Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het was niet makkelijk: Chelsea is toch mijn club geworden’

Laatste update:

Nathan Aké maakte vorige week vrijdag voor naar verluidt 22,7 miljoen euro de overstap van Chelsea naar Bournemouth en met die transfersom mag hij zich op Jaap Stam na de duurste Nederlandse verdediger aller tijden noemen. Aké vindt het ‘top’ om terug te zijn, maar het afscheid van Chelsea viel hem desondanks zwaar.

“Het was niet makkelijk om ineens even weg te gaan. Het is toch je club geworden”, aldus de linkspoot in een interview met De Telegraaf. Aké speelde in de eerste seizoenshelft voor Bournemouth, maar manager Antonio Conte haalde hem in de winterstop terug. Desondanks stemde de Italiaan deze zomer in met een definitief vertrek van Aké.


“Natuurlijk had ik gehoopt op meer minuten en was het soms lastig. Als je eenmaal weer bij Chelsea bent, wil je ook elke wedstrijd spelen. Maar de club heeft zo veel grote spelers lopen dat dit niet één-twee-drie lukt”, aldus Aké, die Chelsea dankbaar is, ondanks het relatief lage aantal wedstrijden dat hij speelde. Hij stelt dat hij in Londen een betere voetballer is geworden waardoor hij nu een miljoenentransfer heeft kunnen maken.

De tweevoudig international van het Nederlands elftal speelde in de jeugd van VV Wilhelmus en ADO Den Haag waarna hij in de zomer van 2007 naar Feyenoord vertrok. Het talent wachtte niet op zijn kans in het eerste elftal en verkaste vier seizoenen later naar Chelsea, waarvoor hij tot zeventien wedstrijden in het eerste elftal kwam. Aké werd door de Londenaren overigens ook al verhuurd aan Reading en Watford.

Denk jij dat Nathan Aké in de toekomst nog eens bij een Europese topclub terechtkomt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Koffiedik kijken natuurlijk, maar ik zie geen toekomstige topspeler in hem als CV of CVM. Als ie zich ontwikkelt als linksback zijn er denk ik mogelijkheden.

6 juli 2017 om 09:07

En op wat baseer je dat?

6 juli 2017 om 09:11

Op koffie, dat zegt ie toch?;-)

6 juli 2017 om 09:30

Die naam past goed bij je, want volgens mij is die uitspraak nergens op gebaseerd. Juist als cvm verwacht ik veel mogelijkheden voor hem. Als hij 3-5cm groter was dan zag ik kansen voor hem als cv

6 juli 2017 om 10:43

Centraal speelt hij vele malen beter dan linksback. En hij heeft bij Bounemouth laten zien dat hij het fysiek prima aankan.

6 juli 2017 om 21:44

Hij gaat zich richten op cv, daar is ie in principe voor gehaald

Dit is goed nieuws voor Oranje. Nu gaat hij wekelijks spelen in de best competitie ter wereld. Daar gaat Oranje van profiteren, want ik neem aan dat hij dan wel in aanmerking komt voor een plek centraal achterin.

6 juli 2017 om 08:49

Hij gaat daar inderdaad spelen, of hij zich gaat profileren is afwachten natuurlijk. Ik ben het verder met je eens maar vergeet niet dat ook spelers als Leroy Fer, Erik Pieters, Cuco Martina en Patrick van Aanholt geregeld hun minuten maken in de Premier League. Het is dus niet alleen maar rozengeur en maneschijn helaas. Sterker nog mocht Fabianski onverhoopt een blessure krijgen staat zelfs Erwin Mulder daar onder de lat, of all people.

Hoe fantastisch ik de Premier League ook vind, qua verdedigend talent ben ik toch vooral onder de indruk van de stappen die De Vrij en Hoedt hebben gezet in de Serie A.

6 juli 2017 om 10:35

Ake deed het vorig jaar natuurlijk ook al geweldig daar. Niet voor niets dat hij wel is opgeroepen. En dat een club even 22 miljoen voor je neerlegt zegt ook wel wat.

Voor het cntrum moet je ook niet gaan met hem bij Oranje. Maar als CVM of LB bijv zou het wel eengoede toevoeging zijn. Piets en vooral Aanholt doen het ook gewoon heel goed in de PL daar. Dus zo gek is het niet, dat ze niet worden opgeroepen is eerder vreemd.

Engezien de Vrij toch geregeld een blesure heeft is het toch wel fijn dat we nog een groot talent voor die positie hebben.

6 juli 2017 om 11:28

Op dit moment zou ik ook kiezen voor De Vrij en Hoedt ook omdat ze goed op elkaar zijn ingespeeld. Maar in de toekomst zie ik toch echt meer in duo Ake-De Ligt.

Prima club voor Nathan lekker veel speelminuten maken en wie weet kan hij daarna een stap hoger maken, ik zie in hem wel een toekomstige basisspeler van NL.

Ik kan er maar moeilijk aan wennen dat de op een na duurste nederlandse verdediger naar een club als Bournemouth gaat. Jammer voor het voetbal dat een 'clubje' als Bournemouth zo veel geld heeft zodat een Nathan Ake liever daar gaat proberen om niet te degraderen dan om de prijzen te spelen met een van de traditionele topclubs in Nederland.

6 juli 2017 om 09:03

Dat is niet alleen van deze tijd hoor. Seedorf ging ook van Ajax naar Sampdoria. Hij won net met Ajax de Europa Cup I, en ging vervolgens naar Sampdoria om daar in de middenmoot van Italië te voetballen.
Toegegeven, Gullit had Samdoria een soort van op de kaart gezet door derde te worden met Samp, maar echt een topclub in Italië is het nooit geweest..

Bournemouth heeft daarnaast heerlijke voetballers en hebben flinke stappen gemaakt in de Bpl. Waar ze 2 jaar geleden nog op een 16de plek eindigden, was vorig seizoen plek 9 een feit. Met Ake kunnen ze een volgende stap zetten en de strijd aangaan met andere middenmoters (stoke, Wba).

Het stadion van Bournemouth mag echter wel aangepakt worden.

6 juli 2017 om 09:30

Sampdoria was begin jaren negentig van de vorige eeuw een absolute topclub in Italie en Europa. Ze wonnen het toenmalige Europacup 2 tournooi in 1990 na een finale tegen Anderlecht en in 1992 speelde Sampdoria de finale van de Europacup 1 tegen het Dreamteam van Johan Cruijff, Barcelona. In een tijd dus dat alleen kampioenen in de Europa cup 1 speelden en niet zoals nu de ook nummers 2,3 en soms 4 van hun land. Dus wanneer je nu een link legt tussen de transfer van Ake en Seedorf dan sla je de plank volledig mis. Sampdoria stond allang op de kaart en niet doordat Gullit daar ging spelen. Sampdoria had in die tijd ook belangrijke Italiaanse internationals in zijn gelederen zoals de keeper Pagliuca, middenvelder Lombardo en de spitsen Vialli en Mancini.

6 juli 2017 om 09:40

Jij mag vinden dat ik de plank mis sla. Echter, tussen het winnen van de Europacup II en de komt van Seedorf zit 5(!!) jaar tussen..
Als ik 4 jaar na Seedorf (1999) ga kijken, werden ze 16de en degradeerden..

Ze hebben 1 keer de Serie A gewonnen. Maakt dat Twente nu ook een absolute topclub in Nederland?
Ik vind het niet erg dat je een discussie wil voeren, maar om dan een denigrerende opmerking als afsluiter neer te zetten om je mening kracht bij te zetten vind ik jammer en onnodig.
Zeker als je naar de feiten kijkt..


Edit: Daarnaast ga je voorbij aan mijn reactie. Seedorf ging van de nummer 1 van Europa (wat Ajax toen was), naar de nummer 3 van Italiã«.. Dat is alsof je nu van Real Madrid naar Napoli gaat.
Ik gaf aan dat dergelijke transfers niet alleen van deze tijd zijn. Daarnaast zuig ik niks uit m'n duim, dus zoek de rest maar op als je echt een discussie wil over Samp.

6 juli 2017 om 09:45

Sampdoria was nou niet echt een absolute topclub in de begin jaren negentig. Ja in 1990 zijn ze 1ste geworden maar in de jaren er na werden zij zo goed als altijd 8ste of 7de met een uitschieter toen ze 3de werden. Hierbij de statistieken:

1989-1990 5de
1990-1991 1ste
1991-1992 7de
1992-1993 7de
1993-1994 3de
1994-1995 8ste

Ik geloof dat Gullit echt wel een grote rol heeft gespeeld in de keuze van Seedorf om naar Sampdoria te gaan.

6 juli 2017 om 09:56

Maar Bournemouth kan je toch niet vergelijken met Sampdoria! Daarin sla je de plank volledig mis. Bournemouth heeft nooit aan de Engelse top of aan de Europese top gespeeld. En in die dagen klonk een transfer naar Sampdoria niet vreemd voor een jonge speler als Seedorf toen was. Een speler die bij Ajax ontevreden was omdat hij niet alles speelde, niet verzekerd was van een basisplaats. Bournemouth, waar Ake nu naar toe gaat, is/was bij het (grote) voetbalpubliek totaal onbekend. Dat was Sampdoria in die tijd dus niet. Het was een grote club met aanzien in Europa door de gespeelde finales en door de belangrijke Itialiaanse spelers zoals ik die noemde. Dat waren wereldtoppers. Bournemouth tot dit jaargang, never heard of. Maar goed ik moest misschien niet schrijven dat je de plank volledig mis slaat. Misschien een klein beetje dan.

6 juli 2017 om 09:39

Als supporter van het Nederlands elftal zie ik juist graag dat spelers zoals Ake naar Bournemouth in plaats van naar Ajax, PSV of Feyenoord. Ja, hij speelt in de middenmoot van de Premier League en niet om de titel zoals hij dat bij een Ajax kan, maar hij speelt nog steeds in de Premier League.

Hij leert toch veel meer van de weerstand op een hoger niveau? Hij heeft tegenover spitsen als Costa, Aguero en Lukaku gestaan. Wat gaat hij nu leren bij een Nederlandse topclub als je moet spelen tegen aanvallers zoals De Jong, Jorgensen, Dessers en Armenteros? Voor Europees voetbal hoeft hij het ook niet te doen want topclubs vanuit de Eredivisie houden het gemiddeld gezien niet langer vol dan de groepsfase wat 6 wedstrijden zijn.

Als liefhebber van de Eredivisie ben ik het natuurlijk met jou eens. Het zou prachtig zijn geweest als een Ake naar Nederland was gegaan.

6 juli 2017 om 14:51

Weet even niet meer precies de regels van de HomeGrown status van spelers, maar Ake zit natuurlijk sinds jongs af aan in Engeland, heeft hij nu niet deze status verworven waardoor hij iets meer waard is voor Engelse Clubs?

Ik hoop vooral dat zijn zaakwaarnemer zo slim is geweest en clausule op te nemen voor bij degradatie. Want de kans dat Bournemouth de komende jaren een keer de pineut is lijkt me erg groot.

6 juli 2017 om 09:33

Ah nee joh. Dat zie ik niet gebeuren.
Brighton, Burnley, Huddersfield, Newcastle, Watford, Swansea en WBA zijn sowieso minder en Eddie Howe is een hele goede trainer die graag in een hoog tempo speelt. Ze zullen aankomend seizoen wel een wedstrijd of 13 a 15 winnen gok ik en daarmee een mooie middenmoter zijn.

Het is puur gevoel, maar qua aanvallers hebben ze echt fijne spelers. Jordan Ibe, Callum Wilson, Benik Afobe, Joshua King, Jermain Defoe en Max Gradel.

Begovic in het doel, Lewis Cook is ook een geweldig talent op het middenveld.. Alleen verdedigend kan het nog wel beter, maar ik schat ze ook dit jaar weer rond plek 9.

Duurste verdedigers Nl:
-Jaap stam 25m
-Aké 22m
-Daley Blind 17m

Andere tijden maar naar mijn gevoel hoort er zo'n 100 miljoen tussen de nummers 1 en 2 te zitten en zo'n 580 miljoen tussen de nummers 1 en 3...

6 juli 2017 om 09:38

Dus Blind is volgens jou minstens 5x minder waard dan Aké? Wat een onzin. Blind was bij Ajax al een enorm nuttige en waardevolle speler en dat is hij bij United nog steeds. Hij is geen topper en dat zal hij ook nooit worden, maar dat overdreven afgeven op Blind, die altijd zijn stinkende best doet en een voorbeeldprof is, slaat nergens op. Gewoon een hele degelijke speler en prima dat bedrag waard.

7 juli 2017 om 11:07

Het gaat in dit geval meer om het verschil tussen Stam en Blind. Dat mijlenver uitelkaar hoort te liggen.
Daarnaast is "hij doet zijn stinkende best" een fantastische reden om 17 miljoen waard te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren