aanbiedt, om te vertrekken.

5 oktober 2017 om 14:47

Ik heb ooit in een interview gelezen dat Blind, de Jong, Vertongen en Eriksen ooit weer naar Ajax terug wilden. Het zijn namelijk vrienden van elkaar.

Een prima speler hoor maar vind het overdreven hem op basis van zijn huidige loopbaan te bestempelen als absolute top. Tottenham is dat niet echt hoewel ze afgelopen seizoen in de PL en nu ook in de CL wel vorderingen hebben gemaakt. Daarnaast werd Vertonghen bij Belgiã« vaak weggepromoveerd naar linksachter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren