Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het lijkt alsof steeds benadrukt moet worden dat Van Gaal niks zelf bedenkt'

Laatste update:

Willem van Hanegem stoort zich aan de berichtgeving over het Nederlands elftal. De ploeg van Louis van Gaal zal op het WK waarschijnlijk met een nieuwe opstelling gaan spelen en in de afgelopen week hebben diverse analytici hun licht laten schijnen over het 5-3-2-systeem. Dat gold ook voor Co Adriaanse, maar volgens Van Hanegem wil hij alleen maar zijn gram halen.

/

Adriaanse stelde dat hij lang geleden ook al eens met vijf verdedigers speelde, maar dat dit toen de 'Berlijnse muur' werd genoemd. "Nou en? Het lijkt erop of bij elke stap van Van Gaal gedaan moet worden alsof hij niks zelf bedenkt. Dat wordt dan benadrukt door Adriaanse en meer van die types", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Ik zal het scherper zeggen, er wordt zelden of nooit iets geheel nieuws bedacht in het voetbal", meent De Kromme. "Alles is altijd gebaseerd op iets wat er al was." De Feyenoord-legende vindt overigens niet alleen Adriaanse irritant: ook anderen die kritiek hebben op de werkwijze en omgangsvormen van Van Gaal trekt Van Hanegem heel slecht, zo schrijft hij.

Willem van Hanegem heeft gelijk

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal terecht, irriteer me echt aan zo'n Adriaanse, die dan roept dat hij 10 jaar geleden al met 5 verdedigers speelde. Ja dus? Het gaat erom dat je het optimale uit een spelersgroep haalt, en of dat nu met 3, 4, of 5 verdedigers is.. Je kan het zo aanvallend maken als je wilt.

Maar met 5 verdedigers tegen bijvoorbeeld Spanje, geef je Spanje alle kans om rustig op te bouwen, want Janmaat gaat echt niet meteen vol drukken op de Alba. Dus dan kan Spanje rustig haar spelletje spelen.

12 mei 2014 om 08:59

tja ik ben het wel helemaal met Willem eens, hij verkondigd sowieso weinig onzin de laatste tijd

maar Co mag natuurlijk wel zijn mening geven, daarvoor zit hij aan de toch al zo inhoudelijk slecht bezette tafel van studio voetbal..

12 mei 2014 om 10:48

Ach het is een beetje mens eigen om aan te tonen dat jij dit ook wel wist, hoe vaak lees je hier wel niet van, "niet om het een of ander maar ik zei dit al heel lang, kijk mijn reacties maar eens terug" Dat is denk ik heel belangrijk, om je gelijk te halen bedoel ik.

En laten we eerlijk wezen, het is toch ook heel leuk om te weten dat je het goed had gezien.

12 mei 2014 om 11:41

helemaal niet terecht v hannegem heeft zelf over alles en iedereen een mening en dan zou adriaanse het niet mogen en of hij dan gelijk heeft of niet hij mag zijn mening geven net zoals v hannegem dat iedere week in zijn colum in het ad doet over alles en iedereen

Wat een onzin weer. Van Hanegem lijkt steeds zuurder uit de hoek te komen. Totaal onnodige opmerking toch? Iedereen mag en heeft commentaar op.de bondscoach. Per definitie.

12 mei 2014 om 08:24

Het gaat volgens mij meer om jaloezie en afgunst naar van Gaal toe door types als Adriaanse, Koeman en vooral Derksen. Opmerkingen maken mag, maar dat is niet wat van Hanegem bedoelt.

12 mei 2014 om 08:38

Goed. In die zin snap ik hem. Maarjah, dat weet je met zo'n publieke functie. Zeker van Derksen en dat soort figuren. En ja, ik stoor me daar ook aan, zeker als het puur is om 'punten te scoren bij het publiek' of als het gewoon 'stemmingsmakerij' is.

Toch zal je dit altijd houden met dit soort beladen onderwerpen en functies. Zelfde geld voor de politiek en dergelijke.

12 mei 2014 om 12:50

Idd het is een vorm van borstklopperij wat Co nu doet. Daarnaast zal Co de reacties die er destijds op kwamen niet vergeten zijn en zo z'n gram willen halen. Maar v. Gaal doet dit natuurlijk zelf ook en misschien wel op vreemdere punten dan Co nu doet.

Neemt niet weg dat het behoorlijk zielig is.

Ik ben het een keer met Willem eens! Ik deel de irritatie. Bij VI werd hij letterlijk elke week bekritiseerd. Natuurlijk is het een aparte man, maar dat maakt hem geen slechte trainer. De clubs die hij traint en de manier waarop zijn teams voetballen laten zien dat deze man er verstand van heeft.

12 mei 2014 om 08:24

Hoe fel ze bij vi ook altijd te keer gaan tegen van Gaal, altijd wordt toch benadrukt dat dit op de persoon van Gaal is en niet op de trainer, zelfs derksen zegt regelmatig dat het wel een uitstekende trainer is

12 mei 2014 om 08:41

Nou, zijn selectiebeleid en trainingsmethoden worden en werden geregeld op een nogal onsmakelijke manier belachelijk gemaakt in het steeds zieliger wordende programma. Dat is toch echt gericht op de trainer van Gaal.

12 mei 2014 om 08:51

Dat is het juist, sinds wanneer zijn we het normaal gaan vinden personen aan te vallen op hun persoonlijkheid? Louis moet beoordeeld worden op zijn capaciteiten en prestaties niet op zijn persoonlijke eigenschappen.

12 mei 2014 om 08:57

Inderdaad. Maar een programma als VI en eigenlijk alle commerciële zenders zijn er niet voor het publiek maar voor de adverteerders. Dus alles wat in het voordeel van adverteerders is wordt gedaan.

12 mei 2014 om 11:08

Onzin, voor de adverteerders is het een voordeel als zo veel mogelijk , mensen kijken.

Ach, Koeman klopt zichzelf toch ook op de borst dat hij dit bij Feyenoord ook al gedaan heeft? Wat doet Adriaanse anders dan? Willempie is gewoon weer op afzeik pad en zijn heilige Feyenoord wordt gewoon weer overgeslagen... stel je voor. Toch jammer dat zo'n voetballegende het maar niet kan opbrengen om enige objectiviteit naar buiten te brengen.

12 mei 2014 om 08:38

Ach, het wordt nu het "koeman systeem" genoemd omdat Koeman er recent op is overgestapt (en met goed resultaat). Het was toch ook een goede beslissing?

Het verschil is dat Adriaanse het doet overkomen dat hij het meesterbrein achter de taktiek is. Dat hij 10 jaar geleden iets bedacht heeft waar de wereld nog niet klaar voor was

12 mei 2014 om 09:42

Blijkbaar dus wel eerder dan Koeman die nu aan een grote 'ik heb deze tactiek uitgevonden-show' bezig is.

12 mei 2014 om 09:51

Waar geeft Koeman dan aan dat hij het uitgevonden heeft?

Deze opstelling is een uitvinding van de heer Co Adriaanse en niemand anders. Het gaat niet om vijf man achterin en verdedigen maar! Het is een gesloten verdediging met aanvallen over de flanken van de backs. Het staat en valt met hoe je het overbrengt en daarna uitvoert. Zo ver is Willem nooit gekomen! Na de Hollandse School is dit een nieuwe strategie!

12 mei 2014 om 08:52

Mocht Adriaanse willen!

Het is weer eens te moeilijk te begrijpen voor seniele Willem en de simpele zielen van Rtl. De opmerkingen gaan niet over het feit dat het systeem eerder is toegepast, maar dat toepassen niet geaccepteerd werd. Adriaanse werd bij Ajax zelfs ontslagen en de kritiek van de media was enorm na het spelen met het systeem 'de Berlijnse muur'. Dat was een definitief einde van de Hollandse school. Daarom is het juist wel interessant om hier nu op terug te komen.

12 mei 2014 om 09:15

uuuhhmmm , ajax speelt geen defensief voetbal en zal het nooit spelen.
denk dat jij het niet helemaal snapt.
ajax. psv, twente, az zijn aanvallend ingesteld.
feyenoord is altijd al een verdedigend elftal, werk voetbal.
Italie scoort altijd goed op een wk met defensief voetbal.

12 mei 2014 om 17:16

Huh? Reageer je serieus op mij? Waar zeg ik dat Ajax defensief speelt? Of ben jij dit Willem?

Typisch Willem om over Adriaanse te beginnen. Volgens mij zat Ronald Koeman zichzelf gisteren nog op te hemelen dat het zijn systeem was.

12 mei 2014 om 09:55

Hij zegt toch dat hij ook anderen dan Adriaanse, die kritiek hebben op de omgangsvormen en werkwijze van van Gaal irritant vindt? Daar bedoelt hij ongetwijfeld ook de narcistische opmerkingen van Koeman mee.

Ja Willem. De pot verwijt de ketel. Je kunt de TV ook uitzetten als je je er aan stoort

Co had met al zijn wijsheid,zijn wijsheden in de praktijk moeten brengen in Nederland. En niet al zakkenvullend de voetbalwereld wilen veroveren. Gelukkig gaat hij zich nu vermaken bij Utrecht. Sterkte Utrecht,want Co heeft net als Louis alles uitgevonden.nu nog in de praktijk brengen.

Van Gaal roept dit over zichzelf af door steeds maar aan te geven dat hij aan de basis van vrijwel iedere succesvolle ploeg heeft gestaan. Hij heeft ieder systeem bedacht, talent al vroeg ontdekt en laten debuteren. Tja, als je dat steeds allemaal naar je toetrekt, is het logisch dat mensen die dat "ook" hebben gedaan zeggen dat zij dat ook al eerder hebben gedaan. Daarnaast: Koeman zei toch al eerder dan gisteren dat hij dit systeem al had gespeeld?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren